největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Kvalita potravin
Kvalita potravin
391
–
420
/
643
První strana
Předchozí strana
11
12
13
14
15
16
17
Následující strana
Poslední strana
Průzkum: kdo u nás kupuje biopotraviny?
Bio vnímáme jako potravinu bez chemikálií a hnojiv, a rovněž jako zdravější variantu konvenčního stravování. Průzkum také ukázal, proč si někteří lidé biopotraviny nekupují.
Hana Bačíková
16. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Kuřata jím dál. Tušila jsem, že se nevyrábí z plastu
Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.
Lenka Krbcová
15. 7. 2013
Počet nových komentářů
10
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika
ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.
Petr Havel
11. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Potraviny na pranýři visí už rok. Nejhůř dopadla vína a uzeniny
Spotřebitelé si portál pranýřující nejhorší potraviny v ČR oblíbili, mezi odborníky budí rozpaky. Nejvíc v žaludku leží výrobcům a prodejcům potravin. Vyhrožují tvůrcům desítkami žalob.
Lenka Krbcová
10. 7. 2013
Počet nových komentářů
17
Výrobci poličanu šidí na mase, tvrdí testy
Aktualita
Téměř polovina testovaných salámů poličan nesplnila vyhlášku, a to v zásadním parametru: Nižší podíl čisté svalové bílkoviny znamená, že výrobci používají méně kvalitní maso, říká dTest.
Lenka Krbcová
5. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Extremismus v jídle: Potravní mašíblové
MAgoři-ŠÍlenci-BLbi. Lidé divní a nápadní, což se někdy týká i jídla. Na svoji stravu mají velmi vyhraněné požadavky. Jejich typologii popsali američtí psychologové, ale jsou i u nás.
Tomáš Novák
3. 7. 2013
Počet nových komentářů
15
Vajíčková mapa: najděte si nejbližší slepici
Kudy vede „cesta vejce“? Jak kdy. Pokud ji chcete mít co nejkratší, zapojte se do stejnojmenného projektu. Na vajíčkové mapě vyberete dodavatele a brzy už si pochutnáte na čerstvém vejci.
Beáta Bačíková
1. 7. 2013
Počet nových komentářů
7
Pistácie s veverkou nebrat!
Aktualita
Inspekce varuje spotřebitele před nebezpečnými pistáciovými oříšky. Balíček s obrázkem veverky obsahuje plody s mnohonásobně překročenými limity látky poškozující lidské zdraví.
Lenka Krbcová
28. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Chytrý nákup: Nakupujte chytře a nenechte se oblafnout
Vyznáte se v džungli supermarketů? Díky našemu Chytrému nákupu budete mít navrch. Snadno poznáte rozdíly mezi čokoládou a čoko pochoutkou i mezi jogurtem a jogurtovým dezertem.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
Co zobala polská kuřata? To nezjistíte
Když chovatel ví, jak na to, v masu poražených zvířat krmených antibiotiky se tyto látky nemusí vůbec odhalit. Dají se používat různé finty a spotřebitel i veterináři jsou nahraní.
Petr Havel
26. 6. 2013
Počet nových komentářů
3
To je šlágr! Med z kukuřice a brambor
Přestože máme v Česku nejvíce včelařů v EU, kvalitní med u nás v obchodech téměř nekoupíte. Zahraniční medy jsou směsí kukuřičných sirupů a medů z Ukrajiny. Legislativa je na to krátká.
Kateřina Čepelíková
12. 6. 2013
Počet nových komentářů
12
Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou
Tradiční chléb se rodí den a půl. Rychlovka hotová přes noc nemůže dosáhnout klasické chuti a vůně, ani trvanlivosti. Některé trendy ve výrobě chleba jsou slibné, jiné budí rozpaky.
Petr Havel
11. 6. 2013
Počet nových komentářů
31
Nejde tu jen o brambůrky: konečně se sází na český patriotismus
Chipsy z českých brambor? Dokonce víte, z které farmy. Zákazníci začínají preferovat jasný původ a tuzemské suroviny a výrobci se učí s tím pracovat. Farmářské chipsy jsou příkladem.
Petr Havel
24. 5. 2013
Počet nových komentářů
9
Potraviny na pranýři přicházejí s novinkou
Aktualita
Web Potraviny na pranýři co nevidět oslaví rok existence. Víme, co nového na něm v posledních dnech přibylo. Nečekejte nekvalitní potraviny, ale novou složku, která poradí s nákupem.
Kateřina Čepelíková
23. 5. 2013
Auta se dají dovézt z Číny, kvalitní chléb těžko
ROZHOVOR – Chleba je zapotřebí vyrábět tam, kde se také konzumuje. „Zdokonalovat můžeme třeba ta auta, ale při výrobě chleba bych byl konzervativní,“ říká pekař Ladislav Teisler.
Petr Havel
22. 5. 2013
Koňské maso opět v obchodech. Víme kde
Aktualita
Téměř 90 % koniny obsahuje „dušené hovězí“. Produkt původem z Lotyšska se podle dokladů dostal i do České republiky. Prodává se v Praze, Jablonci i Plzni.
Lenka Krbcová
16. 5. 2013
Počet nových komentářů
3
Masožravý zahradník Hugh Fearnley-Whittingstall: Poznej, co jíš!
Hvězda britské gastronomie se řadí po bok Jamieho Olivera a Gordona Ramsayho, ale jde ještě dál. Svými nekompromisními požadavky na kvalitu jídla burcuje: Pěstujte si všechno sami.
Kateřina Čepelíková
16. 5. 2013
Počet nových komentářů
1
Testy odhalily přítomnost plísní v pivu
Aktualita
Časopis dTest zjistil přítomnost mykotoxinů u 33 různých značek lahvových piv. Pět výrobků překročilo přípustnou denní dávku. Zdravotní obtíže hrozí zejména při dlouhodobé konzumaci.
Lenka Krbcová
14. 5. 2013
Počet nových komentářů
2
Test sýrů: Kvalita Eidamu už není tak hrozivá
14 sýrů s nápisem Eidam se podrobilo testování. Hodnotil se obsah soli, dusitanů, senzorické vlastnosti, ale i rozdíl mezi deklarací a skutečností. Jak je na tom český Eidam?
Kateřina Čepelíková
14. 5. 2013
Počet nových komentářů
21
Nový web veterinářů o kontrolách potravin začal debaklem
Po Potravinách na pranýři rozjela vlastní portál o kvalitě potravin i veterinární správa. Start byl nepovedený, ale technické potíže nejsou to nejpodstatnější. Tím je inflace webů.
Petr Havel
13. 5. 2013
Privátní značky Tesco testují zákazníci
Řetězce se vrhly na produkci tzv. privátek, tedy výrobků pod vlastní značkou, u nichž si mohou určovat podmínky. Každý Tesco výrobek otestuje sto zákazníků. Až pak jdou do prodeje.
Lenka Krbcová
9. 5. 2013
Počet nových komentářů
25
Džus má stejně cukru jako Coca-Cola, rozdíl je jinde
Více než polovina lidí se chce orientovat v tom, co jí, ale neví, co na etiketách vlastně hledat. Jak číst obaly potravin? Energetický obsah a ani složení nemusí být stěžejní údaj.
Kateřina Čepelíková
7. 5. 2013
Počet nových komentářů
2
Novela zákona o potravinách: Větší pokuty a větší písmena
Aktualita
Vláda schválila novelu zákona o potravinách, která mimo jiné stanoví, že nápisy na potravinách mají být větší. Prodejce, který poruší zákon, může nově dostat pokutu až 10 miliónů korun.
Lenka Krbcová
6. 5. 2013
Počet nových komentářů
4
Přehled značek kvality potravin
V prodejnách potravin narazíte na spoustu značek původu, kvality a jiných certifikátů. Málokdo se v nich vyzná. Fandové opravdového jídla ze Sklizena připravili přehled těch hlavních.
Lenka Krbcová
2. 5. 2013
Počet nových komentářů
2
Tatarák se syrovým žloutkem z restaurací nezmizí
Fámy o tom, že novela zákona o potravinách smaže z nabídky oblíbený tatarský biftek, jsou značnou mystifikací. Hygienici již přitom jednou tatarák zakázali a podával se jen pokoutně.
Petr Havel
2. 5. 2013
Počet nových komentářů
8
Test instantních polévek: místo brambor mouka, místo rajčat cukr
Instatní polévky nemají být náhradou hlavního jídla. Ale jsou situace, kdy se hodí. Porovnali jsme dvě bramboračky a dvě rajské polévky. Je mezi nimi pořádný rozdíl.
Petra Vašíčková
30. 4. 2013
Počet nových komentářů
2
Lidé nakupují potraviny podle hloubky kapsy, ukázal průzkum
Nejnovější průzkum o nákupních zvyklostech ukázal na naši slabinu. Potraviny kvalitní nakupovat chceme, zajímáme o jejich kvalitu, ale v obchodě stejně sáhneme po blafu. Proč?
Kateřina Čepelíková
29. 4. 2013
Počet nových komentářů
47
Na trh v ČR je každoročně uváděno asi 100 nových mlékárenských výrobků
Jogurty, nápoje na bázi mléka, mléčné dezerty a pomazánky jsou nejčastěji inovovanými mlékárenskými výrobky na našem trhu. Sýry se naopak více drží tradice.
Petr Havel
26. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
10 % mletého není maso. Náhražky navíc vyjdou dráž
Balené mleté je vždycky polotovar, někdy dobrý, jindy horší. Někdy příšerný. Porovnali jsme 14 kilo mletého z různých supermarketů. Nejmíň masa má Ahold a nejlevnější je jen zdánlivě.
Lenka Krbcová
25. 4. 2013
Počet nových komentářů
42
Jan Katina: Balené mleté je většinou polotovar
ROZHOVOR – Rozdíl mezi mletým masem a polotovarem je pro spotřebitele nepochopitelný. Stejně jako přídavky vody a řady dalších látek. O kvalitě mletého s šéfem svazu zpracovatelů masa.
Lenka Krbcová
25. 4. 2013
Počet nových komentářů
4
391
–
420
/
643
První strana
Předchozí strana
11
12
13
14
15
16
17
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji