největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 051
–
4 080
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
134
135
136
137
138
140
Následující strana
Poslední strana
Fenomén českých polévek
Málokterá země má tak velký výběr polévek jako ČR. Navíc naše polévky jsou zvláštní – ingredience v nich nejsou rozmixovány, ale „vcelku“. To mimo jiné způsobuje nižší ztrátu vitamínů.
Petr Havel
27. 2. 2013
Počet nových komentářů
4
Koňské maso není vhodné pro humanitární účely, řekl ministr
Aktualita
Petr Bendl neschvaluje nápad rozdat potraviny, v nichž byla nelegálně použita konina, chudým lidem. Nejasný původ představuje nejasnou kvalitu. Na trhu nemá podle ministra co dělat.
Lenka Krbcová
26. 2. 2013
Počet nových komentářů
4
Případ zaměněného salátu aneb 5 metod, jak okrást zákazníka
Je to zvláštní úkaz. Mýlit se je lidské, to zase ano, ale jak se stane, že se někdo plete vždycky ve svůj prospěch? To se totiž pravidelně děje obchodníkům při prodeji potravin. Záhada.
Lenka Krbcová
26. 2. 2013
Počet nových komentářů
52
I IKEA míchala do jídla koňské maso
Aktualita
Skandál s nedeklarovaným koňským masem se šíří Evropou. Na světě jsou další dva výrobky, které koninu na obale nepřiznaly, a přesto ji obsahovaly. Je mezi nimi i jídlo z IKEA.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Recepty z farmářského trhu: nová kniha Hanky Michopulu pro jaro a léto
Aktualita
Pokud rádi kuchtíte z tradičních i netradičních surovin z vlastní zahrádky nebo od farmářů, máte možnost načerpat jarně-letní inspiraci v 2. dílu Receptů z farmářského trhu.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Hrají si na mléko a přitom jsou z vody. Poznáte to?
Možná už roky kupujete napodobeniny mléčných výrobků a ani o tom nevíte. Výrobci jsou vynalézaví a prodejci s nimi drží krok. Podívejte se na ty nejznámější náhražky na trhu.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Počet nových komentářů
4
Kakao je droga. Nahradíme ho karobem?
Kakao často způsobuje alergie. V současné době bývá hodně nahrazováno karobem. Tzv. svatojánský chléb lze použít všude tam, kde se používá kakao. Končí éra kakaa a začíná doba karobu?
Taťána Kročková
22. 2. 2013
Počet nových komentářů
12
Kauza koňské maso: jde především o klamání spotřebitele
Sníst koninu je pro někoho z etických důvodů nepředstavitelné. Její požití vás však na máry nepoloží, jak je někdy mylně interpretováno. Problém s koňským masem v potravinách je jinde.
Petr Havel
21. 2. 2013
Počet nových komentářů
2
Potvrzeno: Nowaco má ve výrobcích koninu
Aktualita
SZPI si v laboratoři nechala prověřit vytipované potraviny, které by mohly obsahovat nedeklarované koňské maso. Známe výsledky odborných analýz a máme fotografie hříšníků. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
20. 2. 2013
Počet nových komentářů
6
Konina v potravinách hýbe i Českem
Aktualita
V minulém týdnu se objevilo koňské maso v Irsku. V posledních dnech rozpohybovala konina i Evropu. Máme se obdobných nálezů obávat i v Česku, když se u nás koně také porážejí?
Kateřina Čepelíková
19. 2. 2013
Počet nových komentářů
6
Řepka se nehodí jen do nádrže auta
Dáme si ji do vázy, do nádrže auta, pohnojíme s ní trávník a ještě z ní dostaneme olej pro vaření. Představíme si univerzální rostlinu, která dává lepší olej než olivy – řepku olejku.
Kateřina Čepelíková
19. 2. 2013
Počet nových komentářů
16
Hloupý a chytrý nákup. Najdete 10 rozdílů?
Ve značení potravin není lehké se vyznat. Jako bychom tu hru hráli při každém nákupu. Najdete rozdíly mezi dvojicemi, které se tváří podobně? Vyzkoušejte (u nás to máte zadarmo).
Lenka Krbcová
18. 2. 2013
Počet nových komentářů
11
Kysané zelí neobsahuje vitamin C, zjistil dTest
Aktualita
Konzumace kysaného zelí je doporučována hlavně díky vysokému obsahu vitaminu C. Jenže, jak potvrdily nejnovější testy, výrobci nešetrnou sterilací dokážou céčko ze zelí vymazat.
Kateřina Čepelíková
13. 2. 2013
Počet nových komentářů
10
Pozor na histamin v rybím mase
Rybí maso patří k nejzdravějším. Nesprávné opracování nebo skladování však skrývá riziko tvorby nadlimitního množství histaminu. Jeho vysoká konzumace pak způsobuje pseudoalergii.
Petr Havel
13. 2. 2013
Počet nových komentářů
2
Secret of Raw: restaurace bez sporáku
Nachystat oběd bez rozpálené plotny se na první pohled jeví jako úkol nadlidský. Jde to. Dokonce lze v takových podmínkách připravovat jídla pro restauraci. Ovšem vitariánskou.
Kateřina Čepelíková
12. 2. 2013
Počet nových komentářů
44
Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky
„Kdybyste tvrdili, že je auto jako auto, oblek jako oblek, každý se vám vysměje,“ říká uzenář, majitel nejlepší firmy roku 2011. Značka se dnes cení mnohem víc u kalhot než u potravin.
Petr Havel
11. 2. 2013
Počet nových komentářů
169
Pizza předběhla řízek i smažák, před ní je jen svíčková
Aktualita
Svíčková, pizza a italské těstoviny – to jsou nejoblíbenější jídla Čechů podle internetové ankety. Denně se v České republice sní na 85 tisíc pizz.
Lenka Krbcová
8. 2. 2013
Počet nových komentářů
3
Bodlákový olej je lisovaný za studena
Olej z bodláků? Ano, ale ne toho z obyčejného ostnatého plevele, co vám roste za plotem. Bodlákový olej nepíchá, zato léčí. Sice se na něm nesmaží, ale je výborný pro studenou kuchyni.
Jana Poncarová
8. 2. 2013
Počet nových komentářů
1
Označení „ze zemí EU a mimo EU“ říká jen to, že potravina pochází z této planety
Aktualita
Informace o původu potravin je důležitá pro sedmdesát procent spotřebitelů. Ukázal to průzkum v několika evropských zemích. Přesné informace o původu přitom zpravidla chybí.
Lenka Krbcová
7. 2. 2013
Počet nových komentářů
9
České zemědělství je pr*ser, tvrdí Babišův muž
Takto radikální je ve svých názorech Jaroslav Faltýnek, předseda Agrární iniciativy. Snaha změnit věci k lepšímu tu je, a to přímo z Ministerstva zemědělství. Jen je to snaha polovičatá…
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2013
Počet nových komentářů
3
Zrádná máslová ryba: vyvolává olejový průjem
Pamakrela tmavá, zvaná také Oilfish či u nás máslová ryba, patří k darům moře, které nemůžeme jíst jen tak. Jedovatá je třetina mořských ryb. U máslové ryby je maximální porce 170 gramů.
Petr Havel
6. 2. 2013
Počet nových komentářů
13
Ceny potravin u nás a „na Západě“ se nijak zvlášť neliší
GALERIE – Jedna a ta samá zmrzlina, káva, pizza, čokoláda – čtyři země, čtyři ceny. Ale nejsme na tom vždy nejhůř, jak se často tvrdí. Porovnejte ceny potravin u nás a v zahraničí.
Lenka Krbcová
5. 2. 2013
Počet nových komentářů
68
Server Vitalia.cz má rekordní návštěvnost. Zejména „díky“ nekvalitním potravinám
Aktualita
Čtenost serveru Vitalia.cz meziročně vzrostla o 168 %. V lednu padla hranice dvou miliónů zhlédnutých stran. Největší zájem je o téma kvality potravin.
Lenka Krbcová
4. 2. 2013
Do pečiva se derou nové složky. Šanci uspět ale nemají
Pšenice a žito i nadále zůstávají hlavními surovinami při pečení chleba, společnost jim však chtějí dělat i amarant, quinoa, konopí nebo chia semena. Proč, když se to nevyplatí?
Kateřina Čepelíková
4. 2. 2013
Počet nových komentářů
4
Škrob v jogurtech není žádný zločin
Musíme si vybrat – buď budeme jíst tučnější jogurty bez škrobů, nebo light jogurty se škroby. Jinak to nejde. Jedině bychom chtěli jogurty pít.
Petr Havel
1. 2. 2013
Počet nových komentářů
23
Dovoz polských potravin do Česka se zvýšil čtyřnásobně
Přestože se v loňském roce provalilo mnoho nebezpečných či falšovaných polských potravin na našem trhu, jejich obliba nadále vzrůstá. Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR ví, proč.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Počet nových komentářů
6
Konečně párky, které jsou dětské - nejen názvem
Aktualita
Pročítat se složením všech potravin, které skončí v nákupním vozíku, stojí fůru času. Usnadnit práci vám pomůže logo CEFF, kterým byly oceněny další potraviny bez chemie.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Gastro Tour 2013 – festival profesionální gastronomie je otevřen i pro veřejnost
Aktualita
Inspirace a novinky pro gastronomické profesionály i gurmány nabídne specializovaný festival. Začíná 7. února.
Lenka Krbcová
30. 1. 2013
Vše, co člověk potřebuje k životu, je v jediném semínku
Všechno, co člověk potřebuje k životu, se možná nenaučí v mateřské školce, ale jistě najde v jednom jediném malém semínku. Konopná, slunečnicová či další semena nejsou jen pro ptáky.
Taťána Kročková
29. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba
Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2013
4 051
–
4 080
/
4 816
První strana
Předchozí strana
130
134
135
136
137
138
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji