největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Zelenina
Zelenina
151
–
180
/
282
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
5 základních potravin pro jarní očistu organismu
Blíží se konec zimy a s ní i náročné období pro většinu z nás. Že vám to nepřijde? Sezóna plesů a večírků, silvestrovská tabule plná nezdravých jídel, jídelníček chudý na čerstvé ovoce a zeleninu, nedostatek pohybu, minimum slunce a tepla – to vše nám dalo pořádně zabrat a je načase se pročistit, odlehčit jídelníček a vrátit se do kondice.
Susan Bowermanová
20. 2. 2018
Počet nových komentářů
3
dTest ověřil, jak přesně měří tester dusičnanů. Je to bída
Test
„Šokující video o zelenině a ovoci“ není zas tak šokující. Poplašná zpráva o vysokém obsahu dusičnanů v čínském zelí, ledovém salátu, bio okurkách a brokolici v našich obchodech, která se nedávno šířila internetem, je postavená na nepřesném měření.
Redakce
9. 1. 2018
Počet nových komentářů
1
Vánoční cukroví ze zeleniny: Skvělé, vláčné a jemné
Využít při pečení cukroví i něco jiného než cukr, máslo, kokos a ořechy? Není to tak nereálné, jak to na první pohled vypadá. Zkuste cukroví z dýně, červené řepy nebo mrkve. Překvapí vás chutí i vláčností.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2017
Ve srovnání s loňským rokem se prodej křivé zeleniny zvýšil o 300 %
Průzkum
Kdybychom si měli vybrat mezi křivou a hezkou zeleninou, většina lidí si vybere tu souměrnou. I tak se ale křivá zelenina docela slušně prodává, dle průzkumu ji preferuje stále více lidí. Víme, co je k nákupu nevzhledné zeleniny vede i jak narůstá odbyt křivé zeleniny u pěstitelů.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2017
Počet nových komentářů
3
Některé plody loupete úplně zbytečně
Loupeme ovoce a zeleninu, kterou bychom ani loupat nemuseli. A tu, o jejímž zpracování nic nevíme, si raději ani nekoupíme. Vybrali jsme pro vás osm druhů, u kterých často nevíme, jestli jim slupku nechat, nebo se jí zbavit.
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2017
Patizon je druhem dýně, má ale příjemnější chuť
Dýně jsou už pár let hit. Pokud vůbec známe jejich příbuzné – patizony, pak většinou především bílé, případně oranžové odrůdy. Česko teď začínají dobývat zelené patizony.
Petr Havel
15. 9. 2017
Hygienici vůbec poprvé prověřovali bezpečnost čerstvých ovocných šťáv
Ovoce a zelenina mohou být při zpracování častými nositeli původců infekčních onemocnění. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou v tomto ohledu náročné na zpracování a pražská hygiena kontrolovala, jak to prodejci zvládají.
Redakce
16. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Nedokonalá zelenina: místo na kompost míří k zákazníkům
Malé, křivé, nehezké. Takové plody donedávna do obchodů nesměly. Obchodní řetězce postupně mění přístup a prodej „dokonale nedokonalé“ zeleniny a ovoce začínají podporovat.
Redakce
23. 6. 2017
Počet nových komentářů
1
Druhy melounů: jak se liší vodní a cukrový a který se hodí na gril
Klasikou mezi melouny je vodní meloun – červená dužina, zelená slupka, černá jadérka. I když bývá nejlevnější, Češi začínají ochutnávat i další druhy melounů, žlutý, cukrový, bezpeckový, baby, Galia, Cantaloupe, Piel de sapo…
Redakce
22. 6. 2017
Proč se v Česku prodává cibule až z Nového Zélandu?
Zásoby české cibule jsou ve skladech maximálně do června. Skladů ani české cibule není dost, většinou ji proto musíme dovážet z Holandska, Polska, Německa a Rakouska. Výjimkou ale není ani Nový Zéland. Proč taková dálka?
Kateřina Čepelíková
16. 6. 2017
Počet nových komentářů
34
Co jsou smoothie misky a co do nich použít
Už jste slyšeli o novém trendu v přípravě smoothie? Dáte je do misky a promícháte s ovesnými vločkami, se semínky, zeleninou, čerstvým či sušeným ovocem nebo s čokoládou. Vaše oblíbené smoothie se změní ve skvělé jídlo, výživné a velmi zdravé.
Redakce
11. 6. 2017
Počet nových komentářů
1
Zavařování je nejméně šetrná metoda ze všech
Zachovat co nejvíc vitamínů, nevyhazovat přebytky, pochutnat si během celého roku. Ovoce a zelenina pomalu zaplavuje zahrádky nebo farmářské trhy. Jak je můžeme uchovat a která metoda je nejlepší?
Tereza Víchová
25. 5. 2017
Počet nových komentářů
3
Všestarská cibule: výjimečnost se skrývá pod slupkou
Už devět let na sobě nosí nálepku Chráněné označení původu, přitom vypadá jako každá druhá cibule. V čem se Všestarská liší a proč ji sejí čím dál víc? To nám prozradila šéfka Zemědělského družstva Všestary Monika Nebeská.
Kateřina Čepelíková
28. 3. 2017
Čím větší rajče, tím horší chuť
Ovoce a zelenina ze skleníků nemají rovna tu nejlepší pověst. Většina lidí se – zatím často oprávněně – domnívá, že taková produkce nemá ani chuťové, ani vzhledové, a ani žádoucí nutriční vlastnosti, jako je tomu u produktů pěstovaných přirozeně, na sluníčku, ve volné přírodě. Časy se ale mění.
Petr Havel
23. 3. 2017
Počet nových komentářů
3
Bez odpadu: 8 tipů, jak použít zbytky potravin
Při vaření často vyhazujeme potraviny, které je možné ještě využít k přípravě něčeho chutného nebo užitečného. Zde je osm tipů na to, jak jednoduše zpracovat suroviny, jež často zbytečně končí v odpadkových koších.
Jana Kuklová
1. 3. 2017
Počet nových komentářů
1
Už i Tesco nabízí nevzhlednou zeleninu
Aktualita
Dříve končila zaorána, v lepším případě v moštárně. Dnes je ale nevzhledná zelenina a ovoce artiklem, o který je zájem. Může být totiž levnější i o padesát procent. Nabízí ji Penny, Rohlik.cz a nově i Tesco.
Redakce
25. 1. 2017
Zeleninové jogurty mají být hit
Přestože v Evropě vede v popularitě jahodový jogurt, a na tom se asi hned tak něco nezmění, v USA a Británii předvídají budoucnost jogurtům se zeleninou. A už je i prodávají.
Jana Kuklová
29. 11. 2016
Počet nových komentářů
1
Nejzajímavější sortiment nabízí Čína, říká dovozce exotického ovoce
Rozhovor
Majitel Titbitu Vojtěch Havránek ví, kdy a kde je exotické ovoce nejchutnější i za jakou cenu ho dokáže dovézt do České republiky. Mnohdy ale narazí na požadavky řetězců, které se neslučují s tím, co by chtěl Titbit prodávat.
Kateřina Čepelíková
3. 11. 2016
Objednali jsme si nevzhlednou zeleninu na Rohlik.cz. Jaká byla?
Galerie
Nakoupili jsme u online prodejce potravin Rohlik.cz nevzhlednou zeleninu, která by se jinak zaorala. Liší se mrkev, brambory a česnek jen cenou?
Redakce
2. 11. 2016
Počet nových komentářů
4
V obchodech budou rajčata pěstovaná bez půdy
Komentář
Hydroponie je způsob pěstování a možná cesta, jak zvýšit soběstačnost ČR v produkci zeleniny. Jaké jsou výhody a nevýhody této metody?
Petr Havel
2. 11. 2016
Počet nových komentářů
22
Topinambur – sladší a jemnější než brambory
Topinambury jsou hlízy slunečnice. Říká se jim také židovské brambory nebo jeruzalémské artyčoky. Slaví návrat do našich kuchyní, odkud je kdysi brambory vytlačily.
Lucie Šimíková
25. 10. 2016
Titbit: Bez kulicha a modrých rukavic tu salát nevyrobíte
Vyrazili jsme do výrobny společnosti Titbit, která svými saláty zásobuje prakticky celou republiku. Nahlédli jsme do všech skladů i do všech rizikových zón. A potkali jsme řadu šmoulů…
Kateřina Čepelíková
17. 10. 2016
Počet nových komentářů
2
Ošklivá zelenina s 10% slevou? Není to málo?
Je stejně dobrá jako její sousedka z pole, jen má o nožičku navíc. Přesto byla ještě nedávno zralá tak akorát k zaorání, dnes už je z ní zboží prodejné. Ale je sleva deset procent to, co vás ke koupi přiměje?
Kateřina Čepelíková
27. 9. 2016
Počet nových komentářů
7
Skladování úrody: mrkev patří do písku a švestky do mouky
Ať už se vám letos urodilo na vlastní zahrádce hodně ovoce, nebo jste na trzích nakoupili mnoho kil skvělých švestek či mrkve, poradíme vám, jak úrodu skladovat, aby dlouho ve skvělé kondici vydržela.
Redakce
22. 9. 2016
Počet nových komentářů
1
Usušit se dá všechno. I meloun
Zavařujete, zamrazujete, a už vás to nebaví? Zkuste sušení. Poradíme, co sušit, kde to sušit a hlavně, jak to uchovat, aby vám sušené potraviny dlouho vydržely.
Kateřina Čepelíková
12. 9. 2016
Počet nových komentářů
2
Syrová, nebo tepelně upravená zelenina? Víme, co je zdravější
Některou zeleninu je z hlediska využitelnosti obsažených látek lepší konzumovat zasyrova, jinou tepelně upravenou. A někdy záleží na tom, jaké látky chceme využít.
Veronika Řeháková
1. 9. 2016
Počet nových komentářů
5
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A takové překvapení
Kedlubny mi opravdu chutnají, ale vždycky jsem je považovala za „takovou obyčejnou zeleninu“. Možná budete překvapení stejně, jako jsem byla já, až zjistíte, co všechno obsahují.
Kateřina M. Košutová
23. 8. 2016
Počet nových komentářů
1
Chlupaté brambory a další exotická zelenina
Okra, eddoe, čajot, kalabasa… Ráda zkouším nové suroviny a netradiční recepty, takže je jasné, že jsem nedokázala odolat všem druhům exotické zeleniny, které jsou v běžném britském supermarketu k dostání.
Jana Kuklová
15. 8. 2016
Kadeřávek je další hit ve zdravé výživě
Superzelenina kadeřávek je současný trend zdravé výživy, ale také skutečně na vitamíny, minerály a další cenné živiny bohatý koktejl, který stojí za to alespoň zkusit.
Blanka Chocová
30. 5. 2016
Počet nových komentářů
3
Ovoce do škol stálo loni sto devadesát milionů
Aktualita
Ministerstvo zemědělství dnes oznámilo, že se mu podařilo vyčerpat na projekt Ovoce do škol více peněz z EU. Konkrétně jde o šedesát čtyři milionů. Jak je to možné?
Redakce
12. 1. 2016
151
–
180
/
282
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji