největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 901
–
3 930
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
129
130
131
132
133
140
Následující strana
Poslední strana
Bylinkový speciál: Mateřídouška obecná
I bez lánu zahrady si můžete vypěstovat léčivku pomáhající na mnoho neduhů. Odvarem zmírníte bolesti po bodnutí hmyzem, revmatismus i suchý kašel, čaj zas pomůže ke klidnému spánku.
Soňa Zimčíková
30. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Nejlepší suvenýr z dovolené: dobré jídlo
Na cestách se z nás stávají gurmáni a domů vozíme místní suroviny a speciality. Jako dárek nebo pro vlastní potěchu. Podívejte se, co shánět v Itálii, Španělsku a dalších zemích Evropy.
Beáta Bačíková
30. 7. 2013
Počet nových komentářů
8
Novinky z farmářských trhů: grilování, letní ovoce i lesní plody
Aktualita
Farmářský trh na Kulaťáku připravuje grilování. Výborné maso můžete ochutnat na místě i nakoupit domů. Na Jiřáku se chystá Slavnost lesních plodů a ve Varech jsou nejen meruňky a třešně.
Lenka Krbcová
26. 7. 2013
Velbloudí mléko nebude pro krávy konkurencí. Cena je vysoká
Velbloudí mléko může po letech úsilí na evropský trh. Tedy i na ten český. Proč je to tak velká sláva pro alergiky a v čem jsou mléčné výrobky z velbloudího mléka lepší než z kravského?
Kateřina Čepelíková
26. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Nejlepší med na světě? Z Yukatanu
Medy mají barvu, vůni a chuť po plodinách a místech, z nichž pocházejí. Jinak voní medy vřesové, levandulové, šalvějové… Jaké typy medu můžeme ochutnávat v různých částech světa?
Hana Bačíková
25. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Jak jíst levně a zdravě
Všichni chceme jíst co nejzdravěji podle všech příruček a doporučení vyhlášených odborníků, jenže to nejkvalitnější jídlo něco stojí. A ne málo. Jak tedy nakoupit levně a přitom zdravě?
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Jídlo je první mezilidský vztah
Když mistr Kondelík každý týden manželce pravil: „Ta polévka je prostě delikátní,“ nebylo to zdaleka pouhé ocenění pokrmu. Bylo to i sdělení, že svět je v pořádku a vše funguje, jak má.
Tomáš Novák
24. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Bylinkový speciál: Meduňka lékařská
Ovoníte s ní likéry, o třídu výš pozvedne vaše moučníky, ale své uplatnění najde i v léčitelství. Pomůže od plynatosti, migrény i vysokého krevního tlaku. Tak proč si ji nevypěstovat doma?
Soňa Zimčíková
23. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Boom a bum farmářských trhů: minulost, přítomnost a jak poznat ten dobrý
Nové farmářské trhy, přijďte si pro poctivé potraviny! No hurá, konečně se nebudu trmácet bůhvíkam. I když jsem skeptická. V okolí jsme už totiž několik pokusů o farmářské trhy utrpěli.
Lenka Krbcová
23. 7. 2013
Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.
Taťána Kročková
22. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Bylinkový speciál: Jinan dvoulaločný neboli ginkgo biloba
Vypadá jako listnáč, ale je řazen k jehličnanům. Tváří se nenápadně, dužnatý obal semen však umí vyvolat alergickou reakci. Ginkgo biloba má i pozitivní účinky, jež ocení hlavně kardiaci.
Soňa Zimčíková
19. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Jídlo je všude aneb Kolik znáte přirovnání
Co pro nás znamená jídlo, nevyjadřuje jen naše hlava zasutá věčně v lednici, ale taky desítky rčení, přirovnání, přísloví s názvy potravy. Je jich, no, jako máku. Určitě neznáte všechny.
Tomáš Novák
18. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Výroba domácího sýra si žádá dovolenou
Snad každý dnes po domácku vyrábí vlastní potraviny a na zahradě krom banánů pěstuje všechny potřebné vitamíny. Chci splynout s davem a pouštím se do vlastní výroby sýra. Pohořím?
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2013
Počet nových komentářů
9
Bylinkový speciál: Měsíček lékařský
Své „příjmení“ nemá jen tak pro nic za nic. Je to léčivka, která stimuluje činnost žlučníku, ulevuje žaludku, zbavuje tělo kvasinek a plísní. Poradíme, jak a kdy ho sbírat, aby ulevil.
Soňa Zimčíková
16. 7. 2013
Kuřata jím dál. Tušila jsem, že se nevyrábí z plastu
Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.
Lenka Krbcová
15. 7. 2013
Počet nových komentářů
10
Superpotravina quinoa je jídlo – chameleon
Chuťově se přizpůsobí ostatním ingrediencím. Obohatí jídelníček vegetariánům, veganům i při redukční dietě. Navíc ji mohou konzumovat i lidé s celiakií. Quinoa je nenápadná nutriční bomba.
Beáta Bačíková
12. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Bylinkový speciál: Brusnice borůvka
Borůvky nejsou jen ideálním ovocem pro letní koláč. Ať už sušené, čerstvé či mražené pomáhají při léčbě průjmu, cukrovky, ekzému a opařeninách. Zjistěte, jak je pěstovat a uchovávat.
Soňa Zimčíková
11. 7. 2013
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika
ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.
Petr Havel
11. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Potraviny na pranýři visí už rok. Nejhůř dopadla vína a uzeniny
Spotřebitelé si portál pranýřující nejhorší potraviny v ČR oblíbili, mezi odborníky budí rozpaky. Nejvíc v žaludku leží výrobcům a prodejcům potravin. Vyhrožují tvůrcům desítkami žalob.
Lenka Krbcová
10. 7. 2013
Počet nových komentářů
17
Bylinkový speciál: Anýz
Aromatickou bylinku příbuznou kopru využijete v kuchyni na sladko i na slano, pomůže od bolestí hlavy, křečí i při nadýmání. Vypěstovat si ji podle doporučení odborníka zvládne každý.
Soňa Zimčíková
9. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Kdo stojí za jogurty Activia? České stračeny
Vyrazili jsme na obhlídku závodu, který za svými zdmi vyrábí jogurty i nápoje Activia. Žádné zahraniční mléko, žádná konzervace, ze země se by se dalo jíst. Podívejte se sami.
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Žitný celozrnný chléb má výjimečnou chuť po povidlech
Žitu nebyla věnována taková šlechtitelská pozornost, proto je svou podstatou bližší původní plodině než například pšenice. Jeho nutriční hodnota je velmi vysoká a má i léčebné účinky.
Hana Bačíková
8. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Bylinkový speciál: Heřmánek pravý
Pokud se vám špatně hojí jizvy, oči máte co chvíli plné ječných zrn a trpíte na záněty a koliky, vsaďte na heřmánek. Ať už ve formě čaje, koupele, kloktadla, obkladů či mastí.
Soňa Zimčíková
5. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Výrobci poličanu šidí na mase, tvrdí testy
Aktualita
Téměř polovina testovaných salámů poličan nesplnila vyhlášku, a to v zásadním parametru: Nižší podíl čisté svalové bílkoviny znamená, že výrobci používají méně kvalitní maso, říká dTest.
Lenka Krbcová
5. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Farmářské trhy o svátcích a během prázdnin
Aktualita
Prázdniny začaly nejen školákům, i některé farmářské trhy si dávají pauzu. Blíží se také státní svátky, některé trhy se proto tento pátek a sobotu, 5. a 6. 7., konat nebudou.
Lenka Krbcová
4. 7. 2013
Kamut pšenice nejenom chutná jinak
Kamut je příbuzný starověké tvrdé pšenice. Jeho složení je ale pro člověka vhodnější a chuť je sladší. Na našem trhu najdete kamut chléb, těstoviny, kuskus, a také běžné pečivo.
Hana Bačíková
4. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Extremismus v jídle: Potravní mašíblové
MAgoři-ŠÍlenci-BLbi. Lidé divní a nápadní, což se někdy týká i jídla. Na svoji stravu mají velmi vyhraněné požadavky. Jejich typologii popsali američtí psychologové, ale jsou i u nás.
Tomáš Novák
3. 7. 2013
Počet nových komentářů
15
Bylinkový speciál: Citronová tráva
Citronela, voňatka citronová, citronová tráva – mnoho jmen pro jedinou rostlinu, která dokáže provonět polévku, rybu, ale zvládne i ozdravit podrážděný žaludek a zbavit krk bacilů.
Soňa Zimčíková
2. 7. 2013
Recepty z mořských řas: hodí se do polívky, ale i místo náplasti
Zdraví z moře, různobarevné řasy, mají mnohem víc minerálních látek než zelenina. Můžeme je přidat do celé řady jídel, ale mají i léčebné účinky. A to ještě není vše.
Simona Procházková
2. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Farmářské léto s Českým rozhlasem uspořádá 45 farmářských trhů
Aktualita
Řady farmářských trhů ve středních Čechách doplní prázdninová akce Českého rozhlasu Region. Každý den v jiné vsi čeká program a farmářské produkty z blízkého okolí. Začíná se dnes.
Lenka Krbcová
1. 7. 2013
3 901
–
3 930
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
129
130
131
132
133
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji