největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 571
–
3 600
/
4 816
První strana
Předchozí strana
110
118
119
120
121
122
130
Následující strana
Poslední strana
Jak jednou ochutnáte cupcake od Lany Libin Mayer, zamilujete se
Rozhovor
Procestovala celý svět, pekla v kuchyni s michelinskou hvězdou. Nakonec zakotvila v České republice, aby nám pekla cupcaky a dorty, bez kterých už bychom život neměli tak sladký.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2014
Počet nových komentářů
8
Farmářské trhy Karlovy Vary s mimořádnou nabídkou
Aktualita
Farmářské trhy v Karlových Varech se konají každý měsíc, ale jednou za rok jsou ještě slavnostnější. Tento pátek 18. července od 11 hodin mohou návštěvníci kromě běžného sortimentu ochutnat nejlepší produkty, které pocházejí od zemědělců z kraje a získaly ocenění „Regionální potravina“.
Redakce
16. 7. 2014
Býčí koule jsou libové a laciné
Jedli jste už někdy býčí žlázy? Pravda, konzumace jídel z této suroviny může lidem s fantazií činit potíže. Pokud nejste cimprlich, mají spíš jen samá pozitiva.
Petr Havel
16. 7. 2014
Počet nových komentářů
13
Farmářské trhy rozšíří loď Petra
Aktualita
Farmářské trhy na pražské náplavce doplní bývalá nákladní vlečná loď. Poskytne prostor pro zábavu i kvalitní občerstvení.
Redakce
15. 7. 2014
Před dvaceti lety jsme jedli 2× více hovězího než dnes
Za posledních dvacet let se leccos změnilo. I v potravinářství a spotřebě konkrétních potravin. Jíme více ryb a méně sádla, jak nám odborníci radí? Stoupá spotřeba chleba a zeleniny?
Kateřina Čepelíková
15. 7. 2014
Počet nových komentářů
58
Ostropestřec: Bodlák, který pomůže od píchání v boku
Jako dekorace poslouží na výbornou, v kuchyni s ním ale žádná kouzla nesvedete. Ovšem až vás bude píchat v boku, určitě si na ostropestřec mariánský vzpomeňte.
Hana Michalíková
14. 7. 2014
Počet nových komentářů
1
Proč jsou „éčka“ strašák?
Přídatné látky působí jako jeden z největších strašáků na spotřebitele. Proč není třeba se všech „éček“ bát a na co si dát při výběru potravin opravdu pozor?
Karolína Hlavatá
14. 7. 2014
Počet nových komentářů
13
V receptu na polévku minestrone využijete staré kůrky parmezánu
Minestrone voní všemi vůněmi letní zahrady. Je hutná, a přesto lehká. Její příprava má své zákonitosti, tak si neplánujte nic na nedělní dopoledne a uvařte si tuto italskou klasiku.
Blanka Chocová
11. 7. 2014
Margarín se přestal vyrábět metodou ztužování
Aktualita
Margarín je umělé zlo, které do kuchyně nepatří, myslí si spousta lidí. Podle aktuálně vydané analýzy neoprávněně. Margaríny se totiž už nějaký ten pátek nevyrábějí nevhodnou metodou ztužování.
Kateřina Čepelíková
10. 7. 2014
Počet nových komentářů
8
Test citronů: Zbavíme se omytím pesticidů?
Test
„Chemicky ošetřeno. Doporučujeme opláchnout.“ Tato cedulka u bedny citronů v pražském supermarketu mě zaujala. Nakolik pomůže takové „opláchnutí“, abychom citrusy zbavili nežádoucí chemie?
Lenka Krbcová
10. 7. 2014
Počet nových komentářů
25
Máte zahrádku na balkoně? Snižte svá očekávání
Rozhovor
Pěstování vlastních potravin se rozmáhá i ve městech, pěstují i ti, kteří mají jen balkony nebo parapety. Co všechno se tu dá vypěstovat?
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2014
Kopečkovou, nebo točenou?
Aktualita
V souboji chutí už roky vyhrává vanilková nad čokoládovou zmrzlinou. Jak je to ale v případě typu servírování? Jsme národ konzervativní, který miluje točenou, nebo fandíme kopečkům?
Redakce
8. 7. 2014
Počet nových komentářů
3
Levandule po Česku. Ze záliby při mateřské se stala malá farma
Když přijedete do Židovic, obce s asi čtyřmi stovkami obyvatel zhruba tři kilometry od Roudnice nad Labem, dýchne na vás Provence. Všude kolem kvete levandule.
Eva Fryšarová
8. 7. 2014
Máta citrónová, lék na kocovinu i bolavý zub
Hodí se jako ozdoba na všechny letní moučníky, skvěle s ní vyladíte mojito, ale zmírní i bolesti zubů a dásní. Má totiž desinfekční a znecitlivující účinky.
Hana Michalíková
2. 7. 2014
Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce
Premiéra soutěže o nejlepší ovocný knedlík se připravuje ve Velkých Pavlovicích. Přestože jde o klasickou meruňkářskou oblast, soutěžit budou i jahody, borůvky a další ovoce, které jen lze do knedlíků použít.
Petr Havel
2. 7. 2014
Kilo vajec, prosím. Čerstvá váží víc
Test
Myšlenka prodeje vajec „na váhu“ není výmysl. Za první republiky vycházeli z toho, že vajíčka skladováním ztrácí na váze a nákup „na kusy“ je tak pro zákazníka nevýhodný. Jak je to dnes?
Blanka Chocová
1. 7. 2014
Počet nových komentářů
1
Stočit placku v hořickou trubičku není legrace
Reportáž
Hořické trubičky vyrábí v podhůří Krkonoš asi osm výrobců, my jsme se za dvěma z nich byli podívat. Zjistili jsme, jak se liší malovýroba od velkovýroby, a pokusili jsme se o vlastní trubičku.
Kateřina Čepelíková
30. 6. 2014
Kolik je v ovoci vitamínů? Údaje se podezřele liší
Často se setkáváme s tím, že různé zdroje podávají naprosto rozdílné informace o tom, kolik které ovoce obsahuje vitamínů. Jak je to možné? Čemu se dá věřit a kde se vůbec tyto údaje berou?
Blanka Chocová
27. 6. 2014
Počet nových komentářů
7
Praha servíruje nejdražší obědy
Aktualita
Praha a Brno vás zvou na polední menu průměrně za sto deset nebo sto dvacet korun. Nejlevnější obědy nabízí Ústí nad Labem nebo Liberec.
Redakce
26. 6. 2014
Počet nových komentářů
4
Kaktus místo okurky? Nopál je proti stresu i na hubnutí
Opuncie nopál má široké spektrum využití. Používá se k výrobě chleba, piva i coby varianta okurek. Kaktus z Mexika je u nás dosud k mání jen na e-shopu, ale už míří do českých prodejen.
Petr Havel
25. 6. 2014
Počet nových komentářů
2
Hříšně zdravé brownies. Ale neříkejte, že je z fazolí
Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.
Blanka Chocová
24. 6. 2014
Počet nových komentářů
18
90 % lidí je odkázáno na nepoživatelné obědy
Stravovat se během všedního dne zdravě není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. I Petr Havlíček ví, že nám to školní a závodní jídelny znesnadňují svými nepoživatelnými obědy.
Kateřina Čepelíková
23. 6. 2014
Počet nových komentářů
5
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý
Plotice, perlín, cejn, jelec, parma, bolen… Především při amatérském rybolovu je častou kořistí „bílá ryba“. Skupina kaprovitých zatížená image horší kvality rybího masa. Neprávem.
Petr Havel
18. 6. 2014
Počet nových komentářů
8
Cukrovka nevzniká slazením. Jak jí předcházet?
Příčinou cukrovky není přílišná konzumace sladkého, jak si mnozí myslí, ale nevhodný životní styl, tedy přejídání a nedostatek pohybu. Devadesát procent diabetiků 2. typu je obézních.
Karolína Hlavatá
17. 6. 2014
Počet nových komentářů
11
Z českého ovoce má nejvíc vitamínu C černý rybíz
Galerie
Dostatek céčka je důležitý pro naše zdraví. Doplňovat ho můžeme i z našeho ovoce. Vitamínovou bombou jsou kuličky černého rybízu, častěji si ale pochutnáváme na jahodách. Ty mají 30× více vitamínu C než jablka.
Redakce
11. 6. 2014
V čem jsou čerstvé jahody unikátní? Jen vůni tvoří čtyři sta látek
Chuť, vůni a vlastnosti čerstvých jahod nelze ničím nahradit. Aroma náhražek jim nesahá po kotníky a dovážené podtržené jahody jsou jen chabou náhradou mimo jahodovou sezónu.
Petr Havel
11. 6. 2014
Počet nových komentářů
2
Komunitní zahrady: Pražák zahradníkem
Galerie
Pěstování zeleniny uprostřed města, tzv. „urban gardening“, se stává i v globálním měřítku stále populárnější. Podobné městské zahrady najdete tak i v New Yorku, Londýně nebo Melbourne. Holešovická „Prazelenina“ chce na tuto tradici navázat.
Redakce
9. 6. 2014
Nejrizikovější zmrzlina roku 2013? Vanilková
Aktualita
Státní zdravotní ústav loni prověřoval bezmála pětistovku prodejců zmrzlin. Udělil pokuty za skoro sto padesát tisíc. Bylo to za špatnou hygienu nebo přítomnost E.coli?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2014
Počet nových komentářů
5
Dobře naprogramovaný kojenec = zdravý stařec
Jak dobré nebo špatné základy ve stravování dětem vštípíte, tak pevné zdraví následně budou mít. Jak jsou na tom české děti, zjišťovala velká studie.
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2014
Potravinářské Potěmkinovy vesnice
Obal prodává – to platí i u potravin. Hlavně, že je to pěkně barevné a taky voňavé. Přitom největší frajeřina je vyrobit dobrou potravinu bez tuny přídatných látek.
Petr Havel
4. 6. 2014
Počet nových komentářů
3
3 571
–
3 600
/
4 816
První strana
Předchozí strana
110
118
119
120
121
122
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji