největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 111
–
4 140
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
136
137
138
139
140
150
Následující strana
Poslední strana
Největší omyly o vánočních kaprech
Kapr je stálicí štědrovečerního menu, i v běžném jídelníčku roste spotřeba ryb. Při jejich přípravě a konzumaci ale chybujeme. Do polévky dáváme vnitřnosti a kapry stahujeme z kůže.
Petr Havel
17. 12. 2012
Počet nových komentářů
2
Rybu nesmí zabít každý
Aktualita
Kaprům zbývá pár dní života. Jak poznat prodejce, který k němé tváři není humánní, a na co si dát pozor při samotném prodeji? Dozvíte se také, proč dobrým skutkem je, když kapra zabijete.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2012
Test vánoček: Kolik je v rozinkové rozinek? Tipněte si
Vánočky z obchodu berou dech. Jsou tak suché a dusivé. Vypadají skoro stejně, uvnitř je ledacos. Od éček po papayu. Od margarínu po máselný tuk. Ale najdou se i výjimky.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2012
Počet nových komentářů
1
Přešlechtěné prase vám chutnat nebude
Po tématu hovězího masa se tentokrát věnujeme kvalitě vepřového. Smutným výsledkem úsilí o co nejlibovější maso je flákota sice netučná, ale spíše tuhá a bez výraznější chuti.
Petr Havel
13. 12. 2012
Počet nových komentářů
2
Ani před Vánocemi inspekce nezahálí
Aktualita
V předvánočním shonu se lehce stane, že obchodník uvede špatnou cenu u prodávaného zboží. Jenže někdy to může být záměr. Proto Petr Bendl vydal nařízení: zintenzivnit kontroly prodejců.
Kateřina Čepelíková
11. 12. 2012
Káva v supermarketu je stará
Chcete si vařit dobrou kávu? Podle odborníků je prakticky jedno, jakou koupíte, pokud jdete do běžné prodejny potravin. A kapsle? Neohromí. Jedině když kafe přinese George Clooney osobně.
Kateřina Čepelíková
11. 12. 2012
Počet nových komentářů
22
Cena kapra je letos kolem osmdesáti korun
Aktualita
Za kolik letos obchodníci prodávají vánočního kapra? Odhady i sliby se pohybují zhruba od 75 do 90 korun za kilo. Oproti loňskému roku tak kapři pravděpodobně o pár korun podraží.
Lenka Krbcová
10. 12. 2012
Zdravotní nezávadnost potravin je důležitější než jejich kvalita
Zákon o potravinách čeká novela, nejvýznamnější po mnoha letech, a její podobu často komentují amatéři nebo „hlas lidu“. Mezi hlavní rizika patří mylný výklad naprosto základních pojmů.
Petr Havel
10. 12. 2012
Počet nových komentářů
5
Cukroví jako od maminky, a přesto z obchodu
Vánoční cukroví podle receptů po babičce se peče i v cukrárnách, nešizené a dobré koupíte i na trhu nebo internetu. Máme pro vás tipy, kde pořídit cukroví z másla, vajec a bez náhražek.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2012
Šváb v těstíčku a restovaná larva. Mňam
Snědli jste někdy omylem mouchu? Asi jste si moc nepochutnali, ale až okusíte saranče, cvrčka, restovanou larvu nebo moučného červa, budete si jinak šmakovat. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2012
S dělením hovězího masa na přední a zadní nevystačíme
Pokračování seriálu o mase probírá časté omyly týkající se kvality jednotlivých partií hovězího. Zjednodušené označování vede k jednodušším a ne zcela optimálním kulinářským úpravám.
Petr Havel
5. 12. 2012
Majonézy jsou šizené. I ta, co má národní značku Klasa
Aktualita
To, že má nějaký výrobek punc Klasa, bohužel neznamená, že nemůže být šizený. Důkazem budiž výsledky dTestu, které odhalily majonézy bez vajec i s národní značkou Klasa.
Kateřina Čepelíková
4. 12. 2012
Počet nových komentářů
4
Další ze zaručených diet mate lidi, navíc je za hranou zákona
Vždycky se najde někdo, kdo na hubnoucí zázraky skočí. A je tu nový zaručený hit: přípravek Weight Loss a Purpura Bacca. Propagace tohoto produktu ovšem několikanásobně porušuje zákony.
Petr Havel
3. 12. 2012
Počet nových komentářů
14
Vánoce v restauraci? Není důvod, proč říct ne
Vánoce v teple rodinného krbu. To není jediná možnost, jak strávit Štědrý večer. I jinde můžete mít všechno, co žádáte: atmosféru, koledy, stromek a nádavkem i dokonalé menu.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Potraviny na pranýři získaly ocenění v anketě Křišťálová lupa
Aktualita
Konec světa už nastal. Tak komentoval představitel SZPI výhru webu Potraviny na pranýři v jedné z kategorií ankety Křišťálová lupa, jejíž vyhlášení se celé neslo v „pohřebním“ duchu.
Lenka Krbcová
29. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Bio Vánoce s lahodnými recepty
Vánoce mohou být instantní, podle Rettigové i dle receptů od maminky. Ale také v bio kvalitě. Co všechno se dá nakoupit a z bio surovin upéct? Přinášíme trojici netradičního cukroví.
Kateřina Čepelíková
29. 11. 2012
Proč u nás není kvalitní hovězí?
Nejprve je třeba vědět, co kvalitu hovězího masa ovlivňuje. A to v ČR bohužel nevědí spotřebitelé, ale ani řezníci a nákupčí řetězců. Největším mýtem je přitom teze o čerstvém mase.
Petr Havel
29. 11. 2012
Počet nových komentářů
22
Když nemáš otruby, dej tam vločky
Vánoce nemusí být zabijákem linie ani pohromou pro vaše zažívání, plné cukru, tuku a bílé mouky. Stačí, když cukroví trochu odlehčíte. Dobré bude pořád. Podívejte se, jak na to.
Jana Poncarová
28. 11. 2012
Počet nových komentářů
3
Jak obědvá poslanec a jak dělník?
Co obědvá nejčastěji rozhlasový moderátor? Srovnávali jsme jeho hlavní chod s tím, který do sebe souká poslanec, učitel, ajťák i dělník. Našli jsme rozdíly ve stolování i cenách.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2012
Počet nových komentářů
36
Nejčastější prohřešek jsou prošlé potraviny
Aktualita
Desítky kilogramů masa a uzenin skončily ve stoupě. Odhalila je veterinární kontrola a nařídila prošlé zboží zlikvidovat. Šlo o salámy, špekáčky i sádlo.
Lenka Krbcová
26. 11. 2012
Vánoční suroviny na pranýři
GALERIE – Na co si dát pozor při předvánočním nákupu? Rádoby čokoládové figurky, ořechy s živými červy a sušené ovoce s mlékohubem navodí tu správnou atmosféru…
Lenka Krbcová
26. 11. 2012
Solničky máme věčně prázdné a ordinace plné
Češi solí dvakrát víc, než by měli. Dodávají si ji hlavně v sýrech, uzeninách a vejcích. A pak se diví vysokému krevnímu tlaku, řídnutí kostí a i infarktům. Kde všude je vlastně sůl?
Kateřina Čepelíková
22. 11. 2012
Počet nových komentářů
4
Letos budou Vánoce instantní
Rozhodnuto. Letos se nebude péct cukroví, smažit kapr ani dochucovat salát. Vyrazím na nákup „z pytlíku“ a podívám se, jestli si štědrovečerní menu dokážu nakoupit v běžném obchodě.
Kateřina Čepelíková
22. 11. 2012
Počet nových komentářů
7
Co bude dál s farmářskými trhy?
Aktualita
Neuvěřitelným vývojem prošly farmářské trhy v ČR za pouhé tři roky. Konference Farmářské trhy – Quo vadis? bude hledat jejich další směřování. Ovlivnit je mohou všichni účastníci.
Lenka Krbcová
21. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Jak poznat dobré pomelo? Těžko
Nechutná vám grep ani pomeranč? Dejte si pomelo. Vitamínovou bombu, která vyléčí kašel, oteklý kotník i kocovinu. Jeho výběr ale připomíná příslovečné kupování zajíce v pytli.
Kateřina Čepelíková
20. 11. 2012
Počet nových komentářů
15
Prkýnka plná bakterií: pomluvy, nebo realita?
Průměrné kuchyňské prkénko má na sobě o 200 % více fekálních bakterií než průměrné záchodové prkénko. Praví web ministerstva. Tak se na to podíváme. Máme v kuchyni takové nechutnosti?
Lenka Krbcová
19. 11. 2012
Počet nových komentářů
6
Vyplatí se těsto na cukroví koupit, nebo udělat doma?
Porovnali jsme, co vyjde levněji. Cena ale není vše, domácí recepty pracují s pěti složkami, v polotovaru je jich až dvacet. Navíc některým vánočním těstům končí datum spotřeby už teď.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2012
Počet nových komentářů
7
Bude s novým zákonem o potravinách spotřebiteli lépe?
Aktualita
Sdružení českých spotřebitelů reaguje na nový návrh potravinářského zákona, který mimo jiné zvedá výši pokut nebo zpřísňuje označování nebalených potravin. Co vy na to, spotřebitelé?
Lenka Krbcová
15. 11. 2012
Teď už kvalitu poznáte na první dobrou
Aktualita
Nedokážete se zorientovat v nabídce masa a lahůdek? Chcete kupovat jen kvalitu? Poradí vám nové brožurky vydané Sdružením spotřebitelů. Jsou přehledné, obsažné a navíc úplně zdarma.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2012
Že prý do makové náplně patří mák. Bejvávalo
Na kilo ořechové náplně musí výrobce použít alespoň 25 g ořechů. U ostatních náplní do pečiva žádné normy neplatí. Máme exkluzivní srovnání socialistických náplní a těch dnešních.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2012
Počet nových komentářů
24
4 111
–
4 140
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
136
137
138
139
140
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji