Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 141
–
4 170
/
4 778
První strana
Předchozí strana
130
137
138
139
140
141
150
Následující strana
Poslední strana
Pokud nebudou jasná pravidla, bude zákazník šizen
Aktualita
Nezávislá kontrolní organizace ukazuje na příkladu nedávného testu olivových olejů, jak důležitá jsou v potravinářství jasná pravidla a kontrola jejich dodržování.
Lenka Krbcová
12. 10. 2012
Aspartam je karcinogenní. Pravda, nebo lež?
Aktualita
Všichni chtějí vědět, jestli je E 951 neboli aspartam spouštěčem rakoviny, jak se říká. Evropská agentura pro bezpečnost potravin ho už rok a půl zkoumá, ale dál jen krčí rameny a mlčí.
Redakce
11. 10. 2012
Počet nových komentářů
11
Fruktózový sirup je i v pečivu a uzeninách. Bez něj nám bude líp
„Co vůbec dělá levný kukuřičný sirup v jogurtech, pečivu nebo šunce?!“ zlobí se odborník. Glukózo-fruktózový sirup podporuje obezitu, ale šetří výrobcům náklady, cpou ho proto do všeho.
Jana Poncarová
11. 10. 2012
Počet nových komentářů
16
Jak vypadá sklad potravin? Jako ruina plná pneumatik a jídla
Aktualita
SZPI našla další naprosto nevyhovující sklad, ve kterém se mezi pneumatikami válela vejce, cibule a další potraviny. Objekt byl navíc v dezolátním stavu. Podívejte se do fotogalerie.
Redakce
10. 10. 2012
Počet nových komentářů
4
Levné potraviny: Nestlé i Unilever nasazují výrobky pro chudé Čechy
Aktualita
Server iDnes.cz přinesl informace o opatřeních, kterými velcí výrobci potravin reagují na „chudnutí Evropy“ včetně Česka. Levnější sladkosti a menší balení už nebudou doménou Asie.
Redakce
10. 10. 2012
Počet nových komentářů
4
S výživovými poradci se roztrhl pytel. Otestovali jsme je
Rady, jak se vhodně stravovat, na nás útočí ze všech stran. Objevují se stále nová studia, která nabízejí služby výživových poradců. Ke svým klientům se chovají různě.
Jana Poncarová
10. 10. 2012
Počet nových komentářů
17
Obaly potravin dostanou jednotnou tvář. Má to ale háček
Už nebudeme luštit hmotnost ani výživové údaje. Vše důležité bude na přední straně obalu potravin. Má to ale pár nedostatků. Třeba přesnou zemi původu v rámci EU se stále nedozvíte.
Kateřina Čepelíková
9. 10. 2012
Včelí med bez náhražek a skutečně český? V pátek na Jiřáku
Aktualita
Podzimní den českého medu na Farmářském tržišti Jiřák představí kvalitní český med a také stejnojmennou značku. Pod tímto označením dostanete med český a neředěný různými náhražkami.
Redakce
8. 10. 2012
Náš olivový olej je v pořádku, reaguje Billa. Ale prověříme to
Aktualita
Společnost BILLA se v tiskovém prohlášení ohrazuje proti zjištěním časopisu dTest. Ten uvedl, že v extra panenském olivovém oleji našel stopy přípravku na hubení hmyzu DDT.
Redakce
5. 10. 2012
Český grunt už není Český, ale Náš
Aktualita
Provozovatelé kamenných prodejen s lokálními potravinami se rozhodli pro změnu názvu. Z Českého gruntu se stává Náš grunt. Firma totiž expanduje na Moravu a Slovensko.
Redakce
5. 10. 2012
Vegetariánům maso rozhodně nechybí. Mají jiné pochoutky
Sójové maso už díkybohu není jedinou alternativou pro vegetariány. Menu je naopak neskutečně pestré, jen to mnoho lidí neví. Seznamte se: klaso, tempeh, šmakoun, tofu, seitan, robi…
Taťána Kročková
5. 10. 2012
Jak se jedlo a vařilo za císaře pána?
Aktualita
Monarchii na talíři představuje nová výstava: Krmě – jídlo – žrádlo. Návštěvníci uvidí dobové kuchyňské vybavení, ale i kuchařky a recepty spjaté s Magdalenou Dobromilou Rettigovou.
Redakce
4. 10. 2012
Nákupu potravin přes internet zatím moc nevěříme
Aktualita
Kdyby nám před lety někdo tvrdil, že si jídlo kupuje přes internet, ťukali bychom si asi na čelo. Dnes už to tak nemyslitelné není, ale potraviny stále ještě kupujeme převážně jinde.
Redakce
4. 10. 2012
Potraviny bez éček? Certifikát dostalo 70 výrobků
Zkoumáte etikety potravin? Máte přehled o tom, jaká éčka se do nich přidávají? Zatím je stále těžké nakoupit kvalitně a bez zbytečné chemie. Možná se ale začíná blýskat na lepší časy.
Jana Poncarová
4. 10. 2012
Počet nových komentářů
4
Tři extra panenské olivové oleje obsahují zakázané DDT, zjistil dTest
Aktualita
Zakázaný přípravek na hubení hmyzu byste v oleji „nejvyšší kvality“ asi nečekali. Test časopisu dTest našel u patnácti ze sedmnácti výrobků zbytky pesticidů, limity ale nepřekročily.
Redakce
3. 10. 2012
Nádory z geneticky modifikované kukuřice?
Kontroverzní studie francouzských vědců má prokazovat rakovinotvorné účinky GM kukuřice. Podle jejích kritiků však byla použita velmi nestandardní statistická metoda.
Jaroslav Petr
3. 10. 2012
Počet nových komentářů
4
Vegetariáni se ve školních jídelnách nenajedí
V některých jídelnách se vaří už desítky let stejně hrozně, jinde si dávají záležet a mnohde nabízejí dva tři chody. Kdo ale má zvláštní požadavky, neuspěje skoro nikde.
Anna Příhodová
3. 10. 2012
Počet nových komentářů
15
Proč mají foodies rádi podzim
Aktualita
Na podzim je radost vařit. Užít si typické suroviny – houby, dýně, kapustu, ale i zvěřinu nebo jehněčí. Víte, jak nezavraždit kapustičky?
Redakce
2. 10. 2012
Další veřejné tajemství: Zvěřina v restauracích má pochybný původ
Bude načerno prodávaná zvěřina pokračováním kauzy metanol? Stejně jako u pančovaného alkoholu o tom všichni vědí a nikdo to neřeší. Maso není pod kontrolou, ani paraziti v něm.
Petr Havel
2. 10. 2012
Počet nových komentářů
7
Hledali metanol a našli neuvěřitelný binec
Aktualita
GALERIE – Inspekce uzavřela dvě prodejny pro mimořádně vážné hygienické nedostatky. Živé myši byly dokonce i v chladicím zařízení s jogurty, jejich mrtvolky pak v přepravkách s pečivem.
Redakce
1. 10. 2012
Počet nových komentářů
2
Tajemství steaků: jde o maso a o minuty
Chcete umět steaky, jaké se připravují v těch nejlepších restauracích? Přijměte, stejně jako my, pozvání do kuchyně šéfkuchaře Stevena Trupfhellera, který nám poradí, co a jak.
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2012
Počet nových komentářů
14
Restauratér versus Slevomat: Pro koho je vlastně výhodný oběd se slevou?
Sleva není zadarmo, to je známá věc. Je vůbec možné, aby z akce typu „luxusní menu za pár kaček“ odešla spokojená jak koza, tak vlk? Tedy zákazníci, restaurace i slevový server?
Lenka Krbcová
27. 9. 2012
Počet nových komentářů
20
Srdce v ohrožení: Čtveřice hříchů ohrožující naši pumpu
Ať jsme mladí nebo staří, hřešíme všichni. Někomu z toho pneumatika kolem pasu naroste, druhému ruce zežloutnou. Odhalíme nejčastější hříchy, které ohrožují naše srdce.
Redakce
26. 9. 2012
Máme se bát ozařovaných potravin?
Ionizace potravin je nepřirozená radioaktivní technologie, ovšem podle oficiálních tvrzení bezpečná. Dokonce je prý vhodnější než tepelné ošetření potravin. Tak jednoznačné to ale není.
Petr Havel
25. 9. 2012
Počet nových komentářů
2
Farmářské trhy v obchoďáku neuznáváme, říká nová asociace
Nová Asociace farmářských trhů nastoluje nekompromisní pravidla. Výrazně například omezuje zahraniční nebo nepotravinářské zboží na trzích, minimální počet stánků i místo konání trhu.
Petr Havel
24. 9. 2012
Počet nových komentářů
5
Jehněčí a zvěřina do každé rodiny
Sezóna jehněčího a zvěřiny právě začíná. Poznejte jejich chuť a zjistěte, proč je jehněčí ideální pro dietu. Co všechno se dá z jehněčího vykouzlit, pak ukáže naše fotogalerie.
Redakce
21. 9. 2012
Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete
Výhody domácího chleba? Voní a navíc je opravdu čerstvý a teplý. To je ale zřejmě všechno. V domácí pekárně nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani déle nevydrží.
Petr Havel
21. 9. 2012
Počet nových komentářů
63
První zdravý fastfood není o nic lepší než McDonald´s
Navštívili jsme dva pražské fastfoody, Famagustu, který se honosí podtitulem „zdravý“ , a klasiku McDonald´s. Rozebrali jsme čtyři wrapy a zjistili, čím se od sebe liší. Moc toho není.
Kateřina Čepelíková
20. 9. 2012
Počet nových komentářů
11
Česká jablka budou mít na Jiřáku slavnost
Jablkem se snad nedá zkazit žádné jídlo od krupičné kaše až po pečenou kachnu. V kuchyni je využijeme vždy, všude a do všeho. Přijďte se přesvědčit a nakoupit na Jablečné slavnosti.
Redakce
18. 9. 2012
Chyták: Vejce v různých obalech… ale všechna z klecí
Fitness vejce, XXL, cereální, Česká? Všechna jsou stejná v jednom aspektu – typu chovu: v kleci. Je to bohužel velmi běžný způsob prodeje – zahlcovat spotřebitele matoucími informacemi.
Anna Příhodová
18. 9. 2012
Počet nových komentářů
16
4 141
–
4 170
/
4 778
První strana
Předchozí strana
130
137
138
139
140
141
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji