největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Kvalita potravin
Kvalita potravin
331
–
360
/
643
První strana
Předchozí strana
9
10
11
12
13
14
15
Následující strana
Poslední strana
Poznáte české maso od polského?
Aktualita
Maso, které je označené i na obalu značkou CZ, nemusí nutně pocházet z českých chovů. Klidně se může jednat o polské maso, které bylo u nás jen zabalené. Jak poznáme skutečný původ masa?
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
Chcete odlišit chléb z žitného kvásku? Šance by tu byla
Návrh na označování chlebů z kvasu byl, navzdory přání zákazníků, smeten ze stolu. Doufejme, že dočasně. Stalo se tak kvůli tlaku výrobců, kteří kvásek při výrobě chleba nepoužívají.
Petr Havel
7. 3. 2014
Počet nových komentářů
7
Slováci chtěli stlačit kvalitu Pražské šunky
Tzv. Pražskou šunku vyrábí řada výrobců v Evropě. Celý problém tkví v tom, že při udělení ochranné známky a ustanovení přísných parametrů již nebudou dále moci toto označení používat.
Petr Havel
5. 3. 2014
Počet nových komentářů
6
Brutálně obarvený ananas neprošel přes inspekci
Aktualita
Potravinářská inspekce zakázala kandovaný ananas s třináctinásobně překročeným limitem pro barvivo SY.
Redakce
3. 3. 2014
To je skandál: banán obsahuje 75 % vody a éčka
Nerozčilujte se. To není další trik obchodníků, ale prostě příroda. Možná budete překvapeni, co všechno obsahují „stoprocentně přírodní“ banán, káva nebo vajíčko. Je to samá „chemie“.
Kamila Krbcová
20. 2. 2014
Počet nových komentářů
71
Ve státních institucích mají být české potraviny, vyzývá otevřený dopis
Aktualita
Dejte šanci českým potravinám, žádá v otevřeném dopise ministru zemědělství Asociace farmářských tržišť ČR. Jsou bezpečnější, zdravější a chutnají lépe, píší autoři.
Lenka Krbcová
13. 2. 2014
Počet nových komentářů
1
Pan Cuketka: Nový Scuk mapuje jen dobroty
Rozhovor
Kolem české gastronomie není vše tak černé, jak se někdy zdá. Když víte, kde hledat to dobré, můžete jíst kvalitně od rána do noci. Aby to bylo snazší, scukly se dobroty na jednom místě.
Kateřina Čepelíková
11. 2. 2014
Počet nových komentářů
4
Podíl národních potravin: Slováci obešli EU. Co my?
Slovensko zavedlo povinné zveřejňování podílu prodeje národních potravin v řetězcích. Jenže obešlo Brusel a EU toto opatření pravděpodobně neschválí. Jak tento nápad dopadne u nás?
Petr Havel
5. 2. 2014
Počet nových komentářů
6
Každá čtvrtá zakysaná smetana je šizená
Test
Čtvrtina zakysaných smetan uvádí spotřebitele v omyl, zjistil dTest. Obsahují méně tuku, než tvrdí na etiketě. Na chuti mnohým z testovaných výrobků ubírá přidaný škrob.
Redakce
4. 2. 2014
Inspekce odhalila tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu
Galerie
Státní zemědělská a potravinářská inspekce prověřila podezřelou zásilku potravin z Vietnamu. Zjistila značné množství potravin ve stavu neakceptovatelném pro vpuštění do vnitřního trhu EU.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Jak rostly ceny potravin? Podívejte se
Galerie
Půjčka na brambory? Zní to snad bizarně, zdražování potravin však dělá mnohým starosti. Desetina lidí si je ochotná na jídlo půjčovat. A právě brambory podražily během posledních let nejvíce.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Počet nových komentářů
19
Inspekce se zaměřila na potraviny se značkou Klasa
Aktualita
Klasa na obalech má zákazníkům pomáhat v orientaci při nákupu. Kritéria udělování této značky jsou však někdy zpochybňována. Při kontrolách SZPI výrobky obstály bez závad.
Lenka Krbcová
29. 1. 2014
Český zákazník uvěří skoro všemu
Potraviny mají u nás bohužel tak špatnou pověst, že fámy o jejich falšování padají na úrodnou půdu. Po mase plném vody nás „křehčené“ ovoce s nejrůznějšími éčky ani nepřekvapí.
Petr Havel
29. 1. 2014
Počet nových komentářů
18
Roman Vaněk: Musíme si uvědomit, že hospoda není kostelíček
Rozhovor
S Romanem Vaňkem jsme si povídali o jeho knihách, o tom, jak ho štve česká gastronomie, zloději knih i šmakulády v obchodech. Odtajnil i své plány pro letošní rok. Bude to prý mazec.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2014
Počet nových komentářů
71
Řetězce šikanují farmářské obchody
Aktualita
Maloobchodní řetězce nechtějí pustit menší farmářské prodejny do obchodních center na lukrativních místech. Podmínky diktují supermarkety.
Lenka Krbcová
27. 1. 2014
Počet nových komentářů
1
Šokující lži a banální pravdy o potravinách
„Klamstvá o potravinách! Kŕmia nás hnusom…“ Rozhovor s Miroslavem Spišiakem vyšel původně na slovenském serveru Život.azet.sk. „Šokující lži o potravinách! Rozhovor s člověkem z branže, který odhaluje, jaký hnus jíme,“ převzaly a přeložily posléze Svobodnenoviny.eu.
Lenka Krbcová
27. 1. 2014
Počet nových komentářů
6
Obchody opakovaně prodávají nebezpečné ořechy
Aktualita
Redakce
24. 1. 2014
Obří food veletrh ukazuje, že i Němci šetří na jídle
Bio emoce na Grüne Woche postupně nahrazuje sázka na senzorické vjemy. Staví se na chuti a vůni. To je jedno z poselství jednoho z největších food veletrhů na světě.
Petr Havel
24. 1. 2014
Počet nových komentářů
6
Česká zvěřina dobývá Evropu. Jak to bude u nás?
Celkem 80 procent v ČR ulovené a zpracované zvěřiny míří do zahraničí. Na našem trhu jí konkuruje maso načerno ulovené, za neznámých podmínek skladované, připravované a prodávané.
Petr Havel
22. 1. 2014
Počet nových komentářů
3
Jak zacházet se sektem a nespáchat zločin
Není všechno šampaňské, co se jako šampaňské tváří. Označujeme tak šmahem různé „bublinky“. První věc je správný výběr sektu či šumivého vína, druhá zacházení s nápojem.
Petr Havel
17. 1. 2014
Počet nových komentářů
1
Původ a kvalita koření na trhu v ČR: Velká detektivka
Případ mleté papriky by zřejmě byl i nad síly Sherlocka Holmese. Ilustruje zašmodrchaný stav, v němž se plácají prodejci potravin, zákazníci a nakonec i potravinářská kontrola.
Petr Havel
15. 1. 2014
Nejhorší potraviny roku 2013
Galerie
„Zajímají nás především problémoví výrobci, obchodníci a problémové skupiny potravin,“ říká jeden z autorů projektu Potraviny na pranýři. Které měly nejvíc problémů v uplynulém roce?
Lenka Krbcová
7. 1. 2014
Počet nových komentářů
4
Co přesně je maso? Nový zákon se neshodne s EU
Potravinářská novela měla udělat jasno. Minimálně v některých aspektech hrozí ještě větší zmatek než nyní. Označování hlavní složky u nebalených výrobků zamotá hlavu nejen zákazníkům.
Petr Havel
2. 1. 2014
Počet nových komentářů
3
České potravinářství se odráží ode dna
Zatím na své zemědělce a potravináře nejsme příliš hrdí. Výsledky tohoto roku naznačují, že bychom mohli být.
Petr Havel
20. 12. 2013
Časované bomby v potravinářské novele
Novela zákona o potravinách představuje posun vpřed, zejména z pohledu spotřebitele. Avšak některé ambice půjde v praxi zajistit jen těžko. Hlavně z právního pohledu tak mohou představovat tikající bomby.
Petr Havel
17. 12. 2013
Počet nových komentářů
5
Kateřina Cajthamlová se vrací v pořadu DoktorKA
Aktualita
Show o tom, jak snadné je žít zdravě. Tak avizuje česká televize jednu z programových novinek příštího roku.
Lenka Krbcová
12. 12. 2013
Počet nových komentářů
4
Ošemetná statistika: Nejíme zdaleka tak dobře, jak o sobě tvrdíme
Každý se dnes kasá tím, že mu jde o kvalitu potravin a zdraví. Nové statistiky naopak ukazují, že skladba našeho jídelníčku se zhoršila. Matoucí je pak výraz „soběstačnost ve spotřebě“.
Petr Havel
11. 12. 2013
Počet nových komentářů
9
Éčka potěší v peněžence. Ne v potravinách
Patříte k těm, kdo sledují přídavné látky, lidově zvané „éčka“ na etiketách potravin? Pokud disponujete chytrým telefonem, máme pro vás užitečný tip: mobilní aplikaci Éčka v potravinách.
Beáta Bačíková
29. 11. 2013
Počet nových komentářů
2
Ministr tlačí české potraviny a komora kouzlí s marží
Aktualita
Z projevů ministra zemědělství a Potravinářské komory se zdá, že si nepovšimli existence Potravin na pranýři a neví, co je marže. Za vzor kvality považují Klasu a za nepřítele číslo jedna řetězce.
Lenka Krbcová
27. 11. 2013
Počet nových komentářů
10
Lučina pro náš trh se vyrábí i v Polsku
Lučina dávno není jen jedna. Portfolio Povltavských mlékáren čítá na 20 druhů, každý je vyroben jinak a v základu má jiné složky. Čím se od sebe liší? Pořád je to „čistá chuť přírody“?
Kateřina Čepelíková
18. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
331
–
360
/
643
První strana
Předchozí strana
9
10
11
12
13
14
15
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji