Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Odborníci varují před oplachováním drůbeže, důležité je naopak mytí rukou při vaření vaření 11. 5. 2022 9
Sójový olej jako varianta. Vyrábí ho i sedlák na Hané olej 6. 5. 2022 1
Iniciativa žádá zákaz prodeje živých ryb, je to trápení zvířat ryba 4. 5. 2022 4
Konzumaci probiotik provází řada mýtů i klamavých praktik Probiotika 29. 4. 2022 -
Jahodárna Vraňany otevírá vlastní prodejnu a bistro jahody 28. 4. 2022 -
Analýza zjistila olovo v polích u dálnice. Znamená to, že je v jídle? bezpečnost potravin 22. 4. 2022 -
Farmáři z Brna: kousek od centra pěstují čerstvá rajčata i saláty Zelenina 20. 4. 2022 -
Bobkový list můžeme bez problémů pěstovat doma i na zahradě koření 14. 4. 2022 -
Co nabízejí na Velikonoce farmářské trhy a co jinde nekoupíte nákup potravin 12. 4. 2022 -
Masový vývar potřebuje maso, kosti a čas. V kostce není ani jedno polévka 8. 4. 2022 -
Místo palmového oleje vyvinuli olej z řas. Evropě to nepomůže Palmový olej 6. 4. 2022 1
Kanárské ostrovy: zkuste recept na tradiční jídlo conejo al salmorejo gastronomie 1. 4. 2022 -
Soljanka – jeden z nejznámějších pokrmů ukrajinské kuchyně polévka 17. 3. 2022 -
Kam porostou ceny masa maso 16. 3. 2022 1
Co je dobré vědět o potravinových alergiích: reakci vyvolá i polibek Alergie 11. 3. 2022 -
Vadí cukr v jídle? Záleží na tom, jaký cukr 9. 3. 2022 2
Stravujete se nevhodně? Testy protilátek, které nabízejí výživoví poradci, to nepoznají Alergie 7. 3. 2022 -
Označení „bez laktózy“ je u rostlinných alternativ mléka zakázáno mléko 1. 3. 2022 4
Naložit jelení na guláš? U masa z farmového chovu to není nutné recept 25. 2. 2022 -
Jak si udělat domácí zabijačku zabijačka 23. 2. 2022 -
Bude bochník chleba za 200 korun? Letos ne… ceny potravin 18. 2. 2022 8
Černý kořen neboli hadí mord: kořenová zelenina nenáročná na pěstování byliny 16. 2. 2022 -
Ošetřování plodin bez chemie: proč EU nepodporuje vosičky a biopostřiky ekologie 11. 2. 2022 4
Čaga sibiřská a březovník obecný: léčivé houby rostou i v zimě v našich lesích houby 9. 2. 2022 2
Farma Člupy: splněný sen o ekologickém hospodaření mléko 3. 2. 2022 -
Čeští výrobci nabízejí vědou ověřené produkty s bylinkami byliny 31. 1. 2022 -
„Děsivou zprávu“ o polských potravinách zveřejnili sami Poláci Kvalita potravin 25. 1. 2022 2
ČR nemá data o tom, jak lidé jedí. Nevíme skoro nic, kritizuje vědec Zdravá výživa 21. 1. 2022 2
Příběh hamburgeru Výroba potravin 19. 1. 2022 -
Když je označení „bez Éček“ jen trik složení potravin 14. 1. 2022 -
Světový trh dobývají ryby vylepšené editací genů, jsou „masitější“ ryba 12. 1. 2022 1
Slepice se u nás již skoro nevaří. Italové ji připravují na víně vaření 7. 1. 2022 4
Dieta při nadýmání a bolesti břicha: pozitiva i negativa FODMAP se přeceňují Dieta 5. 1. 2022 -
Chystají se velké změny ve značení potravin prodej potravin 29. 12. 2021 2
Co Komerční banka neví o kaprech ryby 23. 12. 2021 6
Jsme svědky nejvyššího růstu cen potravin od 90. let. A bude pokračovat ceny potravin 21. 12. 2021 1
Nejlepší rybí polévka je z vnitřností, hlav i odřezků ryba 17. 12. 2021 3
Online tržiště s vepřovým masem: prodává jen větší balení, zato 100% české za výhodnou cenu prodej potravin 15. 12. 2021 2
Vánoční cukroví s mákem Vánoce 10. 12. 2021 -
Med místo cukru do vánočního cukroví? Prodlouží jeho trvanlivost med 8. 12. 2021 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).