největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 261
–
4 290
/
4 816
První strana
Předchozí strana
140
141
142
143
144
145
150
Následující strana
Poslední strana
Nízkosacharidová dieta pouze pro otrlé? Žádné cukry, hodně masa
Vegetariánům a veganům se ježí chlupy na těle. Žádné obilí, brambory, cukry ani ovoce. Místo toho vajíčka, tučné sýry a maso. Je možné takto zhubnout a zůstat při tom zdravý?
Taťána Kročková
18. 7. 2012
Počet nových komentářů
17
Zhubnout se dá i bez pevné vůle
Pokud je pevná vůle to jediné, co vám ke změně stravování chybí, možná vám pomůže Spirulina platensis. Dozvíte se, kde všude pomáhá a jak.
Redakce
17. 7. 2012
Zabíjíme jenom holky. Jsou tučnější
Spokojené krávy, porážka bez stresu, maso bez chemie a uzeniny jen z masa a tuku. Na Farmě Rudolec nechtějí vyrábět ani víc, ani levněji, vždy by to totiž bylo za cenu kompromisů.
Lenka Krbcová
17. 7. 2012
Počet nových komentářů
10
Jsou vám tři roky? Pak jste podle potravinářské legislativy dospělí…
Zvířátka, mašinky, animované postavičky a nápisy „dětský“, „pro děti“ manipulují rodiči při nákupu. Jenže jak jsme zjistili, na obalu může výrobce uvést prakticky cokoli.
Petr Havel
16. 7. 2012
Počet nových komentářů
3
To nejlepší maso není ani čerstvé ani krásně růžové
Z řeznictví, kde krávu dělí jen na přední, zadní a svíčkovou, si žádný pořádný kus masa neodnesete. Gurmány a fajnšmekry zve do světa hovězího majitel farmářské prodejny Sklizeno.
Kateřina Čepelíková
13. 7. 2012
Počet nových komentářů
7
Čím vším se dá přiložit pod gril?
Každý dnes griluje, ale ne každý vybere správný otop. Které dřevo se hodí pro hovězí steak a jakým ovoníte kuřecí?
Redakce
12. 7. 2012
Počet nových komentářů
1
Web Potraviny na pranýři - úřady nabídly nedovařený polotovar
Server Potraviny na pranýři má být světový unikát poskytující kompletní informace o ne/kvalitě potravin na jednom místě. Je to žádoucí, ale zatím nedotažená idea. Stojí za půl miliónu?
Petr Havel
12. 7. 2012
Počet nových komentářů
20
Okuste Francii v samém srdci Prahy, na pravém francouzském trhu
Už od zítřka se v Praze, přímo pod Karlovým mostem, uskuteční již tradiční Francouzský trh Le marché du 14 Juillet. Co všechno si pro vás jeho pořadatelé připravili?
Redakce
11. 7. 2012
Počet nových komentářů
1
Jsou domácí vajíčka bezpečná, nebo ne?
Mít chutná vejce, je jedna věc, ale mít je bezpečná, i co se týče hrozby různými nákazami, druhá. Z domácích vajec můžete chytit salmonelózu raz dva, říká se. Není to tak docela pravda.
Anna Příhodová
10. 7. 2012
Počet nových komentářů
3
Španělsko leží v Čechách. Alespoň podle Kauflandu
Některé podfuky, které odhalí inspekce, působí až úsměvně. Třeba když obchod v sekci označené „Čerstvé z České republiky“ nabízí jablka se záhadnou zemí původu: Česká republika Ital.
Redakce
9. 7. 2012
Počet nových komentářů
6
Festival chutí, to je Jídlo z blízka
Farmářské suroviny v degustačním menu můžete ochutnat už od 9. července ve třinácti brněnských restauracích. Nechte se zlákat chutí opravdového jídla.
Redakce
6. 7. 2012
Nejméně masa obsahují ty nejoblíbenější paštiky - játrové
Játrové paštiky a bůčkové pomazánky jsou u nás populární. Přitom podle předpisů jim stačí jen minimum masa. Zato na jedinou konzervu s paštikou připadá klidně deset přídatných látek.
Petr Havel
4. 7. 2012
Počet nových komentářů
12
Produkce chleba významně klesá. Čím to je?
Produkce chleba se za poslední roky snížila o tisíce tun, spotřeba jemného pečiva se naproti tomu zvyšuje. Nahradí snad buchta krajíc chleba? Zeptali jsme se odborníků.
Kateřina Čepelíková
3. 7. 2012
Počet nových komentářů
18
Dětské boty zuješ, stravovací návyky už nikdy
Důsledky stravovacích zvyků či zlozvyků se s každým táhnou celý život. Třeba množství tukových buněk, které si „vypěstujete“ v dětství, se již nezmění, i kdybyste se na hlavu stavěli.
Petr Havel
29. 6. 2012
Počet nových komentářů
16
Co je na farmářských prodejnách tak extra?
Navštívili jsme dvě z několika farmářských prodejen v Praze, Zdravíček a Sklizeno, a hledali jejich výhody i nedostatky. Podívejte se, jak obstály.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2012
Počet nových komentářů
13
Většina zmrzlin obsahuje místo smetany kokosový tuk
Balené zmrzliny pomalu, ale jistě přestávají patřit do kategorie mlékárenských výrobků. Až na výjimky v nich nenajdete mléčný tuk. Je nahrazován levnější rostlinnou variantou.
Petr Havel
27. 6. 2012
Počet nových komentářů
6
Čeští pstruzi podle dTestu obsahují toxické látky, veterináři to nepotvrdili
Časopis dTest upozornil na přítomnost nepovolených toxických látek v několika vzorcích z českých rybích farem. Následný oficiální rozbor však žádné zakázané látky nezjistil.
Redakce
26. 6. 2012
Salmonelu z točené zmrzliny nechytíte. To spíš z grilovaného masa
Letní nevolnosti často dáváme na vrub kopečkové či točené zmrzlině. Hodně lidí si ji raději preventivně nedává. Přitom tyto zmrzliny se připravují ze směsí a salmonela z nich nehrozí.
Anna Příhodová
26. 6. 2012
Počet nových komentářů
4
Sedm jídel z hospodského menu: k dietě se celkem hodí
„I dietáři si mohou dopřát meníčka,“ hodnotí odbornice nabídku obědů v restauracích. Většina jídel sice potřebuje trochu poupravit, ale pak si můžete dát i kachnu.
Redakce
25. 6. 2012
Počet nových komentářů
2
Ve falšování potravin se objevují stále nové a nové triky
Šéf pražské potravinářské inspekce uvádí typické i unikátní příklady falšování potravin. Takovým rekordmanem je například 100% ovocná šťáva, ovšem s nula procenty ovoce!
Lenka Krbcová
25. 6. 2012
Počet nových komentářů
18
Zažeňte špeky černým kořenem. Máme exklusivní recept
Taková zelená mrkev to je, jako ořechy to chutná a kaloriemi to neoplývá. Co to je? Diabetiky a revmatiky milovaný – černý kořen, neboli hadí mord španělský.
Kateřina Čepelíková
22. 6. 2012
Rybí saláty nazvané„s jogurtem“ jsou plné majonézy
Máte dva saláty, jeden se jmenuje „v majonéze“ a druhý „s jogurtem“. Co je základem toho jogurtového? Že by ryby? Jogurt? Kdepak, majonéza. Dokonce je jí tam víc než v tom s majonézou.
Lenka Krbcová
22. 6. 2012
Počet nových komentářů
10
Antibiotika se v chovech používat smí. Ale k léčebným účelům
Zjednodušená mediální zkratka praví, že evropská legislativa používání antibiotik v chovech hospodářských zvířat zakazuje, a tedy se nepoužívají. Pravda je jiná.
Petr Havel
20. 6. 2012
Počet nových komentářů
2
Kaufland chystal pro zákazníky plesnivé chleby
Aktualita
Zákazník upozornil inspektory na plesnivý výrobek a ti se při kontrole nestačili divit. Plesnivého pečiva byly v Kauflandu desítky, zaměstnanci je připravili k rozpečení a prodeji. Závažné porušení bezpečnosti při zpracování a distribuci potravin zjistila inspekce v prodejně společnosti Kaufland v Litoměřicích. SZPI při kontrole v pekárně provozovny nalezla celkem 64 rozmražených polotovarů chlebů, které byly viditelně napadeny koloniemi plísní. Tyto produkty byly přitom připraveny spolu s…
Redakce
19. 6. 2012
Počet nových komentářů
33
Jak zhubnout? Dietou proti překyselení organismu určitě ne!
ROZHOVOR – Existuje pár nových triků na hubnutí, o nichž se mluví, a taky pár nových diet. Co z toho funguje a co ne, dobře ví dietolog Pavel Suchánek. Totální hloupost! říká o některých.
Kateřina Kolářová
19. 6. 2012
Počet nových komentářů
18
Test dětských kaší: Míchala myšička instantní kašičku
Zamíchat s vodou či mlékem, nevařit! A dobrou chuť? Je to sice jednoduché a rychlé, ale ne vždy chutné či zdravé. Testováno na dětech.
Anna Příhodová
18. 6. 2012
Počet nových komentářů
6
Leklá ryba nevadí a stahování kůže je zlozvyk
Drží-li v něčem ČR světový prim, pak je to konzumace ryb. Bohužel v tom negativním slova smyslu. Vyšší konzumaci ryb u nás brání historie, mýty i nízká kulinářská osvěta.
Petr Havel
13. 6. 2012
Počet nových komentářů
19
Stejný výrobek, jiná chuť - prý to tak chceme
Češi mají odlišné chutě než jiné národy. Výrobci potvrzují, že se lišíme třeba ve výběru kečupů a dresinků, ale i zmrzlin či čokolád. Ovšem na jahodovém jogurtu se v Evropě shodneme.
Olga Myslivečková
12. 6. 2012
Počet nových komentářů
33
Spořádáme sedm kilo těstovin za rok. Ale jakých?
Kolínka, vřetena s řasou nebo černé špagety? Podle čeho vybírat? Podívejte se, jakou roli hraje složení či tvar, jaký je rozdíl mezi vaječnými a bez vajec a čím se těstoviny barví.
Anna Příhodová
11. 6. 2012
Počet nových komentářů
18
Mýty o tavených sýrech: Odpůrci taveňáku desítky let zaspali
Kupovat je nemusíte. Ale zavrhovat tavené sýry jen na základě zavádějících údajů je nesmysl. Mýty třeba tvrdí, že taveňák se dělá z odpadu, odvápňuje kosti a je v něm margarín. Není.
Petr Havel
8. 6. 2012
Počet nových komentářů
53
4 261
–
4 290
/
4 816
První strana
Předchozí strana
140
141
142
143
144
145
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji