největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 481
–
3 510
/
4 817
První strana
Předchozí strana
110
115
116
117
118
119
120
Následující strana
Poslední strana
Nebezpečný jogurt je zpět
Zdálo by se to zbytečné, ale evidentně není. Stokrát vyvráceno, stokrát se vrátí. Jako hoax o škodlivém jogurtu. Takže znovu.
Petr Havel
22. 10. 2014
Počet nových komentářů
24
Muži jsou přesolení, ženy překyselené
Aktualita
Nejen příjem správného poměru základních živin a vitaminů je pro náš organismus důležitý. Zapomínat bychom neměli ani na minerální látky. Podle nového průzkumu je nám to ale fuk.
Redakce
21. 10. 2014
Počet nových komentářů
1
Nejnovější výživová doporučení nemáme šanci dodržet
Zbrusu nové rady o výživě, jež by nám měly zlepšit zdraví a snížit zejména chladinu cholesterolu, jsou na světě. Na krásném papíře, v živých barvách… jen s jejich realizací to bude horší.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2014
Počet nových komentářů
12
Polévka je grunt, choti
Když malé dítě nechce dojíst polévku, dozví se nejčastěji, že „polévka je grunt“. Věděly to i naše prababičky ve 20., 30. a 40. letech, a tak se to v dobových kuchařkách a časopisech nejrůznějšími recepty právě na polévky jen hemží.
Blanka Chocová
20. 10. 2014
Počet nových komentářů
4
Nebojme se vnitřností: prase nemá zhuntovaná játra
Kdybychom ze svých jídelníčků škrtli veškeré pokrmy, u kterých se kdy kde objevila informace o potenciálních negativních účincích, umřeli bychom hlady. Platí to i o drobech, tedy zvířecích vnitřnostech.
Petr Havel
17. 10. 2014
Počet nových komentářů
3
Co špatného v mládí sníš…
…za to si ve stáří budeš spílat. Proto je dobré začít rozpoznávat kvalitní a zdravé potraviny už od raného věku. Dětem v tom nově pomůže kreativní projekt do škol.
Kateřina Čepelíková
16. 10. 2014
Recepty na lína tvrdí nesmysly
Právě teď můžete vyrazit na výlovy rybníků. Pokud neznáte, kupte si tam lína. Nenechte se odradit tím, že se předem musí zbavit šupin – je to totiž mýtus.
Petr Havel
15. 10. 2014
Počet nových komentářů
5
Prababičky myslely dopředu: Jak si uchovat zeleninu na zimu
Nejen zelí, ale i kopr, pažitku, papriky a další zeleninu a byliny nakládaly naše prababičky. Našli jsme dokonce recept na kečup z roku 1939.
Blanka Chocová
14. 10. 2014
Počet nových komentářů
4
Otroci jídla: Těší se, až se přejedí
Rozhovor
Ztratit kontrolu nad nadívanou husou nebo tácem chlebíčků může každý. Potíž nastává, když se jednorázové přejedení na oslavě změní v tzv. psychogenní, záchvatovité přejídání ve svitu vlastní lednice.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2014
Postavte si z plechovek labuť, lebku nebo Obamu
Plechovky s jídlem neslouží jen k zahnání hladu, mohou se stát i docela dobrým materiálem k rozvíjení fantazie a představivosti.
Redakce
10. 10. 2014
Jak vařit chobotnici? Rychlostí kilo za hodinu
Jak si pochutnat na chobotnici? Mé dosavadní, nepříliš četné zkušenosti s konzumací těchto mořských potvor nebyly zrovna povzbuzující. To se změnilo. Stačilo splnit tři podmínky.
Petr Havel
10. 10. 2014
Počet nových komentářů
12
Jak Praha financuje farmářské trhy? Někde stojí málo – a jinde moc
Aktualita
Transparency International zjišťovala, jak se nakládá s veřejnými prostředky na podporu farmářských a podobných trhů v Praze. Rozdíly jsou značné.
Lenka Krbcová
9. 10. 2014
Brambory na Vysočině rostou buď z kopce, nebo do kopce
Pěstování brambor na Vysočině je prý docela věda, tak jsme to jeli okouknout. Jak se brambory sklízí, třídí, myjí, skladují a balí? A co se dělá s fialovými bramborami, které nikdo nechce?
Kateřina Čepelíková
9. 10. 2014
Počet nových komentářů
1
Zeleninoví rekordmani
Galerie
V tradiční britské soutěži o největší druhy zeleniny se sešly rekordní kusy: devítikilová mrkev, o půl kila těžší červená řepa, téměř metrová fazole a hlávka zelí vážící 42 kilogramů
Redakce
8. 10. 2014
Čeští maloobchodníci hlásí: Není pravda, že neexistujeme
Idea národního maloobchodního potravinářského řetězce, po kterém veřejně a opakovaně v minulosti volal prezident ČR Miloš Zeman, je naplněna. Respektive, je institucionalizována.
Petr Havel
7. 10. 2014
Počet nových komentářů
1
Rohlík.cz nebo iTesco: Co je lepší?
Pořídili jsme dva stejné nákupy a provedli srovnávací test mezi online potravinami iTesco a Rohlik.cz. Jak si vedl nejsilnější hráč na trhu proti nováčkovi, který má za zády Tomáše Čupra?
Kateřina Čepelíková
6. 10. 2014
Počet nových komentářů
16
Plňte normy, soudruzi
Proč se u nás nedaří prodeji skutečně českých potravin ze dvora? Nabídce farmářských produktů brání národní byrokracie.
Petr Havel
3. 10. 2014
Počet nových komentářů
3
Husí sádlo – „olivový olej“ mezi živočišnými tuky
Husí sádlo je zdravější než třeba sádlo vepřové. Ale co je to platné, když u nás téměř není k mání. Podobně jako české husy. Ty v obchodech pocházejí většinou z Maďarska.
Petr Havel
1. 10. 2014
Počet nových komentářů
3
Restaurace jako vězení? Nevkus, nebo dobrý vtip?
Galerie
V Číně jsou populární tematické restaurace. Další takovou novinku otevřeli v městečku Tianjin, kde si večeři můžete dát přímo ve vězeňské cele. Restaurace prý má připomínat lidem, aby dodržovali zákony a byli dobrými občany. Dobrou chuť.
Redakce
30. 9. 2014
Potraviny „jako“ čerstvé: Pasterace nebo paskalizace?
Uchovávat potraviny v čerstvém stavu nejde na věky, ale dá se tomu více či méně šetrně pomoci. Bez chemie, za pomoci působení teploty či vysokého tlaku. Podíváme se na jejich výhody a nevýhody.
Kateřina Čepelíková
30. 9. 2014
Počet nových komentářů
1
Výroba čokoládových lanýžů je trochu alchymie
V největším zápřahu dokáže během jediného dne vyrobit i dvě tisícovky čokoládových lanýžů. Zkušené chocolatiérce Lucii Glaister nemohu ani v nejmenším konkurovat, čokoládu a tvoření ovšem miluji, a tak jsem se zúčastnila jejího tříhodinového workshopu.
Eva Fryšarová
29. 9. 2014
Počet nových komentářů
2
Ceny obědů pořád rostou. Podívejte se, jak a kde
Aktualita
V Praze už za oběd zaplatíme přes sto korun, rozdíly mezi jednotlivými kraji jsou až dvacetikorunové.
Redakce
26. 9. 2014
Počet nových komentářů
35
Pštrosí maso: Dražší, ale jinak skvělá alternativa
Maso z největšího běhavého ptáka na planetě obsahuje vzhledem k jeho „životnímu stylu“ velmi málo tuku. Je dietní a s použitím bylinek lze dosáhnout téměř nekonečných variant finální chuti.
Petr Havel
26. 9. 2014
Počet nových komentářů
3
Prodejci sýrů slibovali slevu a přitom zákazníky šidili
Aktualita
Akční ceny se mohou někdy pěkně nevyplatit. Důkazem budiž zjištění inspektorů, kteří při svých kontrolách narazili na prodejce sýrů, kteří je ošidili o bezmála tři sta korun.
Redakce
23. 9. 2014
Počet nových komentářů
10
Přílohy se škrobem vyvolávají falešný pocit bezpečí
Přílohy k jídlu chtějí rozumné zacházení, chyba je velké množství i jejich úplné vynechávání, obsahují důležité látky. Škrtnutí příloh v dietě vede navíc k jojo efektu.
Eva Fryšarová
23. 9. 2014
Počet nových komentářů
10
Naučte se netloustnout
Více než polovina Čechů má nadměrnou hmotnost. České děti dokonce patří k nejtlustším v Evropě. Zájem o zdravý životní styl by měl jedním z cílů každého z nás. Stojí nejen na správné stravě, ale i na dostatečném pohybu, odpočinku a psychické pohodě.
Karolína Hlavatá
22. 9. 2014
Počet nových komentářů
19
Prsteny s jídlem: Móda, která vám vezme dech
Galerie
Pro někoho je jídlo drogou, pro druhého vášeň, kterou umí skvěle uplatňovat v kuchyni, ale jsou i tací, kteří jídlo promítají do svých výtvorů. Kupte si prsten s obědem.
Redakce
20. 9. 2014
Nevídáno, ministr a řetězce mluví o spolupráci
Na ministerstvu se rodí možná funkční spolupráce s obchodními řetězci. Společně se mají aktivně podílet na podpoře regionálních potravin. Tedy věc dosud nevídaná.
Petr Havel
19. 9. 2014
Počet nových komentářů
17
Země na talíři nám otevře oči
Mohou vás muffiny dostat za katr? K čemu potřebujeme semenné banky a proč se kvůli mé sušence kácí deštné pralesy? Otázky, na které je dobré znát odpovědi – najdete je v kině.
Kateřina Čepelíková
18. 9. 2014
Recept z Kaplice: Co s prošlým zbožím?
Galerie
Seškrabat datum a prodat. SZPI zjistila úmyslné odstranění údajů o době minimální trvanlivosti u několika druhů potravin v prodejně HTH Servis, Široká ulice, Kaplice na Českokrumlovsku. K částečnému nebo úplnému odstranění dat nemohlo dojít běžnou manipulací, říká inspekce.
Redakce
17. 9. 2014
3 481
–
3 510
/
4 817
První strana
Předchozí strana
110
115
116
117
118
119
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji