největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 721
–
3 750
/
4 817
První strana
Předchozí strana
120
123
124
125
126
127
130
Následující strana
Poslední strana
Podíl národních potravin: Slováci obešli EU. Co my?
Slovensko zavedlo povinné zveřejňování podílu prodeje národních potravin v řetězcích. Jenže obešlo Brusel a EU toto opatření pravděpodobně neschválí. Jak tento nápad dopadne u nás?
Petr Havel
5. 2. 2014
Počet nových komentářů
6
Každá čtvrtá zakysaná smetana je šizená
Test
Čtvrtina zakysaných smetan uvádí spotřebitele v omyl, zjistil dTest. Obsahují méně tuku, než tvrdí na etiketě. Na chuti mnohým z testovaných výrobků ubírá přidaný škrob.
Redakce
4. 2. 2014
Mikrovlnka, nebo sporák? Je to jedno
Mikrovlnka je dnes už něco jako dobrý přítel. Svěřujeme jí dobré i nechutné, na blízku ji máme každý den. Jenže dá se jí věřit? A umí upéct výbornou bábovku?
Kateřina Čepelíková
4. 2. 2014
Počet nových komentářů
44
Inspekce odhalila tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu
Galerie
Státní zemědělská a potravinářská inspekce prověřila podezřelou zásilku potravin z Vietnamu. Zjistila značné množství potravin ve stavu neakceptovatelném pro vpuštění do vnitřního trhu EU.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Jak rostly ceny potravin? Podívejte se
Galerie
Půjčka na brambory? Zní to snad bizarně, zdražování potravin však dělá mnohým starosti. Desetina lidí si je ochotná na jídlo půjčovat. A právě brambory podražily během posledních let nejvíce.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Počet nových komentářů
19
Hraška: moc dobrý návrat ke kořenům
Hraška představuje originální způsob konzumace hrachu. Unikátní český výrobek je připravený z přírodních produktů, neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.
Petr Havel
31. 1. 2014
Bylinkový speciál: Rakytník řešetlákový
V jednom kilogramu plodů rakytníku je tolik vitamínu C a A, kolik lidské tělo využije za půl roku. Pokud by se vám jeho chuť zdála být příliš intenzivní, uvařte si z rakytníku sirup nebo džem.
Hana Michalíková
30. 1. 2014
Budeme rybí tuk pěstovat na polích?
Jen izolovaného rybího tuku se ročně vyrobí asi milion tun. Zásoby mořských ryb se tenčí a poptávka po nich roste, i kvůli víře v prospěšnost omega-3. Vědci proto testují „rybí tuk“ z rostlin.
Pavel Houser
30. 1. 2014
Počet nových komentářů
1
Inspekce se zaměřila na potraviny se značkou Klasa
Aktualita
Klasa na obalech má zákazníkům pomáhat v orientaci při nákupu. Kritéria udělování této značky jsou však někdy zpochybňována. Při kontrolách SZPI výrobky obstály bez závad.
Lenka Krbcová
29. 1. 2014
Jak s piercingem o zuby přišel
Piercing v dutině ústní může být sice frajeřina, ale taky začátek konce dosud zdravého chrupu. Kov v ústech je pohroma i pro plomby. A co teprve, když piercing ve spánku vdechnete…
Kateřina Čepelíková
29. 1. 2014
Počet nových komentářů
5
Český zákazník uvěří skoro všemu
Potraviny mají u nás bohužel tak špatnou pověst, že fámy o jejich falšování padají na úrodnou půdu. Po mase plném vody nás „křehčené“ ovoce s nejrůznějšími éčky ani nepřekvapí.
Petr Havel
29. 1. 2014
Počet nových komentářů
18
Roman Vaněk: Musíme si uvědomit, že hospoda není kostelíček
Rozhovor
S Romanem Vaňkem jsme si povídali o jeho knihách, o tom, jak ho štve česká gastronomie, zloději knih i šmakulády v obchodech. Odtajnil i své plány pro letošní rok. Bude to prý mazec.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2014
Počet nových komentářů
71
Řetězce šikanují farmářské obchody
Aktualita
Maloobchodní řetězce nechtějí pustit menší farmářské prodejny do obchodních center na lukrativních místech. Podmínky diktují supermarkety.
Lenka Krbcová
27. 1. 2014
Počet nových komentářů
1
Historické cukrárny
Pozvánka
V regionálním muzeu v Jílovém u Prahy je do 2. 3. 2014 k vidění výstava Historické cukrárny. Nechybí na ní ani prodejna s atrapami cukroví a původní formy či další cukrářské pomůcky.
Redakce
27. 1. 2014
Obchody opakovaně prodávají nebezpečné ořechy
Aktualita
Redakce
24. 1. 2014
Obří food veletrh ukazuje, že i Němci šetří na jídle
Bio emoce na Grüne Woche postupně nahrazuje sázka na senzorické vjemy. Staví se na chuti a vůni. To je jedno z poselství jednoho z největších food veletrhů na světě.
Petr Havel
24. 1. 2014
Počet nových komentářů
6
Cukr je nový tabák, varuje kampaň
Aktualita
Nová kampaň pod názvem „Action on Sugar“ usiluje o boj s nadbytečným cukrem. „Cynický průmysl vnucuje nic netušícím rodičům a dětem sladké nápoje a ´junk food´,“ říká odborník.
Lenka Krbcová
23. 1. 2014
Počet nových komentářů
9
Farmářské trhy otvírají, termíny v kalendáři serveru Vitalia.cz
Aktualita
Farmářské tržiště na Jiřáku v sobotu 25. ledna 2014 otevírá již svou pátou sezónu. Tento rok také čeká Jiřák jeden tržní den navíc a řada novinek. Také některé další trhy zahájí prodej ještě během zimy.
Lenka Krbcová
23. 1. 2014
Počet nových komentářů
2
Co si děti dávají ve školních automatech? Brambůrky a kafe
Přestože jinde ve světě potravinové a nápojové automaty regulují legislativou, mnohde i zakazují, u nás bují. I když prodávají colu, kávu nebo bagety. A děti je zhusta využívají.
Kateřina Čepelíková
23. 1. 2014
Počet nových komentářů
8
Česká zvěřina dobývá Evropu. Jak to bude u nás?
Celkem 80 procent v ČR ulovené a zpracované zvěřiny míří do zahraničí. Na našem trhu jí konkuruje maso načerno ulovené, za neznámých podmínek skladované, připravované a prodávané.
Petr Havel
22. 1. 2014
Počet nových komentářů
3
Vitamín B v potravinách zničí var i mražení
Chybí vám vitamín B? Dejte si pivo a pořádný steak. Sice už dávno neplatí, že „béčka“ najdete pouze v pivu, pečivu a mase, přesto jsou tyto tři zdroje velmi významné.
Taťána Kročková
21. 1. 2014
Počet nových komentářů
1
Obal umí sám uvařit vejce
Galerie
Redakce
20. 1. 2014
Ananas v kompotu ztrácí sílu
Čerstvý ananas je cenný přírodní lék, kompotovaný však ztrácí většinu svých účinných látek. Při nákupu této exotické pochoutky se musíme řídit čichem.
Simona Procházková
20. 1. 2014
Počet nových komentářů
10
Jak Češi zabili Vitanu
Aktualita
Češi že jsou národem instantních polévek a dochucovadel? Velká mýlka. To by nebyla Vitana pro nízké zisky na prodej.
Kateřina Čepelíková
17. 1. 2014
Počet nových komentářů
59
Jídelny jsou u nás sto let za opicemi
Nová občanská iniciativa se veřejně obouvá do výživových doporučení, podle kterých vaří jídelny ve školkách a školách. Vadí jí ale i automaty a bufety. Proč?
Kateřina Čepelíková
16. 1. 2014
Počet nových komentářů
8
Nejlepší svačinářka? Náš táta
Galerie
Brit Mark Northeast začal chystat svým dětem veselé svačiny, aby je přiměl jíst ovoce a zeleninu. Chytly se nejen jeho děti, ale i další rodiče.
Redakce
15. 1. 2014
Původ a kvalita koření na trhu v ČR: Velká detektivka
Případ mleté papriky by zřejmě byl i nad síly Sherlocka Holmese. Ilustruje zašmodrchaný stav, v němž se plácají prodejci potravin, zákazníci a nakonec i potravinářská kontrola.
Petr Havel
15. 1. 2014
Sladidlo aspartam: hrdina z bájí
Naprostá většina textů o aspartamu na laických webech jsou, promiňte, bláboly. Není divné, že by dvě aminokyseliny běžně se vyskytující v potravě mohly způsobit vyhynutí lidstva?
Milan Kvapil
14. 1. 2014
Počet nových komentářů
48
Univerzální dieta je totální nesmysl
Diety se počátkem roku vynořují jako houby po dešti. Zdaleka to neznamená, že nabízené recepty budou úspěšné – spíš naopak. Nezaškodí si proto připomenout několik základních pravd.
Petr Havel
13. 1. 2014
Neplaťte za chemii, poznejte opravdový jogurt
V čem se liší jogurty zrající kelímcích a v tanku a proč jsou konvenční jogurty homogenizované? Technoložka minimlékárny Sklizeno poradí, jak si vybrat dobrý jogurt.
Kateřina Čepelíková
10. 1. 2014
3 721
–
3 750
/
4 817
První strana
Předchozí strana
120
123
124
125
126
127
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji