Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 871
–
3 900
/
4 778
První strana
Předchozí strana
120
128
129
130
131
132
140
Následující strana
Poslední strana
Boom a bum farmářských trhů: minulost, přítomnost a jak poznat ten dobrý
Nové farmářské trhy, přijďte si pro poctivé potraviny! No hurá, konečně se nebudu trmácet bůhvíkam. I když jsem skeptická. V okolí jsme už totiž několik pokusů o farmářské trhy utrpěli.
Lenka Krbcová
23. 7. 2013
Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.
Taťána Kročková
22. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Bylinkový speciál: Jinan dvoulaločný neboli ginkgo biloba
Vypadá jako listnáč, ale je řazen k jehličnanům. Tváří se nenápadně, dužnatý obal semen však umí vyvolat alergickou reakci. Ginkgo biloba má i pozitivní účinky, jež ocení hlavně kardiaci.
Soňa Zimčíková
19. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Jídlo je všude aneb Kolik znáte přirovnání
Co pro nás znamená jídlo, nevyjadřuje jen naše hlava zasutá věčně v lednici, ale taky desítky rčení, přirovnání, přísloví s názvy potravy. Je jich, no, jako máku. Určitě neznáte všechny.
Tomáš Novák
18. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Výroba domácího sýra si žádá dovolenou
Snad každý dnes po domácku vyrábí vlastní potraviny a na zahradě krom banánů pěstuje všechny potřebné vitamíny. Chci splynout s davem a pouštím se do vlastní výroby sýra. Pohořím?
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2013
Počet nových komentářů
9
Bylinkový speciál: Měsíček lékařský
Své „příjmení“ nemá jen tak pro nic za nic. Je to léčivka, která stimuluje činnost žlučníku, ulevuje žaludku, zbavuje tělo kvasinek a plísní. Poradíme, jak a kdy ho sbírat, aby ulevil.
Soňa Zimčíková
16. 7. 2013
Kuřata jím dál. Tušila jsem, že se nevyrábí z plastu
Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.
Lenka Krbcová
15. 7. 2013
Počet nových komentářů
10
Superpotravina quinoa je jídlo – chameleon
Chuťově se přizpůsobí ostatním ingrediencím. Obohatí jídelníček vegetariánům, veganům i při redukční dietě. Navíc ji mohou konzumovat i lidé s celiakií. Quinoa je nenápadná nutriční bomba.
Beáta Bačíková
12. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Bylinkový speciál: Brusnice borůvka
Borůvky nejsou jen ideálním ovocem pro letní koláč. Ať už sušené, čerstvé či mražené pomáhají při léčbě průjmu, cukrovky, ekzému a opařeninách. Zjistěte, jak je pěstovat a uchovávat.
Soňa Zimčíková
11. 7. 2013
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika
ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.
Petr Havel
11. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Potraviny na pranýři visí už rok. Nejhůř dopadla vína a uzeniny
Spotřebitelé si portál pranýřující nejhorší potraviny v ČR oblíbili, mezi odborníky budí rozpaky. Nejvíc v žaludku leží výrobcům a prodejcům potravin. Vyhrožují tvůrcům desítkami žalob.
Lenka Krbcová
10. 7. 2013
Počet nových komentářů
17
Bylinkový speciál: Anýz
Aromatickou bylinku příbuznou kopru využijete v kuchyni na sladko i na slano, pomůže od bolestí hlavy, křečí i při nadýmání. Vypěstovat si ji podle doporučení odborníka zvládne každý.
Soňa Zimčíková
9. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Kdo stojí za jogurty Activia? České stračeny
Vyrazili jsme na obhlídku závodu, který za svými zdmi vyrábí jogurty i nápoje Activia. Žádné zahraniční mléko, žádná konzervace, ze země se by se dalo jíst. Podívejte se sami.
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Žitný celozrnný chléb má výjimečnou chuť po povidlech
Žitu nebyla věnována taková šlechtitelská pozornost, proto je svou podstatou bližší původní plodině než například pšenice. Jeho nutriční hodnota je velmi vysoká a má i léčebné účinky.
Hana Bačíková
8. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Bylinkový speciál: Heřmánek pravý
Pokud se vám špatně hojí jizvy, oči máte co chvíli plné ječných zrn a trpíte na záněty a koliky, vsaďte na heřmánek. Ať už ve formě čaje, koupele, kloktadla, obkladů či mastí.
Soňa Zimčíková
5. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Výrobci poličanu šidí na mase, tvrdí testy
Aktualita
Téměř polovina testovaných salámů poličan nesplnila vyhlášku, a to v zásadním parametru: Nižší podíl čisté svalové bílkoviny znamená, že výrobci používají méně kvalitní maso, říká dTest.
Lenka Krbcová
5. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Farmářské trhy o svátcích a během prázdnin
Aktualita
Prázdniny začaly nejen školákům, i některé farmářské trhy si dávají pauzu. Blíží se také státní svátky, některé trhy se proto tento pátek a sobotu, 5. a 6. 7., konat nebudou.
Lenka Krbcová
4. 7. 2013
Kamut pšenice nejenom chutná jinak
Kamut je příbuzný starověké tvrdé pšenice. Jeho složení je ale pro člověka vhodnější a chuť je sladší. Na našem trhu najdete kamut chléb, těstoviny, kuskus, a také běžné pečivo.
Hana Bačíková
4. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Extremismus v jídle: Potravní mašíblové
MAgoři-ŠÍlenci-BLbi. Lidé divní a nápadní, což se někdy týká i jídla. Na svoji stravu mají velmi vyhraněné požadavky. Jejich typologii popsali američtí psychologové, ale jsou i u nás.
Tomáš Novák
3. 7. 2013
Počet nových komentářů
15
Bylinkový speciál: Citronová tráva
Citronela, voňatka citronová, citronová tráva – mnoho jmen pro jedinou rostlinu, která dokáže provonět polévku, rybu, ale zvládne i ozdravit podrážděný žaludek a zbavit krk bacilů.
Soňa Zimčíková
2. 7. 2013
Recepty z mořských řas: hodí se do polívky, ale i místo náplasti
Zdraví z moře, různobarevné řasy, mají mnohem víc minerálních látek než zelenina. Můžeme je přidat do celé řady jídel, ale mají i léčebné účinky. A to ještě není vše.
Simona Procházková
2. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Farmářské léto s Českým rozhlasem uspořádá 45 farmářských trhů
Aktualita
Řady farmářských trhů ve středních Čechách doplní prázdninová akce Českého rozhlasu Region. Každý den v jiné vsi čeká program a farmářské produkty z blízkého okolí. Začíná se dnes.
Lenka Krbcová
1. 7. 2013
Vajíčková mapa: najděte si nejbližší slepici
Kudy vede „cesta vejce“? Jak kdy. Pokud ji chcete mít co nejkratší, zapojte se do stejnojmenného projektu. Na vajíčkové mapě vyberete dodavatele a brzy už si pochutnáte na čerstvém vejci.
Beáta Bačíková
1. 7. 2013
Počet nových komentářů
7
Pistácie s veverkou nebrat!
Aktualita
Inspekce varuje spotřebitele před nebezpečnými pistáciovými oříšky. Balíček s obrázkem veverky obsahuje plody s mnohonásobně překročenými limity látky poškozující lidské zdraví.
Lenka Krbcová
28. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Chytrý nákup: Nakupujte chytře a nenechte se oblafnout
Vyznáte se v džungli supermarketů? Díky našemu Chytrému nákupu budete mít navrch. Snadno poznáte rozdíly mezi čokoládou a čoko pochoutkou i mezi jogurtem a jogurtovým dezertem.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
DameJidlo.cz má mouchy. Má ale i účinné plácačky
Celý měsíc jsme testovali službu DameJidlo.cz. Objednávali jsme v rozličných restauracích, různá jídla, v různou denní i noční dobu. Přivezli nám syrový burger, ale i skvělé sushi.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
Počet nových komentářů
29
Bylinkový speciál: Máta peprná
Trápí vás ucpaný nos, křeče či nafouklé břicho? Chcete potlačit stres a zbavit se napětí? Máta peprná bude vaší lékařem. Zkuste si ji vypěstovat sami. Bude se hodit i do letních nápojů.
Soňa Zimčíková
27. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Čekanka, chřest, špenát: dietní zelenina ve vašem jídelníčku
K rozumnému hubnutí patří zelenina. Při dietě je doporučeno zvýšit konzumaci vhodných druhů, naopak by se měl na čas snížit příjem ovoce.
Soňa Zimčíková
27. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Jahodový čtvrtek a další novinky z farmářských trhů
Aktualita
Pokračují jahodové orgie, české jahody koupíte i tento týden na farmářských trzích. Pozor, začínají prázdniny a blíží se státní svátky, některé trhy se chystají na změnu provozní doby.
Lenka Krbcová
26. 6. 2013
Bylinkový speciál: Černý bez
Bez černý dokáže snížit horečku, vyčistit krev, a když na vás přijde hlad, jeho květy si můžete v trojobalu připravit k obědu. Pozor si ale dejte na jeho listy a kůru, jsou jedovaté.
Soňa Zimčíková
25. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
3 871
–
3 900
/
4 778
První strana
Předchozí strana
120
128
129
130
131
132
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji