největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Zdravá výživa
Zdravá výživa
691
–
720
/
780
První strana
Předchozí strana
20
21
22
23
24
25
26
Následující strana
Poslední strana
Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle
Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.
Hana Bačíková
6. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Každá profese chce jiné jídlo
Úředníky trápívá zácpa, jinak je jim celkem fajn. Ale co povolání, kde je člověk vystaven horku, zimě, chemikáliím nebo RTG záření? Jídelníček chemika, horníka či kotelníka se má lišit.
Hana Bačíková
1. 8. 2013
Počet nových komentářů
3
Průzkum: kdo u nás kupuje biopotraviny?
Bio vnímáme jako potravinu bez chemikálií a hnojiv, a rovněž jako zdravější variantu konvenčního stravování. Průzkum také ukázal, proč si někteří lidé biopotraviny nekupují.
Hana Bačíková
16. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Superpotravina quinoa je jídlo – chameleon
Chuťově se přizpůsobí ostatním ingrediencím. Obohatí jídelníček vegetariánům, veganům i při redukční dietě. Navíc ji mohou konzumovat i lidé s celiakií. Quinoa je nenápadná nutriční bomba.
Beáta Bačíková
12. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Kamut pšenice nejenom chutná jinak
Kamut je příbuzný starověké tvrdé pšenice. Jeho složení je ale pro člověka vhodnější a chuť je sladší. Na našem trhu najdete kamut chléb, těstoviny, kuskus, a také běžné pečivo.
Hana Bačíková
4. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Recepty z mořských řas: hodí se do polívky, ale i místo náplasti
Zdraví z moře, různobarevné řasy, mají mnohem víc minerálních látek než zelenina. Můžeme je přidat do celé řady jídel, ale mají i léčebné účinky. A to ještě není vše.
Simona Procházková
2. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Těhotenství není nemoc, jezte normálně
Kolem těhotenství se všechno trochu přehání. Ženy řeší, co jíst, zda brát vitamíny, čemu se vyhnout. Co je ještě normální, kdy je to už šílenství a jaký jídelníček se těhotným doporučuje?
Jana Poncarová
25. 6. 2013
Počet nových komentářů
8
Pufované potraviny aneb proč jíst „polystyren“
Slovo pufování zná málokdo, výrobkům se spíš říká „polystyren“. Speciální technologie zpracovává celá, neopracovaná zrna, zachovává výživové hodnoty, ale i příjemnou specifickou chuť obilovin.
Hana Bačíková
20. 6. 2013
Počet nových komentářů
33
Masožravý zahradník Hugh Fearnley-Whittingstall: Poznej, co jíš!
Hvězda britské gastronomie se řadí po bok Jamieho Olivera a Gordona Ramsayho, ale jde ještě dál. Svými nekompromisními požadavky na kvalitu jídla burcuje: Pěstujte si všechno sami.
Kateřina Čepelíková
16. 5. 2013
Počet nových komentářů
1
Doplňky stravy by se neměly podceňovat, ale ani přeceňovat
Doplňky stravy nemohou léčit ani slibovat prevenci. Přestože mají vysoký obsah vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek, nemají nahrazovat pestrou stravu. Mají ji pouze doplňovat.
Petra Vašíčková
13. 5. 2013
Počet nových komentářů
10
Na světle jsme „happy“
Dobrou náladu si může každý sám vyrobit. Zabírá slunce a světlo, ale i dobré jídlo a pohyb, stačí procházka. Důležitá je správná kombinace.
Petr Havel
7. 5. 2013
Test instantních polévek: místo brambor mouka, místo rajčat cukr
Instatní polévky nemají být náhradou hlavního jídla. Ale jsou situace, kdy se hodí. Porovnali jsme dvě bramboračky a dvě rajské polévky. Je mezi nimi pořádný rozdíl.
Petra Vašíčková
30. 4. 2013
Počet nových komentářů
2
Každá potravina obsahuje něco zdraví prospěšného
Tím, jak žijeme a jak se stravujeme, se můžeme řadě nemocí vyhnout. Podle dietoložky Karolíny Hlavaté to platí zejména pro civilizační choroby, ale také zánětlivá a jiná onemocnění.
Karolína Hlavatá
7. 11. 2012
Počet nových komentářů
14
Luštěniny: dobrý důvod k namáčení
Luštěniny jíme míň a míň. A je to škoda. Vedle mnoha pozitiv mají snad jediné negativum. Ale proč myslíte, že je už naši předci namáčeli?
Petr Havel
2. 11. 2012
Počet nových komentářů
2
No sláva, mizí smažená jídla a přibývají saláty
Aktualita
V restauracích se najíme zdravěji než před třemi lety, ukázal průzkum. Saláty k obědu nabízejí už dvě třetiny z nich, můžete mít i menší porce. Platí to i u vás? Pokud ne, chtějte to.
Lenka Krbcová
16. 10. 2012
S výživovými poradci se roztrhl pytel. Otestovali jsme je
Rady, jak se vhodně stravovat, na nás útočí ze všech stran. Objevují se stále nová studia, která nabízejí služby výživových poradců. Ke svým klientům se chovají různě.
Jana Poncarová
10. 10. 2012
Počet nových komentářů
17
Září je měsícem biopotravin. Co to pro nás znamená?
Ministerstvo zemědělství podporuje produkci biopotravin, ať už propagací ekologického zemědělství, nebo akcí, jichž se čeští bio zemědělci účastní. Zde jsou ty nejzajímavější.
Redakce
6. 9. 2012
Počet nových komentářů
1
Jak naučit školáka svačit?
Už za čtyři dny usednou školáci do školních škamen. A svačiny pracně mazané, do papírového pytlíku skládané, se netknuté začnou vracet zpátky domů. Poradíme, jak naučit školáka svačit.
Redakce
30. 8. 2012
Jak správně doplnit vlákninu
Kolik vlákniny skutečně potřebujeme? Najdeme ji v řadě potravin, v obchodech dokonce narazíme na sáčky s podivným obsahem – rozpustnou vlákninou. Z čeho ji ideálně doplnit a nepřebrat?
Jana Poncarová
14. 8. 2012
Počet nových komentářů
4
Dusičnanů v listové zelenině se není třeba příliš bát
Zelenina je sice symbolem zdravého stravování, obsahuje však ze všech hlavních surovin k výrobě potravin i k samotné konzumaci nejvíce dusičnanů. Panika ale není na místě.
Petr Havel
13. 8. 2012
Jsou sacharidy zabijákem zdraví?
Řekneme-li, že bůček je zdravější než pohanka a že kvůli tzv. racionální výživě rostou mužům prsa, budete si možná ťukat na čelo. Přesto má tento pohled na výživu čím dál víc příznivců.
Táňa Lišková
8. 8. 2012
Počet nových komentářů
43
Soutěžící nejvíce zaujal recept na špenát s lososem
V soutěži o knihu Zdravé těhotenství jste vybírali z nabídky zdravých jídel, na nichž si pochutnají nejenom nastávající maminky. Podrobnosti o soutěži a publikace Zdravé těhotenství najdete v úvodním článku Soutěž: Fígle šéfkuchařů v knížce Zdravé těhotenství. Teď vás spíše bude zajímat, který recept z knížky zaujal naše soutěžící nejvíce a hlavně – kdo ji vyhraje.
Redakce
3. 8. 2012
Soutěž: Fígle šéfkuchařů v knížce Zdravé těhotenství
Knížka nejen pro budoucí rodiče. Na přípravě se podíleli lékaři a fyzioterapeuti, ale také nutriční specialistky a šéfkuchaři. Chcete vyhrát? Napište nám, které jídlo vás zaujalo!
Lenka Krbcová
25. 7. 2012
Zhubnout se dá i bez pevné vůle
Pokud je pevná vůle to jediné, co vám ke změně stravování chybí, možná vám pomůže Spirulina platensis. Dozvíte se, kde všude pomáhá a jak.
Redakce
17. 7. 2012
Bulgur – celozrnná pšenice vyvrací mýty o zdravé výživě
Bulgur není ani drahý, ani náročný na přípravu a co víc – není to ani „zrní bez chuti“, což jsou obvykle uváděné důvody, proč nejíst zdravě. Podívejte se, co z něj dá vykouzlit.
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2012
Počet nových komentářů
13
Desatero: Jak jíst pro maximální účinek cvičení
K dobré kondici a zdraví nestačí samo o sobě ani cvičení, ani jakkoliv vyvážená strava. Deset jednoduchých tipů poradí, jak cvičení a výživu skloubit s co nejlepším efektem.
Ivan Mach
27. 3. 2012
Margaríny mají do umělé hmoty asi tak daleko jako tuha k diamantu
Za svou negativní image vděčí margaríny jednak počátku minulého století a tehdejším technologiím. Pověst jim ale kazí i dodnes opakované nesmysly. Třeba že Rama je z 99,99 % plast…
Petr Havel
21. 3. 2012
Počet nových komentářů
19
Člověk má být zdravý, bohatý a šťastný. Jak to souvisí s jídlem?
„Kdyby mi chyběl řízek, nebyla by to správná cesta,“ říká vitariánka Anna Hýžová v rozhovoru o jídle, který nakonec jen o jídle není. Spíš o hledání cesty, na které vám bude dobře.
Lenka Krbcová
1. 3. 2012
Počet nových komentářů
35
České potraviny nám chutnají víc
Jsou lepší a kvalitnější potraviny z Česka nebo ze zahraničí? Výzkum ministerstva zemědělství zjistil, že Češi čím dál víc začínají věřit vlastním regionálním potravinám.
Redakce
17. 2. 2012
Počet nových komentářů
3
Je měděné nádobí jen drahou módou nebo je zdravé?
S módou televizních kuchařů vtrhla do Čech móda krásného, leč drahého měděného nádobí. Ozdobí každou kuchyň a vaří se na něm skutečně dobře. Měděné hrnce ovšem nejsou pro pohodlné.
Anna Příhodová
14. 2. 2012
Počet nových komentářů
10
691
–
720
/
780
První strana
Předchozí strana
20
21
22
23
24
25
26
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji