největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 781
–
3 810
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
125
126
127
128
129
130
Následující strana
Poslední strana
Jak se dostat k čerstvé zelenině i v zimě? Pomůže Adresář farmářů
Nová mobilní aplikace Adresář farmářů vám poradí, kde najít nejbližšího dodavatele ovoce, zeleniny, ale i vajec nebo čerstvého mléka do vašeho letošního domácího vánočního cukroví.
Beáta Bačíková
3. 12. 2013
Počet nových komentářů
1
Vánoce za katrem: Kapr, cukroví a na Silvestra svíčková
Jeden den stravování ve vězení přijde na 57 Kč. Víme, co se za takovou sumu dá uvařit a jak potom vypadá jídelní lístek v Ruzyňské věznici, kde si vězni dávají dvě teplá jídla denně.
Kateřina Čepelíková
2. 12. 2013
Počet nových komentářů
3
Éčka potěší v peněžence. Ne v potravinách
Patříte k těm, kdo sledují přídavné látky, lidově zvané „éčka“ na etiketách potravin? Pokud disponujete chytrým telefonem, máme pro vás užitečný tip: mobilní aplikaci Éčka v potravinách.
Beáta Bačíková
29. 11. 2013
Počet nových komentářů
2
Pečicí papír snižuje tvorbu akrylamidu
Akrylamid vzniká hojně při pečení či smažení. Většina potravin však obsahuje tuto rizikovou látku jen v zanedbatelném množství. Hlavním zdrojem jsou pak brambůrky a hranolky.
Petr Havel
28. 11. 2013
Farmářské trhy: tipy na advent a Vánoce
Aktualita
Adventní a vánoční farmářské trhy chystají vedle tradičního sortimentu vánoční nabídku: ryby, ingredience na bramborový salát, vánoční dekorace, cukroví, pečivo i drobné dárky pro radost.
Lenka Krbcová
27. 11. 2013
Počet nových komentářů
1
Ministr tlačí české potraviny a komora kouzlí s marží
Aktualita
Z projevů ministra zemědělství a Potravinářské komory se zdá, že si nepovšimli existence Potravin na pranýři a neví, co je marže. Za vzor kvality považují Klasu a za nepřítele číslo jedna řetězce.
Lenka Krbcová
27. 11. 2013
Počet nových komentářů
10
Skutečné svačiny školáků: padesátikoruna a balík chipsů
GALERIE – Nedělejte si iluze o zdravých svačinách. O hlavní přestávce jsme na základní škole našli skutečné kuriozity. Svačiny prvňáků ještě ujdou, v osmičce je to bída s nouzí. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2013
Počet nových komentářů
10
Teff – obilnina původem z Afriky neobsahuje lepek
Tradiční obilí půjde brzy do kytek. Lepek už každému leze krkem a přibývá celiaků. Na mouku se mele ledacos a objevují se i nové, dosud neznámé plodiny. Například teff.
Taťána Kročková
26. 11. 2013
Počet nových komentářů
4
Olivových olejů z odpadu jsou plné obchody. Vyberte si kvalitní
Máte rádi olivový olej? Jeho chuť, vůni a aroma nejvíce oceníte, když koupíte čerstvý extra virgin. Pro teplou kuchyň postačí panenský, hlavně se vyhněte olivovému oleji z odpadu.
Kateřina Čepelíková
25. 11. 2013
Počet nových komentářů
59
Konec zahrádkářů v Čechách? Zatím ne
Řada zahrádkářů i drobných pěstitelů splňuje charakteristiku profesionála. Ještě pár let mohou pěstovat jablka, jahody, papriky, rajčata…, aniž by je otravoval nějaký státní úředník.
Petr Havel
22. 11. 2013
Počet nových komentářů
14
Deset italských sýrů, které musíte ochutnat
Všechny jsou k nakousnutí, ale každý je jiný. V obchodě vybíráme většinou dle etiket a střílíme na slepo. Jděte na jisto, poznejte chuť deseti nejzajímavějších sýrů a ochutnejte Itálii.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Krok centrální banky znamená zdražení potravin
Kdyby ČNB nepřistoupila k oslabení měny, mohly ceny potravin v ČR dokonce mírně klesnout. Krok banky tak znamená tak či tak zdražení, i když k němu paradoxně třeba ani nedojde.
Petr Havel
20. 11. 2013
Počet nových komentářů
5
Lučina pro náš trh se vyrábí i v Polsku
Lučina dávno není jen jedna. Portfolio Povltavských mlékáren čítá na 20 druhů, každý je vyroben jinak a v základu má jiné složky. Čím se od sebe liší? Pořád je to „čistá chuť přírody“?
Kateřina Čepelíková
18. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
„Double frozen“ je nejhorší možný způsob zpracování ryb
Coby suchozemci bez moře tápeme ve značení mořských ryb a výrobků z nich. Nenaleťte na rybí chytáky: dvakrát mražené není dvakrát lepší a surimi je jen obdoba drůbežího separátu.
Petr Havel
15. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
Když je v receptu Grana Padano, nemyslí se tím 30% eidam
Nevhodným sýrem můžete pravou chuť italského pokrmu zcela pohřbít. Pravda, Parmezán je drahý, ale to má svůj důvod.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Největším škůdcem brambor je maloobchod
Kontroly mluví jasně: ke ztrátě kvality brambor dochází zejména v maloobchodě. Bramboráři chystají projekt, který umožní sledovat brambory z pole až do krámu a snad přispěje k nápravě.
Petr Havel
13. 11. 2013
Počet nových komentářů
7
Bylinkový speciál: Hřebíček
Že dokáže provonět vánoční cukroví a perníčky, asi víte, ale že je i dokonalým desinfekčním prostředkem, může být pro vás novinkou. Odhalte další přednosti hřebíčkovce vonného.
Hana Michalíková
12. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Amarouny existují! Molekulární gastronomie je dovede vyrobit
V oblíbeném českém seriálu Návštěvníci byly hitem amarouny – potrava návštěvníků z budoucnosti. Molekulární kuchyně umí podobná kouzla, třeba svíčkovou v kostce a parmazánový vzduch.
Taťána Kročková
12. 11. 2013
Počet nových komentářů
7
Šedivá čokoláda není vadná, jen kvete
Můžeme bez obtíží sníst tři roky starou čokoládu? Chytil šedivý velikonoční zajíc plíseň nebo jsou to jen šediny stáří? Odpovědi na otázky poskytne vedoucí výroby z čokoládovny.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2013
Počet nových komentářů
9
První farmářské trhy hlásí termíny pro rok 2014 …a pronikají do zahraničí
Aktualita
V Karlových Varech se chystají na novou sezónu a krom toho jsou úspěšní na trzích v sousedním Německu. V Plzni připravují hory dobrého masa a v Praze svatomartinské husy i vánoční cukroví.
Lenka Krbcová
7. 11. 2013
Počet nových komentářů
1
Dříve kuchaři kradli maso, dnes kradou nápady, říká šéfkuchař
Mezi nejběžnější praktiky kuchařů za minulého režimu patřilo vykrajování masa a cezení oleje. „Dnes je ale největším problémem kopírování jídelních lístků,“ říká kriticky Radek David.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2013
Počet nových komentářů
5
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem
Jablko je u nás nejoblíbenějším ovocem a současně častým alergenem. Alergici by mohli popíjet alespoň čerstvou jablečnou šťávu zbavenou alergenů. Zatím se pro ni však nenašel prodejce.
Petr Havel
7. 11. 2013
Počet nových komentářů
6
Bylinkový speciál: Šalvěj lékařská
Ať už vás trápí zápach z úst, pásový opar nebo hledáte přírodní cestu k léčbě gynekologických zánětů, dejte zelenou šalvěji. Ocení ji i vaše chuťové buňky, zvláště v karbanátcích.
Hana Michalíková
6. 11. 2013
Počet nových komentářů
1
Jídlo, které nám jde naproti
Jídlo koupíme v prodejně, rychlý posel ho dopraví až k našim dveřím, ale existují i jiné, nové formy prodeje. Food trucky s kvalitním občerstvením i potravinami křižují ČR. Co nabízejí?
Kateřina Čepelíková
6. 11. 2013
Počet nových komentářů
7
Med je lék, ale i silný alergen
Víte, že med z okolí Černého moře je právem nazýván „šílený“ a že pro Kladeňáky je nejlepší med z Kladenska? U medu je totiž důležitý jeho původ, a to do nejmenších detailů.
Petr Havel
5. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Bylinkový speciál: Fenykl obecný
Pokud fandíte středomořské kuchyni, pořiďte si na zahrádku fenykl. Bylinku, která dodá punc francouzským jídlům, vylepší domácí chléb a kojence zbaví nadýmání. Jak ho vypěstovat?
Hana Michalíková
4. 11. 2013
Počet nových komentářů
2
Sushi není syrová ryba lapená v lepivé rýži
Sushi má mnoho podob i chutí, základ je však téměř vždy stejný. Nishiki, Nori a Sushi Su. Rozklíčujeme společně japonskou terminologii a naučíme se připravit sushi v domácích podmínkách.
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2013
Počet nových komentářů
1
Recept proti alergii na potraviny: kojení, alergeny a špína?
Proti potravinovým alergiím nejsme zcela bezmocní. Nová metoda je poněkud brutální a dosud nedostatečně prozkoumaná. Proto ji rozhodně alergici nemají zkoušet sami, bez dohledu lékaře.
Petr Havel
1. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
Bylinkový speciál: Rozmarýn
Klouby bolí, nervy jsou jako tětiva a pleť je nečistá? Zkuste sílu rozmarýnu. Chcete připravit výtečného lososa, voňavé brambory či bylinkové máslo? I zde se zásoby rozmarýnu vyplatí.
Hana Michalíková
31. 10. 2013
Počet nových komentářů
2
Farmářské trhy nabízejí zabijačky i svatomartinské husy
Aktualita
Podzim je bohatý nabídkou sortimentu i na mimořádné akce na farmářských trzích. V Klánovicích navíc chystají novinku – celoroční provoz.
Lenka Krbcová
30. 10. 2013
3 781
–
3 810
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
125
126
127
128
129
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji