největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Zdravá výživa
Zdravá výživa
631
–
660
/
780
První strana
Předchozí strana
19
20
21
22
23
24
25
Následující strana
Poslední strana
Ve školách snad odzvoní sladkostem a limonádám
Aktualita
Senát dnes projednává novelu školského zákona. Mimo jiné se zabývá stravováním. Pokud zákon projde, znamená to konec pro nezdravé potraviny ve školách.
Redakce
19. 3. 2015
Počet nových komentářů
64
Došla vejce? Vraž do toho banán
Rozhovor
Příručka začínajícího vegana, tak by mohl znít podtitul originální kuchařky Místo vejce banán. Ale je i pro ty, kdo chtějí svému jídelníčku dodat pestrost nebo jen ulevit těžkému žaludku.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2015
Počet nových komentářů
35
10 nejzdravějších národních kuchyní světa
Ohlížíte se po něčem dobrém. Možná se stavíte v indické restauraci nebo na skok u Číňanů. Dnes najdete jakoukoli kuchyni, na jakou si jen vzpomenete. Které jsou ty zdravé a čemu se raději vyhnout?
Kristina Vacková
12. 3. 2015
Počet nových komentářů
5
8 způsobů, jak rozproudit zpomalený metabolismus
Špatně fungující metabolismus, tedy látková přeměna, může být příčinou nadváhy i dalších zdravotních potíží. Co s tím?
Kristina Vacková
6. 3. 2015
Počet nových komentářů
8
15 nejhorších „pamlsků“ na hubnutí
„Svačinky“ nebo jen takové to pojídání brambůrků či slaných buráků není zrovna tím nejlepším, co pro sebe můžeme udělat. Jak mlsat správně, aby naše tělo nebylo v permanentním šoku?
Kristina Vacková
25. 2. 2015
Počet nových komentářů
3
Nejčastější nepochopení při výběru potravin
Češi chtějí nakupovat zdravěji, neví ale, jak na to. Nerozumí příliš informacím na obalech potravin nebo si je vykládají špatně.
Karolína Hlavatá
18. 2. 2015
Počet nových komentářů
24
Čerstvé ovoce a zelenina ještě stále vyhrává boj s doplňky stravy
Většina marketingu, který se zaměřuje na prodej potravních doplňků, vychází z úvahy, že pokud má něco příznivý vliv na zdraví, pak i jednotlivé komponenty jsou zdraví prospěšné. Je tomu tak?
Kristina Vacková
12. 2. 2015
Počet nových komentářů
3
Celé jídlo je víc než součet jeho částí
Lidstvo je posedlé konkrétními živinami. Je ten tuk dobrý, nebo špatný? Je cukr skutečným zlem? Kolik sodíku je už příliš? Musím do sebe dostat víc bílkovin? Jenže strava není úloha z počtů.
Kristina Vacková
11. 2. 2015
Počet nových komentářů
1
7 světových top trendů pro zdravé stravování v roce 2015
S trendy v oblasti zdravé výživy je to stejné, jako s módou. Přicházejí a odcházejí. Podívejme se, jaké jídlo je momentálně „in“ v zahraničí, kde ho označují také jako „inteligentní jídlo“.
Kristina Vacková
10. 2. 2015
Jídlo nemá žádnou chuť, jen málo živin a hodně kalorií
V závěrečné části seriálu doplníme poslední kousek skládačky, a sice jak naše strava ztratila veškerou chuť a vyživovací hodnotu, takže kromě toho, že jsme tlustí a nemocní, jsme navíc i hladoví.
Denise Cumminsová
30. 1. 2015
Počet nových komentářů
22
Nejvystresovanější národ světa
Američané jsou vystresovaní a na vině je z velké míry nerovnováha mezi pracovním a soukromým životem, domnívá se americká psycholožka. Co s tím může dělat jedinec a co společnost?
Denise Cumminsová
28. 1. 2015
Vítejte ve světě pracujících zombie
Kombinace nezdravého pracovního a soukromého života může způsobit devastující zdravotní následky. Proč jsou Američané přepracovaní a neužívají si života? A jak jste na tom vy?
Denise Cumminsová
20. 1. 2015
Počet nových komentářů
24
Proč jsou Američané tlustí a nemocní
Můžete dělat cokoli, snížit příjem sacharidů, tvrdě se dřít v posilovně, ale i přesto kila nejdou dolů a necítíte se dobře. Na vině je stres.
Denise Cumminsová
19. 1. 2015
Počet nových komentářů
17
4 důvody, proč je princip paleodiety pochybný
Paleodieta je dnes docela módní trend. Vychází z přesvědčení, že člověku prospívá to, co jedli naši předkové ve starší době kamenné.
Pavel Houser
13. 1. 2015
Počet nových komentářů
48
Dítě přesolíte už jedním rohlíkem se šunkou
Dáváte dětem v kojeneckém a batolecím věku na snídani bábovku, celozrnné pečivo se šunkou, anebo sázíte na kaše? Přečtěte si, co je nejlepší podle primáře pediatrické kliniky.
Kateřina Čepelíková
20. 11. 2014
Počet nových komentářů
9
Nejnovější výživová doporučení nemáme šanci dodržet
Zbrusu nové rady o výživě, jež by nám měly zlepšit zdraví a snížit zejména chladinu cholesterolu, jsou na světě. Na krásném papíře, v živých barvách… jen s jejich realizací to bude horší.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2014
Počet nových komentářů
12
Co špatného v mládí sníš…
…za to si ve stáří budeš spílat. Proto je dobré začít rozpoznávat kvalitní a zdravé potraviny už od raného věku. Dětem v tom nově pomůže kreativní projekt do škol.
Kateřina Čepelíková
16. 10. 2014
Husí sádlo – „olivový olej“ mezi živočišnými tuky
Husí sádlo je zdravější než třeba sádlo vepřové. Ale co je to platné, když u nás téměř není k mání. Podobně jako české husy. Ty v obchodech pocházejí většinou z Maďarska.
Petr Havel
1. 10. 2014
Počet nových komentářů
3
Naučte se netloustnout
Více než polovina Čechů má nadměrnou hmotnost. České děti dokonce patří k nejtlustším v Evropě. Zájem o zdravý životní styl by měl jedním z cílů každého z nás. Stojí nejen na správné stravě, ale i na dostatečném pohybu, odpočinku a psychické pohodě.
Karolína Hlavatá
22. 9. 2014
Počet nových komentářů
19
Jíst v těhotenství za dva je nesmysl
Mnohé těhotné se stále drží zaběhlého pravidla a jedí „za dva“. Často se jim to i hodí – těhotenské chutě umí s organizmem pěkně zamávat. Zvýšení energetického příjmu je přitom nutné až ve třetím trimestru a zdaleka ne tolik, kolik si možná představujeme.
Blanka Chocová
16. 9. 2014
Dejte si čerstvá vejce se skořápkou z trilobitů
Pokud se vám zdá titulek poněkud nelogický, máte samozřejmě pravdu. Použitá formulace je skutečně velkou nadsázkou, tak úplně nepravdivá ale není.
Petr Havel
12. 9. 2014
Počet nových komentářů
6
Mladý kokos je plný vitamínů, masa a pudinku
Rozhovor
Mladý kokos bere útokem obchodní pulty a my jen tápeme, k čemu je kokos bez hnědého kabátku dobrý. Prozradíme, jak se do něj dostanete, co obsahuje i proč se mu říká přírodní iontový nápoj.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2014
Počet nových komentářů
1
Jíte ovoce a zeleninu? I zdravé má svou mez
Všichni víme, jak jsou ovoce a zelenina důležité složky potravy, ale většina z nás nedodržuje jejich správný příjem. V čem chybujeme?
Karolína Hlavatá
19. 8. 2014
Počet nových komentářů
2
Jídlo na dovolené: Strasti a slasti cestovatele
Cesty mě zavedly do Českého ráje. Po celodenním trmácení jsem se ocitla před vstupem na nádvoří zámku. Klasický obrázek. Parkoviště a stánky. Můj žaludek si říkal o malou svačinu.
Jana Poncarová
12. 8. 2014
Počet nových komentářů
13
Hubený člověk by neměl jíst sladké
Rozhovor
Chcete-li zhubnout, máte tisíce možností, jak to udělat – začít s dietou, tvrdým tréninkem, změnou jídelníčku, návštěvou dietologa… ale co když chcete zdravě přibrat?
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2014
Počet nových komentářů
7
Fast food je hladové jídlo
Spěcháme, nestíháme… po cestě odněkud někam do sebe kopneme nějaký ten burger, k tomu hranolky, sladkou limonádu. Je to dobré, je to tučné. Ve fast foodu sníte hodně – a brzy máte stejně hlad.
Karolína Hlavatá
5. 8. 2014
Počet nových komentářů
7
Časy se mění: Jedno vejce denně je zdravé
Zatímco dříve jsme se cholesterolu ve vajíčkách báli jako čert kříže, dnes už se odborníci shodují na tom, že jedno vejce denně je zdraví prospěšné. Co se změnilo?
Blanka Chocová
29. 7. 2014
Počet nových komentářů
3
Máte po slaném chuť na sladké? Proč nás honí mlsná
Možná to znáte sami. Jen co doobědváte, přepadne vás chuť na něco sladkého. Přijdete domů a vaše první kroky vedou k ledničce. Proti stresu bojujete tabulkou čokolády či sáčkem gumových medvídků…
Eva Fryšarová
28. 7. 2014
Kaktus místo okurky? Nopál je proti stresu i na hubnutí
Opuncie nopál má široké spektrum využití. Používá se k výrobě chleba, piva i coby varianta okurek. Kaktus z Mexika je u nás dosud k mání jen na e-shopu, ale už míří do českých prodejen.
Petr Havel
25. 6. 2014
Počet nových komentářů
2
Hříšně zdravé brownies. Ale neříkejte, že je z fazolí
Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.
Blanka Chocová
24. 6. 2014
Počet nových komentářů
18
631
–
660
/
780
První strana
Předchozí strana
19
20
21
22
23
24
25
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji