největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 841
–
3 870
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
127
128
129
130
131
140
Následující strana
Poslední strana
Jedlé kaštany se klíněnky bát nemusí
„Obyčejný“ kaštan, tedy plod jírovce, je mírně jedovatý. Jedlé kaštany rostou na kaštanovníku a dozrávají právě teď. Vyzkoušejte naše recepty na pečené kaštany nebo kaštanové pyré.
Taťána Kročková
26. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Akce na farmářských trzích: Jablečné slavnosti a český med
Aktualita
Jablečná sezóna je v plném proudu. Koše jablek najdete na Kubánském náměstí, v Plzni zase vedle tradičních farmářských trhů připravili slavnosti jablek v Zapomenuté zahradě.
Lenka Krbcová
25. 9. 2013
„CZ“ maso skutečně nemusí být české. To neznamená, že je rizikové
Výrok o nedostatečné kontrole masa v obchodech z úst prezidenta veterinářů byl nešťastný a nevhodně prezentovaný. Mediální zkratka také vykonala své. Cesta k jasnému původu vede jinudy.
Petr Havel
25. 9. 2013
Počet nových komentářů
9
Syrové hrušky jsou hůř stravitelné
Jeden z druhů podzimního ovoce, které se může pyšnit skvělou chutí, jemnou vůní a navíc velkou léčivou silou. Hrušky podporují trávení, pomohou od nespavosti a ještě nás zkrášlí…
Simona Procházková
24. 9. 2013
Švestkové recepty na sladko i na slano
Švestek je teď všude plno, a „švestková jídla“ zařazují do svého menu i restaurace, které vaří z čerstvých sezónních surovin. Pražský šéfkuchař má oblíbené recepty.
Jan Barták
23. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Hostina pro tisíc by bez kamer zanikla
Tisíc lidí si před pár dny zcela zdarma naplnilo svá břicha na Václavském náměstí. Akce měla poukázat na plýtvání potravinami. To se však podařilo jen kamerám, nikoli autorům akce.
Kateřina Čepelíková
23. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Komunitní zahrady pěstují zeleninu i sousedské vztahy
Svěží ovoce k snídani, čerstvá zelenina do salátu, voňavé bylinky… Tyto představy se mi líbí. Má to však háček. Bydlím v paneláku uprostřed sídliště. Ještě že vznikají zahrady v pytli.
Beáta Bačíková
20. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
První farma na krokodýlí maso u nás nabízela steaky
Jak chutná krokodýl? Maso je dietní, má velmi malý obsah tuku. Není proto příliš chuťově výrazné a finální zážitek tak záleží hlavně na jeho přípravě a dochucení. Poráží se už i u nás.
Petr Havel
19. 9. 2013
Kvalitní svačiny můžou být za babku
„Když se my budeme špatně stravovat, naše děti na tom nebudou jinak,“ říká výživový specialista Petr Havlíček. Zkuste začít školní rok jinak, zdravěji. Snídaní i pravidelnými svačinami.
Kateřina Čepelíková
19. 9. 2013
Počet nových komentářů
3
Bylinkový speciál: Libeček lékařský
Silný odvar lze použít místo deodorantu, čaj z jeho kořene pomáhá v léčbě revmatu a listy vložené do bot zlikvidují nevábný odér. Třeba pomůže libeček i vám, když si ho vypěstujete.
Soňa Zimčíková
17. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
Ryby z Fukušimy? Nechte to na na nás, říkají veterináři
Japonsko nemá po jaderné havárii situaci pod kontrolou a strach z následků panuje dál. Dokonce i u nás. Žijeme globálně, mořské ryby koupíme i v ČR. Mohou být i z rizikových oblastí?
Lenka Krbcová
17. 9. 2013
Počet nových komentářů
5
Jídlo v akci? Často jen trik s menší hmotností
Pokud je oblíbená potravina v prodeji za nižší cenu, srdce zaplesá. Jenže mnohdy je to jen hra s čísly. Výrobci totiž do akce dávají zboží s menší hmotností. Máme konkrétní příklady.
Kateřina Čepelíková
16. 9. 2013
Počet nových komentářů
13
V Polsku krmili zvířata masokostní moučkou. Máme se bát?
Aktualita
Polská zvířata byla krmena zakázanou a nebezpečnou masokostní moučkou. Česká inspekce proto požádala polskou stranu o vyjádření. Prý je to jen strašení konzumentů, tvrdí Poláci.
Kateřina Čepelíková
13. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
Novinky z farmářských trhů: originální Itálie, rybí speciál a samozřejmě burčák
Aktualita
Farmářské trhy chystají na září bohatý program. Jestli vám šmakuje Itálie, zajděte v sobotu na Jiřák, jestli jste na ryby a mořské potvory, stavte se v Karlíně. Nebo dejte obojí.
Lenka Krbcová
13. 9. 2013
Počet nových komentářů
9
Bylinkový speciál: Tymián
Jedno z nejsilnějších antibiotik, které pomáhá léčit horní cesty dýchací, astma, angínu, ale užívá se i na cukrovku a revmatismus. Tymián užijete i při vaření luštěnin či uzenin.
Soňa Zimčíková
13. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
Rýže - lehce stravitelné jídlo pro miliardy
Rýže poskytuje potravu skoro polovině světa. Obsahuje plno látek prospěšných lidskému organismu. Jejich obsah se ovšem liší v závislosti na druhu zpracování této obiloviny.
Hana Bačíková
13. 9. 2013
Restaurace klidně uvaří i ze zkaženého masa, tvrdí šéfkuchař
Radek David kritizuje poměry v českých restauracích. Z kvalitních surovin prý vaří jen pět procent podniků, koloritem je mizerná hygiena a špatné skladování jídla. A co pak s ním, že?
Lenka Krbcová
12. 9. 2013
Počet nových komentářů
11
Zelený ječmen: tradiční plodinu dovážíme ve formě prášku
Jsou úžasné a báječné. Mají vitamíny, detoxikují a chrání proti civilizačním chorobám. Kromě toho zelené potraviny posilují imunitu i sexuální apetit. Také se vám tomu všemu nechce věřit?
Jana Poncarová
12. 9. 2013
Počet nových komentářů
21
Houby vitamín D neobsahují, ale ozařte je UV a vyrobí ho
Sají „jako houby“, nejen to špatné ze svého okolí. Houby s vitamíny v lese nerostou, možná je ale časem najdeme v supermarketu vedle mrkve. Osvícené houby umí vyrobit vitamín D.
Petr Havel
11. 9. 2013
Odrůdy roli nehrají, Češi jablka rozlišují zejména na červená a zelená
Na českých pultech se objevuje na dvacet odrůd jablek, z nákupních zvyklostí českých zákazníků však vyplývá, že jablka rozlišují hlavně podle barvy. Na uskladnění je pak už téměř nanakupují.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2013
Práce na noční huntuje tělo a vede k tloustnutí
Noční směny naruší osobní život, stravovací návyky a rozhodí biologický rytmus. Člověk je nervózní, ve stresu, nevyspalý a k tomu všemu tloustne. Nemusí, když ví, jak se stravovat.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2013
Počet nových komentářů
4
Farmářské trhy po německu
Koupili byste ředkvičky za 26 a kilo brambor za 39 Kč? V Česku ceny nevídané, na německém farmářském trhu zcela běžné. Rozdíly mezi českými a bavorskými trhy ale nejsou jen v cenách.
Kateřina Čepelíková
9. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
Bylinkový speciál: Kozlík lékařský
Nespíte, jste podráždění, trápí vás časté migrény nebo jste nervově vyčerpaní? Nejvyšší čas vybrat polostinné stanoviště a vysadit si kozlík lékařský. Jeho pěstování není nijak náročné.
Soňa Zimčíková
6. 9. 2013
Počet nových komentářů
4
Šípkové recepty se špetkou nostalgie
Léto má na kahánku a my nejvyšší čas nechat se poslat k šípku. Nejlépe s košíkem. Rudé plody sbírejte jen suché, nepřezrálé a nepřemrzlé. Zimu pak provoní omáčka, zavařenina nebo čaj.
Taťána Kročková
6. 9. 2013
Tavené sýry už nepatří na pranýř
Aktualita
GALERIE: Výrobci ještě loni falšovali tavené sýry jako o závod. Letos je však situace výrazně lepší. Inspekce prověřovala dvacítku tavených sýrů. Podívejte se na výsledky kontroly.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2013
Počet nových komentářů
11
Laik se diví, slepice žasne: předvařené vejce stačí zalít vodou
Člověk by řekl, že vejce je hotový produkt a není na něm co měnit a vylepšovat. Potravináři si to evidentně nemyslí. Po vejci na tvrdo a vaječné melanži přichází „vrchol degenerace“.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2013
Počet nových komentářů
8
Bylinkový speciál: Ženšen
Jeho lístky se hodí do salátu i do konvice na čaj. Ženšen dokáže snižovat krevní tlak, zlepšovat paměť, hojit rány i potlačovat deprese. Tedy pokud mu v květníku věnujete trochu péče.
Soňa Zimčíková
3. 9. 2013
Jídlo školáka je důležité i pro jeho mozek
Chcete premianta? Dejte mu snídani. 10 otázek a odpovědí na aktuální téma vysvětlí například, proč by děti měly snídat, co se hodí na svačinu nebo zda je pro ně vhodný čaj.
Hana Bačíková
3. 9. 2013
Počet nových komentářů
8
Každý druhý med je falšovaný
Vybrat kvalitní med, bez přídavku levných sirupů je úkon hodný věštce. Inspekce místo kouzelné hůlky vzala 25 medů do laboratoře, která následně vydala 12 falšovaných medů. Máte je doma?
Kateřina Čepelíková
30. 8. 2013
Víte, která tráva se dá jíst?
Říkáte si, že nejste králíci, abyste jedli trávu? Možná byste se divili, jak lahodné mohou být některé rostliny, po kterých bez povšimnutí šlapeme. I když netřesk je trochu kyselý…
Taťána Kročková
30. 8. 2013
3 841
–
3 870
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
127
128
129
130
131
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji