největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 201
–
4 230
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
139
140
141
142
143
150
Následující strana
Poslední strana
Srdce v ohrožení: Čtveřice hříchů ohrožující naši pumpu
Ať jsme mladí nebo staří, hřešíme všichni. Někomu z toho pneumatika kolem pasu naroste, druhému ruce zežloutnou. Odhalíme nejčastější hříchy, které ohrožují naše srdce.
Redakce
26. 9. 2012
Máme se bát ozařovaných potravin?
Ionizace potravin je nepřirozená radioaktivní technologie, ovšem podle oficiálních tvrzení bezpečná. Dokonce je prý vhodnější než tepelné ošetření potravin. Tak jednoznačné to ale není.
Petr Havel
25. 9. 2012
Počet nových komentářů
2
Farmářské trhy v obchoďáku neuznáváme, říká nová asociace
Nová Asociace farmářských trhů nastoluje nekompromisní pravidla. Výrazně například omezuje zahraniční nebo nepotravinářské zboží na trzích, minimální počet stánků i místo konání trhu.
Petr Havel
24. 9. 2012
Počet nových komentářů
5
Jehněčí a zvěřina do každé rodiny
Sezóna jehněčího a zvěřiny právě začíná. Poznejte jejich chuť a zjistěte, proč je jehněčí ideální pro dietu. Co všechno se dá z jehněčího vykouzlit, pak ukáže naše fotogalerie.
Redakce
21. 9. 2012
Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete
Výhody domácího chleba? Voní a navíc je opravdu čerstvý a teplý. To je ale zřejmě všechno. V domácí pekárně nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani déle nevydrží.
Petr Havel
21. 9. 2012
Počet nových komentářů
63
První zdravý fastfood není o nic lepší než McDonald´s
Navštívili jsme dva pražské fastfoody, Famagustu, který se honosí podtitulem „zdravý“ , a klasiku McDonald´s. Rozebrali jsme čtyři wrapy a zjistili, čím se od sebe liší. Moc toho není.
Kateřina Čepelíková
20. 9. 2012
Počet nových komentářů
11
Česká jablka budou mít na Jiřáku slavnost
Jablkem se snad nedá zkazit žádné jídlo od krupičné kaše až po pečenou kachnu. V kuchyni je využijeme vždy, všude a do všeho. Přijďte se přesvědčit a nakoupit na Jablečné slavnosti.
Redakce
18. 9. 2012
Chyták: Vejce v různých obalech… ale všechna z klecí
Fitness vejce, XXL, cereální, Česká? Všechna jsou stejná v jednom aspektu – typu chovu: v kleci. Je to bohužel velmi běžný způsob prodeje – zahlcovat spotřebitele matoucími informacemi.
Anna Příhodová
18. 9. 2012
Počet nových komentářů
16
Má váš řezník takovéhle hovězí?
FOTOGALERIE – PRŮVODCE HOVĚZÍM MASEM: Vyznáte se v hovězím? Dlouhá léta bylo v ústraní, teď se vrací do našich kuchyní. Že z něj chystáte jen svíčkovou a koprovku? Nabízí mnohem víc!
Lenka Krbcová
17. 9. 2012
Počet nových komentářů
5
Houby jsou to pravé pro posílení imunity
Ještě rostou, ale těm nejznámějším brzy odzvoní. Ochutnejte neznámé druhy, posilte si jimi imunitu a zlepšete paměť. Tato čtveřice by neměla chybět ve vašem podzimním jídelníčku.
Redakce
14. 9. 2012
Počet nových komentářů
6
Potvrzeno: S pečivem jíme i část vlasů a nehtů
Jakkoliv se nám to může zdát odporné, do pečiva i čeští výrobci přidávají látku E 920, L-cystein, která se nejčastěji vyrábí z vlasů a kopyt. Našli jsme výrobky, které ji obsahují.
Kateřina Čepelíková
13. 9. 2012
Počet nových komentářů
30
Doplňovat céčko potřebuje jen člověk a morče
Tělo si žádá očistu. Ať už se chcete vyhnout chřipce nebo potřebujete důkladně vyluxovat organismus od škodlivých látek, vsaďte na naše tipy. Detox a vitamíny teď potřebuje každý z nás.
Redakce
12. 9. 2012
Inspekce je s farmářskými trhy jakžtakž spokojena
Farmářské trhy uspěly v kontrolách veterinářů. Přestože jim dříve vytýkali různá pochybení, ve velké většině případů je na trzích vše v pořádku, hodnotí SVS současný stav.
Redakce
11. 9. 2012
Nám neznámé potraviny jedli už Inkové
Quinoa, chia, noni nebo baobab jsou méně známé rostlinné produkty, které se dají jíst. A nejen to. Právem se řadí mezi nutričně nabité potraviny s výraznými léčivými účinky.
Taťána Kročková
11. 9. 2012
Počet nových komentářů
1
Bezlepková dieta je doživotní. Jídelníček přitom může být velmi pestrý
Aktualita
Kolem deseti tisíc Čechů drží bezlepkovou dietu. Nemocných lidí však může být i víc. Nesnášenlivost lepku neboli celiakie je totiž obtížně diagnostikovatelná a řada lidí je léčena pro jiná onemocnění. Samotná příčina nemoci je trvalá a v současné době nevyléčitelná.
Redakce
10. 9. 2012
Počet nových komentářů
2
Jediné, co ještě chybělo: Hlídač farmářských trhů!
K trhům už pro vás máme snad všechno – kde a kdy se konají, jaké novinky chystají, kdy co koupíte. Nezapomněli jsme na nic? A vy? Snad ne na to, kdy ten trh bude? Hlídač vám to pohlídá.
Redakce
10. 9. 2012
Rizika GMO? Neliší se od jiných
Označení GMO je vnímáno všeobecně negativně. Bitvu pro a proti geneticky modifikovaným organismům řídí byznys. Genetika ale je cestou k růstu zemědělské produkce i kvality potravin.
Petr Havel
7. 9. 2012
Počet nových komentářů
72
Září je měsícem biopotravin. Co to pro nás znamená?
Ministerstvo zemědělství podporuje produkci biopotravin, ať už propagací ekologického zemědělství, nebo akcí, jichž se čeští bio zemědělci účastní. Zde jsou ty nejzajímavější.
Redakce
6. 9. 2012
Počet nových komentářů
1
Éčko do pečiva se vyrábí z lidských vlasů nebo štětin prasat
Koblihy, chleba, rohlíky… se pečou, jak známo, z mouky. A do mouky se, jak už je méně známo, přidávají různé látky, které mají za úkol celý proces urychlit a zlevnit. Třeba L-cystein.
Rudolf Náprstek
6. 9. 2012
Počet nových komentářů
10
Poznáte v obchodě zkaženou potravinu?
Kupujete si domů zelený eidam a zapáchající maso? Pokud ano, jistě v tom není záměr. Jak se vyhnout špatně skladovaným potravinám, které nám mohou způsobit zažívací potíže?
Redakce
5. 9. 2012
Neloupat, nekrájet - připravíte se tak o to nejlepší z brambor
Přestože na ústupu, brambory stále patří mezi čtyřicítku nejběžnějších potravin. Podzim je navíc ideální doba k jejich konzumaci, i brambory totiž stárnou.
Petr Havel
5. 9. 2012
Počet nových komentářů
11
Pan „Chemie v jídle“: Jen dvanáct potravin se polepšilo
ROZHOVOR – Výrobci nahrazují cukr sladidly, bílou vodu zahustí škrobem a vydávají to za jogurt. Proč? Nejen to prozradí Rudolf Náprstek, zakladatel webů chemievjidle.cz a emulgatory.cz.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2012
Počet nových komentářů
13
Neznalost zákona neomlouvá - ani volební oranžádu či guláš
Jídlo a pití zdarma táhnou. Je celkem jedno, jestli lákají k akci na prodej super kastrolů nebo předvolební kampani. Politik vás může otrávit sliby i volebním gulášem nebo oranžádou.
Lenka Krbcová
3. 9. 2012
Počet nových komentářů
8
Nevěřte báchorkám. Z obezity jen tak někdo nevyroste
Především babičky mají radost, když jejich vnouček „krásně papá“. Jenže pokud papá moc a začíná mu být malá i velikost XXL, je třeba to řešit. A my víme jak a kdy.
Kateřina Čepelíková
31. 8. 2012
Počet nových komentářů
8
Příroda komplikuje výrobu potravin. Přírodně identické látky vyjdou levněji
Přírodní, nebo přírodně identický? V čem je rozdíl? Ve struktuře ani složení ne. Zato v ceně a chování ano. Příroda v potravinách totiž výrobce trochu zlobí. Mění chuť a kazí se.
Petr Havel
31. 8. 2012
Počet nových komentářů
9
Jak naučit školáka svačit?
Už za čtyři dny usednou školáci do školních škamen. A svačiny pracně mazané, do papírového pytlíku skládané, se netknuté začnou vracet zpátky domů. Poradíme, jak naučit školáka svačit.
Redakce
30. 8. 2012
Jsou všechny potraviny na pranýři právem?
Zatímco zákazníci si posílají odkazy na plesnivé chleby a prošlé párky, které se ocitly na stránkách webu pranýřujícího právě takové praktiky, dotčené obchody a výrobci se bouří.
Anna Příhodová
30. 8. 2012
Počet nových komentářů
4
Kolik institucí u nás vlastně kontroluje potraviny?
Situace v systému kontroly potravin v ČR je dosti nepřehledná. O některé komodity je tahanice, naopak v zákulisí restaurací je ring volný. Kdo všechno hlídá kvalitu a podmínky výroby?
Petr Havel
29. 8. 2012
Počet nových komentářů
4
Jak používat tuky v kuchyni
Váháte, po jakém tuku sáhnout, pokud zrovna pečete či smažíte? Jaký olej se hodí do salátů a čím namazat krajíc chleba? Poradí výživový poradce Michal Jeník.
Redakce
28. 8. 2012
Rozpečené versus čerstvé pečivo. Které je lepší?
Jdeme ve šlépějích novelizované vyhlášky o pečivu a u těch nejpovolanějších zjišťujeme, jaký je rozdíl mezi rozpeky a čerstvým pečivem. Různé odpovědi na jednu otázku vás zaskočí.
Kateřina Čepelíková
27. 8. 2012
Počet nových komentářů
25
4 201
–
4 230
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
139
140
141
142
143
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji