největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Kvalita potravin
Kvalita potravin
301
–
330
/
643
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Ovoce a zelenina: největší podrazy na zákazníky
Největší podraz na zákazníky nejsou pesticidy ani plísně. Podle potravinářské inspekce je to lhaní o původu ovoce a zeleniny. Podívejte se, jak se prodávají „čerstvá česká“ jablka z Itálie a kolik nálezů v bio kvalitě nese stopy chemie.
Lenka Krbcová
14. 8. 2014
Počet nových komentářů
6
Za podporu potravin dal stát 1,5 miliardy, platily se z nich masáže i tenis
Aktualita
NKÚ se zaměřil na kampaně na podporu značek Klasa, Regionální potravina a Vína z Moravy, vína z Čech. Cíle kampaní byly většinou nekonkrétní a nikdo je nekontroloval.
Lenka Krbcová
11. 8. 2014
Počet nových komentářů
4
Ruské sankce sníží ceny potravin, ale i jejich kvalitu
O peníze jde vždy až v první řadě. Proto se prakticky všechny komentáře týkající se ruských sankcí na dovoz potravin ze „západu“ soustředí především na ekonomické dopady. To ale nebude všechno.
Petr Havel
11. 8. 2014
Češi si nejvíce stěžují na maso
Aktualita
Veterináři řeší každý rok osm set až devět set stížností zákazníků. Jednoznačně mezi nimi vedou upozornění na problémy s výrobou a prodejem masa a masných výrobků.
Redakce
7. 8. 2014
Ledové čaje v testu propadly: víc ředit už snad nelze
Test
Hodnocení ledových čajů potvrdilo dřívější zkušenosti: v těchto nápojích je málo čaje, zato hodně cukru. Se skutečným čajem mají pramálo společného.
Lenka Krbcová
5. 8. 2014
Počet nových komentářů
2
Rybí výrobky jsou šizené, zjistila kontrola
Aktualita
Veterináři se zaměřili na ověření deklarovaného obsahu výrobků z ryb. Inspekce proběhla ve Středočeském kraji a výsledek zákazníky nepotěší.
Redakce
17. 7. 2014
Jak jednou ochutnáte cupcake od Lany Libin Mayer, zamilujete se
Rozhovor
Procestovala celý svět, pekla v kuchyni s michelinskou hvězdou. Nakonec zakotvila v České republice, aby nám pekla cupcaky a dorty, bez kterých už bychom život neměli tak sladký.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2014
Počet nových komentářů
8
Farmářské trhy rozšíří loď Petra
Aktualita
Farmářské trhy na pražské náplavce doplní bývalá nákladní vlečná loď. Poskytne prostor pro zábavu i kvalitní občerstvení.
Redakce
15. 7. 2014
Proč jsou „éčka“ strašák?
Přídatné látky působí jako jeden z největších strašáků na spotřebitele. Proč není třeba se všech „éček“ bát a na co si dát při výběru potravin opravdu pozor?
Karolína Hlavatá
14. 7. 2014
Počet nových komentářů
13
Pro mlékárnu jsou antibiotika v mléce velký problém
Každý dodavatel a každá mlékárna si mléko otestuje na rezidua antibiotik. Dodavatel kvůli riziku citelného postihu. Mlékárna proto, že z mléka s antibiotiky nevyrobí jogurt ani mlékárenský pánbůh.
Lenka Krbcová
13. 6. 2014
Počet nových komentářů
9
Mýty o biopotravinách: Jsou opravdu zdravější?
V současné době je oblíbeným trendem kupovat biopotraviny, které jsou produktem ekologického zemědělství. Jsou pro lidský organizmus všechny bio výrobky zdravé?
Karolína Hlavatá
10. 6. 2014
Počet nových komentářů
9
Komunitní zahrady: Pražák zahradníkem
Galerie
Pěstování zeleniny uprostřed města, tzv. „urban gardening“, se stává i v globálním měřítku stále populárnější. Podobné městské zahrady najdete tak i v New Yorku, Londýně nebo Melbourne. Holešovická „Prazelenina“ chce na tuto tradici navázat.
Redakce
9. 6. 2014
Nejrizikovější zmrzlina roku 2013? Vanilková
Aktualita
Státní zdravotní ústav loni prověřoval bezmála pětistovku prodejců zmrzlin. Udělil pokuty za skoro sto padesát tisíc. Bylo to za špatnou hygienu nebo přítomnost E.coli?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2014
Počet nových komentářů
5
Potravinářské Potěmkinovy vesnice
Obal prodává – to platí i u potravin. Hlavně, že je to pěkně barevné a taky voňavé. Přitom největší frajeřina je vyrobit dobrou potravinu bez tuny přídatných látek.
Petr Havel
4. 6. 2014
Počet nových komentářů
3
Filip Sajler: Pankrácký Rynek je nejvíc, co si kuchař může přát
Rozhovor
Pankrácký Rynek je zbrusu nové místo, kam si můžeme přijít pro poctivé potraviny. Co všechno nabízí a jak netradičně funguje, nám řekl Filip Sajler, tvář známá z pořadu Kluci v akci.
Kateřina Čepelíková
22. 5. 2014
Počet nových komentářů
2
Co mění zákon o potravinách? Nečekejte zázraky
Novela zákona o potravinách byla konečně schválena. Některé změny zákazník stěží zaznamená. Co je důležité v potravinářské novele z pohledu běžného spotřebitele?
Petr Havel
19. 5. 2014
Novela zákona o potravinách přinese více písmenek
Aktualita
Mnohokrát připomínkovaná novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích byla konečně schválena. Těšit se tak můžeme na větší písmo na obalech i zemi původu u nebalených potravin.
Kateřina Čepelíková
15. 5. 2014
Není škoda vylévat falšované víno?
Vína, u kterých inspekce odhalí nepovolené výrobní postupy, budou likvidována obdobně jako padělky kabelek či mikin. Jde přitom o zdravotně nezávadná vína. Není to zbytečné plýtvání?
Petr Havel
15. 5. 2014
Počet nových komentářů
10
Volby se blíží a potravinám náhle rozumí každý
Komentář
Někdejší šéf veterinární správy Josef Holejšovský o již sedmnácté novelizaci zákona o potravinách a o věčné bitvě mezi resorty. Jde přece hlavně o to, aby „oni“ nechtěli dělat to, „co už děláme my“!
Josef Holejšovský
14. 5. 2014
Přiznejme si, že balené koblihy nám nenadiktoval Brusel
Rozhovor
„Musíme se umět ozvat,“ říká Milena Vicenová. O zákulisí vyjednávání v EU toho ví tolik jako málokdo u nás. Za kvalitu potravin přitom podle ní může hlasovat každý – svým nákupním košíkem.
Lenka Krbcová
12. 5. 2014
Počet nových komentářů
12
Špekáčky před 50 lety: méně tuku, více masa
Aktualita
Dnešní špekáčky obsahují více vody a tuku a zároveň méně svaloviny než ty, jež kupovali naši rodiče na sobotní táborák. Které jsou dle testu ty nej?
Redakce
6. 5. 2014
Počet nových komentářů
14
Malé prodejny krachují nejen kvůli supermarketům
Malých prodejen potravin je nejméně za posledních patnáct let. A na vině je prý konkurence supermarketů. To je pravda jen zčásti. Jak přežít vedle velkých řetězců?
Petr Havel
6. 5. 2014
Počet nových komentářů
19
Holé ruce a další nejčastější chyby při prodeji masa
Aktualita
Při kontrolách prodeje masa a uzenin se veterinární inspekce setkává s nejrůznějšími prohřešky. Které jsou ty nejčastější a co si může zákazník ohlídat sám?
Lenka Krbcová
2. 5. 2014
„Boží“ potraviny: Církve vaří nejen pivo
Ačkoli je téma českých kvalitních potravin s dohledatelným původem již po několik let evergreenem tuzemské žurnalistiky, málokdo tuší, že se na výrobě i prodeji podílí také – církve.
Petr Havel
24. 4. 2014
Počet nových komentářů
3
Zajíci v krabici jsou lepší než zajíci v pytli
Rozhovor
Koupit zajíce v pytli není totéž, jako pořídit si jeho hranaté balení. Projekt dvou mladých lidí vás o tom přesvědčí. Přišli na to, jak rozšířit neznámé potraviny do českých domácností.
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2014
Počet nových komentářů
2
Konec farmářských trhů kvůli USA? Ani náhodou
Zánik farmářských trhů kvůli jednání EU a USA skutečně nehrozí. Podobná tvrzení si lze vysvětlit jen jako snahu o zviditelnění. Je ale pravda, že Amerika má pro potraviny jiná pravidla.
Petr Havel
9. 4. 2014
Počet nových komentářů
3
Smutný příběh: Kuchař radící lidem nemá základní potravinářské znalosti
Nic proti nové skupině celebrit – totiž kuchařů z televizních pořadů, pakliže jde o skutečné a spotřebitele objektivně informující odborníky. To ale bohužel v řadě případů neplatí.
Petr Havel
4. 4. 2014
Počet nových komentářů
15
Systém kontroly potravin vymyslela NASA. Je dobrý, ale nestačí
Systém HACCP řeší bezpečnost, nikoli však kvalitu potravin. Jak zajistit obojí? Vedle drakonických sankcí je tu ještě mnohem náročnější, ale v konečném důsledku efektivnější řešení.
Petr Baudyš
31. 3. 2014
Levné potraviny? Letos se nedočkáme
Zdražování potravin se v tomto roce zřejmě nezastaví. Ceny kromě počasí ovlivní mimo jiné i vývoj situace na Ukrajině. Ale jinak, než se tvrdí.
Petr Havel
28. 3. 2014
Počet nových komentářů
8
V hodnocení polských potravin převažují emoce a marketing
Češi a Poláci se „perou“ o kvalitu svých potravin a používají i lehce podpásovou argumentaci. Měli bychom toho nechat, jinak se smát bude někdo třetí. A hádejte, odkud bude.
Petr Havel
25. 3. 2014
Počet nových komentářů
17
301
–
330
/
643
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji