největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 451
–
3 480
/
4 817
První strana
Předchozí strana
110
114
115
116
117
118
120
Následující strana
Poslední strana
Co s tvrdým pečivem? Rozsvítit
Galerie
Jak jinak využít ztvrdlé bagety a housky než na strouhanku nebo pro slepice? Japonská designérka Yukiko Morita z nich tvoří unikátní svítidla. Jmenují se Pampshades a jsou skutečně z pečiva. Takže nevyhazovat…
Redakce
25. 11. 2014
Jak se správně značí nebalené potraviny
Už jsme se v Česku naučili hledat důležité informace v případě balených potravin. U uzenin či sýrů na váhu, stejně jako třeba u koblih si zatím nejsme moc jistí, na co máme nárok.
Lenka Krbcová
25. 11. 2014
Počet nových komentářů
2
Školní obědy amerických dětí. To jste neviděli
Galerie
První dáma Ameriky se už zhruba dva roky snaží ozdravit školní stravování amerických dětí. Chce více zeleniny, ovoce i celozrnných výrobků. Soudě dle fotografií školních obědů, které na Twitter umisťují sami američtí školáci, se jí to zrovna moc nedaří.
Redakce
24. 11. 2014
Rostlinné oleje: Proč jedna láhev nestačí
Chystáte se vařit. A potřebujete osmažit cibulku. Jenže na čem? Vedle klasického olivového nebo slunečnicového oleje stojí v regálech řepkový, palmový, sezamový, kokosový a kdo ví jaký ještě…
Jana Poncarová
24. 11. 2014
Počet nových komentářů
6
Potraviny na pranýři získaly Křišťálovou lupu. Už potřetí
Aktualita
Díky hlasování veřejnosti už třetí rok v řadě projekt Potraviny na pranýři získal cenu českého internetu Křišťálová lupa, a to za vítězství v kategorii Veřejně prospěšná služba.
Redakce
21. 11. 2014
Kojenecká voda z Kauflandu je závadná
Aktualita
Přestože vyhláška nepovoluje přítomnost volného chloru v balených kojeneckých vodách, inspekce při návštěvě Kauflandu takovou vodu našla. Kojencům ji nedávejte.
Redakce
21. 11. 2014
Počet nových komentářů
1
Test: Řezník maso umele zdarma, ale stojí to za to?
Mleté maso můžete koupit naporcované v krabičkách nebo si ho nechat umlít v řeznictví z vybraného kusu masa. Nač si dávat pozor při takovém nákupu jsme ověřovali na vlastní maso.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2014
Počet nových komentářů
12
Dítě přesolíte už jedním rohlíkem se šunkou
Dáváte dětem v kojeneckém a batolecím věku na snídani bábovku, celozrnné pečivo se šunkou, anebo sázíte na kaše? Přečtěte si, co je nejlepší podle primáře pediatrické kliniky.
Kateřina Čepelíková
20. 11. 2014
Počet nových komentářů
9
Na trhu zvěřinu koupit nesmíte
Každý kus zvěřiny, který si to namíří na talíř, musí být zkontrolován buď veterinárně nebo proškoleným pracovníkem. Jak takové maso správně opracovat a kde ho sehnat?
Redakce
19. 11. 2014
České potraviny na trhu – jak je poznáte?
Jak poznáme český výrobek? Nově má nejméně 75 % složek k výrobě „české potraviny“ pocházet z ČR. Zbytek odkudkoli. Taková definice české potraviny je nepřijatelná.
Libor Dupal
19. 11. 2014
Tuřín – středověký bojovník proti hladu i bolavým zubům
Stěží bychom hledali dnes někoho, kdo do svého jídelníčku běžně zařazuje tuřín. Přitom je to zelenina jako každá jiná, její listy jsou bohaté na vlákninu a vápník a dají se připravit stejně jako špenát.
Blanka Chocová
18. 11. 2014
Počet nových komentářů
3
Tesco prodává nebezpečný popkorn
Aktualita
Potravinářská inspekce varuje před popkornem z prodejen Tesco, který obsahuje mykotoxin. Pokud ho máte doma, nejezte ho.
Redakce
17. 11. 2014
Počet nových komentářů
1
Staňte se pekařem. Není nad domácí housky
Onehdá se českou kotlinou šířila zpráva, že i obyčejná houska obsahuje na třicet ingrediencí. Tak si zkusme upéct domácí housky, a to jen ze čtyř surovin. Zvládne je i začátečník.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2014
Počet nových komentářů
9
National Geographic zmapoval, kde se co jí
Kolik čeho jíme? Platí, že od určitého okamžiku růstu příjmů se už skladba jídelníčku moc nemění? Nakolik se lidé řídí médii, která radí, co je zdravé? Jak se jí v různých částech světa?
Pavel Houser
13. 11. 2014
Počet nových komentářů
4
Ovocné džemy bez ovoce. Tohle nepamatuje ani inspekce
Aktualita
Podíl ovocné složky v džemech bývá občas falšován, ale případ džemů z Levných potravin překvapil i zkušené inspektory. SZPI zakázala falšované džemy, kterým chybělo až 75 % ovocné složky.
Redakce
12. 11. 2014
Počet nových komentářů
9
I vitariáni jedí svíčkovou i cukroví. A ne, že ne
Rozhovor
Kdo podlehl vitariánství, tzv. živé stravě, ví, že pokrmy nesmí vařit ani péct a že se musí vzdát masa i pečiva. Jak je tedy možné, že může jíst svíčkovou, kuře na paprice nebo dort?
Kateřina Čepelíková
12. 11. 2014
Počet nových komentářů
10
Mám obrovské problémy, říká Roman Vaněk
Rozhovor
Roman Vaněk plánoval na letošek spuštění nového super tajného internetového projektu, chystal se vydat tři kuchařky a dostavět dům. Stihl všechno, jak chtěl?
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2014
Počet nových komentářů
5
Jáhly – ideální tip pro línou snídani
Jáhly patří mezi nejméně alergizující potraviny, jsou zásadotvorné, bezlepkové a v neposlední řadě výborné! Proč je tedy nevaříme více? Naše babičky a prababičky je vařily. Znáte jáhlovou polévku nebo tradiční jahelník?
Blanka Chocová
10. 11. 2014
Počet nových komentářů
1
Dnes servírujeme černočerný hamburger
Je spálený, nebo jen černý jako uhel? Podívejte se do galerie a nechte se nalákat na specialitu, kterou si můžete dát (zatím) jen v Japonsku.
Redakce
6. 11. 2014
Fruktóza: stejně negativní jako jiné cukry
Jak máme vnímat fruktózu? Jedná se o náhradní sladidlo pro diabetiky, představuje podstatnou složku často vychvalovaného medu. Nové články v recenzovaných časopisech ukazují její špatné vlastnosti.
Pavel Houser
6. 11. 2014
Počet nových komentářů
10
Prodejci mají nový trik: Odstraňují data trvanlivosti
Že je salám prošlý, neznamená, že bude stažen z prodeje. Alespoň si to myslí v Příbrami v prodejně potravin, kde data minimální trvanlivosti záměrně odstraňovali.
Kateřina Čepelíková
5. 11. 2014
Počet nových komentářů
7
Na slunečnicovém oleji nesmažte
Časopis dTest testoval sedmnáct slunečnicových olejů. Zjišťoval v nich obsah karcinogenních látek, pesticidů i vitaminu E. A vítězem se stává…
Redakce
4. 11. 2014
Počet nových komentářů
12
Je ten sýr plísňový, nebo už plesnivý?
Můžeme bílou plíseň na sýru odkrojit, nebo se náš mléčný výrobek musí poroučet do koše? Jak optimálně skladovat tvrdé a jak měkké sýry?
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2014
Počet nových komentářů
8
Hamburger za 40 tisíc? Podívejte se, co je uvnitř
Galerie
Londýnská restaurace Honky Tonk představila svůj nejnovější hamburger. Prý je složen z těch nejexkluzivnějších surovin z celého světa a v přepočtu vyjde zhruba na 40 tisíc korun.
Redakce
31. 10. 2014
Dobrý chleba dělá jen dobrá mouka
Jsou informace, které se ke spotřebiteli nedostanou. Třeba tzv. pádové číslo, jež určuje kvalitu pšenice, potažmo mouky. Ale i pro laiky máme pár tipů, jak poznat kvalitní surovinu pro domácí pečení.
Petr Havel
31. 10. 2014
Počet nových komentářů
4
Žvýkali už Indiáni. Je to zdravé?
Žvýkačky máme za moderní výdobytek, přestože pryskyřice a kůry žvýkali už naši prapředci. I dnes jsou takové „žvejky bez chemie“ k mání. A jak to je se škodlivostí průmyslově vyráběných žvýkaček?
Petr Havel
30. 10. 2014
Počet nových komentářů
6
Roman Vaněk a Anna Strunecká mají nové knihy: Trháky, nebo propadáky?
Na trhu je řada nových knih o jídle, které útočí na naše peněženky, chuťové pohárky i mozek. Co nabízí a komu jsou určené? Zjišťovali jsme odpovědi u samotných autorů.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2014
Počet nových komentářů
36
Zapomenuté potraviny: Kroupy k zamilování
Ječné kroupy nesměly chybět ve spížích našich prababiček, poctivá kroupová polévka už ale v našem jídelníčku moc často nefiguruje. Ochuzujeme se? Velice.
Blanka Chocová
27. 10. 2014
Počet nových komentářů
4
Když bažanta, tak slepici
Žádné kuře a la bažant, dejte si originál. Právě teď ho můžete mít za čerstva z lesa. Nebo spíše ji, nejchutnější maso má zhruba roční bažantí slípka.
Petr Havel
24. 10. 2014
Počet nových komentářů
2
Banán samotář je neprodejné zboží
Banán je prodejný leda v partě, jako samostatná jednotka skončí většinou v kompostu. I proto mají v obchodech směrnice, které radí zaměstnancům, jak o žluté zboží pečovat.
Kateřina Čepelíková
23. 10. 2014
Počet nových komentářů
10
3 451
–
3 480
/
4 817
První strana
Předchozí strana
110
114
115
116
117
118
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji