největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 931
–
3 960
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
130
131
132
133
134
140
Následující strana
Poslední strana
Vajíčková mapa: najděte si nejbližší slepici
Kudy vede „cesta vejce“? Jak kdy. Pokud ji chcete mít co nejkratší, zapojte se do stejnojmenného projektu. Na vajíčkové mapě vyberete dodavatele a brzy už si pochutnáte na čerstvém vejci.
Beáta Bačíková
1. 7. 2013
Počet nových komentářů
7
Pistácie s veverkou nebrat!
Aktualita
Inspekce varuje spotřebitele před nebezpečnými pistáciovými oříšky. Balíček s obrázkem veverky obsahuje plody s mnohonásobně překročenými limity látky poškozující lidské zdraví.
Lenka Krbcová
28. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Chytrý nákup: Nakupujte chytře a nenechte se oblafnout
Vyznáte se v džungli supermarketů? Díky našemu Chytrému nákupu budete mít navrch. Snadno poznáte rozdíly mezi čokoládou a čoko pochoutkou i mezi jogurtem a jogurtovým dezertem.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
DameJidlo.cz má mouchy. Má ale i účinné plácačky
Celý měsíc jsme testovali službu DameJidlo.cz. Objednávali jsme v rozličných restauracích, různá jídla, v různou denní i noční dobu. Přivezli nám syrový burger, ale i skvělé sushi.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
Počet nových komentářů
29
Bylinkový speciál: Máta peprná
Trápí vás ucpaný nos, křeče či nafouklé břicho? Chcete potlačit stres a zbavit se napětí? Máta peprná bude vaší lékařem. Zkuste si ji vypěstovat sami. Bude se hodit i do letních nápojů.
Soňa Zimčíková
27. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Čekanka, chřest, špenát: dietní zelenina ve vašem jídelníčku
K rozumnému hubnutí patří zelenina. Při dietě je doporučeno zvýšit konzumaci vhodných druhů, naopak by se měl na čas snížit příjem ovoce.
Soňa Zimčíková
27. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Jahodový čtvrtek a další novinky z farmářských trhů
Aktualita
Pokračují jahodové orgie, české jahody koupíte i tento týden na farmářských trzích. Pozor, začínají prázdniny a blíží se státní svátky, některé trhy se chystají na změnu provozní doby.
Lenka Krbcová
26. 6. 2013
Bylinkový speciál: Černý bez
Bez černý dokáže snížit horečku, vyčistit krev, a když na vás přijde hlad, jeho květy si můžete v trojobalu připravit k obědu. Pozor si ale dejte na jeho listy a kůru, jsou jedovaté.
Soňa Zimčíková
25. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se
Oproti klasickému máslu je přepuštěné máslo kvalitnější, neobsahuje vodu, nežlukne a má i hojivé účinky. V obchodech ho momentálně nenajdete, ale poradíme, jak si jej připravit doma.
Petr Havel
25. 6. 2013
Počet nových komentářů
19
5 věcí, které byste měli vědět o vláknině
Vláknina je populární, každý ji doporučuje pro zdraví a hubnutí. K čemu je opravdu dobrá? Pokud chybí ve stravě, trávení trvá místo pár hodin i celý týden. A umíte si to představit…
Hana Bačíková
24. 6. 2013
Recepty s jahodami: mají víc „céčka“ než pomeranče
Dopřejte si jahod, co hrdlo ráčí. Jsou plné vitamínů, pomáhají při vysokém tlaku, artróze i revmatismu. Dejte si jen tak nebo z nich udělejte dort a jahodové capuccino podle receptů.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2013
Marušku už neposílají ke dvanácti měsíčkům, ale do Břežan
Největší jahodárna v Česku pěstuje jahody po holandsku. Co to obnáší, jak nákladné je pěstování jahod ve velkém a jak v Břežanech zamezí potlučení? Na to jsme se jeli podívat.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Jahody a letní ovoce provoní farmářské trhy
Aktualita
Sladké, měkké, šťavnaté… takové jahody slibují farmáři. Budou totiž české a čerstvé. Žádné skleníky, dlouhá doprava a skladování. Obarvené a provoněné sluncem jsou i třešně a meruňky.
Lenka Krbcová
20. 6. 2013
Pufované potraviny aneb proč jíst „polystyren“
Slovo pufování zná málokdo, výrobkům se spíš říká „polystyren“. Speciální technologie zpracovává celá, neopracovaná zrna, zachovává výživové hodnoty, ale i příjemnou specifickou chuť obilovin.
Hana Bačíková
20. 6. 2013
Počet nových komentářů
33
Bylinkový speciál: Bazalka
Bolí vás často hlava, máte nafouklé břicho a ústa plná aftů? Vyzdobte si okno bazalkou, žíznivou bylinkou, která nejen, že zažene tyto nemoci, ale navíc doladí chuť mnoha pokrmů.
Soňa Zimčíková
19. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Sebelepší kávu zkazíte rychlovarnou konvicí
Máte doma kávové boby od strýčka z Panamy? Nezkažte si gurmánský zážitek špatnou přípravou či horkou zálivkou. Jak důležitá je voda při přípravě kávy, ví Jaroslav Tuček z Doubleshotu.
Kateřina Čepelíková
19. 6. 2013
Počet nových komentářů
18
Sushi vzniklo z nouze
Tradiční japonské jídlo sushi je u nás dost populární. Někteří zkouší domácí přípravu, jiní vsadí na profesionály. Podle služby DameJidlo.cz se jedná o čtvrté nejoblíbenější jídlo.
Lenka Krbcová
18. 6. 2013
Počet nových komentářů
28
Medobraní na farmářském trhu na Kubáni
Aktualita
Pravidelné farmářské trhy na Kubánském náměstí doprovodí v sobotu 22. 6. Medobraní. Bude probíhat od 8 do 14 hodin, stejně jako obvyklý sobotní trh.
Redakce
17. 6. 2013
Naučte se grilovat jako mistři
Napichujete při grilování maso na vidličku, kupujete hotové marinády a opékáte zmraženou rybu? Z grilování byste propadli. Zkuste to jinak a správně s odbornými radami šéfkuchaře.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Actimel je plný zvířecích bakterií. Bububu…
Internetem se šíří zprávy o nelidské střevní mikrofloře, kterými společnost Danone plní své jogurty. Tvrdí to konkrétní odborníci. Až na to, že o tom vůbec nevědí. Text je nesmyslů plný.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
28
Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva
Ryba je zdravá, chutná… a drahá. To poslední už tak zcela neplatí. Na trhu jsou například cenově velmi dostupní pstruzi, bohužel – ze zahraničích „továren na ryby“.
Petr Havel
13. 6. 2013
Počet nových komentářů
7
To je šlágr! Med z kukuřice a brambor
Přestože máme v Česku nejvíce včelařů v EU, kvalitní med u nás v obchodech téměř nekoupíte. Zahraniční medy jsou směsí kukuřičných sirupů a medů z Ukrajiny. Legislativa je na to krátká.
Kateřina Čepelíková
12. 6. 2013
Počet nových komentářů
12
Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou
Tradiční chléb se rodí den a půl. Rychlovka hotová přes noc nemůže dosáhnout klasické chuti a vůně, ani trvanlivosti. Některé trendy ve výrobě chleba jsou slibné, jiné budí rozpaky.
Petr Havel
11. 6. 2013
Počet nových komentářů
31
Potraviny při záplavách: jen konzervy je možné umýt
Aktualita
Aktualizováno: Většinu potravin, které byly pod vodou, byste měli vyhodit. Jídlo z odpojené lednice a mrazáku podle délky doby, kdy bylo vystaveno vyšším teplotám. A ovoce ze zahrady?
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Barviva v potravinách míří pod lupu. Jíme jich moc?
Aktualita
Během dalších 7 let se budou přehodnocovat stovky dosud schválených aditiv. Existují obavy, že příjem potravin s jistými barvivy u některých jedinců převyšuje přijatelné denní dávky.
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Martin a továrna na čokoládu: Musíte ochutnat a poznat rozdíl
ROZHOVOR –„Ne každá belgická pralinka je dobrá a naopak – ne každá česká je špatná,“ říká mistr cukrář Martin Pokorný a vysvětluje, jak moc se liší trvanlivé a čerstvé pralinky.
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Řepkový olej – všestranný kuchyňský pomocník
Každý z nás už někdy marinoval, dusil a pekl, dnes se ale můžeme naučit něco nového: blanšírovat, táhnout a brasírovat. Svou roli zde sehraje univerzální kuchyňský olej – řepkový.
Kateřina Čepelíková
7. 6. 2013
Počet nových komentářů
14
Každý Čech sní za rok 6 kg másla a 16 kg jogurtů
Přemýšlíte, kdo jí takové množství másla za vás? A to ještě nevíte, jaká jsou aktuální data o spotřebě tvarohů, tavených sýrů a mléka. Ani odkud se k nám toho mléka dováží nejvíc.
Kateřina Čepelíková
6. 6. 2013
Počet nových komentářů
16
Nákup v iTesco: Spolehlivý, ale mnohdy na slepo
Zákulisí prodeje potravin online už jsme viděli, je na čase službu vyzkoušet na vlastní kůži. Byl náš nákup kompletní, čerstvý a dodaný v dohodnutý termín? Dozvíte se i z fotografií.
Kateřina Čepelíková
4. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
V Česku se hojně cpeme brazilskými a polskými kuřaty
Co se stalo s českým kuřetem, že ho v kuchyních nahrazujeme polským, maďarským a brazilským? Jsou totiž levnější. Chov drůbeže v Česku prodražuje halda nařízení EU i naše standardy.
Kateřina Čepelíková
3. 6. 2013
Počet nových komentářů
9
3 931
–
3 960
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
130
131
132
133
134
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji