největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Kvalita potravin
Kvalita potravin
451
–
480
/
643
První strana
Předchozí strana
13
14
15
16
17
18
19
Následující strana
Poslední strana
Ceny potravin u nás a „na Západě“ se nijak zvlášť neliší
GALERIE – Jedna a ta samá zmrzlina, káva, pizza, čokoláda – čtyři země, čtyři ceny. Ale nejsme na tom vždy nejhůř, jak se často tvrdí. Porovnejte ceny potravin u nás a v zahraničí.
Lenka Krbcová
5. 2. 2013
Počet nových komentářů
68
Server Vitalia.cz má rekordní návštěvnost. Zejména „díky“ nekvalitním potravinám
Aktualita
Čtenost serveru Vitalia.cz meziročně vzrostla o 168 %. V lednu padla hranice dvou miliónů zhlédnutých stran. Největší zájem je o téma kvality potravin.
Lenka Krbcová
4. 2. 2013
Škrob v jogurtech není žádný zločin
Musíme si vybrat – buď budeme jíst tučnější jogurty bez škrobů, nebo light jogurty se škroby. Jinak to nejde. Jedině bychom chtěli jogurty pít.
Petr Havel
1. 2. 2013
Počet nových komentářů
23
Konečně párky, které jsou dětské - nejen názvem
Aktualita
Pročítat se složením všech potravin, které skončí v nákupním vozíku, stojí fůru času. Usnadnit práci vám pomůže logo CEFF, kterým byly oceněny další potraviny bez chemie.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Český špekáček čekají další změny
Mediální symbol českých potravin má sice v EU známku zaručená tradiční specialita, ale spotřebitel reálně nepozná, který je vyroben tradičně, a který si na skutečný špekáček jen hraje.
Petr Havel
25. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Potravinářská komora brání kvalitu českých potravin
Aktualita
Tlak na co nejnižší cenu potravin vede k úplné degradaci jejich kvality. Důsledkem je rostoucí dovoz levných náhražek ze zahraničí. Proti tomuto trendu vystupují nyní čeští potravináři.
Lenka Krbcová
25. 1. 2013
Počet nových komentářů
2
Další oplatky možná obsahují jed na hlodavce. Podívejte se, které to jsou
Aktualita
GALERIE – SZPI upozorňuje na další rizikové potraviny polské společnosti Magnolia. Lidé je již mohou mít doma. V ČR je prodávalo Tesco, Kaufland a Pekárny a cukrárny Náchod.
Lenka Krbcová
23. 1. 2013
Spotřebitel je manipulován médii, potraviny máme kvalitní
ROZHOVOR – Oldřich Obermaier se pohybuje v mlékárenském průmyslu již dlouhé roky. Přesto, nebo právě proto tvrdí: „Současná kvalita mlékárenských výrobků je nekonečně vyšší než v dřív.“
Petr Havel
23. 1. 2013
Počet nových komentářů
35
Medu horko nevadí, ale jen chvilku
Čaj s medem je zdravější než s obyčejným cukrem, med mimo jiné obsahuje vitaminy a užitečné enzymy. Pokud lžičku s medem vložíte do horkého čaje, nic se neděje, jinak je to při pečení.
Anna Příhodová
14. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
V našem potravinářství chybí pozitivní vzory
Máme i dobré potraviny a významné osobnosti v oboru, ale nemluvíme o nich. Pak je závěr o ČR jako smetišti Evropy logický. Obraz tuzemské potravinářské produkce je totiž zcela tristní.
Petr Havel
10. 1. 2013
Počet nových komentářů
12
Nejhorší potraviny roku 2012
Potraviny na pranýři fungují již půl roku. Podívali jsme se na to, které potraviny mají opakovaně potíže s kvalitou a v kterých obchodech nevidí plíseň, ani kdyby se regály zelenaly.
Lenka Krbcová
8. 1. 2013
Počet nových komentářů
13
Užitečná publikace pro nákup kvalitních potravin je zdarma
Aktualita
Všude je plno informací o špatných potravinách na českém trhu. Jak oddělit zrna od plev? Poradí nová publikace Ministerstva zemědělství. Je v ní všechno, co potřebujete vědět.
Kateřina Čepelíková
4. 1. 2013
Počet nových komentářů
2
Uzení tekutým kouřem mají mnozí za podvod
K uzení se používají tři druhy kouře, klasicky studený a teplý a nově i tekutý, proti němuž má řada lidí výhrady. Spotřebitel by minimálně chtěl vědět, jaký způsob byl u výrobku použit.
Petr Havel
4. 1. 2013
Počet nových komentářů
16
Hermelínový salát z Globusu je urážkou spotřebitele
Vítěz ankety o nej-ÉČKO-vější potravinu nasbíral nejvíce trestných bodů „díky“ více než 30 přídatným látkám. Dalšími kandidáty anticeny byly saláty, pomazánky i pochoutky pro děti.
Lenka Krbcová
19. 12. 2012
Počet nových komentářů
17
Test vánoček: Kolik je v rozinkové rozinek? Tipněte si
Vánočky z obchodu berou dech. Jsou tak suché a dusivé. Vypadají skoro stejně, uvnitř je ledacos. Od éček po papayu. Od margarínu po máselný tuk. Ale najdou se i výjimky.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2012
Počet nových komentářů
1
Přešlechtěné prase vám chutnat nebude
Po tématu hovězího masa se tentokrát věnujeme kvalitě vepřového. Smutným výsledkem úsilí o co nejlibovější maso je flákota sice netučná, ale spíše tuhá a bez výraznější chuti.
Petr Havel
13. 12. 2012
Počet nových komentářů
2
Zdravotní nezávadnost potravin je důležitější než jejich kvalita
Zákon o potravinách čeká novela, nejvýznamnější po mnoha letech, a její podobu často komentují amatéři nebo „hlas lidu“. Mezi hlavní rizika patří mylný výklad naprosto základních pojmů.
Petr Havel
10. 12. 2012
Počet nových komentářů
5
Interspar chybně značí ceny. Je to buď šlendrián, nebo úmysl
Při velkém nákupu člověk snadno přehlédne nesrovnalost v ceně, kterou prodejce u zboží avizuje, a sumou skutečně markovanou. V našem případě jde o rozdíl 40 Kč a jasné porušení zákona.
Lenka Krbcová
6. 12. 2012
Počet nových komentářů
45
Potraviny na pranýři získaly ocenění v anketě Křišťálová lupa
Aktualita
Konec světa už nastal. Tak komentoval představitel SZPI výhru webu Potraviny na pranýři v jedné z kategorií ankety Křišťálová lupa, jejíž vyhlášení se celé neslo v „pohřebním“ duchu.
Lenka Krbcová
29. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Nejčastější prohřešek jsou prošlé potraviny
Aktualita
Desítky kilogramů masa a uzenin skončily ve stoupě. Odhalila je veterinární kontrola a nařídila prošlé zboží zlikvidovat. Šlo o salámy, špekáčky i sádlo.
Lenka Krbcová
26. 11. 2012
Vánoční suroviny na pranýři
GALERIE – Na co si dát pozor při předvánočním nákupu? Rádoby čokoládové figurky, ořechy s živými červy a sušené ovoce s mlékohubem navodí tu správnou atmosféru…
Lenka Krbcová
26. 11. 2012
Bude s novým zákonem o potravinách spotřebiteli lépe?
Aktualita
Sdružení českých spotřebitelů reaguje na nový návrh potravinářského zákona, který mimo jiné zvedá výši pokut nebo zpřísňuje označování nebalených potravin. Co vy na to, spotřebitelé?
Lenka Krbcová
15. 11. 2012
Teď už kvalitu poznáte na první dobrou
Aktualita
Nedokážete se zorientovat v nabídce masa a lahůdek? Chcete kupovat jen kvalitu? Poradí vám nové brožurky vydané Sdružením spotřebitelů. Jsou přehledné, obsažné a navíc úplně zdarma.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2012
Místo 3 až 10 milionů. Novela potravinářského zákona chce vyšší pokuty
Aktualita
Je to nejrozsáhlejší změna v potravinovém právu za 15 let od přijetí zákona o potravinách. Ministerstvo zemědělství přichází se svým návrhem a mnohé chce změnit.
Lenka Krbcová
13. 11. 2012
Co je pro nás při koupi potravin nejdůležitější? Cena to není
Ministerstvo zemědělství chtělo vědět, podle čeho si vybíráme potraviny. Z následného průzkumu jsme pak vyšli jako labužníci. Určující prý je chuť.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Pangas je sladkovodní ryba ze znečištěné řeky
Je oblíben z mnoha důvodů. Kvalita pangase je však závislá na kvalitě vody, obsahu přídatných látek a dalších parametrech. Ani sebekvalitnější nikdy nebude mít přednosti mořské ryby.
Jana Poncarová
7. 11. 2012
Počet nových komentářů
15
Za vodu přidanou v rybě zaplatíte i dvě stovky navíc
Aktualita
Analýza časopisu dTest opět potvrdila, že zmrazené ryby a výrobky z ryb obsahují mnohem více vody, než je nám i našim peněženkám milé.
Lenka Krbcová
5. 11. 2012
Počet nových komentářů
6
Anticena: Vybírá se nej-ÉČKO-vější potravina. Zapojte se!
Aktualita
Blog o jídle, éčkách a potravinách CoJíme.cz vyhlásil anketu o nej-ÉČKO-vější potravinu, kterou je možné koupit v českých supermarketech.
Lenka Krbcová
31. 10. 2012
Nápisy na potravinách: Cukry a sacharidy nejsou totéž
Pokud sledujete obaly potravin, všimli jste si údajů typu: 100 gramů výrobku obsahuje 30 gramů sacharidů, z toho 8 gramů cukru. Rozdíl mezi tzv. pomalými a rychlými cukry je přitom značný.
Petr Havel
31. 10. 2012
Počet nových komentářů
5
Kdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsou
Chleba se po šedesáti letech našeho odříkání trochu víc prodává. Žádný zázrak to ale není. Chceme chleba, který umějí prodávat jen řetězce, ale vyrobit ho za desetikorunu neumí nikdo.
Kateřina Čepelíková
30. 10. 2012
Počet nových komentářů
15
451
–
480
/
643
První strana
Předchozí strana
13
14
15
16
17
18
19
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji