největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 331
–
3 360
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
110
111
112
113
114
120
Následující strana
Poslední strana
Na Velikonočním trhu bude beran s nádivkou
Galerie
Co vás čeká na Velikonočních trzích, které na Jiřáku startují už tento pátek?
Redakce
31. 3. 2015
Obsahují hamburgery z McDonald´s antibiotika?
Společnost McDonald´s v Americe začala pracovat na snižování antibiotik v kuřecím mase. Čeká to i Evropu?
Kateřina Čepelíková
31. 3. 2015
Počet nových komentářů
1
Pampeliškový med není med
Je tu jaro a s ním jeden z přetrvávajících zvyků vyrábět si z květů pampelišek a řepného cukru (sacharózy) vlastní „med“. O skutečný med ale vlastně nejde, účel osladit sice splní, ale jinak za moc nestojí.
Petr Havel
30. 3. 2015
Počet nových komentářů
24
Nejhorší potraviny před spaním
To, co jíme, ovlivňuje kvalitu spánku. Mnohé potraviny a nápoje nás ovlivní i na několik hodin předem. Které to jsou?
Kristina Vacková
27. 3. 2015
Počet nových komentářů
19
Test: Pravá čokoláda, nebo jen náhražka?
Blíží se Velikonoce a nákup výslužky pro děti i koledníky. Víte, jak vybrat kvalitního čokoládové zajíce a vejce?
Redakce
26. 3. 2015
Počet nových komentářů
2
Polívkování: Přijďte na Náplavku ochutnat všechny polévky světa
Aktualita
Už tuto sobotu 28. března se na Hořejším nábřeží na Náplavce uskuteční food festival se zaměřením na polévky. Polívkování. Za třicet korun tak ochutnáte celý svět.
Redakce
26. 3. 2015
Počet nových komentářů
4
Zapomenuté potraviny: Co jsou dřínky?
Málo známé dřínky se dají zavařovat a nakládat stejně jako olivy. Hodí se do zavařenin i omáček. Jsou plné vitamínu C a rostou pomalu na každé teplejší mezi.
Blanka Chocová
26. 3. 2015
Plzeňské farmářské trhy začínají šestou sezónu: „Revoluci nechystáme!“
Aktualita
V sobotu 28. března se letos poprvé sejdou milovníci fajnového jídla na náměstí Republiky v Plzni. Plzeňské farmářské trhy začínají.
Redakce
25. 3. 2015
Přehled uzavřených restaurací
Aktualita
SZPI od ledna 2015 dohlíží i na provozovny veřejného stravování. Ke kontrole tak státní potravinářské inspekci přibylo zhruba pětatřicet tisíc provozoven. Pustila se do toho s vervou.
Redakce
25. 3. 2015
Počet nových komentářů
8
Jak se obchody staví ke svým chybám?
Prodejny potravin ne vždy fungují podle našich představ, tu najdeme plesnivou zeleninu, tu prošlý salám. Stávat by se to nemělo, ale stává se. Jak na konfrontaci s pochybením reagují samotné obchody?
Kateřina Čepelíková
25. 3. 2015
Počet nových komentářů
3
Proč pěstujeme bylinky, když nás to nebaví?
Kde kdo má dnes na parapetu řadu květináčů plných bylinek, na balkoně pak truhlíky s jahodami a jablůňkou. Pěstujeme kde co, protože je to trendy, ale vlastně nás to nebaví.
Redakce
24. 3. 2015
Od chovatele můžete koupit max. 60 vajec
Aktualita
Od března tohoto roku platí pro prodej vajec nová pravidla. Jaká vejce a kolik jich můžete koupit od chovatele nebo na trhu?
Redakce
24. 3. 2015
Počet nových komentářů
4
COŽE: hlína k jídlu?!
Jedlá hlína? Co to je? Je to opravdu speciální druh zeminy? Nebo jen název pro nějakou kulinářskou specialitu? Každopádně se „to“ občas objeví na jídelním lístku.
Kristina Vacková
24. 3. 2015
Počet nových komentářů
6
Chilli – kdy je zdravé a kdy už ne?
Chilli je rostlina, která vám způsobí oheň na jazyku a možná i slzu v oku. A to kdekoli: když budete jíst pikantní mexickou omáčku, dušené sečuánské maso, doutnající indické kari nebo šťavnatou thajskou kuchyni.
Kristina Vacková
23. 3. 2015
Počet nových komentářů
4
Veterináři objevili nelegální hospodu
Galerie
Redakce
20. 3. 2015
Ve školách snad odzvoní sladkostem a limonádám
Aktualita
Senát dnes projednává novelu školského zákona. Mimo jiné se zabývá stravováním. Pokud zákon projde, znamená to konec pro nezdravé potraviny ve školách.
Redakce
19. 3. 2015
Počet nových komentářů
64
Food stylista je tak trochu podvodník
Rozhovor
Jak vznikají nádherné obrázky jídla? Podobně jako nádherné obrázky modelek. „Je to hodně podobné, jen můj objekt se nehýbe a mohu s ním dělat, co potřebuji,“ říká jeden z mála českých profesionálních food stylistů JAN HAJNÝ.
Kristina Vacková
19. 3. 2015
Počet nových komentářů
3
Food styling – tipy a triky při fotografování jídla
Setkali jste se s fotografováním jídla, nebo vám přijde profese food stylisty sexy a záviděníhodná? Chcete se dozvědět více o tomto oboru? Podívejte se, jak zachytit „mňam“ faktor a další triky.
Kristina Vacková
19. 3. 2015
Počet nových komentářů
1
Kytkožrout se v zimě ukájí šnytlíkem z hypermarketu
Patří květina do vázy, nebo na talíř? Člověk by mohl mít kytkožrouty za blázny, ale až zjistíte, co všechno se dá jíst a čím vším se dají pokrmy ozdobit, vázu schováte a kytkožroutem se stanete.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2015
Počet nových komentářů
1
V USA schválili „zmutovaná jablka“. Nehnědnou
Začátkem března byla ve Spojených státech poprvé schválena geneticky modifikovaná jablka. Jedná se o dvě odrůdy jablek s modifikací zaměřenou proti hnědnutí. Je to urážka, bouří se odpůrci GMO.
Kristina Vacková
17. 3. 2015
Počet nových komentářů
15
Došla vejce? Vraž do toho banán
Rozhovor
Příručka začínajícího vegana, tak by mohl znít podtitul originální kuchařky Místo vejce banán. Ale je i pro ty, kdo chtějí svému jídelníčku dodat pestrost nebo jen ulevit těžkému žaludku.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2015
Počet nových komentářů
35
Odborník o raw stravě: Používejte víc selský rozum
Popularita raw food, výhradně syrové stravy, roste. Dá se ale s takovým jídelníčkem přežít? Co na to říká nutriční terapeut?
Blanka Chocová
13. 3. 2015
Počet nových komentářů
7
Falšování medu v Česku vesele pokračuje
Aktualita
SZPI zjistila, že se do oběhu opět dostal falšovaný med. Tentokráte na pranýři visí medy společnosti Včelpo, kterým byly také hned odebrány dvě značky kvality. Oprávněně?
Kateřina Čepelíková
12. 3. 2015
Počet nových komentářů
7
10 nejzdravějších národních kuchyní světa
Ohlížíte se po něčem dobrém. Možná se stavíte v indické restauraci nebo na skok u Číňanů. Dnes najdete jakoukoli kuchyni, na jakou si jen vzpomenete. Které jsou ty zdravé a čemu se raději vyhnout?
Kristina Vacková
12. 3. 2015
Počet nových komentářů
5
Znáte superovoce?
Galerie
Ovoce extrémně bohaté na minerály, vitamíny, barviva a navíc se silnými antioxidačními účinky má často exotický původ. K nejznámějším druhům patří například granátové jablko, mangostan, papája nebo pitahaya.
Redakce
11. 3. 2015
Dilemata červené řepy
Tři vědecké studie došly k rozdílným výsledkům. Pro koho je červená řepa prospěšná a nakolik jsou její očekávané příznivé účinky spíše pověrou?
Pavel Houser
11. 3. 2015
Počet nových komentářů
8
Jak se vyrábí cukr: pohádka o veliké řepě in natura
V České republice se vyrábí cukr z cukrové řepy. Jak ale z bulvy vznikne kilovka krystalků, kterou koupíme v obchodě? A jak se dnešní výroba liší od té původní, dvě stě let staré?
Kateřina Čepelíková
10. 3. 2015
Počet nových komentářů
8
Kitchenette: Food blog byl můj sen
Rozhovor
Ještě před třemi lety zkrášlovala ženské tváře, dnes je autorkou úspěšné knihy a food blogu, který má téměř třicet tisíc fanoušků. Jak se Markéta Pavleje aka Kitchenette k vaření dostala?
Kateřina Čepelíková
9. 3. 2015
Počet nových komentářů
1
8 způsobů, jak rozproudit zpomalený metabolismus
Špatně fungující metabolismus, tedy látková přeměna, může být příčinou nadváhy i dalších zdravotních potíží. Co s tím?
Kristina Vacková
6. 3. 2015
Počet nových komentářů
8
Proč je japonská kuchyně považována za zdravou?
V Evropě panuje názor, a ponechme si zatím soud, či zdravý nebo mylný, že japonská kuchyně patří k těm nejzdravějším na světě. Jak je to ale doopravdy?
Kristina Vacková
5. 3. 2015
Počet nových komentářů
3
3 331
–
3 360
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
110
111
112
113
114
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji