největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 541
–
3 570
/
4 816
První strana
Předchozí strana
110
117
118
119
120
121
130
Následující strana
Poslední strana
Za podporu potravin dal stát 1,5 miliardy, platily se z nich masáže i tenis
Aktualita
NKÚ se zaměřil na kampaně na podporu značek Klasa, Regionální potravina a Vína z Moravy, vína z Čech. Cíle kampaní byly většinou nekonkrétní a nikdo je nekontroloval.
Lenka Krbcová
11. 8. 2014
Počet nových komentářů
4
Ruské sankce sníží ceny potravin, ale i jejich kvalitu
O peníze jde vždy až v první řadě. Proto se prakticky všechny komentáře týkající se ruských sankcí na dovoz potravin ze „západu“ soustředí především na ekonomické dopady. To ale nebude všechno.
Petr Havel
11. 8. 2014
Cordon co? České hospody bojují s cizími termity
Aktualita
Mezinárodní kuchyně se do českých pohostinství vloudila už dávno, ale názvy cizích jídel nám pořád ještě moc nejdou. Zmatek v nich mají i profesionálové.
Lenka Krbcová
8. 8. 2014
Počet nových komentářů
19
Nové ovoce pluot je sladký kříženec
Aktualita
Ovocný plod nazvaný pluot vznikl spojením meruněk a švestek. Do Česka ho přiváží maloobchodní řetězec Tesco.
Redakce
8. 8. 2014
Jak darovat potraviny a nezaplatit za to
Metrák potravin. Takové množství vyrobených a nakoupených potravin vyplýtvá podle odhadu Evropské komise každý rok každý občan Evropy. Do roku 2020 by se přitom mělo uvedené množství podle plánů Unie snížit na polovinu.
Petr Havel
8. 8. 2014
Počet nových komentářů
1
Babica končí. No co, je tu Hruška
Aktualita
Jiří Babica svůj pořad vysílal šest let. Prý mu děkovaly hlavně divačky, že přivedl jejich muže k vaření. Nyní „dobroty“ opouštějí novácké obrazovky. Objeví se jinde?
Lenka Krbcová
7. 8. 2014
Počet nových komentářů
4
Češi si nejvíce stěžují na maso
Aktualita
Veterináři řeší každý rok osm set až devět set stížností zákazníků. Jednoznačně mezi nimi vedou upozornění na problémy s výrobou a prodejem masa a masných výrobků.
Redakce
7. 8. 2014
Hubený člověk by neměl jíst sladké
Rozhovor
Chcete-li zhubnout, máte tisíce možností, jak to udělat – začít s dietou, tvrdým tréninkem, změnou jídelníčku, návštěvou dietologa… ale co když chcete zdravě přibrat?
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2014
Počet nových komentářů
7
Kojení a kravské mléko? Co je dobré pro děti
Přechod z mateřského mléka na mléko kravské není pro děti moc snadný. Ani kombinace obou mlék se příliš nedoporučuje. Proč?
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2014
Počet nových komentářů
1
Kupujete falšované džemy?
Galerie
Inspekce opakovaně zjišťuje falšované džemy a povidla. Nyní zakázala uvádět do oběhu hned několik výrobků. Obsahovaly méně ovoce nebo jiné druhy, než bylo uvedeno na obalu, a jiný obsah cukrů.
Redakce
5. 8. 2014
Vinotéky prodávaly vysoce nebezpečný sýr
Aktualita
Kontrola Státní veterinární správy odhalila sýr s velmi nebezpečným shigatoxinem. Několik kusů si již lidé nakoupili.
Redakce
5. 8. 2014
Fast food je hladové jídlo
Spěcháme, nestíháme… po cestě odněkud někam do sebe kopneme nějaký ten burger, k tomu hranolky, sladkou limonádu. Je to dobré, je to tučné. Ve fast foodu sníte hodně – a brzy máte stejně hlad.
Karolína Hlavatá
5. 8. 2014
Počet nových komentářů
7
Byl to podfuk na zákazníky, nebo ne? Knorr nelituje
Rozhovor
Chtěl Knorr spolknout Vitanu? Která je neoblíbenější instantní polévka v Česku? Byl projekt na podporu polévek z pytlíku bouda na zákazníky? Odpovídá manažer značky Knorr.
Kateřina Čepelíková
4. 8. 2014
Počet nových komentářů
24
Každý desátý prodejce zmrzlin dostal pokutu
Aktualita
Stejně jako loni i letos se hygienici zaměřili na kvalitu prodávaných zmrzlin. Zatímco loni padly pokuty za téměř 150 000 korun, letos je situace lepší. Zatím.
Redakce
1. 8. 2014
Rizikové potraviny k nám míří z celého světa, ne jen z Polska
Často chceme znát zemi původu nakupovaných potravin, abychom nakupovali ty české a vyhnuli se polským. Jenže rizikové potraviny k nám míří z celého světa a země původu je termín nejasný.
Petr Havel
1. 8. 2014
Jak v kuchyni využít maliny? Pečte je s bůčkem
Maliny nemusí být nejlepší jen červené a zobané přímo z keříku. Své uplatnění najdou i v omáčkách k masu, nanucích či zeleninových salátech. Máme pro vás osvědčené tipy i recepty.
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2014
Počet nových komentářů
1
Biopotraviny nejsou svaté
Kupujete potraviny v bio kvalitě, protože věříte v jejich kvalitu? Pak vás nepotěší zprávy o vysokých dávkách arzenu v biopotravinách i nevhodnosti omezení chemie při jejich pěstování.
Petr Havel
30. 7. 2014
Počet nových komentářů
6
Aféra s koňským masem má pokračování
Aktualita
Aféra s koňským masem před půl rokem zamávala i Českem. Od té doby proběhly stovky testování podezřelých potravin, ke kterým nyní známe výsledky. Máme se znovu obávat nedeklarované koniny?
Redakce
29. 7. 2014
Počet nových komentářů
2
Časy se mění: Jedno vejce denně je zdravé
Zatímco dříve jsme se cholesterolu ve vajíčkách báli jako čert kříže, dnes už se odborníci shodují na tom, že jedno vejce denně je zdraví prospěšné. Co se změnilo?
Blanka Chocová
29. 7. 2014
Počet nových komentářů
3
Máte po slaném chuť na sladké? Proč nás honí mlsná
Možná to znáte sami. Jen co doobědváte, přepadne vás chuť na něco sladkého. Přijdete domů a vaše první kroky vedou k ledničce. Proti stresu bojujete tabulkou čokolády či sáčkem gumových medvídků…
Eva Fryšarová
28. 7. 2014
Dobrá zpráva pro tlouštíky: Obezita může být zdravá
Straší vás lékař soupiskou nemocí, které vám hrozí, jestli okamžitě nezhubnete, a vy se přitom cítíte mnohem lépe než váš hubený známý? Možná patříte mezi čtvrtinu lidí, kteří jsou tzv. zdravě obézní.
Petr Havel
25. 7. 2014
Počet nových komentářů
5
V Jeruzalémě musíte kubbe spláchnout arakem
Rozhovor
Chystáte se na dovolenou do Izraele nebo Palestiny? Kuchař, který vaří v nejvyhlášenější restauraci Jeruzaléma, nám prozradí, co rozhodně musíme ochutnat, abychom poznali tamní kuchyni.
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2014
Co je v cizině zdarma, za to v české restauraci zaplatíte
Rozdíl mezi českou a zahraniční restaurací je nebetyčný. Zatímco u nás nemalá část restaurací zpoplatňuje i služby, které v praxi nic nestojí, a šidí na míře, v zahraničí si hosta snaží zavázat.
Petr Havel
23. 7. 2014
Počet nových komentářů
35
Jíme nejméně ovoce a zeleniny z celé střední Evropy
V nedávném průzkumu European Food Safety Authority, který se zaměřoval na spotřebu ovoce a zeleniny, jsme zcela propadli. Hůř jsou na tom jen na Islandu a ve Švédsku.
Redakce
22. 7. 2014
Počet nových komentářů
7
Parcha vám zlepší sex a zvětší svaly
Ještě na zahrádce nepěstujete přírodní afrodiziakum a anabolikum zvané parcha? Pak přicházíte o jedinečnou bylinu, jejíž účinky jsou srovnatelné s ženšenem.
Hana Michalíková
22. 7. 2014
Domácí, nebo kupovaný džem? Zavařování stojí za to
Očekávala jsem pohromu v kuchyni a článek o nepovedeném džemu. Nic takového se k mému překvapení nekonalo a já se těším ze své historicky první zavařeniny.
Eva Fryšarová
22. 7. 2014
Počet nových komentářů
6
10 tipů, jak to mít hustý: Jíška není jediné zahušťovadlo
Zahušťovat pokrmy jíškou už není nezbytně nutné, na trhu je řada prověřených alternativ. Zkuzte kuzu, hrašku, pohankovou kaši nebo třeba zátřepku.
Kateřina Čepelíková
21. 7. 2014
Počet nových komentářů
14
Mýt, nebo nemýt maso? To je otázka
Rok co rok se objevují varování před mytím masa, zejména kuřecího. Přesto většina lidí maso před vařením, smažením či pečením umývá, jsme tak prostě zvyklí. Děláme chybu?
Petr Havel
18. 7. 2014
Počet nových komentářů
6
Rybí výrobky jsou šizené, zjistila kontrola
Aktualita
Veterináři se zaměřili na ověření deklarovaného obsahu výrobků z ryb. Inspekce proběhla ve Středočeském kraji a výsledek zákazníky nepotěší.
Redakce
17. 7. 2014
Divizna je léčivka, ovšem semena má prudce jedovatá
Vyroste i tam, kde se žádné jiné rostlině nedaří, její květy mají antiseptické účinky, které doceníte zejména v chřipkovém období. Pozor ale na její semena, jsou prudce jedovatá.
Hana Michalíková
17. 7. 2014
Počet nových komentářů
1
3 541
–
3 570
/
4 816
První strana
Předchozí strana
110
117
118
119
120
121
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji