největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 391
–
3 420
/
4 817
První strana
Předchozí strana
110
112
113
114
115
116
120
Následující strana
Poslední strana
Zázračná polévka miso: japonský recept na zdraví
Většina Čechů miso nezná. Málokdo ví, jaké má japonská polévka vlastnosti, jak se vaří a co je k její přípravě potřeba. „Miso polévkou začínáme každý den,“ říká Japonka a prozrazuje osvědčené recepty.
Kristina Vacková
6. 2. 2015
Počet nových komentářů
12
Jak dosáhnout, aby chleba vydržel 14 dnů
Chléb s dlouhou trvanlivostí lze vyrobit i bez chemie. Díky přírodnímu konzervantu vydrží i dva týdny – chutný a bez plísně.
Petr Havel
5. 2. 2015
Počet nových komentářů
10
Kde se v bordelu vaří, tam to brzy zavřou
Aktualita
Silné vrstvy mastnoty na pracovních plochách, bez přívodu teplé vody, zbytky jídel všude po zemi, tak fungovala bistra a bar v Praze, Jeseníkách a na Plzeňsku.
Redakce
4. 2. 2015
Počet nových komentářů
3
Problémy české gastronomie? Nezájem učňů a experimentátoři
Nakupujeme kvalitní potraviny na farmářských trzích a snažíme se jíst více zeleniny. Jenže pak se dočteme, že se u nás kuchařští učni učí vařit instantně a národ uctívá Hrušku…
Redakce
4. 2. 2015
Počet nových komentářů
16
Skutečná cena levného masa
Za laciné potraviny platíme čtyřikrát. U kasy v obchodě, vlastním zdravím, v obrovských dotacích, které plynou do intenzívního zemědělství, a nepříznivým dopadem na přírodu. Ve skutečnosti jsou proto hodně drahé.
Olga Myslivečková
4. 2. 2015
Počet nových komentářů
15
Test: Kupujete mleté? A je to vážně maso?
Test
Zajdete-li si do supermarketu koupit balené mleté maso, s největší pravděpodobností si domů odnesete masný polotovar. Na skutečné mleté maso v českých obchodech téměř nenarazíte.
Redakce
3. 2. 2015
Počet nových komentářů
3
Vietnamské potraviny. To je něco
Aktualita
SZPI zadržela zásilku 3,6 tun potravin z Vietnamu. Na sebe naskládané kanystry s nakládanými cibulkami se v kontejneru vlastní vahou zdeformovaly a ve vyteklém obsahu inspekce zjistila přítomnost hmyzu v různých vývojových stádiích – larvy, kukly – a částečně i plíseň.
Redakce
3. 2. 2015
Chutnala jim instantní polévka, teď vaří Konečně vývar
Rozhovor
Uvařit vývar silný jak duby na Šumavě vyžaduje kvalitní suroviny, čas a trochu toho cviku. Když nemáte ani jedno ani druhé a ani třetí, skočíte po kostce nebo si dáte Konečně vývar.
Kateřina Čepelíková
3. 2. 2015
Počet nových komentářů
10
Jezte online a s trochou štěstí vyděláte miliony
Především v Jižní Koreji, ale také v Japonsku i jinde, se objevil nový fenomén, který dostal název gastronomický voyeurismus. Internetové šílenství spočívá v online sledování lidí, kteří jedí.
Kristina Vacková
2. 2. 2015
Počet nových komentářů
1
Jídlo nemá žádnou chuť, jen málo živin a hodně kalorií
V závěrečné části seriálu doplníme poslední kousek skládačky, a sice jak naše strava ztratila veškerou chuť a vyživovací hodnotu, takže kromě toho, že jsme tlustí a nemocní, jsme navíc i hladoví.
Denise Cumminsová
30. 1. 2015
Počet nových komentářů
22
Nejčastěji klecově chované zvíře není kuře
Boudo, budko, kdo v tobě nejčastěji přebývá? Je to snad slepice, králík nebo prase? Máme pro vás překvapivé průzkumy o chovu kuřat i králíků.
Kateřina Čepelíková
29. 1. 2015
Počet nových komentářů
11
Inspekce nechápe: Obědy pro rozvoz vařil v bytě 1+1
Aktualita
Podnikat se dá s lecčím, ale určitě ne kdekoliv. Spustit výrobnu rozvážených obědů v bytě 1+1 bez lednice, to chce hodně kuráže. A hodně peněz na pokutu od inspekce.
Redakce
28. 1. 2015
Počet nových komentářů
4
Dobře chutná jen dobře živený hmyz
O pokrmech z hmyzu se mluví jako o stravě budoucnosti, ve skutečnosti provází konzumace nejrůznějších brouků a červů člověka odpradávna.
Petr Havel
28. 1. 2015
Počet nových komentářů
11
Inspekce odkrývá zákulisí kontroly potravin
Rozhovor
Je jich jen 265 a pod palcem mají přes sto tisíc provozoven. Jak je inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce stíhají kontrolovat, komu udělili nejvyšší sankce a jak to chodí při inspekci?
Kateřina Čepelíková
27. 1. 2015
Ohřívaná rýže může způsobit otravu
Nikdo nemá rád vyhazování jídla, proto většina z nás schovává zbylou rýži na následující den. Málokdo ví, že ohřívaná rýže je riziková a hrozí po ní otrava.
Kristina Vacková
26. 1. 2015
Počet nových komentářů
22
Sáček na zdobení dortů obsahuje karcinogeny
Aktualita
Zdobili jste dorty, stříkali jím na plech cukroví? Tak se dobře podívejte, jestli nebezpečný zdobicí sáček nemáte doma. Obsahoval totiž látky s možnými karcinogenními účinky.
Redakce
23. 1. 2015
Počet nových komentářů
4
Potraviny jsou globální směskou, jak chcete značit zemi původu?
Evropský parlament neví, o čem hlasuje. Plošné označování země původu u vícesložkových potravin je nereálné. Dodavatelé z různých zemí se mění i v řádu dní.
Petr Havel
23. 1. 2015
Počet nových komentářů
15
Za 60 miliónů se ministr dozvěděl, že Češi rádi soutěží
Očekávání splněna, do soutěže prý přišlo víc soutěžních karet, než čekali. Jenže cílem celé kampaně České Vánoce nebylo pokořit metu, ale zvýšit prodej kvalitních potravin. Podařilo se?
Kateřina Čepelíková
21. 1. 2015
Počet nových komentářů
3
Jedlé kaštany ze starých herbářů překvapí
Pečené kaštany dnes spíše dokreslují nostalgický obrázek zimní romantiky. Naši předkové je ale považovali za mocné životabudiče, které přemáhají únavu a dokážou probudit i tělesnou žádost.
Blanka Chocová
20. 1. 2015
Počet nových komentářů
8
Proč jsou Američané tlustí a nemocní
Můžete dělat cokoli, snížit příjem sacharidů, tvrdě se dřít v posilovně, ale i přesto kila nejdou dolů a necítíte se dobře. Na vině je stres.
Denise Cumminsová
19. 1. 2015
Počet nových komentářů
17
Globus prodával salám s úlomky kovu
Aktualita
Krajská veterinární správa pozastavila prodej kontaminovaného salámu. Přesto je již několik stovek kusů mezi zákazníky.
Redakce
16. 1. 2015
Bar snů: jen pro silné povahy
Galerie
SZPI od ledna smí provádět kontroly tzv. provozoven společného stravování – a hned se do toho pustila. V Chodově u Sokolova našla „bar snů“. Bez teplé vody, plný špíny a s toaletami pouze pro odvážné.
Redakce
16. 1. 2015
Kvalitní vývar vařím dva dny, říká majitel francouzské restaurace
Francouzská kuchyň je náročná na čas, přípravu a suroviny. Miluje ji ten, kdo zná chuť kvalitního masa, omáček a táhlých vývarů. Je to i Jan Kracík, který nám o francouzské kuchyni pověděl úplně vše.
Kateřina Čepelíková
16. 1. 2015
Počet nových komentářů
6
4 důvody, proč je princip paleodiety pochybný
Paleodieta je dnes docela módní trend. Vychází z přesvědčení, že člověku prospívá to, co jedli naši předkové ve starší době kamenné.
Pavel Houser
13. 1. 2015
Počet nových komentářů
48
Otestovali jsme food projekt Nataliri.cz. Byl to průšvih
Test
Rádi připravujete nevšední jídla, ale nechcete na ně složitě shánět suroviny? Nataliri.cz vám vybere recepty, odváží ingredinece, doveze a vy jen vaříte. Tedy pokud ryba nesmrdí a zázvor neplesniví.
Kateřina Čepelíková
12. 1. 2015
Počet nových komentářů
19
Návrat ječmene. Je jiný než kdysi
V současnosti představuje ječmen pěstovaný na našich polích především významnou surovinu k výrobě tekutého chleba – tedy piva. V minulosti bylo ale potravinářské využití ječmene daleko širší.
Petr Havel
9. 1. 2015
Počet nových komentářů
5
Jak se vyrábí párky
Kolik stojí přírodní střívko, do kterého se plní párky? K čemu je v párku dobrá kaše z kůže? Nahlédli jsme do výrobny Kosteleckých uzenin, kde se nejen párky vyrábí.
Kateřina Čepelíková
8. 1. 2015
Počet nových komentářů
18
Značení alergenů v restauracích: idea dobrá, forma nešťastná
Komentář
Proboha, máte vůbec něco bez alergenů? Napadne hosta při pohledu na jídelní lístek upravený podle nových požadavků. Áčka se stanou strašákem, jako se to již dříve stalo éčkům. Mnohdy zbytečně.
Petr Havel
7. 1. 2015
Počet nových komentářů
31
Mozkem proti žaludku. Soutěže jedlíků vyhrávají hubeňouři
Jaké to je živit se coby žrout-rekordman, tedy živit ve smyslu vydělávat si tímto způsobem na živobytí? Musíte mít anatomicky rozšířený žaludek a vážit půl tuny? Kdepak, důležitý je mozek.
Pavel Houser
6. 1. 2015
Počet nových komentářů
3
Nejhorší potraviny roku 2014
Přehled falšovaných, nejakostních a nebezpečných potravin uplynulého roku vydáváme již tradičně. A tradičně vyvolá jak velký zájem (mezi čtenáři), tak značnou nevoli (to ze strany výrobců či prodejců).
Lenka Krbcová
5. 1. 2015
Počet nových komentářů
9
3 391
–
3 420
/
4 817
První strana
Předchozí strana
110
112
113
114
115
116
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji