Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 261
–
4 290
/
4 778
První strana
Předchozí strana
140
141
142
143
144
145
150
Následující strana
Poslední strana
Grilování se bát nemusíte. Když víte, jak na to
Při grilování na otevřeném ohni skutečně vznikají zdraví škodlivé látky. Jsou ale způsoby, jak riziko eliminovat. Patří mezi ně i zvyk namáčet maso v hořčici nebo nakládat do koření.
Petr Havel
25. 5. 2012
Počet nových komentářů
9
Pozor: Pálí to!
Co byste řekli na nápad regulace pálivosti potravin? Pálivá koření, papriky, ostré omáčky, chilli, tabasco, česnek a spol. přitom mají na lidský organismus spíše pozitivní vliv.
Petr Havel
23. 5. 2012
Počet nových komentářů
14
Češi si dobře všímají data spotřeby
Možná za to mohou potravinové skandály poslední doby, ale v každém případě z nezávislého výzkumu agentury Médea Research plyne, že většina Čechů při nákupu kontroluje data spotřeby.
Redakce
22. 5. 2012
Počet nových komentářů
1
Nejlevnější nákup: stojí nám to za to?
Párky – deset deka za pět korun! Nekupte to. Ne, vážně to nekupujte. Vypravili jsme se na zkušební nákup a porovnali dva nákupy o deseti položkách, jejich cenu a kvalitu. Podívejte se.
Lenka Krbcová
22. 5. 2012
Počet nových komentářů
61
Zahradní restaurace a "zahrádky" - jedni je milují, druzí nenávidí
Léto a „zahrádka“… oblíbená kombinace. Pokud nad ní nebydlíte. Podívali jsme se, jak to na nich je s kouřením anebo zavírací hodinou. Ale i na to, proč na některých nedostanete jídlo.
Anna Příhodová
21. 5. 2012
Počet nových komentářů
10
Reakce: Informace o pesticidech v bio medu jsou zavádějící
Časopis dTest zveřejnil před pár dny výsledky testování medů, v nichž upozorňoval na zjištěné nedostatky. Jedním z nich měly být nalezené stopové prvky pesticidů u medů v bio kvalitě.
Redakce
18. 5. 2012
Špatná kvalita dopékaného pečiva je mýtus
Dopékané hluboce zamražené pečivo není horší než čerstvé. Spíše naopak. Ale pozor: nejde tu o recyklované housky, opětně rozpečené na krámě. Podstatné je použití správné technologie.
Petr Havel
18. 5. 2012
Počet nových komentářů
13
Kypřicí prášek – škrob a dvě éčka
Běžné prášky do pečiva obsahují jen škrob nebo mouku a k tomu dvě soli kyselin, které najdete i v hasicích přístrojích či hnojivech. Tyto chemické PRDOPEČe lze přitom snadno nahradit.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2012
Počet nových komentářů
27
Sladký zázrak stévie - rostlina sladší než cukr je v Česku
Možná jste o ní už taky slyšeli. Říká se jí stévie, sladká tráva nebo třeba medové lístky. A hovoří se o ní jako o novém zázraku. Rostlině, která může nahradit chemická sladidla.
Redakce
16. 5. 2012
Počet nových komentářů
6
Olivový olej má konkurenta - řepkový je v mnohém lepší
Řepky máme plné žluté lány, ale podpora řepkového oleje není výsledkem tuzemské lobby. Doporučují ho i renomované zahraniční společnosti pro výživu. Nejlepší olej na našem trhu: řepkový!
Petr Havel
16. 5. 2012
Počet nových komentářů
62
Koupila jsem kedlubny. Můžou už být české?
Taky si nejste jistí, kdy co u nás roste? Pokud chcete nakupovat českou zeleninu a ovoce, základním vodítkem je orientace v kalendáři. Stáhněte si praktického pomocníka.
Lenka Krbcová
15. 5. 2012
Jak si koupit pořádný sýr a vyhnout se podvrhům
Nákup sýrů občas připomíná bojovku. Výrobci používají triky a falešné stopy v podobě takysýrů. Obchodníci přelepují data, sýry omývají a okrajují. Vyznejte se v sýrech, odměna stojí za to.
Jana Poncarová
14. 5. 2012
Počet nových komentářů
19
Máme rádi rajčata... A kečupy. A kečupy z rajčat?
Tepelná úprava rajčat, třeba do kečupů a protlaků, je na rozdíl od jiných druhů ovoce a zeleniny žádoucí. Zvyšuje příznivé účinky. Mluvíme ovšem o produktech, kde nějaká ta rajčata jsou.
Petr Havel
11. 5. 2012
Počet nových komentářů
2
Tisíc dobrých důvodů, proč zasadit dýni
Tisícovku nedáme, ale ve prospěch dýně toho mluví hodně: je zdravá i léčivá, není kalorická, můžete ji vařit, péct, smažit, grilovat, odšťavňovat. Každý z mnoha druhů je k něčemu dobrý.
Kateřina Čepelíková
10. 5. 2012
Počet nových komentářů
2
Na farmářském trhu chtěli prodávat i titanové pánve
ROZHOVOR: „Pouťové záležitosti u nás nechceme,“ říká Tomáš Popp. V Plzni odmítají i mořské ryby, slovenské sýry či maďarské klobásy. Poradí, jakých signálů by si měli zákazníci všímat.
Jana Poncarová
9. 5. 2012
Počet nových komentářů
4
Farmářské slavnosti zvedají zájem o kvalitní tuzemské potraviny
Většina lidí ani netuší, kolik zajímavých statků a farmářů v jejich okolí funguje, a to navíc s prodejem výrobků přímo ze dvora. Můžete je poznat v cyklu farmářských slavností.
Redakce
7. 5. 2012
Jídlo pro nejmenší děti - dobrý byznys
Hotová jídla pro mrňata jsou možná pohodlná na přípravu, ale mají řadu ale. Jejich cena je nepřiměřená, stejně jako některé přísady. První pro naši peněženku, druhé pro dětské tělo.
Anna Příhodová
7. 5. 2012
Počet nových komentářů
21
Potraviny za stejné ceny jako u sousedů? Není to možné
Je to oblíbená disciplína, porovnávání cen v ČR a Německu, i jiných zemích. Emoce vzbuzuje rozdílná výše zemědělských dotací. Ta ceny potravin v EU sice ovlivňuje, rozhodující však není.
Petr Havel
4. 5. 2012
Počet nových komentářů
30
Farmářské bedýnky je třeba objednat právě teď
Nechcete být závislí na shnilé zelenině, kterou nabízejí české supermarkety? Pak nepromeškejte příležitost zapojit se do bedýnkování. Právě teď si farmáři plánují, komu budou dodávat.
Kateřina Kolářová
3. 5. 2012
Počet nových komentářů
3
Nedostatek hořčíku může způsobit potrat
Ženy v těhotenství často neví, že kromě zvýšeného příjmu kyseliny listové a železa potřebují i vyšší dávky hořčíku. Což znamená nejen změnit stravování, ale využít doplňky stravy.
Redakce
2. 5. 2012
Počet nových komentářů
5
Stát za kvalitu potravin neodpovídá. Kdo tedy?
Ministr vyzdvihuje úlohu zákazníka a pochybných projektů. Inspektoři jsou prý zneklidněni výsledky kontrol. A řetězce kritizují média: O našich průšvizích nepište!
Kateřina Čepelíková
2. 5. 2012
Počet nových komentářů
18
Sušená vejce se salmonelou z Polska jsou už i v Česku
Dalo se to čekat: i u nás už se objevily potraviny ze surovin, které se vyráběly v Polsku a jsou rizikové. Konkrétně suchary z Pekáren Náchod. Obsahují vaječnou moučku se salmonelou.
Redakce
27. 4. 2012
Počet nových komentářů
1
Jahody, které se prodávají, nejsou české. Zatím
V ČR vypuklo jahodové období – plody, které se nyní prodávají, ale z českých plantáží nepocházejí. Původ jahod poznáte celkem snadno, ale to, zda vyrostly ve skleníku, už ne.
Petr Havel
27. 4. 2012
Počet nových komentářů
3
Chcete vědět, co se skutečně dává do jogurtů?
Nikdo se nechce ládovat zbytečnou chemií, navíc v produktech, které jíme nejen pro chuť, ale také pro zdraví. Jela jsem se podívat, jak se chystají ovocné složky jogurtů a co obsahují.
Lenka Krbcová
26. 4. 2012
Počet nových komentářů
12
Nakoupila jsem plíseň za sedm set. Řetězce to nevzrušuje
Vydali jsme se na testovací nákup ovoce a zeleniny do několika supermarketů. Tolik plísně a hniloby jsme ale nečekali. A co radí inspekce? „Nelíbí se vám to? Běžte nakupovat jinam.“
Kateřina Čepelíková
24. 4. 2012
Počet nových komentářů
29
V Praze otvírá Sklizeno, prodejna s „opravdovým jídlem“
Chcete pořídit rodinný nákup na jediném místě a vyhnout se supermarketu? V květnu se otevře Sklizeno, obchod plný lokálních potravin, kde to prý zvládnete. A navíc ve špičkové kvalitě.
Redakce
23. 4. 2012
Počet nových komentářů
6
Zarážející: Hygiena prodeje potravin nemá žádná konkrétní pravidla
Úředníci vymýšlejí nesmysly, a naopak chybí jasná pravidla v případech, kde je to žádoucí. Počínaje zaneřáděnými madly nákupních vozíků až po mnohdy otřesnou hygienu zázemí obchodů.
Petr Havel
20. 4. 2012
Počet nových komentářů
1
Tmavé cukry se liší od bílého, stejně jako mezi sebou
Bez cukru se v kuchyni těžko obejdeme, ovšem nabídka cukrů a sladidel se v našich obchodech notně rozšířila a není snadné se v nich vyznat. Zaměňován bývá třeba hnědý a třtinový cukr.
Eva Suchomelová
19. 4. 2012
Počet nových komentářů
12
Konec levných polských potravin?
Problémy potravin z Polska nejsou selháním jednotlivců, ale systému. V případech používání technické soli a rizikové vaječné náhražky je to evidentní. Plošný zákaz ale není v ČR reálný.
Petr Havel
18. 4. 2012
Počet nových komentářů
7
Kdy se jídlo skutečně začne kazit?
Nejen datum na obalu nebo plíseň na povrchu určuje, kdy už potravina patří do odpadu. Navíc, v některých případech se dá konzumovat i jídlo „prošlé“. Jak to poznáte?
Anna Příhodová
17. 4. 2012
Počet nových komentářů
14
4 261
–
4 290
/
4 778
První strana
Předchozí strana
140
141
142
143
144
145
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji