největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 631
–
3 660
/
4 816
První strana
Předchozí strana
110
120
121
122
123
124
130
Následující strana
Poslední strana
V restauraci chceme svého psa víc než WiFi
Aktualita
Internetové vyhledávání umožňuje sledovat trendy zákazníků. O jaké služby mají čestí hosté restaurací největší zájem? Vedou nekuřácké prostory, zahrádky a bezlepková dieta.
Redakce
1. 5. 2014
Počet nových komentářů
5
10 mýtů o tloustnutí: Tuky jsou nezdravé a tloustne se po nich
Tuky jsou nezbytnou součástí našeho jídelníčku. Pokud je budeme chtít ze stravy vyloučit, uškodíme si. Stejně jako když to s nimi budeme přehánět.
Lenka Krbcová
1. 5. 2014
Počet nových komentářů
4
Změní se obsah školních automatů? Plán už je, vůle chybí
Zatímco v zahraničí existují zákony, které obsah školních automatů regulují, u nás z nich doslova teče tuk a sype se cukr. Všechno by ale už brzy mohlo být jinak.
Kateřina Čepelíková
30. 4. 2014
Počet nových komentářů
4
Máme nejtlustší děti v Evropě, chystají se změny ve školách
Aktualita
Zatímco dnes si na chodbě základní školy klidně koupíte kávu nebo chipsy, brzy už by to tak snadné být nemuselo. Státní zdravotní ústav chystá návrhy na změnu.
Kateřina Čepelíková
29. 4. 2014
Počet nových komentářů
5
Jak svět přichází o jednodenní kuřata
Málokterý spotřebitel ví, jak to skutečně chodí v zemědělských a potravinářských podnicích. Snadno pak uvěří různým skandálním odhalením. Často jsou mylná. Realita přesto může šokovat.
Petr Havel
29. 4. 2014
Počet nových komentářů
39
Yzop: Zapomenutá bylina z křížovek
Polokeř s blankytnými květy nezná každý, a přitom v kuchyni dokáže skvěle obohatit mletá masa, zeleninové saláty i polévky. Odpomůže vám i od kašle a plynatosti.
Hana Michalíková
25. 4. 2014
„Boží“ potraviny: Církve vaří nejen pivo
Ačkoli je téma českých kvalitních potravin s dohledatelným původem již po několik let evergreenem tuzemské žurnalistiky, málokdo tuší, že se na výrobě i prodeji podílí také – církve.
Petr Havel
24. 4. 2014
Počet nových komentářů
3
Uzeniny se na přímém slunci prostě prodávat nesmí
Každý stánkař, který prodává masné výrobky, musí splňovat zákonem dané požadavky na hygienu prodeje. Jenže někteří o nich nemají ani potuchy. Jak si s podobným případem poradí inspekce?
Kateřina Čepelíková
23. 4. 2014
Počet nových komentářů
2
Vaříme.cz slibuje kvalitní recepty a suroviny šéfkuchařů. Uvidíme…
Test
Zkoušeli jste někdy vařit dle receptů na internetu? A což takhle povýšit tuhle disciplínu o pár řádů výš? Vařili jsme ze surovin, které vám přesně odváží a dovezou až domů i s receptem.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2014
Počet nových komentářů
8
Vejce už jsou zase zdravá. Babičky to neřešily
„O významu vajíčka pro výživu netřeba se zmiňovat,“ psaly prvorepublikové časopisy. Vařily se majonézy, předkrmy, vejce na tvrdo byla základem hlavního chodu. Vyzkoušejte staré recepty.
Blanka Chocová
18. 4. 2014
Počet nových komentářů
9
Značení a uchovávání vajec: Vajíčko na tvrdo vydrží až deset dní
I když třebas nedodržujeme jiné zvyky, Velikonoce bez vajec si u nás asi málokdo dovede představit. Připomínáme proto, jak mají být prodávaná vajíčka označována a také uchovávána.
Lenka Krbcová
17. 4. 2014
Počet nových komentářů
1
Petržel vyroste i na parapetu
První jarní zdroj vitamínů vám vyroste i na parapetu během několika dní. Odvary z petrželky zlepší kvalitu vlasů a při nachlazení pomohou s odkašláváním.
Hana Michalíková
17. 4. 2014
Do ledové čokolády se nikdy nekouše
Proč jí říkáme čokoláda, když to žádná čokoláda není? A proč se jí říká ledová, když neobsahuje led? Tajemství ledové čokolády odhalí její jediný výrobce v České republice.
Kateřina Čepelíková
17. 4. 2014
Počet nových komentářů
11
České dravé ryby v obchodech chybí
Zpracovnu v Čakovicích opustí každý den sedm tun rybích produktů. Podíl tuzemské produkce je bohužel mizivý. Naši producenti nedokáží nabídnout potřebné množství především dravých ryb.
Petr Havel
16. 4. 2014
Počet nových komentářů
5
Zakázané látky v potravině pro sportovce: více než 900 již je mezi lidmi
Aktualita
Analýza laboratoře Stání zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) prokázala přítomnost nepovolených farmakologicky účinných látek v potravině určené sportovcům.
Lenka Krbcová
15. 4. 2014
Originální recepty: Velikonoce jako z první republiky
„Jen aby se mi ty bochánky povedly!“ – právě tak lákaly dobové reklamy prvorepublikové hospodyně ke svátečnímu vyvařování. Máme pro vás originální dobové recepty.
Blanka Chocová
15. 4. 2014
Počet nových komentářů
2
Sladkosti od pokladen zmizí. Víme kde a víme proč
V Británii řekli zákazníci sladkostem u pokladen dost! A řetězec je vyslyšel, v šesti stech prodejnách nahradil cukrovinky sušeným ovocem a ořechy. Podobně to bude i u nás. Ale ne všude.
Kateřina Čepelíková
14. 4. 2014
Počet nových komentářů
43
Vyrobte si domácí jogurt raz dva
Recept
Koupit jeden jogurt v obchodě si dneska může každý, kdo má v kapse aspoň pětikorunu. Jestli ale chcete jogurtů víc, podívejte se na náš domácí recept a nasajte inspiraci.
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2014
Počet nových komentářů
10
Zajíci v krabici jsou lepší než zajíci v pytli
Rozhovor
Koupit zajíce v pytli není totéž, jako pořídit si jeho hranaté balení. Projekt dvou mladých lidí vás o tom přesvědčí. Přišli na to, jak rozšířit neznámé potraviny do českých domácností.
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2014
Počet nových komentářů
2
Plzeňské farmářské trhy se stěhují
Aktualita
Poprvé v jejich historii se Plzeňské farmářské trhy uskuteční na náměstí Republiky v Plzni. Stěhování je vynucené.
Lenka Krbcová
9. 4. 2014
Konec farmářských trhů kvůli USA? Ani náhodou
Zánik farmářských trhů kvůli jednání EU a USA skutečně nehrozí. Podobná tvrzení si lze vysvětlit jen jako snahu o zviditelnění. Je ale pravda, že Amerika má pro potraviny jiná pravidla.
Petr Havel
9. 4. 2014
Počet nových komentářů
3
Slováci objevili Ameriku: Dávkovač na rohlíky
Aktualita
Na Slovensku čtyři roky vyvíjeli dávkovač na rohlíky, který by měl zvýšit hygienu prodeje. Nikdo už vám pečivo neosahá, rohlíky nepromáčkne a nepoprská. Je to prý světová novinka. Skutečně?
Kateřina Čepelíková
8. 4. 2014
Počet nových komentářů
11
Čuchám, čuchám… reklamu!
Většinou našich smyslů už marketéři zdárně manipulují. Ale je tu ještě čich. Působení vůní na naše spotřebitelské chování má rezervy, které je třeba využít. A nepůjde jen o potraviny.
Pavel Houser
8. 4. 2014
Počet nových komentářů
2
Andělika lékařská: Andělské jméno, ďábelské účinky
S hořkou bylinkou, která vám rychle vyroste až do dvou metrů, není radno si dlouho zahrávat. V malém množstvím a krátkodobě ale zatočí s revmatem, hysterií, stresem i nadýmáním.
Hana Michalíková
7. 4. 2014
Test tuků a olejů: Jak to vidí technolog
Desítka olejů, tři pohledy a pokaždé jiný žebříček. Tentokrát se dozvíte, jak si vedly tuky pod drobnohledem potravinářského technologa a jak moc se liší od hodnocení dietologa a kuchaře.
Kateřina Čepelíková
7. 4. 2014
Počet nových komentářů
30
20 tipů, jak přežít Velikonoce
Proč už teď? Pokud si chcete na svátky dopřávat, neuškodí na to tělo trochu připravit. Máme pro vás dvacítku tipů, které pomohou Velikonoce přežít ve zdraví a s energií.
Martin Škába
4. 4. 2014
Počet nových komentářů
7
Smutný příběh: Kuchař radící lidem nemá základní potravinářské znalosti
Nic proti nové skupině celebrit – totiž kuchařů z televizních pořadů, pakliže jde o skutečné a spotřebitele objektivně informující odborníky. To ale bohužel v řadě případů neplatí.
Petr Havel
4. 4. 2014
Počet nových komentářů
15
Má dáti – dal. Přijímáme víc energie než vydáváme
Více než polovina Čechů má nadváhu či obezitu. Řada z nás totiž přijímá více energie než vydá. Může za to sedavý způsob života a převaha vysokokalorických, výživově nehodnotných jídel.
Karolína Hlavatá
3. 4. 2014
Počet nových komentářů
4
Jak se z dánského selete stane české vepřové
Nejpozději za rok budeme znát zemi původu kupovaného masa. Pozor na častý omyl – jde pouze o maso jako takové, ne o součást dalších výrobků. A ani tak stoprocentní jasno mít nebudeme.
Petr Havel
2. 4. 2014
Počet nových komentářů
8
Vanilkový cukr o vanilku prakticky nezavadí
Test
Tři vanilkové cukry a deset vanilinových cukrů skončilo v laboratoři, abychom se dozvěděli, kolik obsahují vanilinu. Výsledek? Často kupujeme jen velice drahý cukr v mini balení.
Kateřina Čepelíková
1. 4. 2014
Počet nových komentářů
7
3 631
–
3 660
/
4 816
První strana
Předchozí strana
110
120
121
122
123
124
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji