největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 941
–
2 970
/
4 817
První strana
Předchozí strana
90
97
98
99
100
101
110
Následující strana
Poslední strana
Co všechno se dá v přírodě teď sníst?
Věděli jste, že právě teď venku roste hromada báječných bylin, kterými si můžete vylepšit salát, polévku, ale i chleba s máslem? Vydejte se s námi do Divoké Šárky, kde právě teď pučí kopec jedlých bylin.
Kateřina Čepelíková
7. 4. 2016
Kavárna s pražírnou budila emoce. Dnes je plná lidí
V Turnově na konci ledna otevřela zbrusu nová kavárna. Taková, jakých je v Česku hrstka. Svým vzhledem a lokací vzbudila velký rozruch, dnes je v ní plno. I proto, že v ní mají vlastní pražírnu.
Kateřina Čepelíková
7. 4. 2016
Počet nových komentářů
1
Zdanění palmového oleje by bylo nebezpečným precedentem
Komentář
Zdanit nezdravé potraviny? Stará myšlenka – a pořád špatná. Petr Havel o tom, proč nevítá zdanění palmového oleje ani jiných potravin kvůli jejich „nezdravosti“. Ani z hlediska ekologie není zdanění palmového oleje řešením.
Petr Havel
6. 4. 2016
Počet nových komentářů
3
Průzkum: Ryby nám nevoní, ale pečivu holdujeme
Průzkum
Nový průzkum ukazuje, že se spotřebitelské chování mění k lepšímu. Sice nejíme ryby, jak je nám kladeno na srdce, ale zase si dáváme pozor na obsah i na druh masa v masných výrobcích.
Redakce
5. 4. 2016
Když pšenici, tak nejlépe špaldu
Pšenice špalda je z hlediska výživového i léčivého nejkvalitnějším druhem pšenice. Co obsahují zrna, nať, otruby a klíčky? Nať si můžete i sami vypěstovat a vyzkoušet tradiční recepty.
Simona Procházková
5. 4. 2016
Počet nových komentářů
6
Dnes je den mrkve. Lékaři upřesňují, k čemu je dobrá
Galerie
Možná to zní podivně, ale i mrkev má svůj svátek. Právě dnes se připomínají prospěšné vlastnosti této kořenové zeleniny. Je zdravá, chutná výborně a někdy i pobaví. Podívejte se.
Redakce
4. 4. 2016
Počet nových komentářů
2
Výjimečné menu pod „taktovkou“ šéfkuchaře Jana Punčocháře
Galerie
Vyhlášený český šéfkuchař Jan Punčochář vařil v Mariánských Lázních. Jak vypadá takové degustační menu? Podívejte se.
Redakce
4. 4. 2016
Olomoucké tvarůžky: Proč už syrečky nesmrdí?
Vůbec se nevyrábí v Olomouci, a přesto nesou označení olomoucké, dříve se pro svůj odér musely jíst na prahu domu, dnes si je dáme klidně u jednoho stolu s ostatními členy rodiny. Poodhalíme vám tajemství olomouckých syrečků.
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2016
Počet nových komentářů
33
Jakou papriku potřebujete, aby vám pomohla s trávením?
Mletá sladká paprika prospívá trávení, kloubům i vlasové pokožce. I koření se však liší kvalitou a obsahem účinných látek. Přednost dejte po domácku vypěstovanému a usušenému koření nebo kupovanému v bio kvalitě.
Simona Procházková
4. 4. 2016
„Neměknoucí“ čokoláda
Čokoláda, která se v horku nerozteče. To je sen nejen pro člověka s prsty zapatlanými od oblíbené pochoutky, ale zejména výrobců. Čokoláda odolná horku bude skvělým artiklem „v teplých krajích“.
Lenka Krbcová
3. 4. 2016
Počet nových komentářů
2
Bezbarvá dieta: dva dny bez barevných, ale také kyselých potravin
Nenechte se zmást, po bezbarvé dietě nezhubnete. Jedná se o opatření po bělení zubů. Říká se jí také bílá dieta.
Lenka Krbcová
2. 4. 2016
Počet nových komentářů
3
Šizené džemy a povidla
Džemy, povidla, ovocné pomazánky… Nejčastějším problémem je „uvádění spotřebitele v omyl“, tedy uvádění nepravdivých informací o výrobku. Typicky o obsahu ovoce.
Redakce
1. 4. 2016
Počet nových komentářů
4
Test povidel: Ta nejlepší jsou bez éček a cukru. A nejhorší?
Test
Na výrobu kila povidel jsou výrobci povinni spotřebovat 1,7 kilogramů ovoce. Tím se povidla řadí mezi nejovocnější z ovocných zavařenin. Jak dopadla v testu?
Redakce
1. 4. 2016
Počet nových komentářů
2
Potraviny nevhodné k prodeji smí jít na charitu. Řetězce to mají povinně
Komentář
Novela zákona o potravinách umožní dávat na charitu jídlo, které není vhodné k prodeji. Podmínkou je, aby bylo bezpečné pro lidské zdraví. Vadou na kráse je pokuta, která z možnosti dělá povinnost pro velké prodejce. Obchodní řetězce přitom plýtvají potravinami ze všech nejméně.
Petr Havel
1. 4. 2016
Počet nových komentářů
3
Nová služba Party servis: objednejte si občerstvení na oslavu on-line
Aktualita
Obchodní řetězec Albert přichází s novou službou party servis. Vyberete si na internetu z nabídky chlebíčků, zákusků, obložených mís či nápojů, objednáte online a v domluveném termínu vyzvednete v obchodě.
Redakce
31. 3. 2016
Počet nových komentářů
2
Oskeruše můžete jíst čerstvé. Pověstná je ale pálenka
Oskeruše jsou již téměř zapomenutou plodinou. Na Slovácku přitom na tento tradiční strom nedají dopustit. Pálenka oskorušovica prý léčí trávicí systém a navíc je velmi vzácná.
Blanka Chocová
31. 3. 2016
Počet nových komentářů
1
Pekař Mikula: Neumím vyrobit rohlík za šedesát pět halířů
Rozhovor
„Kdysi bylo jen v Turnově nějakých patnáct obchodníků s potravinami, kteří odebírali pečivo od menších pekařů. S nástupem supermarketů se vše změnilo. Museli jsme najít vlastní cestu,“ říká Jiří Mikula, který dnes peče pro celý Český ráj a chystá se na Prahu.
Kateřina Čepelíková
30. 3. 2016
Počet nových komentářů
2
Kdysi proklínané, dnes hit Retro týdne: mléko v sáčku
Retro týden v Lidlu se pro velký úspěch koná již po třetí. Řetězec rozšiřuje nabídku, ale mléko v sáčku a další taháky zůstávají. Podivné? Není to přitom jen nostalgie po výrobcích mládí, retro potraviny kupují úplně všichni.
Lenka Krbcová
29. 3. 2016
Počet nových komentářů
18
Polské, nebo české? Podnikatel falšoval údaje o kuřecím mase
Aktualita
Zpracovatel drůbeže z Pardubického kraje vydával polské kuřecí za české. Navíc nabízel „uzeniny vlastní výroby“, i když je pouze překupník.
Redakce
25. 3. 2016
Počet nových komentářů
2
Vejce od slepic z haly? Zbytečné utrácení, tvrdí veterináři. Ochránci žasnou
Vyhýbáte se klecovým vejcím a raději kupujete podestýlková? Státní veterinární správa, která slepičárny kontroluje, doporučuje ke koupi vejce od slepic v klecích. Ochranáři takový přístup nechápou.
Kateřina Čepelíková
25. 3. 2016
Počet nových komentářů
21
Farmáři obejdou řetězce, čerstvé potraviny dodají přímo zákazníkům
Čtrnáct středočeských farmářů a zpracovatelů se spojilo v projektu Nákup z farmy. Unikátní systém výroby a prodeje kvalitních českých potravin rozvíjí službu „Mléko z farmy“, která prostřednictvím známých bučících dodávek dodává čerstvé mléčné výrobky již šestým rokem.
Redakce
24. 3. 2016
Počet nových komentářů
4
Veterináři o kontrolách restaurací: Chceme nedostatky řešit hned
Loňský rok přinesl Státní veterinární správě rozšíření působnosti. Nově tak kontroluje zacházení se surovinami živočišného původu zejména v restauracích. S novelou zákona o potravinách se ale jejich kompetence dále rozšíří.
Kateřina Čepelíková
24. 3. 2016
Další maso pochybného původu mířilo do SAPY
Aktualita
Stejné maso, stejný podnikatel, stejné prohřešky. Někdo se prostě z chyb neponaučí. Přestože už na konci února maso pochybného původu veterináři určili k likvidaci, znovu ho u podnikatele našli. Bude pykat.
Redakce
23. 3. 2016
Kam pro mazanec a za kolik?
Mazanec seženete prakticky všude. Připravili jsme pro vás přehled akčních cen v hypermarketech, supermarketech, online prodejnách potravin i některých malých pekárnách.
Michaela Michalcová
23. 3. 2016
Počet nových komentářů
2
Farma Jeřmanice: Náš tvaroh zraje osmnáct hodin
Rozhovor
Na severu Čech, nedaleko Liberce, se před necelými dvěma lety dala do pohybu výroba na Farmě Jeřmanice. Výrobky mají tak kvalitní, že už je zdobí hned dvě významná ocenění. Nahlédněte tam, kde se nic nešidí.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2016
Máslo Dr. Halíř vyhrálo dva testy, výrobce o tom ale moc mluvit nechce
Ve dvou nedávných testech, které proběhly zcela nezávisle na sobě, vyhrálo máslo Dr. Halíř. Ptali jsme se samotného výrobce, co na výhry říká a jak toho hodlá využít při další propagaci. Moc hovorný nebyl.
Kateřina Čepelíková
21. 3. 2016
Počet nových komentářů
12
Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím!
Levnější variantou gulášové polévky je využití různých uzenin, obvykle párků. Nedělejte to. Na přípravu skutečně dobré a poctivé gulášovky potřebujete přední hovězí maso.
Petr Havel
21. 3. 2016
Ahold prodával falšovaného pangase. Bylo v něm 50 % vody
Aktualita
Mražené ryby jsou velmi často falšovány. Z pohledu obsahu masa byla loni nevyhovující téměř pětina vzorků, říkají veterináři. A potravináři? Ti ulovili další falšované kousky. Snad je doma nemáte.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2016
Počet nových komentářů
1
Farmářské trhy v Karlových Varech nabídnou sýr máčený v tuzemáku
Rozhovor
Právě dnes s úderem desáté hodiny začaly dlouho očekávané farmářské trhy v Karlových Varech. Nabídnou spoustu novinek i netradičních pochoutek. Více už prozradí Božena Turoňová.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2016
Nejdůležitější je hlídat konec a nefrajeřit, říká výrobkyně řepného sirobu
Cukrová řepa neslouží jen k výrobě cukru, už před dávnými roky se z ní vyráběl řepný sirob. Tradice zaniká, i tak jsme ale našli výrobce, který – prakticky jako jediný – u nás řepný sirob stále vyrábí a prodává.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2016
Počet nových komentářů
2
2 941
–
2 970
/
4 817
První strana
Předchozí strana
90
97
98
99
100
101
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Mohou probiotika zmírnit příznaky potravinové intolerance?
Rio Cold Press zázvorové shoty s pořádnou šťávou: Vyboostujte svoji imunitu na maximum
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji