největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 141
–
4 170
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
137
138
139
140
141
150
Následující strana
Poslední strana
Místo 3 až 10 milionů. Novela potravinářského zákona chce vyšší pokuty
Aktualita
Je to nejrozsáhlejší změna v potravinovém právu za 15 let od přijetí zákona o potravinách. Ministerstvo zemědělství přichází se svým návrhem a mnohé chce změnit.
Lenka Krbcová
13. 11. 2012
Šetřit na potravinách? Budiž, ale ne za každou cenu
Aktualita
Sedm tipů, jak ušetřit na potravinách, připravili kolegové ze serveru Měšec.cz. Podívejte se, co doporučují, a napište nám, co si o tom myslíte a jak investici do potravin hodnotíte vy.
Lenka Krbcová
12. 11. 2012
Počet nových komentářů
6
Dýně v kuchyni – receptem to končí, důležitý je už výběr a skladování
Aktualita
Přestože dýně letos mají svůj nejslavnější den už za sebou, pořád jsou hojně k mání a stále z nich můžeme vařit, péct či smažit. Vlastně až do jara, při dobrém skladování vydrží dlouho.
Lenka Krbcová
12. 11. 2012
Test: Z 10 dětských jogurtů vyloženě zklamal jediný
Možná se vám taky nezdají veselé barvy v jogurtech pro děti. Někdy je to chemie, jindy příroda. Našli jsme i jogurt se složením na 13 řádků a barvivem, jehož původ nezná ani výrobce.
Kateřina Čepelíková
12. 11. 2012
Počet nových komentářů
25
Průměrný spotřebitel tvrzením na potravinách nerozumí. Vyzkoušeli jsme to
EU stvořila nařízení pro potraviny a doplňky stravy, s nímž nebudou spokojení výrobci, prodejci, ani spotřebitel, jehož má chránit. Úřednický euroblábol, hodnotí jeden z „průměrných“.
Lenka Krbcová
9. 11. 2012
Počet nových komentářů
16
Hroznový cukr není bonbon
Ruličky s hroznovým cukrem připomínají balení bonbonů. To, že je často k mání v lékárně, neznamená, že je zdravější než jiné cukry. K běžné konzumaci se nehodí. Ale svůj dobrý účel má.
Anna Příhodová
8. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Co je pro nás při koupi potravin nejdůležitější? Cena to není
Ministerstvo zemědělství chtělo vědět, podle čeho si vybíráme potraviny. Z následného průzkumu jsme pak vyšli jako labužníci. Určující prý je chuť.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Pangas je sladkovodní ryba ze znečištěné řeky
Je oblíben z mnoha důvodů. Kvalita pangase je však závislá na kvalitě vody, obsahu přídatných látek a dalších parametrech. Ani sebekvalitnější nikdy nebude mít přednosti mořské ryby.
Jana Poncarová
7. 11. 2012
Počet nových komentářů
15
Svatomartinské slavnosti: Kam na ně vyrazit?
Aktualita
Víte, jak chutná pravá svatomartinská husa? A co takhle svatomartinské koláčky? Nabízíme kompletní seznam Svatomartinských slavností v ČR, kde budete moci tyto tradiční pokrmy ochutnat.
Kateřina Čepelíková
6. 11. 2012
Počet nových komentářů
2
Na Vánoce o medvěda více
Naši redakci zaplavily vánoční trháky z řad potravin. Vybrali jsme pro vás „svatou trojici“, která vám obrátí kapsy, nebo taky ne. Podívejte se, s čím se v obchodech budete setkávat.
Kateřina Čepelíková
5. 11. 2012
Za vodu přidanou v rybě zaplatíte i dvě stovky navíc
Aktualita
Analýza časopisu dTest opět potvrdila, že zmrazené ryby a výrobky z ryb obsahují mnohem více vody, než je nám i našim peněženkám milé.
Lenka Krbcová
5. 11. 2012
Počet nových komentářů
6
Tomáš Čupr rozjíždí po Slevomatu nový projekt: Dáme jídlo?
ROZHOVOR – Nekvalitní služby a mentální blok, že správná hospodyně má vařit, to jsou podle Tomáše Čupra důvody, proč Češi nevyužívají rozvoz jídla. Chce nabídnout kvalitní alternativu.
Lenka Krbcová
5. 11. 2012
Počet nových komentářů
17
Luštěniny: dobrý důvod k namáčení
Luštěniny jíme míň a míň. A je to škoda. Vedle mnoha pozitiv mají snad jediné negativum. Ale proč myslíte, že je už naši předci namáčeli?
Petr Havel
2. 11. 2012
Počet nových komentářů
2
Bez sacharidů si ani neškrtneme
Zelenina a ovoce nehraje v našich jídelníčcích prim. Vyřazujeme přílohy v honbě za lepší postavou, ale na druhou stranu si neodpíráme bagety a hambáče. Co na to Iva Málková ze STOBu?
Kateřina Čepelíková
1. 11. 2012
Počet nových komentářů
8
Anticena: Vybírá se nej-ÉČKO-vější potravina. Zapojte se!
Aktualita
Blog o jídle, éčkách a potravinách CoJíme.cz vyhlásil anketu o nej-ÉČKO-vější potravinu, kterou je možné koupit v českých supermarketech.
Lenka Krbcová
31. 10. 2012
Nápisy na potravinách: Cukry a sacharidy nejsou totéž
Pokud sledujete obaly potravin, všimli jste si údajů typu: 100 gramů výrobku obsahuje 30 gramů sacharidů, z toho 8 gramů cukru. Rozdíl mezi tzv. pomalými a rychlými cukry je přitom značný.
Petr Havel
31. 10. 2012
Počet nových komentářů
5
Kdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsou
Chleba se po šedesáti letech našeho odříkání trochu víc prodává. Žádný zázrak to ale není. Chceme chleba, který umějí prodávat jen řetězce, ale vyrobit ho za desetikorunu neumí nikdo.
Kateřina Čepelíková
30. 10. 2012
Počet nových komentářů
15
Farmářský trh na Jiřáku oslavuje dýně
Aktualita
Ve středu 31. října se na Jiřáku oslavuje plodina, která se pomalu začíná vracet do našich domácností. Řeč je o dýni a dýních, kterých jen v Čechách pěstujeme spousty druhů.
Lenka Krbcová
29. 10. 2012
Po tofu a drůbeži v nelegální výrobně volně pobíhaly kočky
Aktualita
GALERIE – Jednoho výrobce vyhnala inspekce z nevyhovujících prostor už loni. Brzy se tam usadil jiný. A opět v příšerných podmínkách vyráběl potraviny.
Lenka Krbcová
29. 10. 2012
Počet nových komentářů
1
Kombinace „s cukrem a náhradním sladidlem“ je úplně nesmyslná
Obvykle se tváří jako lehké, zdravé a dietní. Bez kalorií, a přitom sladké. Je to ale něco za něco. Potraviny nadupané sladidly vedou k tomu, abychom se cpali – a ještě měli dobrý pocit.
Táňa Lišková
29. 10. 2012
Počet nových komentářů
8
Inspekce našla přímo ve výrobně salmonelu
Aktualita
Inspektoři nelenili, do terénu vyrazili a pokutami nešetřili. Přímo ve výrobním závodě našli salmonelu, na trzích uzeniny bez původu a v ilegálních skladech přes 5000 vajec.
Kateřina Čepelíková
26. 10. 2012
Počet nových komentářů
3
Nenechte se napálit: krabí tyčinky jsou ve skutečnosti rybí
„Vy ale máte ráda kraba!“ pravila přátelská pokladní, když markovala nákup k tomuto článku. No, kraba… ani v jediném z výrobků na fotkách ho nenajdete. Nic, ani kousek.
Jana Poncarová
26. 10. 2012
Počet nových komentářů
23
Co nevíte o náplních do pečiva?
Co je základem alginátového ovoce? Ovoce? Ne, mořské řasy. Pokud je mák hořký, znamená to, že je žluklý? Buď, nebo jde o mák technický, který je nezdravý. A jak je to s ovocnými složkami?
Petr Havel
25. 10. 2012
Hnus fialovej: Plesnivé párky a živé larvy v jídle
Aktualita
Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla v osmi obchodech třiadvacet prohřešků. Jídlo deklarované jako „bez éček“ a přitom s éčky, plesnivé párky i živé larvy molů. Kde?
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2012
Počet nových komentářů
4
Falešné hovězí bylo nasáklé barvou. Z Maďarska do ČR nesměřovalo
Aktualita
V posledních dnech se objevily zprávy o vepřovém mase, které se, patřičně obarvené, vydávalo za hovězí svíčkovou. Do českých obchodů se nedostalo, uklidňují veterináři.
Lenka Krbcová
24. 10. 2012
Na Moravě se čtyři roky zkoumaly zmrzliny. Proč?
Aktualita
V provozovnách stravovacích služeb Moravskoslezského kraje se sledoval obsah syntetických barviv u zmrzlin, které nebyly vyrobeny průmyslovou cestou. Máme pro vás výsledky z laboratoře.
Kateřina Čepelíková
23. 10. 2012
Znáte desítku nejlepších barů v Česku?
Aktualita
Přinášíme tabulku deseti nejlepších barů v České republice. Kvalitu servisu, jídla i interiéru hodnotili nezávislí návštěvníci z rozličných koutů naší země.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2012
Kateřina Cajthamlová: Spotřebitel je líný krájet chleba
Domácí pekárny prý mohou za ohromný pokles spotřeby chleba. „Nesmysl,“ říká Kateřina Cajthamlová, „ženy doma nevaří, natož aby pekly chleba.“ Důvod je mnohem prozaičtější.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2012
Počet nových komentářů
27
Na pranýři visí dalších 41 závadných potravin
Aktualita
Potravinynapranyri.cz za poslední měsíc našly plesnivé piškoty, chleba, oslizlé párečky a klobásy. Výjimkou nebyly ani plesnivé arašídy. Jaké jsou ty konkrétní výrobky a obchody?
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2012
Počet nových komentářů
2
Pomazánkové máslo je český fenomén. Komu vadí?
Pomazánkové máslo na trh nesmí. Rozhodnuto, šmytec. Přitom EU místní speciality podporuje. Problém vidí ve slovu „máslo“. Jedním metrem ale neměří, másla-nemásla se vyrábějí i jinde.
Petr Havel
19. 10. 2012
Počet nových komentářů
32
4 141
–
4 170
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
137
138
139
140
141
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji