největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Kvalita potravin
Kvalita potravin
361
–
390
/
643
První strana
Předchozí strana
10
11
12
13
14
15
16
Následující strana
Poslední strana
„Double frozen“ je nejhorší možný způsob zpracování ryb
Coby suchozemci bez moře tápeme ve značení mořských ryb a výrobků z nich. Nenaleťte na rybí chytáky: dvakrát mražené není dvakrát lepší a surimi je jen obdoba drůbežího separátu.
Petr Havel
15. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
Největším škůdcem brambor je maloobchod
Kontroly mluví jasně: ke ztrátě kvality brambor dochází zejména v maloobchodě. Bramboráři chystají projekt, který umožní sledovat brambory z pole až do krámu a snad přispěje k nápravě.
Petr Havel
13. 11. 2013
Počet nových komentářů
7
Éčka v chlebu jsou daní za trvanlivost
„Klasický“ chléb vyráběný tradičním způsobem z žitného kvasu nezmizel, ale je v menšině. Na trhu má zhruba třetinu. Konkurují mu „vylepšené“ chleby, což se projevuje i na cenách.
Petr Havel
30. 10. 2013
Počet nových komentářů
10
Zdravá potravina spouští zcela novou verzi aplikace NutriAtlas
Aplikace patří do rodiny webových stránek o zdravé výživě a životním stylu. Do vašeho mobilu přinese seznam éček, databáze potravin i recepty, a umožní sestavovat vlastní nákupní lístky.
Beáta Bačíková
24. 10. 2013
Dobroty z Číny: zakázané, plesnivé a „živé“
Aktualita
GALERIE – Inspektoři zastavili hned na celnici zásilku potravin, která porušovala snad všechny představitelné předpisy. Podívejte se, jaké pochoutky putovaly na náš trh.
Lenka Krbcová
23. 10. 2013
Počet nových komentářů
6
Testy potravin: jak objektivně hodnotit chuť?
Senzorické hodnocení potravin je nejjednodušší a proto v řadě laických testů potravin nejčastěji používané. Výsledný verdikt je mediálně prezentován jako měřítko kvality potravin. Omyl.
Petr Havel
17. 10. 2013
Chceme víc tuzemských potravin v obchodech, ale nevíme, co je česká potravina
Stejně jako na Slovensku budeme zřejmě i my na výlohách obchodů zveřejňovat podíly českých potravin na tržbách obchodníků. Jak se k podpoře českých potravin staví volební strany?
Kateřina Čepelíková
14. 10. 2013
Počet nových komentářů
4
Polské potraviny mají značky kvality. Ale takové se k nám nevozí
Potraviny z Polska provázela již řada skandálů a jejich pověst není dobrá. Přitom k nám se bohužel dováží to nejlevnější, tedy nijak kvalitní zboží. Poláci přitom umí i lepší potraviny.
Petr Havel
10. 10. 2013
Počet nových komentářů
3
Tři ze šesti burčáků jsou falšované
Aktualita
Burčák je na každém rohu, proto i inspektoři vyrazili do ulic. Zkontrolovali 472 prodejních míst, odebrali 53 vzorků a mají první výsledky kontrol. Nejsou příliš povzbudivé.
Kateřina Čepelíková
8. 10. 2013
Počet nových komentářů
20
CEFF aplikace pomáhá nakupovat potraviny bez éček
Éčka mohou být stokrát schválená, přesto se jim mnozí zákazníci chtějí vyhnout. Informace o použitých chemických přísadách v potravinách poskytne rychle a účelně aplikace projektu CEFF.
Beáta Bačíková
8. 10. 2013
Počet nových komentářů
4
Strašák GMO z Evropy pomalu mizí
Těžko hledat shodu, zda je to dobře nebo špatně. Legislativu týkající se geneticky modifikovaných organismů čekají změny a to ještě letos. Jaký postoj ke GMO mají kandidáti do Sněmovny?
Petr Havel
7. 10. 2013
Počet nových komentářů
41
Testy potravin mohou být velmi zavádějící
S testy potravin se roztrhl pytel, mnohé z nich bohužel míchají jablka s hruškami. Nedávný test ovocných složek v jogurtech vychází z chybné metody a desítky let starých článků a údajů.
Petr Havel
2. 10. 2013
Počet nových komentářů
41
Užitečné aplikace: Potraviny pošlete na pranýř i z mobilu
Chytré telefony a tablety jsou dnes tím, čím byl pro naše rodiče rozhlas nebo klábosení se sousedkou. Zdrojem informací. Svůj mobil můžete nabít informacemi, které pomohou třeba s nákupem.
Beáta Bačíková
30. 9. 2013
Volby 2013: volební kalkulačka ukáže vaši shodu v otázkách zdraví a potravin
Aktualita
Chcete vědět, která ze stran kandidujících v předčasných volbách, je vám nejbližší v otázkách zdravotnictví či kvality potravin? Odpovězte na deset otázek a uvidíte.
Lenka Krbcová
25. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
„CZ“ maso skutečně nemusí být české. To neznamená, že je rizikové
Výrok o nedostatečné kontrole masa v obchodech z úst prezidenta veterinářů byl nešťastný a nevhodně prezentovaný. Mediální zkratka také vykonala své. Cesta k jasnému původu vede jinudy.
Petr Havel
25. 9. 2013
Počet nových komentářů
9
Komunitní zahrady pěstují zeleninu i sousedské vztahy
Svěží ovoce k snídani, čerstvá zelenina do salátu, voňavé bylinky… Tyto představy se mi líbí. Má to však háček. Bydlím v paneláku uprostřed sídliště. Ještě že vznikají zahrady v pytli.
Beáta Bačíková
20. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
V Polsku krmili zvířata masokostní moučkou. Máme se bát?
Aktualita
Polská zvířata byla krmena zakázanou a nebezpečnou masokostní moučkou. Česká inspekce proto požádala polskou stranu o vyjádření. Prý je to jen strašení konzumentů, tvrdí Poláci.
Kateřina Čepelíková
13. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
Restaurace klidně uvaří i ze zkaženého masa, tvrdí šéfkuchař
Radek David kritizuje poměry v českých restauracích. Z kvalitních surovin prý vaří jen pět procent podniků, koloritem je mizerná hygiena a špatné skladování jídla. A co pak s ním, že?
Lenka Krbcová
12. 9. 2013
Počet nových komentářů
11
Farmářské trhy po německu
Koupili byste ředkvičky za 26 a kilo brambor za 39 Kč? V Česku ceny nevídané, na německém farmářském trhu zcela běžné. Rozdíly mezi českými a bavorskými trhy ale nejsou jen v cenách.
Kateřina Čepelíková
9. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
Kvalita kávy je jedním z měřítek dobré restaurace
Stejně jako v případě jiných potravin je konzumace a příprava kávy zatížena celou řadou mýtů a chyb. To se týká jak u nás stále ještě hojně oblíbeného turka, tak modernějšího espressa.
Petr Havel
5. 9. 2013
Počet nových komentářů
4
Tavené sýry už nepatří na pranýř
Aktualita
GALERIE: Výrobci ještě loni falšovali tavené sýry jako o závod. Letos je však situace výrazně lepší. Inspekce prověřovala dvacítku tavených sýrů. Podívejte se na výsledky kontroly.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2013
Počet nových komentářů
11
Blíží se soumrak biopotravin?
Nadšení vším zeleným, eko a bio už má chvíle největší slávy za sebou. Ekozemědělství sice prospívá krajině, biopotraviny však stojí peníze, které jinde chybí. A kvalitou to nesrovnají.
Petr Havel
2. 9. 2013
Počet nových komentářů
9
Rizika obalů potravin: Brzděte s těmi pytlíky
Spíše než klimatické změny nebo zatím neznámé choroby vyhubí lidstvo igelitový sáček. Úplně mylně se ve spojení s potravinami bojíme hliníku, zato si potrpíme na módní recyklované obaly.
Petr Havel
23. 8. 2013
Počet nových komentářů
18
Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost
Klasa je nejznámější značkou kvality potravin. Vynechme teď podmínky jejího udělování i sumy za propagaci. Klasa chce být nově udělována i surovinám a jídlům. A co takhle vodě v potoce?
Petr Havel
20. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
15. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Testování kvality potravin stojí i 8 tisíc. Prodejci ho využívají
ROZHOVOR – V letácích i přímo na výrobcích se začaly objevovat pečetě kvality, o jejichž existenci, původu a zárukách málokdo něco tuší. Zjistili jsme, co zlatá medaile na potravinách znamená.
Kateřina Čepelíková
14. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Malinový džem z Kauflandu byl falšovaný. A není v tom sám
Aktualita
GALERIE: Potravinářská inspekce odhalila další klamání zákazníků. Společnost Kaufland prodávala džem údajně v extra kvalitě, ve skutečnosti nastavovaný lacinou ovocnou složkou.
Lenka Krbcová
13. 8. 2013
Počet nových komentářů
22
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy
Image tuzemských sýrů oproti zahraniční konkurenci není dlouhodobě moc dobrá – snad proto, že značná část našich spotřebitelů konzumuje převážně rozličné verze eidamů. Přitom sýry umíme.
Petr Havel
13. 8. 2013
Počet nových komentářů
17
Nová metoda na odhalení tasemnic: lepší, ale stejně ne dost
Rizika výskytu tasemnice se jen tak nezbavíme. Přírodní prevencí je počasí. Při přípravě tataráku škrábání masa. Stoprocentně stoprocentní ale není ani syrové či polosyrové hovězí nejíst.
Petr Havel
25. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Jak jíst levně a zdravě
Všichni chceme jíst co nejzdravěji podle všech příruček a doporučení vyhlášených odborníků, jenže to nejkvalitnější jídlo něco stojí. A ne málo. Jak tedy nakoupit levně a přitom zdravě?
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
361
–
390
/
643
První strana
Předchozí strana
10
11
12
13
14
15
16
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji