největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 661
–
3 690
/
4 811
První strana
Předchozí strana
120
121
122
123
124
125
130
Následující strana
Poslední strana
Český jídelníček patří k nejpřesolenějším v Evropě
V průměru solíme třikrát víc, než je zdrávo. Hůř jsou na tom jen Maďaři. Máte-li vysoký krevní tlak, ledvinové kameny nebo pokud chcete zhubnout, omezte sůl. Jak ji dostat pod kontrolu?
Karolína Hlavatá
27. 3. 2014
Počet nových komentářů
9
Farmářské trhy v Plzni zahajují už pátou sezónu
Aktualita
Pátá sezóna Plzeňských farmářských trhů startuje v sobotu 29. března. Návštěvníci nejvíce oceňují vysokou kvalitu, dohledatelný původ potravin a kontakt s pěstiteli či chovateli.
Lenka Krbcová
26. 3. 2014
Ve 14. století se k vínu baštil peprník
Peprník byla svého času pochoutka, na kterou nedal dopustit ani Karel IV. Dali byste si jej i dnes, místo tvrdého sýra ke kvalitnímu vínu?
Redakce
26. 3. 2014
Počet nových komentářů
1
Ovesná kaše není jen pro slečinky, snídají ji i kulturisté
Snídaně je základ a ovesná kaše je skvělý start do nového dne. Čím nám prospívá a proč je ideální na občerstvení organizmu před sportem?
Blanka Chocová
26. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
V hodnocení polských potravin převažují emoce a marketing
Češi a Poláci se „perou“ o kvalitu svých potravin a používají i lehce podpásovou argumentaci. Měli bychom toho nechat, jinak se smát bude někdo třetí. A hádejte, odkud bude.
Petr Havel
25. 3. 2014
Počet nových komentářů
17
Test tuků a olejů: Jak to vidí kuchař
Patří olivový olej na pánvičku a máslo do salátu? Nechte si poradit od šéfkuchaře, který tuk se k jaké kuchyňské úpravě hodí. Do hodnocení bylo zařazeno deset druhů tuků.
Kateřina Čepelíková
24. 3. 2014
Počet nových komentářů
23
Skoro polovina zaměstnanců v ČR neobědvá
Stravovací návyky zaměstnanců v České republice jsou diametrálně odlišné od stravovacích návyků zaměstnanců v západní Evropě – a dlužno dodat, že jsou diametrálně horší.
Petr Havel
21. 3. 2014
Počet nových komentářů
10
Jak se vyvíjely obaly od středověku po současnost
Galerie
Vyrazili jsme na unikátní výstavu obalů potravin. Viděli jsme slaměné nádoby na vodu, staré obaly od kávy i mouky, ale i pravé jídlo pro kosmonauty. Podívejte se sami.
Kateřina Čepelíková
20. 3. 2014
Počet nových komentářů
1
Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky
Galerie
Vyzkoušejte kdykoli – nejen na Velikonoce:
Redakce
19. 3. 2014
Kdy a kde seženete jehněčí? Na Velikonoce jen těžko
Proč už teď myslet na Velikonoce? Pokud si o svátcích chcete pochutnat na jednom z tradičních pokrmů, musíte na tom začít pracovat co nejdříve. Jehněčí totiž není. Důvodů je víc.
Petr Havel
19. 3. 2014
Počet nových komentářů
5
10 mýtů o tloustnutí: Snídani můžeme klidně vynechat
Nesnídat je podle dietologů chyba. Ale stejně tak je zbytečné nutit se do haldy jídla v sedm ráno. Obzvlášť když jste noční pták. I u snídaně platí, že univerzální řešení neexistuje.
Lenka Krbcová
18. 3. 2014
Počet nových komentářů
18
Před karlovarskou tržnicí začínají farmářské trhy
Aktualita
Letošní první městské farmářské trhy v Karlových Varech přinesou produkty, které farmáři úspěšně nabízejí na zaběhnutých trzích i ve velkých městech sousedních regionů.
Lenka Krbcová
17. 3. 2014
Šlehačku ve spreji uvaří výrobci i z vody
Jak byste pojmenovali vodu smíchanou se ztuženými tuky a devíti emulgátory? Pokud vás napadla sprejová šlehačka, poklona. Šlehačka je totiž název prakticky pro cokoliv.
Kateřina Čepelíková
17. 3. 2014
Počet nových komentářů
4
Bodlák benedikt je dobrá příloha k masu
Znáte ho jako bodláček, krasovlásek nebo ostropes. V každém případě je to nedoceněná bylina, která pomáhá zdravotnímu stavu. V kuchyni ho oceníte jako přílohu k masu.
Hana Michalíková
14. 3. 2014
Trend doby: Potraviny přicházejí za zákazníkem
Nejde-li hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře. Známé úsloví naplňují v praxi výrobci i prodejci potravin. Stále častěji platí, že nejde-li zákazník za potravinou, jde potravina za spotřebitelem.
Petr Havel
13. 3. 2014
Počet nových komentářů
4
Bylinkový speciál: Kopr vonný
I když vám koprovka nevoní, můžete okusit sílu kopru v dipech k masu či zálivkách na salát. Kojícím matkám pomůže s tvorbou mléka, kašlajícím zas zmírní dávivý kašel.
Hana Michalíková
12. 3. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Pohyb není potřeba
Chcete zhubnout a myslíte si, že stačí, když se omezíte v jídle? „Pokud chceme zhubnout, aniž bychom sportovali, dochází k hubnutí pomalu a nerovnoměrně,“ říká odborník.
Lenka Krbcová
12. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
Severočeské farmářské trhy se přestěhovaly
Aktualita
Už čtvrtý rok budou moci obyvatelé Ústí nad Labem nakupovat na oblíbených Severočeských farmářských trzích. Změní se však jejich lokalita a den konání.
Lenka Krbcová
11. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
Staré reklamy na jídlo dnes vyvolají úsměv
Galerie
Kateřina Čepelíková
11. 3. 2014
Živočišné potraviny vlákninu prakticky neobsahují
Nerozpustná vláknina je kartáč, který čistí povrch střev a zároveň je dráždí k většímu pohybu. Rozpustná vláknina bobtná, navozuje tedy v žaludku větší pocit sytosti. Potřebujeme obě.
Karolína Hlavatá
11. 3. 2014
Počet nových komentářů
14
České křížaly, bez cukru a síry, to je Nebe v hubě
Rozhovor
Sušené ovoce a zelenina jsou často sířené a proslazované. Přitom to jde i čistě, chutně a bez chemie. Přesvědčili jsme se o tom na farmářském trhu na Jiřáku, kde jsme měli Nebe v hubě.
Kateřina Čepelíková
10. 3. 2014
Počet nových komentářů
8
Poznáte české maso od polského?
Aktualita
Maso, které je označené i na obalu značkou CZ, nemusí nutně pocházet z českých chovů. Klidně se může jednat o polské maso, které bylo u nás jen zabalené. Jak poznáme skutečný původ masa?
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
Chcete odlišit chléb z žitného kvásku? Šance by tu byla
Návrh na označování chlebů z kvasu byl, navzdory přání zákazníků, smeten ze stolu. Doufejme, že dočasně. Stalo se tak kvůli tlaku výrobců, kteří kvásek při výrobě chleba nepoužívají.
Petr Havel
7. 3. 2014
Počet nových komentářů
7
10 mýtů o tloustnutí: Konzumace cukrů škodí
Ukazuje se, že současný frontální útok na cukry, respektive sacharidy, je minimálně sporný. „Naším největším problémem není cukr,“ říká dietolog.
Lenka Krbcová
6. 3. 2014
Počet nových komentářů
9
Mléko pro děti v testech zklamalo
Časopis dTest zkoumal kvalitu mléka na našem trhu, testování podrobil osmadvacet mlék. Zaměřil se na přítomnost těžkých kovů, nebezpečných bakterií i obsah vápníku u odtučněných mlék.
Kateřina Čepelíková
4. 3. 2014
Počet nových komentářů
1
S „falešnou sladkostí“ si neumíme poradit
Náhradní sladidla vzbuzují řadu diskuzí. Jsou škodlivá? Mohou nám pomoci zhubnout? Máme je konzumovat? V poslední době stále sílí hlasy, které vystupují zásadně proti nim. Co říkají?
Blanka Chocová
4. 3. 2014
Počet nových komentářů
13
Brutálně obarvený ananas neprošel přes inspekci
Aktualita
Potravinářská inspekce zakázala kandovaný ananas s třináctinásobně překročeným limitem pro barvivo SY.
Redakce
3. 3. 2014
Po přemíře betakarotenu budete vypadat jako mrkev
Galerie
Určitě si pamatujete, jak vám jako malým dětem neustále předhazovali, abyste jedli mrkev, protože je dobrá na oči. I za syndromem „suchého oka“ stojí nedostatek vitamínu A. Co všechno vlastně víme o vitamínu A a betakarotenu?
Taťána Kročková
3. 3. 2014
Počet nových komentářů
1
Chcete znát hlavní složku nebalených potravin? Připlaťte si
Záměr označovat hlavní složku nebalených potravin zakládá riziko růstu jejich cen. Bouří se proti němu prakticky všichni. Od pekařů po řezníky. Od cukrářů po výrobce lahůdek. Důvod?
Petr Havel
28. 2. 2014
Počet nových komentářů
17
Kaše ke snídani? Chutná líp než vypadá
Snídaně je grunt, tak se neodbývejme. Den se dá nastartovat i jinak než s přeslazenými lupínky nebo houskou s točeným salámem. Dnes jsou v kurzu kaše bez lepku, mléka, cukru a chemie.
Kateřina Čepelíková
27. 2. 2014
Počet nových komentářů
2
3 661
–
3 690
/
4 811
První strana
Předchozí strana
120
121
122
123
124
125
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji