největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Zelenina
Zelenina
181
–
210
/
282
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Fresh džusy je lepší rozkousat, než vypít na ex
Čerstvé přírodní džusy obsahují řadu látek cenných pro naše tělo a na rozdíl od běžně prodávaných džusů v nich zbytečně nekonzumujeme konzervanty či sladidla. Chcete-li se nasytit, kousejte je!
Blanka Chocová
12. 1. 2016
Počet nových komentářů
9
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci
Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.
Petr Havel
8. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Černý kořen svědčí především žlučníku, játrům a slinivce
Černý kořen má trochu strašidelný lidový název. Hadí mord španělský. Přesto se ho nemusíte bát.
Simona Procházková
6. 1. 2016
Počet nových komentářů
2
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších
Jedním z mnoha důkazů, že naše strava nebyla v minulosti, a nemusela by být ani v současnosti, zas tak nezdravá, jak se o ní říká, je tradiční pórková polévka. Vyzkoušejte ji s námi.
Petr Havel
2. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
Inspekce kontrolovala „Ovoce do škol“
Aktualita
SZPI provedla kontrolu bezpečnosti a jakosti potravinových balíčků pro žáky základních škol. Kvalita prý je „uspokojivá“.
Redakce
20. 11. 2015
Pastinák zklidní kožní neduhy a akné
Pastinák je nenáročná zelenina běžně k mání, v sušené formě je k dostání v bylinkářstvích. Kromě pozitivního efektu na pokožku pomáhá detoxikovat organismus, čistí močové cesty a hodí se i při chrapotu.
Simona Procházková
20. 11. 2015
Mrkev zhořkne, když bude skladována vedle jablek
Podle nového průzkumu nejvíce plýtváme pečivem, zeleninou a ovocem. Víte, jak uchovávat potraviny, aby vám co nejdéle vydržely?
Redakce
11. 11. 2015
Tip: Jak vybrat odšťavňovač
Využít maximum z ovoce a zeleniny pomohou moderní přístroje. Získáte díky nim více šťávy a nepřijdete o cenné živiny.
Redakce
22. 10. 2015
Počet nových komentářů
1
Z lilku odstraňte slupku, zbytek je léčivý
Lilek baklažán detoxikuje organismus, podporuje trávení a regeneruje pokožku. Vyzkoušejte jednoduché recepty pro zdraví.
Simona Procházková
14. 10. 2015
Počet nových komentářů
5
Jaroslav Zeman: Letošní sucho nejvíc odnesl květák
Předseda Zelinářské unie Čech a Moravy hodnotí horké a suché léto z pohledu zemědělců a ohlíží se o čtyřicet let zpět. Co se změnilo v českém zemědělství? Všechno.
Kateřina Čepelíková
14. 9. 2015
Počet nových komentářů
3
Nedávejte do lednice rajčata, meloun ani citrony
Pořádek v lednici vám ušetří čas při hledání, ale i energii. Víte, co do lednice patří a na jaké místo?
Redakce
10. 9. 2015
Počet nových komentářů
29
Brambory podraží. Přesto je jezte
Stane se z brambor luxusní příloha pro movitější? Byla by to velká škoda. Přestože kvůli suchu a neúrodě jejich cena pravděpodobně stoupne, nezatracujte je. Brambory za to stojí.
Petr Havel
20. 8. 2015
Počet nových komentářů
2
Šťastná drůbež musí mít pohyb, poznáte to na chuti
Rozhovor
„Podmínky bio bych asi splnil,“ říká farmář Vlastimil Pitner, „ale nevidím v tom smysl.“ A tak chová šťastná kuřata a pěstuje zeleninu bez pesticidů bez ohledu na certifikáty. „Nechci být drahý.“
Andrea Pencová
13. 8. 2015
Počet nových komentářů
4
Sami zeleninu nejíme, ale dětem ji nutíme
Po dětech chceme, aby se vyhýbaly nezdravým jídlům, aby zapomněly, že existují chipsy a místo nich jedly jen ovoce a zeleninu. Ale vždyť my dospělí, ji také nejíme…
Redakce
5. 8. 2015
Meloun by měl znít skoro jako zvon v kostele
Rozhovor
Jak děti malují meloun? Zelený půlměsíc, červenou pastelkou dužinu – a důležité poznávací znamení – černé pecky. Teprve pak je meloun melounem. Jenže to už neplatí. Lenka Doležalová ze společnosti Anecoop vysvětluje, jak se „dělají“ melouny bez pecek.
Lenka Krbcová
30. 7. 2015
Počet nových komentářů
4
Melounové recepty
Recepty
Pro vaření i přípravu nápojů je výhodnější bezpeckový meloun než jeho kolega s černými zrnky.
Redakce
30. 7. 2015
(Bio) brambory a jejich přínos pro naše tělo
Brambory jsou prý nejpokornější potravina. A naprosto univerzální. Obsahují hromadu pro člověka přínosných látek. Bohužel do nich pronikají i pesticidy a další prostředky pro ošetření zeleniny.
Kristina Vacková
29. 4. 2015
Počet nových komentářů
3
Bylinky, zelenina a jahody na parapetu? Jde to
Rozhovor
Že bez zahrady nejsou rajčata a bez balkonu jahody? Anita Blahušová vás přesvědčí o opaku. I v paneláku můžete být zahradníkem.
Kateřina Čepelíková
8. 4. 2015
Čerstvé ovoce a zelenina ještě stále vyhrává boj s doplňky stravy
Většina marketingu, který se zaměřuje na prodej potravních doplňků, vychází z úvahy, že pokud má něco příznivý vliv na zdraví, pak i jednotlivé komponenty jsou zdraví prospěšné. Je tomu tak?
Kristina Vacková
12. 2. 2015
Počet nových komentářů
3
Intenzivní zemědělství zhoršilo kvalitu potravin
Jedovaté ovoce a zeleninu opravdu nejíme, ale chemie by mohlo být na polích méně. Navíc průmyslově a za pomoci chemických přípravků pěstované produkty již dávno neobsahují to, co dříve.
Petr Havel
11. 12. 2014
Počet nových komentářů
3
Jaká zelenina se k nám vozí? Nekvalitní a závadná
Galerie
Inspektoři SZPI od října podrobili laboratorní anylýze 649 vzorků dováženého ovoce a zeleniny. Sledovali přítomnost pesticidů, chlorečnanů, těžkých kovů, streptomycinu, polyaromatických uhlovodíků a odrůdovou pravost a jednotnost brambor. Dosud inspekce zjistila 9 nevyhovujících šarží. Zaměřili se i na nelegální sklady.
Redakce
3. 12. 2014
To není mrkev pro dobytek, ale pro Francouze
Ošklivá zelenina a ovoce se hodí leda k výrobě chipsů, pomazánek a past, protože jednoduše naše oko nevábí. Ve Francii se ale po nepodarkách přírody strhla obrovská poptávka.
Kateřina Čepelíková
28. 11. 2014
Počet nových komentářů
5
Tuřín – středověký bojovník proti hladu i bolavým zubům
Stěží bychom hledali dnes někoho, kdo do svého jídelníčku běžně zařazuje tuřín. Přitom je to zelenina jako každá jiná, její listy jsou bohaté na vlákninu a vápník a dají se připravit stejně jako špenát.
Blanka Chocová
18. 11. 2014
Počet nových komentářů
3
Prababičky myslely dopředu: Jak si uchovat zeleninu na zimu
Nejen zelí, ale i kopr, pažitku, papriky a další zeleninu a byliny nakládaly naše prababičky. Našli jsme dokonce recept na kečup z roku 1939.
Blanka Chocová
14. 10. 2014
Počet nových komentářů
4
Zeleninoví rekordmani
Galerie
V tradiční britské soutěži o největší druhy zeleniny se sešly rekordní kusy: devítikilová mrkev, o půl kila těžší červená řepa, téměř metrová fazole a hlávka zelí vážící 42 kilogramů
Redakce
8. 10. 2014
Bramborák (téměř) stokrát jinak
Brambory jsou oproti loňsku levnější, a nejen to je dobrý důvod udělat si bramborák.
Petr Havel
4. 9. 2014
Do každého sladkého kompotu patří sůl
Rozhovor
Urodily se vám hromady rybízu, nasbírali jste hektolitr borůvek nebo chcete zpracovat jablka, kterých bude letos extrémně mnoho? Poradíme co a jak skladovat, uchovat, zavařit, naložit, usušit i zamrazit.
Kateřina Čepelíková
29. 8. 2014
Jíte ovoce a zeleninu? I zdravé má svou mez
Všichni víme, jak jsou ovoce a zelenina důležité složky potravy, ale většina z nás nedodržuje jejich správný příjem. V čem chybujeme?
Karolína Hlavatá
19. 8. 2014
Počet nových komentářů
2
Ovoce a zelenina: největší podrazy na zákazníky
Největší podraz na zákazníky nejsou pesticidy ani plísně. Podle potravinářské inspekce je to lhaní o původu ovoce a zeleniny. Podívejte se, jak se prodávají „čerstvá česká“ jablka z Itálie a kolik nálezů v bio kvalitě nese stopy chemie.
Lenka Krbcová
14. 8. 2014
Počet nových komentářů
6
Jíme nejméně ovoce a zeleniny z celé střední Evropy
V nedávném průzkumu European Food Safety Authority, který se zaměřoval na spotřebu ovoce a zeleniny, jsme zcela propadli. Hůř jsou na tom jen na Islandu a ve Švédsku.
Redakce
22. 7. 2014
Počet nových komentářů
7
181
–
210
/
282
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji