největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 751
–
3 780
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
124
125
126
127
128
130
Následující strana
Poslední strana
DameJidlo.cz mění zvyky lidí, říká Tomáš Čupr
Rozhovor
Agregátor nabídek na rozvoz jídel DameJidlo.cz existuje více než rok. Kam se za tu dobu posunul, co plánuje dál a jestli už vydělává, jsme se zeptali jeho zakladatele Tomáše Čupra.
Kateřina Čepelíková
9. 1. 2014
Počet nových komentářů
6
Nejmenší hospoda na světě je v telefonní budce
Galerie
Lenka Krbcová
8. 1. 2014
Citrony by byla škoda jen jíst
Citrony využijeme tzv. do mrtě. Kromě vaření, pečení či do čaje se hodí k přípravě zdravých nápojů, k aromaterapii i do domácí kosmetiky. Léčivá je také kůra citronu.
Simona Procházková
8. 1. 2014
Nejhorší potraviny roku 2013
Galerie
„Zajímají nás především problémoví výrobci, obchodníci a problémové skupiny potravin,“ říká jeden z autorů projektu Potraviny na pranýři. Které měly nejvíc problémů v uplynulém roce?
Lenka Krbcová
7. 1. 2014
Počet nových komentářů
4
Banány, jak je známe, likviduje plíseň
Žádné jiné exotické ovoce není u nás tak oblíbené, jako banány. Z hlediska hmotnosti jsou dokonce čtvrtou nejkonzumovanější potravinou v ČR. To ale může za pár let skončit.
Petr Havel
6. 1. 2014
Počet nových komentářů
28
Kolik toho sní ženy různé velikosti?
Galerie
Lenka Krbcová
2. 1. 2014
Co přesně je maso? Nový zákon se neshodne s EU
Potravinářská novela měla udělat jasno. Minimálně v některých aspektech hrozí ještě větší zmatek než nyní. Označování hlavní složky u nebalených výrobků zamotá hlavu nejen zákazníkům.
Petr Havel
2. 1. 2014
Počet nových komentářů
3
Chlebíčky, po kterých neztloustnete
Galerie
Kdo ani o svátcích neplácá páté přes deváté, dostává bod a nemusí dá číst. Většině z nás přijdou vhod tipy, jak v lednu dopnout kalhoty. Třeba si udělat trochu jiné chlebíčky.
Kateřina Čepelíková
30. 12. 2013
Počet nových komentářů
2
5 blivajzů roku 2013. Zvolte ten nej
Za poslední rok jsme se setkali s pěknou řádkou potravinových novátorství. Vyberte z těch nejzajímavějších, nejdivnějších a nejodpornějších Blivajz roku 2013.
Kateřina Čepelíková
26. 12. 2013
Počet nových komentářů
32
Datle jsou plné larev. Po Penny i v Tescu a Bille
Aktualita
Aktualizováno:
Lenka Krbcová
20. 12. 2013
Farmářské trhy 2013 brzy skončí, nabízejí ale nákup z domova
Aktualita
Šanci navštívit některý z dobrých farmářských trhů máte do konce roku ještě několikrát. Navíc zahajuje provoz nový e-shop s farmářskými produkty.
Lenka Krbcová
20. 12. 2013
Počet nových komentářů
2
Je bezpečné koupit kapra na ulici?
Aktualita
Pracovníci veterinárního dozoru nemají volno ani v posledním období roku. V předvánočních dnech dohlížejí zejména na sezónní prodej kaprů v ulicích.
Lenka Krbcová
20. 12. 2013
Počet nových komentářů
3
České potravinářství se odráží ode dna
Zatím na své zemědělce a potravináře nejsme příliš hrdí. Výsledky tohoto roku naznačují, že bychom mohli být.
Petr Havel
20. 12. 2013
Nemáte doma rozinky s jedem?
Aktualita
Časopis dTest před čtrnácti dny našel v rozinkách plísňový jed ochratoxin A. Inspektoři se vydali tuto skutečnost prověřit. Známe výsledky jejich kontroly.
Kateřina Čepelíková
18. 12. 2013
Počet nových komentářů
1
5 vánočních potravin pod drobnohledem
Nakupujete suroviny pro vánoční vaření a pečení? Vyberte správně ořechy, tuk, cukr, vejce a čokoládu a poznejte, v čem nám která surovina prospívá a v čem škodí.
Kateřina Čepelíková
18. 12. 2013
Počet nových komentářů
4
Časované bomby v potravinářské novele
Novela zákona o potravinách představuje posun vpřed, zejména z pohledu spotřebitele. Avšak některé ambice půjde v praxi zajistit jen těžko. Hlavně z právního pohledu tak mohou představovat tikající bomby.
Petr Havel
17. 12. 2013
Počet nových komentářů
5
Plýtváme potravinami, ale nevíme, jak moc
V oblasti třídění odpadu je naše chování dáváno za příklad země, která v tomto směru patří k nejvzornějším v Evropě. V případě plýtvání jídlem, tedy třídění „potravinářského odpadu“, v podstatě nevíme, jak na tom jsme.
Petr Havel
16. 12. 2013
Počet nových komentářů
4
Kateřina Cajthamlová se vrací v pořadu DoktorKA
Aktualita
Show o tom, jak snadné je žít zdravě. Tak avizuje česká televize jednu z programových novinek příštího roku.
Lenka Krbcová
12. 12. 2013
Počet nových komentářů
4
K nejkvalitnějšímu olivovému oleji se musíte propít
Víno, sýry i čokoládu dnes degustuje kde kdo. Buďte originální, dejte lahve dohromady a uspořádejte s přáteli ochutnávku olivových olejů. Poradíme, jak na to i co která chuť značí.
Kateřina Čepelíková
12. 12. 2013
Počet nových komentářů
4
Greenpeace vyzývá Tesco: Nedělejte z Čechů zákazníky druhé kategorie
Aktualita
Z oceánů vylovíme víc ryb, než stihne dorůst. Abychom za dvacet let měli co lovit, Tesco odebírá ryby jen z odpovědně spravovaných a obnovitelných zdrojů. Ale pouze v Británii.
Kateřina Čepelíková
11. 12. 2013
Počet nových komentářů
20
Ošemetná statistika: Nejíme zdaleka tak dobře, jak o sobě tvrdíme
Každý se dnes kasá tím, že mu jde o kvalitu potravin a zdraví. Nové statistiky naopak ukazují, že skladba našeho jídelníčku se zhoršila. Matoucí je pak výraz „soběstačnost ve spotřebě“.
Petr Havel
11. 12. 2013
Počet nových komentářů
9
Vánoční formičky si můžete vytisknout. Trvá to dvě hodiny
Aktualita
Zatím je to spíše kuriozita, ale prvním mobilům v kufru jsme se taky smáli. Technologie 3D tisku umožní vytisknout třeba vykrajovátko podle vlastního návrhu.
Lenka Krbcová
10. 12. 2013
Počet nových komentářů
3
Badyán provoní perníčky i kosmetiku
K Vánocům patří chuť a vůně koření. Perníčky, svařák… Voňavé části exotických rostlin mají ale i léčivé a zkrášlující účinky. Badyán vyžene bacily z těla a vyčistí pleť.
Simona Procházková
10. 12. 2013
Bylinkový speciál: Pohanka
Univerzální bylinka, která si poradí s opary, křečovými žilami, hemoroidy i ekzémy. Navíc výborně chutná v polévkách, pomazánkách či jako příloha k masu. Podlehněte všestranné pohance.
Hana Michalíková
9. 12. 2013
Počet nových komentářů
3
Kapr musí pořád plavat. I když je mrtvý
Český kapr dobývá zahraniční pulty. Více než polovina kaprů z třeboňských rybníků míří do Německa a Francie. V cizině ho připravují jinak než u nás. My obvykle smažíme – a často špatně.
Kateřina Čepelíková
9. 12. 2013
Farmářské trhy se ruší kvůli počasí
Aktualita
Někteří pořadatelé farmářských trhů se rozhodli vzhledem k silnému větru preventivně zrušit prodej v nejbližších dnech.
Lenka Krbcová
6. 12. 2013
Počet nových komentářů
1
Vánoční cukroví podle dnešních receptů má hodně tuku. No a co?
3:2:1. Takový bývá podíl mouky, tuku a cukru při vánočním pečení. Máslo v cukroví i vánočce lze více či méně či úplně nahradit rostlinnými tuky. Jenže z hlediska chuti je nepřekonatelné.
Petr Havel
6. 12. 2013
Počet nových komentářů
3
Chudák Mikuláš, je úplně dutej
Vyrobit tabulku čokolády zvládnete i v domácích podmínkách, ale dutou figurku zvládnou jen v řádně vybavené čokoládovně. Bez podivné centrifugy by nebyly vánoční kolekce. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
5. 12. 2013
Počet nových komentářů
3
Bylinkový speciál: Zázvor
Neobejde se bez něj asijská kuchyně, některé druhy piva, limonád a cukroví. Má nasládlou chuť tropického ovoce a ostrost pepře. Zázvorový čaj zahání bolest ledvin a aktivuje cévní systém.
Hana Michalíková
4. 12. 2013
Počet nových komentářů
10
Kapr z internetu
Ryby na vánoční stůl nemusí pocházet jen z kádí nebo z pouličních prodejů. Jsou i jiné možnosti, jak pořídit třeba kapra. Levněji a se zárukou původu.
Petr Havel
4. 12. 2013
3 751
–
3 780
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
124
125
126
127
128
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji