největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 811
–
3 840
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
126
127
128
129
130
140
Následující strana
Poslední strana
Éčka v chlebu jsou daní za trvanlivost
„Klasický“ chléb vyráběný tradičním způsobem z žitného kvasu nezmizel, ale je v menšině. Na trhu má zhruba třetinu. Konkurují mu „vylepšené“ chleby, což se projevuje i na cenách.
Petr Havel
30. 10. 2013
Počet nových komentářů
10
Kolumbovi vděčíme za dýně a dýním za figuru
Nebýt Kryštofa Kolumba, nikdy nedoceníme nezměrou sílu dýňové dužniny, semen ani oleje. Vydejte se s námi na výpravu, která odtajní historii i současnost plodu zvaného dýně.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Bylinkový speciál: Rebarbora
Těhotné ženy a děti by se jí měli obloukem vyhnout. Ale když víte, jak s revení zacházet, může být lékem proti jarní únavě i skvělou součástí nedělního koláče. Zkusíte ji i na chlebu?
Hana Michalíková
28. 10. 2013
Počet nových komentářů
3
Dýně zraje jako víno. Když ji dobře skladujete
Dříve se ve sklepích skladovala jablka, dnes je okupují dýně. Daří se jim dobře ve vlhku, nebo si libují v panelákovém bytě? Poradíme, jak skladovat dýně, aby byly i na jaře ve formě.
Kateřina Čepelíková
25. 10. 2013
Polovina českých domácností vaří z polotovarů
Z nedávného průzkumu vyplynulo, že si Češi doma vaří až 5× týdně. Méně příznivou zprávou však zůstává fakt, že většina těchto pokrmů je tvořena polotovary. Co přinesl průzkum dále?
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2013
Počet nových komentářů
10
Zdravá potravina spouští zcela novou verzi aplikace NutriAtlas
Aplikace patří do rodiny webových stránek o zdravé výživě a životním stylu. Do vašeho mobilu přinese seznam éček, databáze potravin i recepty, a umožní sestavovat vlastní nákupní lístky.
Beáta Bačíková
24. 10. 2013
Bylinkový speciál: Saturejka zahradní
Je to ale čubra. Ne, satorie to je. Anebo jí říkejme jen saturejka zahradní. Tato nenápadná bylinka s neodolatelnou vůní se skvěle hodí na pečenou rybu i ke snížení krevního tlaku.
Hana Michalíková
23. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Dobroty z Číny: zakázané, plesnivé a „živé“
Aktualita
GALERIE – Inspektoři zastavili hned na celnici zásilku potravin, která porušovala snad všechny představitelné předpisy. Podívejte se, jaké pochoutky putovaly na náš trh.
Lenka Krbcová
23. 10. 2013
Počet nových komentářů
6
Česká jablka = drahá jablka? Cenu nezvedá zahraniční konkurence
Kilo jablek dodávají naši pěstitelé do maloobchodu zhruba za 12 korun. Za kolik je pak řetězce prodávají? Podívejte se. Jak dlouho budeme kupovat drahá jablka?
Petr Havel
23. 10. 2013
Počet nových komentářů
6
Dýně chutná nasladko i naslano
Dýně neslouží jen k výzdobě, své pevné místo má v kuchyni. Pod pokličkou nebo na plechu, naslano i nasladko. Máme pro vás zaručené tipy a recepty na dýňové variace.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2013
7 nejznámějších druhů dýně
Na světě jsou desítky druhů dýní. Hokkaido je jediná, která se před tepelnou úpravou neloupe. Všechny druhy dýní jsou jedlé, a to i ty okrasné. A každý druh dýně musíte pěstovat zvlášť.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2013
Počet nových komentářů
7
Jerky, škvarky a další neznámé výrobky z našich ryb
Na rybí uzeniny a guláš nejsme zvyklí. A co teprve na kapří jerky místo chipsů. Výlovy rybníků jsou ideální příležitostí k poznávání nových jídel. A také k nákupu čerstvých ryb.
Petr Havel
18. 10. 2013
Počet nových komentářů
3
Zabijačkové hody na farmářských trzích
Aktualita
Farmářský trh na Kulaťáku připravil na sobotu zabijačkové pochoutky. Další týden bude pro změnu ve znamení květin a dýní.
Lenka Krbcová
17. 10. 2013
Testy potravin: jak objektivně hodnotit chuť?
Senzorické hodnocení potravin je nejjednodušší a proto v řadě laických testů potravin nejčastěji používané. Výsledný verdikt je mediálně prezentován jako měřítko kvality potravin. Omyl.
Petr Havel
17. 10. 2013
Nejpálivější chilli pálí i přes rukavice
Chilli papričky nejsou pouze zelené nebo červené a nehodí se jen do mexických jídel. Seznamte se blíže s nejpoužívanějšími druhy chilli a využijte jejich léčebnou sílu i v českém guláši.
Kateřina Čepelíková
16. 10. 2013
Počet nových komentářů
12
6 typů lidí, kteří špatně jedí
Nemusíte být zrovna podnikatel, alternativec, žena na mateřské dovolené, dělník, ortorektik nebo modelka, abyste dělali stejné chyby v jídle. Stereotypní návyky je těžké měnit.
Taťána Kročková
15. 10. 2013
Počet nových komentářů
10
Chceme víc tuzemských potravin v obchodech, ale nevíme, co je česká potravina
Stejně jako na Slovensku budeme zřejmě i my na výlohách obchodů zveřejňovat podíly českých potravin na tržbách obchodníků. Jak se k podpoře českých potravin staví volební strany?
Kateřina Čepelíková
14. 10. 2013
Počet nových komentářů
4
10 rozdílů mezi českou a slovenskou restaurací
Se psem do restaurace? V ČR běžná věc, na Slovensku ani náhodou. A jak je to s počtem kuřáckých hospod, dětskými koutky, národní kuchyní? Velké srovnání restaurací: Česko vs. Slovensko.
Kateřina Čepelíková
11. 10. 2013
Počet nových komentářů
17
Polské potraviny mají značky kvality. Ale takové se k nám nevozí
Potraviny z Polska provázela již řada skandálů a jejich pověst není dobrá. Přitom k nám se bohužel dováží to nejlevnější, tedy nijak kvalitní zboží. Poláci přitom umí i lepší potraviny.
Petr Havel
10. 10. 2013
Počet nových komentářů
3
Česká jablka na farmářských trzích
Aktualita
Farmářský trh na Jiřáku zve už podruhé na jablečné slavnosti. A k mání budou nejen jablka, a to včetně legendárních odrůd, ale všechno, co se z nich vyrábí.
Lenka Krbcová
9. 10. 2013
CEFF aplikace pomáhá nakupovat potraviny bez éček
Éčka mohou být stokrát schválená, přesto se jim mnozí zákazníci chtějí vyhnout. Informace o použitých chemických přísadách v potravinách poskytne rychle a účelně aplikace projektu CEFF.
Beáta Bačíková
8. 10. 2013
Počet nových komentářů
4
Strašák GMO z Evropy pomalu mizí
Těžko hledat shodu, zda je to dobře nebo špatně. Legislativu týkající se geneticky modifikovaných organismů čekají změny a to ještě letos. Jaký postoj ke GMO mají kandidáti do Sněmovny?
Petr Havel
7. 10. 2013
Počet nových komentářů
41
Zvýšení daní u nezdravých potravin v ČR nehrozí
Pomohla by vyšší sazba DPH u tučných a sladkých jídel v boji s obezitou a nemocemi? S naší volební kalkulačkou zjistíte, které strany to cítí jako vy. V EU už si „tučnou daň“ vyzkoušeli.
Kateřina Čepelíková
4. 10. 2013
Počet nových komentářů
15
Pizza Cup 2013: Na nejlepší pizzu patří med
Před pár dny v Praze proběhlo finále mistrovství ČR v přípravě italské pizzy. Těsto se roztáčelo lecjaké, suroviny používaly různé, ale nejlepší pizza byla jen jedna. Máme recept.
Kateřina Čepelíková
3. 10. 2013
Počet nových komentářů
5
Frozen yogurt: je to jogurt a chutná jako zmrzlina
Byla pýchou všech Čechů, byla první na světě, která vyrobila ovocný jogurt a přesto krachla. Radlická mlékárna je ale zpět a vnáší na český trh moderního představitele jogurtu.
Kateřina Čepelíková
3. 10. 2013
Počet nových komentářů
4
Testy potravin mohou být velmi zavádějící
S testy potravin se roztrhl pytel, mnohé z nich bohužel míchají jablka s hruškami. Nedávný test ovocných složek v jogurtech vychází z chybné metody a desítky let starých článků a údajů.
Petr Havel
2. 10. 2013
Počet nových komentářů
41
Housky se prodávají víc než rohlíky. Rozdíl v nich je jediný
Za housku většinou zaplatíme víc než za rohlík, přesto se prodávají mnohem lépe. Jaký je rozdíl mezi houskou a rohlíkem a po čem se v obchodech jen zapráší, prozradí mistr pekař.
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2013
Počet nových komentářů
36
Proteinová dieta baví bohaté muže a odrovnává ledviny
Nejnovějším hitem, o němž mluví všichni, kdo chtějí zhubnout, je proteinová dieta. Nese totiž ohromné výsledky: za měsíc a půl i dvanáct kilogramů pryč. Jenže hlavně vody.
Kateřina Kolářová
30. 9. 2013
Počet nových komentářů
12
Užitečné aplikace: Potraviny pošlete na pranýř i z mobilu
Chytré telefony a tablety jsou dnes tím, čím byl pro naše rodiče rozhlas nebo klábosení se sousedkou. Zdrojem informací. Svůj mobil můžete nabít informacemi, které pomohou třeba s nákupem.
Beáta Bačíková
30. 9. 2013
I ve školce se dá vařit bez dochucovadel
Eko školka není jen alternativou k přeplněnému státnímu zařízení. Je to úplně jiný svět. Svět, ve kterém děti žijí bez komerčních hraček a s chutí obědvají jáhly i pohanku.
Kateřina Čepelíková
27. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
3 811
–
3 840
/
4 816
První strana
Předchozí strana
120
126
127
128
129
130
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji