největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 871
–
3 900
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
128
129
130
131
132
140
Následující strana
Poslední strana
Česká rajčata ničí nový škůdce
Nebezpečný škůdce rajčat doputoval až do ČR. Pro pěstitele představuje makadlovka Tuta absoluta sníženou úrodu a pro zákazníky nevábná rajčata. V obchodech by se správně objevit neměla.
Lenka Krbcová
29. 8. 2013
Farmářské trhy provoní bylinková slavnost
Aktualita
V Praze i dalších městech najdete během týdne a zejména v sobotu řadu farmářských trhů. Na Jiřáku navíc chystají slavnost Bylinky, koření a čaje. Na Náplavku ale tentokrát nechoďte.
Lenka Krbcová
28. 8. 2013
Jedlé etikety dělají i z chleba nosič reklamy
Je to paradox: obal prodává i u nebaleného zboží. Zvýraznit mezi jinými svůj bochník nebo housku umožňují etikety z jedlého papíru. Jde o trend, nebo experiment s nejistým výsledkem?
Petr Havel
28. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Cizrna – jednička mezi luštěninami
Využití cizrny v kuchyni je díky vynikajícím vlastnostem a příjemné oříškové chuti široké, lze ji přidávat prakticky do všeho. Poslouží třeba jako přírodní jíška, k masu i do hummusu.
Hana Bačíková
26. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Bylinkový speciál: Majoránka zahradní
Nespoléhejte na zásoby ze spíže a vypěstujte si majoránku za oknem. Budete mít doma nezbytné koření pro bramboráky, ale i lék pomáhající se střevní kolikou, průjmy i s nadýmáním.
Soňa Zimčíková
23. 8. 2013
Počet nových komentářů
3
Rizika obalů potravin: Brzděte s těmi pytlíky
Spíše než klimatické změny nebo zatím neznámé choroby vyhubí lidstvo igelitový sáček. Úplně mylně se ve spojení s potravinami bojíme hliníku, zato si potrpíme na módní recyklované obaly.
Petr Havel
23. 8. 2013
Počet nových komentářů
18
Pekárna v Mostě pekla v příšerných podmínkách
Aktualita
GALERIE – Hmyz, hlodavci a jemně řečeno nepořádek – v takovém stavu našla inspekce pekárnu v Mostě. Podívejte se, kde se pekly rohlíky.
Lenka Krbcová
22. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Je bezpečné jíst kůru citrusů? Limetky z Alberta ne
Aktualita
TEST – Citrony, limetka, máta – ingredience oblíbených letních nápojů. Test zjišťoval, zda jsou zdravotně nezávadné a jestli konzumace chemicky ošetřené kůry představuje riziko.
Lenka Krbcová
22. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Catering na kolejích jede na baterky
Na dovolenou můžete letět letelem, jet autem, ale vzít to můžete i vlakem. Spát sice nebudete pod baldachýnem, pít budete z kelímku, ale jídlo bude parádní. Víte, jak vaří ve vlaku?
Kateřina Čepelíková
22. 8. 2013
Kokosový a palmový olej – velmi levné tuky, kterým je lépe se vyhnout
Naším problémem není tuk, ale spíše typy tuků, které konzumujeme. Laciné tropické tuky většina firem používá k výrobě různých druhů potravin. Počínaje pečivem až po trvanlivé potraviny.
Hana Bačíková
21. 8. 2013
Počet nových komentářů
41
Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost
Klasa je nejznámější značkou kvality potravin. Vynechme teď podmínky jejího udělování i sumy za propagaci. Klasa chce být nově udělována i surovinám a jídlům. A co takhle vodě v potoce?
Petr Havel
20. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Potraviny v akci: Ve slevě byla nejčastěji Coca-Cola
Existují potraviny, které jsou permanentně v akci a kupovat je draze nemusíme. Našli jsme však i výrobky, které do akce moc nechodí, a proto se vyplatí udělat si zásoby. Které to jsou?
Kateřina Čepelíková
19. 8. 2013
Počet nových komentářů
17
Netradiční plody: kdoule, mišpule a spol.
Klikve, jeřabiny, dřišťál, moruše, trnka… Netradiční plody zpestří jídelníček, jsou dobré a zdravé. Zkuste recept na kdoulový „sýr“, je to bomba a v chladu vydrží i několik měsíců.
Taťána Kročková
16. 8. 2013
Počet nových komentářů
8
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
15. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Testování kvality potravin stojí i 8 tisíc. Prodejci ho využívají
ROZHOVOR – V letácích i přímo na výrobcích se začaly objevovat pečetě kvality, o jejichž existenci, původu a zárukách málokdo něco tuší. Zjistili jsme, co zlatá medaile na potravinách znamená.
Kateřina Čepelíková
14. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Malinový džem z Kauflandu byl falšovaný. A není v tom sám
Aktualita
GALERIE: Potravinářská inspekce odhalila další klamání zákazníků. Společnost Kaufland prodávala džem údajně v extra kvalitě, ve skutečnosti nastavovaný lacinou ovocnou složkou.
Lenka Krbcová
13. 8. 2013
Počet nových komentářů
22
Bylinkový speciál: Česnek medvědí
Připomíná konvalinku, ale na rozdíl od ní není jedovatý. Jeho listy chutnají jako stroužky česneku, ale na rozdíl od nich jsou výrazné. Vypěstujte si česnek medvědí podle našich rad.
Soňa Zimčíková
13. 8. 2013
Počet nových komentářů
6
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy
Image tuzemských sýrů oproti zahraniční konkurenci není dlouhodobě moc dobrá – snad proto, že značná část našich spotřebitelů konzumuje převážně rozličné verze eidamů. Přitom sýry umíme.
Petr Havel
13. 8. 2013
Počet nových komentářů
17
Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin
Párky z masa u zákazníků brutálně pohořely. Víc chutnají ty s drůbežím separátem, totiž strojně odděleným masem. A to přesto, že separát má image odpadu. Právem?
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Počet nových komentářů
25
Bylinkový speciál: Stévie sladká
Čerstvá, sušená nebo zmrazená, stévie si zachovává sladivost, která je až 300× vyšší než u cukru. Ať už chcete ušetřit kalorie nebo peníze, pusťte se do pěstování. Není to žádná věda.
Soňa Zimčíková
9. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto
K zavařování mě dovedla nutnost. Když jsem zjistila, co vše se vejde do zavařeniny z krámu, zařekla jsem se, že ji už nikdy nevložím do nákupního košíku. Nezbylo, než si ji vyrobit.
Jana Poncarová
9. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Asijskou kuchyni v českém čínském bistru neochutnáte. Ani náhodou
Pokud na dovolenou vyrážíte dál než na chatu na Šumavě, pak vám přijdou vhod rady delegátky, která procestovala kus světa. Poví nám, jak se stoluje, jí a pije v Číně, Indii a Vietnamu.
Kateřina Čepelíková
8. 8. 2013
Bylinkový speciál: Kopřiva dvoudomá
Je to plevel, se kterým neúspěšně bojujeme na zahradách rok co rok. Což takhle složit zbraně a být s kopřivou zadobře? Pomůže nám při cukrovce, plynatosti i s vypadávajícími vlasy.
Soňa Zimčíková
7. 8. 2013
Umělý hamburger způsobí rozvojovému světu ještě větší potíže
První hamburger in vitro prý znalcům chutnal. Karbanátek za čtvrt miliónu liber má spasit svět. To je totální nepochopení problémů rozvojového světa. Nehledě k tomu, že nemůže být dobrý.
Petr Havel
7. 8. 2013
Počet nových komentářů
19
Deset nejoblíbenějších salátů: nej je ledový
V obchodech je k mání kolem dvaceti různých druhů salátů. Víte, jak s kterým nakládat, k jaké úpravě se hodí a jak podpoří naše zdraví? Nabízíme přehled deseti nejoblíbenějších druhů.
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle
Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.
Hana Bačíková
6. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Geneticky modifikovaná kukuřice je v ČR na ústupu
Aktualita
V České republice se letos vypěstuje méně geneticky modifikované kukuřice než v minulém roce. To platí i pro celou EU, na rozdíl od ostatních zemí světa.
Lenka Krbcová
5. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře
Zmrzlinu s vepřovou želatinou, umělými dochucovadly a ztuženým tukem namísto smetany mají všude. Pravou domácí málokde. Tak si ji zkuste vyrobit podle našich exkluzivních receptů.
Kateřina Čepelíková
5. 8. 2013
Počet nových komentářů
8
Český česnek již koupíte na farmářských trzích
Aktualita
Farmářské trhy provoní lesní ovoce i první letošní český česnek. „Prodejce pečlivě vybíráme, chceme, aby prodávaný česnek byl 100% českého původu,“ říkají pořadatelé trhů.
Lenka Krbcová
1. 8. 2013
Počet nových komentářů
4
Každá profese chce jiné jídlo
Úředníky trápívá zácpa, jinak je jim celkem fajn. Ale co povolání, kde je člověk vystaven horku, zimě, chemikáliím nebo RTG záření? Jídelníček chemika, horníka či kotelníka se má lišit.
Hana Bačíková
1. 8. 2013
Počet nových komentářů
3
3 871
–
3 900
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
128
129
130
131
132
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji