největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 021
–
4 050
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
133
134
135
136
137
140
Následující strana
Poslední strana
Velikonoce na farmářských trzích
Aktualita
Už v průběhu týdne najdete rozšířený velikonoční sortiment i na farmářských trzích. Nejbohatší nabídka čeká návštěvníky v pátek a v sobotu. Podívejte se kde.
Lenka Krbcová
26. 3. 2013
Jak uvařit vejce, aby konečně neprasklo?
Před velikonočními svátky opět vyvstává otázka, jak zabránit vytečení vajec při varu. Záleží na barvě či velikosti vejce? Přidat do vody sůl nebo ocet? Poradíme, aby to letos vyšlo.
Kateřina Čepelíková
26. 3. 2013
Počet nových komentářů
4
Recept na velikonoční nádivku se původně obešel bez pečiva
Receptů na nádivku je bezpočet, bez nakrájených rohlíků či veky se dnes prakticky neobejde. Dřív šlo o hustou kaši z mléka a krupice. K nádivce patří kopřivy, i ty se ale dají nahradit.
Lenka Krbcová
25. 3. 2013
Inspektoři našli dva výrobky s listerií. Víme, které to jsou
Aktualita
Už dlouho jí nikdo neviděl, ale dnes se objevila na Opavsku. Jmenuje se Listeria monocogenes, je velmi nebezpečná a na pozoru by se před ní měli mít hlavně těhotné ženy, starší lidé a děti.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2013
Bobkoslepota - nová nemoc českých prodavačů
Aktualita
Prodejci potravin trpí myší slepotou. Jak jinak si vysvětlit, že inspekce zavírá jednu prodejnu po druhé. Vadí jí – na rozdíl od provozovatelů – myši, exkrementy a ohlodané potraviny.
Lenka Krbcová
22. 3. 2013
Počet nových komentářů
2
Má krabičku jako pomazánkové máslo, ale je to jen levný tuk
Pomazánkovému máslu zvoní hrana. Jak se od května vyznáme v tom, co dnes běžně kupujeme jako specialitu s dlouhou tradicí? Na trhu je spousta náhražek a my jsme je odhalili.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2013
Počet nových komentářů
35
Akce 100 vzorků na koňské maso končí, vyšetřování pokračuje
Aktualita
Veterináři zkontrolovali více než stovku výrobků v kauze nedeklarované koniny. Pozitivních zjištění bylo šest, prověřování bude pokračovat jak u výrobků, tak dovážených surovin.
Lenka Krbcová
21. 3. 2013
Nález zakázaného separátu z ovcí vyhnal veterináře na kontroly
Aktualita
Další skandál s masem přichází z Francie. Našly se tu tuny britského skopového separátu, který je nelegální kvůli riziku přenosu klusavky. Veterináři začali prověřovat podezřelé zásilky.
Petr Havel
21. 3. 2013
Hanka Michopulu: Fungují až drze jednoduché recepty
ROZHOVOR – Pro pokračování Receptů z farmářského trhu vyzkoušela HANKA MICHOPULU jen na koprovku devět dostupných receptů od Vrabce po Kejřovou. „Čtenáři oceňují ty nejjednodušší,“ říká.
Lenka Krbcová
21. 3. 2013
Sůl je příčinou „imunitní pomatenosti“. Skrývá se hlavně ve fastfoodu
Celých 77 % soli se do organismu dostává prostřednictvím hotových jídel rychlého občerstvení a sterilizovaných potravin. Sůl v mozku aktivuje centra libosti a je tak jistým druhem drogy.
Petr Havel
20. 3. 2013
Počet nových komentářů
4
Údaje na tavených sýrech neodpovídají realitě
Aktualita
Tavené sýry jsou tučnější, než tvrdí na obalu. Nedá se spoléhat ani na deklarovaný obsah bílkovin, ukázal test časopisu dTest.
Lenka Krbcová
19. 3. 2013
Diabetik nesmí začít běhat sám
V ČR máme přes milion pacientů s cukrovkou. Jedná se často o obézní jedince s vysokým tlakem, kteří by si měli odpírat husičku a sportovat. Ale neměli by se do toho pouštět sami. Proč?
Kateřina Čepelíková
19. 3. 2013
Je libo koláče s myšími bobky? Měli je v pekařství Ječmínek, ale už nejsou...
Aktualita
V pekařství Ječmínek našla inspekce plno myšinců po celé ploše prodejny, i přímo ve vitríně mezi pečivem nabízeným k prodeji. Přestože byla prodejna včera uzavřena, zákazu nikdo nedbal.
Kateřina Čepelíková
15. 3. 2013
Počet nových komentářů
2
Penny Market prodával nebezpečné potraviny
Aktualita
Povedenou prodejnu provozuje řetězec Penny Marketu v Blansku. Kontrola tu našla velké množství zkažených potravin. Šlo o uzeniny, maso a sýr.
Lenka Krbcová
15. 3. 2013
Barviva v potravinách šálí naše smysly
Barviva jsou nejpoužívanějšími přídatnými látkami v potravinářském průmyslu. Výrobci jimi podporují svou konkurenceschopnost a neváhají barvou ovlivnit naše rozhodování o nákupu.
Zuzana Medlíková
15. 3. 2013
Počet nových komentářů
1
Uvařit instantní polévku jako na obrázku by nesvedl ani Babica
GALERIE – Uvařili jsme 21 druhů instantních polévek a porovnávali je s obrázky na obale. Polévka z pytlíku to je vlastně vždycky zajíc v pytli. Podívejte se, kdy fotky na sáčcích lžou.
Kateřina Čepelíková
14. 3. 2013
Počet nových komentářů
5
Prohřešky farmářských trhů: chybují jeden dva prodejci z trhu
Aktualita
I farmářské trhy spadají pod kontrolu dozorových orgánů. Veterináři tu loni rozdali pokuty za více než půl miliónu korun.
Lenka Krbcová
13. 3. 2013
Obchodní řetězce dostaly nejvyšší pokuty za poslední tři roky
Aktualita
Server Aktuálně.cz získal seznam nejvyšších pokut uložených obchodním řetězcům v roce 2012 Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Podívejte se, kdo nejvíc chyboval – a platil.
Lenka Krbcová
13. 3. 2013
Počet nových komentářů
4
Kdo zastaví blafy v restauracích? Kvalita je kontrolována minimálně
Hygienici jsou dnes v pozici „ferda mravenec, práce všeho druhu“. Veterináři restaurace kontrolovat nesmí. A obchodní inspekce sleduje zejména šizení spotřebitele, ne kvalitu potravin.
Petr Havel
13. 3. 2013
Počet nových komentářů
17
Éčka v potravinách: kombinace nejsou testovány
Konzervační látky jsou dnes běžnou součástí potravin. Jednotlivá éčka jsou sice zdravotně nezávadná, ale není známo ani vědecky testováno, jak působí ve vzájemné kombinaci.
Zuzana Medlíková
12. 3. 2013
Počet nových komentářů
3
Český meloun? Co je od farmáře a co leda podvod?
GALERIE – Jahody v dubnu z české hroudy nebudou, i kdyby slunce pralo jak divé a cedule to tvrdila. Podívejte se, jaké druhy ovoce a zeleniny u nás rostou, kdy se sklízí a prodávají.
Lenka Krbcová
12. 3. 2013
Farmářské trhy na Kulaťáku zahájily sezónu 2013
Aktualita
Otevřel další z velkých tradičních farmářských trhů v Praze. A návštěvníci se už evidentně nemohli dočkat. Návštěvnost na Kulaťáku trhala rekordy.
Lenka Krbcová
11. 3. 2013
Aspartam ve žvýkačkách vás položí. Když jich bude 415 naráz
Aspartam leží v žaludku kde komu. Kolik ho v sobě vlastně můžeme mít, abychom nepřekročili doporučené množství? Máme jasné příklady a oficiální odpověď na otázku: je aspartam bezpečný?
Kateřina Čepelíková
11. 3. 2013
Počet nových komentářů
36
Víc koniny než hovězího masa
Aktualita
Inspekce aktuálně upřesnila množství koňského masa, nalezeného v lasagních. Analýza prokázala falšování hovězího masa koninou minimálně z 60 %.
Lenka Krbcová
8. 3. 2013
Maso se slepuje směsí z krve a bakterií
Poznáte, že kupujete steak lepený z několika kousků masa? Zatím těžko. Nová legislativa to změní. Lepidlo na maso prý není závadné, ale koupili byste si slepované bifteky?
Petr Havel
8. 3. 2013
Počet nových komentářů
22
S kyselinou chlorovodíkovou k lepším sójovým omáčkám
Sójová omáčka se dle tradice vyrábí čistě přírodní cestou. Jenže takových je v obchodech poskrovnu, většina z nich se totiž vyrábí vařením sójového šrotu v kyselině chlorovodíkové.
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2013
Počet nových komentářů
10
Boom farmářských trhů: za dva roky narostly trojnásobně
Farmářské trhy se u nás pravidelněji začaly objevovat na jaře 2010. Původní skromné množství se postupně rozrostlo až k mnoha desítkám tržišť. Jednoznačně vede Praha.
Lenka Krbcová
6. 3. 2013
Počet nových komentářů
1
Už i vejce se falšují. Koupíme je v Česku?
Aktualita
Aféra s koňským masem stojí na samém začátku a už máme před sebou další skandál. Tentokráte se jedná o falešné označování tzv. bio vajec. Jsou předražená vejce z Německa i v ČR?
Kateřina Čepelíková
4. 3. 2013
Počet nových komentářů
1
Hustý, nebo tekutý jogurt? Trik je v technologii
Jogurty se roky vyrábějí stejně, přidáním živých mikroorganismů do mléka. Čím to je, že se stejnými přísadami jeden výrobce dosáhne jogurtu tuhého a druhý řídkého? Známe postup výroby.
Kateřina Čepelíková
4. 3. 2013
Počet nových komentářů
8
Roman Vaněk: Vyspělé země by šmejdy ani neprodávaly, my je klidně kupujeme
Šéf kulinářského institutu Roman Vaněk se opřel do kvality potravin prodávaných v českých obchodech. Naznačuje východisko z nepříznivé situace a navádí nás k opisování „z venku“.
Kateřina Čepelíková
28. 2. 2013
Počet nových komentářů
43
4 021
–
4 050
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
133
134
135
136
137
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji