Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 901
–
3 930
/
4 778
První strana
Předchozí strana
120
129
130
131
132
133
140
Následující strana
Poslední strana
Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se
Oproti klasickému máslu je přepuštěné máslo kvalitnější, neobsahuje vodu, nežlukne a má i hojivé účinky. V obchodech ho momentálně nenajdete, ale poradíme, jak si jej připravit doma.
Petr Havel
25. 6. 2013
Počet nových komentářů
19
5 věcí, které byste měli vědět o vláknině
Vláknina je populární, každý ji doporučuje pro zdraví a hubnutí. K čemu je opravdu dobrá? Pokud chybí ve stravě, trávení trvá místo pár hodin i celý týden. A umíte si to představit…
Hana Bačíková
24. 6. 2013
Recepty s jahodami: mají víc „céčka“ než pomeranče
Dopřejte si jahod, co hrdlo ráčí. Jsou plné vitamínů, pomáhají při vysokém tlaku, artróze i revmatismu. Dejte si jen tak nebo z nich udělejte dort a jahodové capuccino podle receptů.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2013
Marušku už neposílají ke dvanácti měsíčkům, ale do Břežan
Největší jahodárna v Česku pěstuje jahody po holandsku. Co to obnáší, jak nákladné je pěstování jahod ve velkém a jak v Břežanech zamezí potlučení? Na to jsme se jeli podívat.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Jahody a letní ovoce provoní farmářské trhy
Aktualita
Sladké, měkké, šťavnaté… takové jahody slibují farmáři. Budou totiž české a čerstvé. Žádné skleníky, dlouhá doprava a skladování. Obarvené a provoněné sluncem jsou i třešně a meruňky.
Lenka Krbcová
20. 6. 2013
Pufované potraviny aneb proč jíst „polystyren“
Slovo pufování zná málokdo, výrobkům se spíš říká „polystyren“. Speciální technologie zpracovává celá, neopracovaná zrna, zachovává výživové hodnoty, ale i příjemnou specifickou chuť obilovin.
Hana Bačíková
20. 6. 2013
Počet nových komentářů
33
Bylinkový speciál: Bazalka
Bolí vás často hlava, máte nafouklé břicho a ústa plná aftů? Vyzdobte si okno bazalkou, žíznivou bylinkou, která nejen, že zažene tyto nemoci, ale navíc doladí chuť mnoha pokrmů.
Soňa Zimčíková
19. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Sebelepší kávu zkazíte rychlovarnou konvicí
Máte doma kávové boby od strýčka z Panamy? Nezkažte si gurmánský zážitek špatnou přípravou či horkou zálivkou. Jak důležitá je voda při přípravě kávy, ví Jaroslav Tuček z Doubleshotu.
Kateřina Čepelíková
19. 6. 2013
Počet nových komentářů
18
Sushi vzniklo z nouze
Tradiční japonské jídlo sushi je u nás dost populární. Někteří zkouší domácí přípravu, jiní vsadí na profesionály. Podle služby DameJidlo.cz se jedná o čtvrté nejoblíbenější jídlo.
Lenka Krbcová
18. 6. 2013
Počet nových komentářů
28
Medobraní na farmářském trhu na Kubáni
Aktualita
Pravidelné farmářské trhy na Kubánském náměstí doprovodí v sobotu 22. 6. Medobraní. Bude probíhat od 8 do 14 hodin, stejně jako obvyklý sobotní trh.
Redakce
17. 6. 2013
Naučte se grilovat jako mistři
Napichujete při grilování maso na vidličku, kupujete hotové marinády a opékáte zmraženou rybu? Z grilování byste propadli. Zkuste to jinak a správně s odbornými radami šéfkuchaře.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Actimel je plný zvířecích bakterií. Bububu…
Internetem se šíří zprávy o nelidské střevní mikrofloře, kterými společnost Danone plní své jogurty. Tvrdí to konkrétní odborníci. Až na to, že o tom vůbec nevědí. Text je nesmyslů plný.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
28
Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva
Ryba je zdravá, chutná… a drahá. To poslední už tak zcela neplatí. Na trhu jsou například cenově velmi dostupní pstruzi, bohužel – ze zahraničích „továren na ryby“.
Petr Havel
13. 6. 2013
Počet nových komentářů
7
To je šlágr! Med z kukuřice a brambor
Přestože máme v Česku nejvíce včelařů v EU, kvalitní med u nás v obchodech téměř nekoupíte. Zahraniční medy jsou směsí kukuřičných sirupů a medů z Ukrajiny. Legislativa je na to krátká.
Kateřina Čepelíková
12. 6. 2013
Počet nových komentářů
12
Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou
Tradiční chléb se rodí den a půl. Rychlovka hotová přes noc nemůže dosáhnout klasické chuti a vůně, ani trvanlivosti. Některé trendy ve výrobě chleba jsou slibné, jiné budí rozpaky.
Petr Havel
11. 6. 2013
Počet nových komentářů
31
Potraviny při záplavách: jen konzervy je možné umýt
Aktualita
Aktualizováno: Většinu potravin, které byly pod vodou, byste měli vyhodit. Jídlo z odpojené lednice a mrazáku podle délky doby, kdy bylo vystaveno vyšším teplotám. A ovoce ze zahrady?
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Barviva v potravinách míří pod lupu. Jíme jich moc?
Aktualita
Během dalších 7 let se budou přehodnocovat stovky dosud schválených aditiv. Existují obavy, že příjem potravin s jistými barvivy u některých jedinců převyšuje přijatelné denní dávky.
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Martin a továrna na čokoládu: Musíte ochutnat a poznat rozdíl
ROZHOVOR –„Ne každá belgická pralinka je dobrá a naopak – ne každá česká je špatná,“ říká mistr cukrář Martin Pokorný a vysvětluje, jak moc se liší trvanlivé a čerstvé pralinky.
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Řepkový olej – všestranný kuchyňský pomocník
Každý z nás už někdy marinoval, dusil a pekl, dnes se ale můžeme naučit něco nového: blanšírovat, táhnout a brasírovat. Svou roli zde sehraje univerzální kuchyňský olej – řepkový.
Kateřina Čepelíková
7. 6. 2013
Počet nových komentářů
14
Každý Čech sní za rok 6 kg másla a 16 kg jogurtů
Přemýšlíte, kdo jí takové množství másla za vás? A to ještě nevíte, jaká jsou aktuální data o spotřebě tvarohů, tavených sýrů a mléka. Ani odkud se k nám toho mléka dováží nejvíc.
Kateřina Čepelíková
6. 6. 2013
Počet nových komentářů
16
Nákup v iTesco: Spolehlivý, ale mnohdy na slepo
Zákulisí prodeje potravin online už jsme viděli, je na čase službu vyzkoušet na vlastní kůži. Byl náš nákup kompletní, čerstvý a dodaný v dohodnutý termín? Dozvíte se i z fotografií.
Kateřina Čepelíková
4. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
V Česku se hojně cpeme brazilskými a polskými kuřaty
Co se stalo s českým kuřetem, že ho v kuchyních nahrazujeme polským, maďarským a brazilským? Jsou totiž levnější. Chov drůbeže v Česku prodražuje halda nařízení EU i naše standardy.
Kateřina Čepelíková
3. 6. 2013
Počet nových komentářů
9
Houby už rostou. Ty nejzdravější nikdo nesbírá
Nejzdravější houby většina houbařů vůbec nezná a nesbírá je. Často ani nerostou v lese, ale třeba na skládkách nebo na hnoji. A aby toho nebylo málo, vypadají značně odpudivě.
Petr Havel
31. 5. 2013
Počet nových komentářů
3
A mlékárenským výrobkem roku 2013 se stává…
Známe vítěze 11. ročníku o ten nej mlékárenský výrobek roku. V 9 kategoriích mezi sebou soupeřilo 69 výrobků. Vyhrál zákys, sýr typu grana, farmářské máslo nebo syrovátka?
Kateřina Čepelíková
30. 5. 2013
iTesco: Jak to chodí v zákulisí prodeje potravin online? Je to Davis Cup
Nakupovat oblečení, sekačky i televizi přes internet je už dnes běžné, ale jídlo? I tak se ušetří čas a peníze. Nebo byste zvládli nasbírat 70 položek jednoho nákupu během půlhodiny?
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2013
Počet nových komentářů
11
Test bramborových knedlíků: domácí recept to natřel útočné zbrani
Vyplatí se koupit hotový knedlík nebo domácí ničím nenahradíte? Jak se to vezme. Nejbramborovější je domácí, zbytečně nejžlutější knedlík z prášku a hotovka není vždycky k zahození.
Kateřina Čepelíková
27. 5. 2013
Počet nových komentářů
8
Nejde tu jen o brambůrky: konečně se sází na český patriotismus
Chipsy z českých brambor? Dokonce víte, z které farmy. Zákazníci začínají preferovat jasný původ a tuzemské suroviny a výrobci se učí s tím pracovat. Farmářské chipsy jsou příkladem.
Petr Havel
24. 5. 2013
Počet nových komentářů
9
Potraviny na pranýři přicházejí s novinkou
Aktualita
Web Potraviny na pranýři co nevidět oslaví rok existence. Víme, co nového na něm v posledních dnech přibylo. Nečekejte nekvalitní potraviny, ale novou složku, která poradí s nákupem.
Kateřina Čepelíková
23. 5. 2013
Neumíme si vychovat kuchaře
České odborné školy mají mizernou úroveň. Učebnice jsou plné polotovarů a praxe nestojí za řeč. Studenti ani vařit nechtějí. Šéfkuchař Radek David popisuje problémy našich restaurací.
Lenka Krbcová
23. 5. 2013
Počet nových komentářů
3
Auta se dají dovézt z Číny, kvalitní chléb těžko
ROZHOVOR – Chleba je zapotřebí vyrábět tam, kde se také konzumuje. „Zdokonalovat můžeme třeba ta auta, ale při výrobě chleba bych byl konzervativní,“ říká pekař Ladislav Teisler.
Petr Havel
22. 5. 2013
3 901
–
3 930
/
4 778
První strana
Předchozí strana
120
129
130
131
132
133
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji