Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 081
–
4 110
/
4 778
První strana
Předchozí strana
130
135
136
137
138
139
140
Následující strana
Poslední strana
Cukroví jako od maminky, a přesto z obchodu
Vánoční cukroví podle receptů po babičce se peče i v cukrárnách, nešizené a dobré koupíte i na trhu nebo internetu. Máme pro vás tipy, kde pořídit cukroví z másla, vajec a bez náhražek.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2012
Šváb v těstíčku a restovaná larva. Mňam
Snědli jste někdy omylem mouchu? Asi jste si moc nepochutnali, ale až okusíte saranče, cvrčka, restovanou larvu nebo moučného červa, budete si jinak šmakovat. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2012
S dělením hovězího masa na přední a zadní nevystačíme
Pokračování seriálu o mase probírá časté omyly týkající se kvality jednotlivých partií hovězího. Zjednodušené označování vede k jednodušším a ne zcela optimálním kulinářským úpravám.
Petr Havel
5. 12. 2012
Majonézy jsou šizené. I ta, co má národní značku Klasa
Aktualita
To, že má nějaký výrobek punc Klasa, bohužel neznamená, že nemůže být šizený. Důkazem budiž výsledky dTestu, které odhalily majonézy bez vajec i s národní značkou Klasa.
Kateřina Čepelíková
4. 12. 2012
Počet nových komentářů
4
Další ze zaručených diet mate lidi, navíc je za hranou zákona
Vždycky se najde někdo, kdo na hubnoucí zázraky skočí. A je tu nový zaručený hit: přípravek Weight Loss a Purpura Bacca. Propagace tohoto produktu ovšem několikanásobně porušuje zákony.
Petr Havel
3. 12. 2012
Počet nových komentářů
14
Vánoce v restauraci? Není důvod, proč říct ne
Vánoce v teple rodinného krbu. To není jediná možnost, jak strávit Štědrý večer. I jinde můžete mít všechno, co žádáte: atmosféru, koledy, stromek a nádavkem i dokonalé menu.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Potraviny na pranýři získaly ocenění v anketě Křišťálová lupa
Aktualita
Konec světa už nastal. Tak komentoval představitel SZPI výhru webu Potraviny na pranýři v jedné z kategorií ankety Křišťálová lupa, jejíž vyhlášení se celé neslo v „pohřebním“ duchu.
Lenka Krbcová
29. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Bio Vánoce s lahodnými recepty
Vánoce mohou být instantní, podle Rettigové i dle receptů od maminky. Ale také v bio kvalitě. Co všechno se dá nakoupit a z bio surovin upéct? Přinášíme trojici netradičního cukroví.
Kateřina Čepelíková
29. 11. 2012
Proč u nás není kvalitní hovězí?
Nejprve je třeba vědět, co kvalitu hovězího masa ovlivňuje. A to v ČR bohužel nevědí spotřebitelé, ale ani řezníci a nákupčí řetězců. Největším mýtem je přitom teze o čerstvém mase.
Petr Havel
29. 11. 2012
Počet nových komentářů
22
Když nemáš otruby, dej tam vločky
Vánoce nemusí být zabijákem linie ani pohromou pro vaše zažívání, plné cukru, tuku a bílé mouky. Stačí, když cukroví trochu odlehčíte. Dobré bude pořád. Podívejte se, jak na to.
Jana Poncarová
28. 11. 2012
Počet nových komentářů
3
Jak obědvá poslanec a jak dělník?
Co obědvá nejčastěji rozhlasový moderátor? Srovnávali jsme jeho hlavní chod s tím, který do sebe souká poslanec, učitel, ajťák i dělník. Našli jsme rozdíly ve stolování i cenách.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2012
Počet nových komentářů
36
Nejčastější prohřešek jsou prošlé potraviny
Aktualita
Desítky kilogramů masa a uzenin skončily ve stoupě. Odhalila je veterinární kontrola a nařídila prošlé zboží zlikvidovat. Šlo o salámy, špekáčky i sádlo.
Lenka Krbcová
26. 11. 2012
Vánoční suroviny na pranýři
GALERIE – Na co si dát pozor při předvánočním nákupu? Rádoby čokoládové figurky, ořechy s živými červy a sušené ovoce s mlékohubem navodí tu správnou atmosféru…
Lenka Krbcová
26. 11. 2012
Solničky máme věčně prázdné a ordinace plné
Češi solí dvakrát víc, než by měli. Dodávají si ji hlavně v sýrech, uzeninách a vejcích. A pak se diví vysokému krevnímu tlaku, řídnutí kostí a i infarktům. Kde všude je vlastně sůl?
Kateřina Čepelíková
22. 11. 2012
Počet nových komentářů
4
Letos budou Vánoce instantní
Rozhodnuto. Letos se nebude péct cukroví, smažit kapr ani dochucovat salát. Vyrazím na nákup „z pytlíku“ a podívám se, jestli si štědrovečerní menu dokážu nakoupit v běžném obchodě.
Kateřina Čepelíková
22. 11. 2012
Počet nových komentářů
7
Co bude dál s farmářskými trhy?
Aktualita
Neuvěřitelným vývojem prošly farmářské trhy v ČR za pouhé tři roky. Konference Farmářské trhy – Quo vadis? bude hledat jejich další směřování. Ovlivnit je mohou všichni účastníci.
Lenka Krbcová
21. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Jak poznat dobré pomelo? Těžko
Nechutná vám grep ani pomeranč? Dejte si pomelo. Vitamínovou bombu, která vyléčí kašel, oteklý kotník i kocovinu. Jeho výběr ale připomíná příslovečné kupování zajíce v pytli.
Kateřina Čepelíková
20. 11. 2012
Počet nových komentářů
15
Prkýnka plná bakterií: pomluvy, nebo realita?
Průměrné kuchyňské prkénko má na sobě o 200 % více fekálních bakterií než průměrné záchodové prkénko. Praví web ministerstva. Tak se na to podíváme. Máme v kuchyni takové nechutnosti?
Lenka Krbcová
19. 11. 2012
Počet nových komentářů
6
Vyplatí se těsto na cukroví koupit, nebo udělat doma?
Porovnali jsme, co vyjde levněji. Cena ale není vše, domácí recepty pracují s pěti složkami, v polotovaru je jich až dvacet. Navíc některým vánočním těstům končí datum spotřeby už teď.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2012
Počet nových komentářů
7
Bude s novým zákonem o potravinách spotřebiteli lépe?
Aktualita
Sdružení českých spotřebitelů reaguje na nový návrh potravinářského zákona, který mimo jiné zvedá výši pokut nebo zpřísňuje označování nebalených potravin. Co vy na to, spotřebitelé?
Lenka Krbcová
15. 11. 2012
Teď už kvalitu poznáte na první dobrou
Aktualita
Nedokážete se zorientovat v nabídce masa a lahůdek? Chcete kupovat jen kvalitu? Poradí vám nové brožurky vydané Sdružením spotřebitelů. Jsou přehledné, obsažné a navíc úplně zdarma.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2012
Že prý do makové náplně patří mák. Bejvávalo
Na kilo ořechové náplně musí výrobce použít alespoň 25 g ořechů. U ostatních náplní do pečiva žádné normy neplatí. Máme exkluzivní srovnání socialistických náplní a těch dnešních.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2012
Počet nových komentářů
24
Místo 3 až 10 milionů. Novela potravinářského zákona chce vyšší pokuty
Aktualita
Je to nejrozsáhlejší změna v potravinovém právu za 15 let od přijetí zákona o potravinách. Ministerstvo zemědělství přichází se svým návrhem a mnohé chce změnit.
Lenka Krbcová
13. 11. 2012
Šetřit na potravinách? Budiž, ale ne za každou cenu
Aktualita
Sedm tipů, jak ušetřit na potravinách, připravili kolegové ze serveru Měšec.cz. Podívejte se, co doporučují, a napište nám, co si o tom myslíte a jak investici do potravin hodnotíte vy.
Lenka Krbcová
12. 11. 2012
Počet nových komentářů
6
Dýně v kuchyni – receptem to končí, důležitý je už výběr a skladování
Aktualita
Přestože dýně letos mají svůj nejslavnější den už za sebou, pořád jsou hojně k mání a stále z nich můžeme vařit, péct či smažit. Vlastně až do jara, při dobrém skladování vydrží dlouho.
Lenka Krbcová
12. 11. 2012
Test: Z 10 dětských jogurtů vyloženě zklamal jediný
Možná se vám taky nezdají veselé barvy v jogurtech pro děti. Někdy je to chemie, jindy příroda. Našli jsme i jogurt se složením na 13 řádků a barvivem, jehož původ nezná ani výrobce.
Kateřina Čepelíková
12. 11. 2012
Počet nových komentářů
25
Průměrný spotřebitel tvrzením na potravinách nerozumí. Vyzkoušeli jsme to
EU stvořila nařízení pro potraviny a doplňky stravy, s nímž nebudou spokojení výrobci, prodejci, ani spotřebitel, jehož má chránit. Úřednický euroblábol, hodnotí jeden z „průměrných“.
Lenka Krbcová
9. 11. 2012
Počet nových komentářů
16
Hroznový cukr není bonbon
Ruličky s hroznovým cukrem připomínají balení bonbonů. To, že je často k mání v lékárně, neznamená, že je zdravější než jiné cukry. K běžné konzumaci se nehodí. Ale svůj dobrý účel má.
Anna Příhodová
8. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Co je pro nás při koupi potravin nejdůležitější? Cena to není
Ministerstvo zemědělství chtělo vědět, podle čeho si vybíráme potraviny. Z následného průzkumu jsme pak vyšli jako labužníci. Určující prý je chuť.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Pangas je sladkovodní ryba ze znečištěné řeky
Je oblíben z mnoha důvodů. Kvalita pangase je však závislá na kvalitě vody, obsahu přídatných látek a dalších parametrech. Ani sebekvalitnější nikdy nebude mít přednosti mořské ryby.
Jana Poncarová
7. 11. 2012
Počet nových komentářů
15
4 081
–
4 110
/
4 778
První strana
Předchozí strana
130
135
136
137
138
139
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji