největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Kvalita potravin
Kvalita potravin
421
–
450
/
643
První strana
Předchozí strana
12
13
14
15
16
17
18
Následující strana
Poslední strana
Dlouhý jídelní lístek – špatné znamení
Nesmyslně rozsáhlá nabídka jídel není obvykle signálem dobré restaurace. Tady se asi hraje na „pytlíky“. Čeho si ještě všímat? Příloh, cen a záchoda.
Petr Havel
17. 4. 2013
Počet nových komentářů
23
Zdeněk Pohlreich: Co by pomohlo? Kdyby půlka hospod zkrachovala
ROZHOVOR – „Konina mě neznervózňuje, já bych se spíš bál obsahu toho zbytku,“ říká populární šéfkuchař. Hlavním nešvarem českých restaurací je podle Zdeňka Pohlreicha neprofesionalita.
Lenka Krbcová
16. 4. 2013
Počet nových komentářů
82
Česko-polský spor o potraviny: chtělo by to méně emocí
Polské potraviny se pomalu a jistě stávají synonymem pro nekvalitní produkty. Ne že by mezi nimi takové nebyly, ale házet vše do jednoho pytle je nesmysl.
Petr Havel
12. 4. 2013
Počet nových komentářů
33
Anatomie párku – jak poznat dobrý párek, když etikety lžou
Věřte svým smyslům a zkušenosti. Dobrý párek poznáte spíš podle chuti a vůně než podle etikety, radí David Kukla ze Sklizeno. Párek nemusí být dokonale pravidelný a růžový. Naopak.
Lenka Krbcová
10. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
Polovina nových restaurací končí během tří let
2200 penzionů, 2500 hotelů a 36 000 gastronomických zařízení včetně stánků a bufetů. Zhruba tolik máme v ČR „občerstvoven“. Část z nich nepřežije. Dokážeme odlišit dobré a špatné hospody?
Petr Havel
10. 4. 2013
Počet nových komentářů
22
Potravinový inspektor: řetězce nám posílají úplatky
ROZHOVOR: Fenomén, který v televizním prime timu upozorňuje na neduhy českých obchodů s jídlem. Jak moc hýbe Potravinový inspektor Ladislav Hruška žlučí obchodníkům? Věřte, že dost.
Kateřina Čepelíková
9. 4. 2013
Počet nových komentářů
22
Bio kvalitě věří více než 40 % Čechů aneb Jak také vnímat čísla z výzkumu
Aktualita
Už titulek nedávné tiskové zprávy „Biopotraviny připadají Čechům drahé“ je zavádějící. Stejným způsobem by šlo data průzkumu interpretovat i obráceně – pro 63,4 % Čechů drahé nejsou.
Kateřina Nesrstová
3. 4. 2013
Počet nových komentářů
2
V koňském mase z řeznictví byl lék pro dostihové koně
Aktualita
Veterináři dokončují testování odebraných vzorků koniny. Nejnovější pozitivní nález je ve výsekovém mase původem z Polska, které bylo odebráno v masně v Moravskoslezském kraji.
Lenka Krbcová
3. 4. 2013
Vídeňské párky obsahují méně masa, než tvrdí výrobci
Aktualita
Mnozí výrobci vídeňských párků uvádějí na obalech vyšší podíl masa, než jaký v nich je ve skutečnosti obsažen. U šesti výrobků z patnácti to prokázaly testy časopisu dTest.
Lenka Krbcová
2. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
Biopotraviny jsou možná drahé, jejich logo ale nikdy nebylo zneužito
Jsou biopotraviny stále in? Čechům připadají drahé a nevěří jim, tvrdí průzkum. Bio logo je skutečně garance kvality, oponuje ministerstvo.
Lenka Krbcová
2. 4. 2013
Počet nových komentářů
8
Potraviny u nás zdražují rychleji než v EU. To se hned tak nezmění
Ceny potravin v Unii vzrostly o 25 %, u nás o 30 %. Zatímco na daních ČR EU spíše předběhla, v cenách a kvalitě vyspělou Evropu doháníme. Rychlejší růst cen jídla bude patrně pokračovat.
Petr Havel
27. 3. 2013
Počet nových komentářů
10
Akce 100 vzorků na koňské maso končí, vyšetřování pokračuje
Aktualita
Veterináři zkontrolovali více než stovku výrobků v kauze nedeklarované koniny. Pozitivních zjištění bylo šest, prověřování bude pokračovat jak u výrobků, tak dovážených surovin.
Lenka Krbcová
21. 3. 2013
Nález zakázaného separátu z ovcí vyhnal veterináře na kontroly
Aktualita
Další skandál s masem přichází z Francie. Našly se tu tuny britského skopového separátu, který je nelegální kvůli riziku přenosu klusavky. Veterináři začali prověřovat podezřelé zásilky.
Petr Havel
21. 3. 2013
Falšovaných vín jsou desítky, vedou podvody se zemí původu a ředění vodou
Už na více než 80 případů čachrů s vínem upozornila inspekce. Ta má teď nový nástroj pro lepší kontrolu. Mezi podvodníky nechybí krabicáky, Sklepmistr ani Igristoje, podívejte se.
Petr Havel
18. 3. 2013
Penny Market prodával nebezpečné potraviny
Aktualita
Povedenou prodejnu provozuje řetězec Penny Marketu v Blansku. Kontrola tu našla velké množství zkažených potravin. Šlo o uzeniny, maso a sýr.
Lenka Krbcová
15. 3. 2013
Barviva v potravinách šálí naše smysly
Barviva jsou nejpoužívanějšími přídatnými látkami v potravinářském průmyslu. Výrobci jimi podporují svou konkurenceschopnost a neváhají barvou ovlivnit naše rozhodování o nákupu.
Zuzana Medlíková
15. 3. 2013
Počet nových komentářů
1
Prohřešky farmářských trhů: chybují jeden dva prodejci z trhu
Aktualita
I farmářské trhy spadají pod kontrolu dozorových orgánů. Veterináři tu loni rozdali pokuty za více než půl miliónu korun.
Lenka Krbcová
13. 3. 2013
Obchodní řetězce dostaly nejvyšší pokuty za poslední tři roky
Aktualita
Server Aktuálně.cz získal seznam nejvyšších pokut uložených obchodním řetězcům v roce 2012 Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Podívejte se, kdo nejvíc chyboval – a platil.
Lenka Krbcová
13. 3. 2013
Počet nových komentářů
4
Kdo zastaví blafy v restauracích? Kvalita je kontrolována minimálně
Hygienici jsou dnes v pozici „ferda mravenec, práce všeho druhu“. Veterináři restaurace kontrolovat nesmí. A obchodní inspekce sleduje zejména šizení spotřebitele, ne kvalitu potravin.
Petr Havel
13. 3. 2013
Počet nových komentářů
17
Víc koniny než hovězího masa
Aktualita
Inspekce aktuálně upřesnila množství koňského masa, nalezeného v lasagních. Analýza prokázala falšování hovězího masa koninou minimálně z 60 %.
Lenka Krbcová
8. 3. 2013
Maso se slepuje směsí z krve a bakterií
Poznáte, že kupujete steak lepený z několika kousků masa? Zatím těžko. Nová legislativa to změní. Lepidlo na maso prý není závadné, ale koupili byste si slepované bifteky?
Petr Havel
8. 3. 2013
Počet nových komentářů
22
S kyselinou chlorovodíkovou k lepším sójovým omáčkám
Sójová omáčka se dle tradice vyrábí čistě přírodní cestou. Jenže takových je v obchodech poskrovnu, většina z nich se totiž vyrábí vařením sójového šrotu v kyselině chlorovodíkové.
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2013
Počet nových komentářů
10
Roman Vaněk: Vyspělé země by šmejdy ani neprodávaly, my je klidně kupujeme
Šéf kulinářského institutu Roman Vaněk se opřel do kvality potravin prodávaných v českých obchodech. Naznačuje východisko z nepříznivé situace a navádí nás k opisování „z venku“.
Kateřina Čepelíková
28. 2. 2013
Počet nových komentářů
43
Koňské maso není vhodné pro humanitární účely, řekl ministr
Aktualita
Petr Bendl neschvaluje nápad rozdat potraviny, v nichž byla nelegálně použita konina, chudým lidem. Nejasný původ představuje nejasnou kvalitu. Na trhu nemá podle ministra co dělat.
Lenka Krbcová
26. 2. 2013
Počet nových komentářů
4
I IKEA míchala do jídla koňské maso
Aktualita
Skandál s nedeklarovaným koňským masem se šíří Evropou. Na světě jsou další dva výrobky, které koninu na obale nepřiznaly, a přesto ji obsahovaly. Je mezi nimi i jídlo z IKEA.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Hrají si na mléko a přitom jsou z vody. Poznáte to?
Možná už roky kupujete napodobeniny mléčných výrobků a ani o tom nevíte. Výrobci jsou vynalézaví a prodejci s nimi drží krok. Podívejte se na ty nejznámější náhražky na trhu.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Počet nových komentářů
4
Hloupý a chytrý nákup. Najdete 10 rozdílů?
Ve značení potravin není lehké se vyznat. Jako bychom tu hru hráli při každém nákupu. Najdete rozdíly mezi dvojicemi, které se tváří podobně? Vyzkoušejte (u nás to máte zadarmo).
Lenka Krbcová
18. 2. 2013
Počet nových komentářů
11
Kysané zelí neobsahuje vitamin C, zjistil dTest
Aktualita
Konzumace kysaného zelí je doporučována hlavně díky vysokému obsahu vitaminu C. Jenže, jak potvrdily nejnovější testy, výrobci nešetrnou sterilací dokážou céčko ze zelí vymazat.
Kateřina Čepelíková
13. 2. 2013
Počet nových komentářů
10
Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky
„Kdybyste tvrdili, že je auto jako auto, oblek jako oblek, každý se vám vysměje,“ říká uzenář, majitel nejlepší firmy roku 2011. Značka se dnes cení mnohem víc u kalhot než u potravin.
Petr Havel
11. 2. 2013
Počet nových komentářů
169
Označení „ze zemí EU a mimo EU“ říká jen to, že potravina pochází z této planety
Aktualita
Informace o původu potravin je důležitá pro sedmdesát procent spotřebitelů. Ukázal to průzkum v několika evropských zemích. Přesné informace o původu přitom zpravidla chybí.
Lenka Krbcová
7. 2. 2013
Počet nových komentářů
9
421
–
450
/
643
První strana
Předchozí strana
12
13
14
15
16
17
18
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji