Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 051
–
4 080
/
4 778
První strana
Předchozí strana
130
134
135
136
137
138
140
Následující strana
Poslední strana
Má kilo mouky tisíc gramů? Podle výrobců ne
Mouka, ovesné vločky, káva, mák, sušená smetana… Jsou lehčí či těžší, než uvádí výrobce na obale? Převážili jsme je a víme, zda výrobci dodržují danou hmotnost.
Kateřina Čepelíková
18. 1. 2013
Počet nových komentářů
10
Vykrmit raka trvá deset let
Chov raků je běh na středně dlouhou trať. Možná proto u nás není jediný producent a ani raci ze zahraničí nejsou běžně k mání. Přitom raky lze rozmanitě kulinářsky upravit.
Petr Havel
17. 1. 2013
Počet nových komentářů
13
Čerstvé ovoce může být nově konzervováno voskem
Aktualita
Na sklonku loňského roku vstoupilo v platnost nové nařízení Evropské komise, které umožňuje používání lešticích látek pro ošetření povrchu dováženého ovoce. V zájmu lepší konzervace.
Kateřina Čepelíková
16. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Sklizeno otevírá další prodejnu v Praze
Aktualita
Čtvrtou prodejnu s dobrými lokálními potravinami najdete již brzy na Dejvické. Bude trochu jiná než ostatní. Sklizeno chce výhledově prodávat také kvalitní jídlo ze zahraničí.
Lenka Krbcová
15. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Nejdražší sůl není z moře, je z Podravky
Koupili byste si kilo obyčejné jedlé soli za 140 Kč? Ale děláte to. Věříte, že v potravinách bez glutamátu žádný není? Nevěřte. Zkoumali jsme obsah dochucovadel a víme, co v nich je.
Kateřina Čepelíková
15. 1. 2013
Počet nových komentářů
19
Cizinec měl prodejnu potravin plnou myšinců. Funguje dál
Aktualita
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v minulém týdnu navštívili prodejnu, kde se ve skladech i přímo pod prodejním pultem nacházelo velké množství myšího trusu.
Kateřina Čepelíková
14. 1. 2013
Počet nových komentářů
4
Medu horko nevadí, ale jen chvilku
Čaj s medem je zdravější než s obyčejným cukrem, med mimo jiné obsahuje vitaminy a užitečné enzymy. Pokud lžičku s medem vložíte do horkého čaje, nic se neděje, jinak je to při pečení.
Anna Příhodová
14. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
V našem potravinářství chybí pozitivní vzory
Máme i dobré potraviny a významné osobnosti v oboru, ale nemluvíme o nich. Pak je závěr o ČR jako smetišti Evropy logický. Obraz tuzemské potravinářské produkce je totiž zcela tristní.
Petr Havel
10. 1. 2013
Počet nových komentářů
12
Farmářské trhy 2013: první termíny exkluzivně na Vitalia.cz
Některé farmářské trhy si vybraly jen krátkou zimní přestávku a brzy opět zahájí pravidelný prodej. Na některých místech dokonce můžete nakupovat lokální potraviny již teď.
Lenka Krbcová
9. 1. 2013
Nejhorší potraviny roku 2012
Potraviny na pranýři fungují již půl roku. Podívali jsme se na to, které potraviny mají opakovaně potíže s kvalitou a v kterých obchodech nevidí plíseň, ani kdyby se regály zelenaly.
Lenka Krbcová
8. 1. 2013
Počet nových komentářů
13
Velká nemocnice vaří sedm tisíc jídel denně a vyhoví prý i vašim rozmarům
Nemocniční vývařovna funguje jako malá továrna, včetně pásu, nad nímž dohlíží dietní sestra. Nejíte třeba rýži? Stačí říct. Unikátní pohled do kuchyně, kam se nemáte šanci dostat.
Kateřina Čepelíková
7. 1. 2013
Počet nových komentářů
15
Užitečná publikace pro nákup kvalitních potravin je zdarma
Aktualita
Všude je plno informací o špatných potravinách na českém trhu. Jak oddělit zrna od plev? Poradí nová publikace Ministerstva zemědělství. Je v ní všechno, co potřebujete vědět.
Kateřina Čepelíková
4. 1. 2013
Počet nových komentářů
2
Uzení tekutým kouřem mají mnozí za podvod
K uzení se používají tři druhy kouře, klasicky studený a teplý a nově i tekutý, proti němuž má řada lidí výhrady. Spotřebitel by minimálně chtěl vědět, jaký způsob byl u výrobku použit.
Petr Havel
4. 1. 2013
Počet nových komentářů
16
Růst cen potravin v roce 2013 je neodvratný
Bez ohledu na cokoli ceny potravin v ČR v novém roce porostou. Ne hned, ne pravidelně a ne moc, ale prakticky jistě. Mimo jiné i proto, že potraviny u nás patří k nejlevnějším v celé EU.
Petr Havel
2. 1. 2013
Počet nových komentářů
8
Ohnivá bowle a další silvestrovské recepty bez nudy
GALERIE: Chipsy, chlebíčky s haldou majonézy a estráda v televizi. I takový může být Silvestr. Ale také nemusí. Stoly se mohou prohýbat pod veselými chlebíčky i pod ohnivou bowlí.
Kateřina Čepelíková
28. 12. 2012
Sýry, jak je neznáte
GALERIE – Rytíř Řádu camembertu Ladislav Likler představuje sbírku sýrových etiket, která čítá dvě stě dvacet tisíc kousků z celého světa. Nahlédneme i do jeho bohaté galerie etiket.
Kateřina Čepelíková
27. 12. 2012
Během fyzické aktivity jezte, radí profesionálka
Cyklistická závodnice Katarína Hranaiová o zdravé výživě v kombinaci s rekreačním sportem. Postřehy sportovkyně, pro kterou je kvalitní stravování nedílnou součástí dobrého výkonu.
Katarína Hranaiová
26. 12. 2012
Počet nových komentářů
7
Zpracovatelé masa jsou šejdíři
Aktualita
Platit za vodu stejné peníze jako za maso? To se tedy vyplatí… SZPI našla vodou nadopované maso v těchto obchodech: Tesco, Billa, Ahold a Globus. Podívejte se na fotogalerii hříšníků.
Kateřina Čepelíková
21. 12. 2012
Počet nových komentářů
14
Recept na odlehčené Vánoce: uleví vaší váze i žaludku
Pálení žáhy, nafouknuté břicho, pocit těžkosti nebo žlučníkový záchvat. Připomíná vám to minulé vánoční svátky? Letos bude vše jinak, pokud dodržíte několik jednoduchých zásad.
Jana Poncarová
21. 12. 2012
Test majonéz: Základem je voda a stěží jeden pasterizovaný žloutek
Bramborový salát bez majonézy je jak Ježíšek bez dárků. Nakoupili jsme několik druhů a podívali se, co v nich je. Vědra vody, škrobu, éček, ale jsou i čestné výjimky.
Kateřina Čepelíková
20. 12. 2012
Počet nových komentářů
6
Hermelínový salát z Globusu je urážkou spotřebitele
Vítěz ankety o nej-ÉČKO-vější potravinu nasbíral nejvíce trestných bodů „díky“ více než 30 přídatným látkám. Dalšími kandidáty anticeny byly saláty, pomazánky i pochoutky pro děti.
Lenka Krbcová
19. 12. 2012
Počet nových komentářů
17
E-shopů s potravinami je jako šafránu. Zkusili jsme u nich nakoupit na Vánoce
Online nákup potravin je u nás v plenkách. Jak by dopadla štědrovečerní večeře, kdybyste suroviny na ni chtěli pořídit od počítače? Hlady neumřete, ale budete servírovat zajíce v pytli.
Lenka Krbcová
18. 12. 2012
Počet nových komentářů
6
Největší omyly o vánočních kaprech
Kapr je stálicí štědrovečerního menu, i v běžném jídelníčku roste spotřeba ryb. Při jejich přípravě a konzumaci ale chybujeme. Do polévky dáváme vnitřnosti a kapry stahujeme z kůže.
Petr Havel
17. 12. 2012
Počet nových komentářů
2
Rybu nesmí zabít každý
Aktualita
Kaprům zbývá pár dní života. Jak poznat prodejce, který k němé tváři není humánní, a na co si dát pozor při samotném prodeji? Dozvíte se také, proč dobrým skutkem je, když kapra zabijete.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2012
Test vánoček: Kolik je v rozinkové rozinek? Tipněte si
Vánočky z obchodu berou dech. Jsou tak suché a dusivé. Vypadají skoro stejně, uvnitř je ledacos. Od éček po papayu. Od margarínu po máselný tuk. Ale najdou se i výjimky.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2012
Počet nových komentářů
1
Přešlechtěné prase vám chutnat nebude
Po tématu hovězího masa se tentokrát věnujeme kvalitě vepřového. Smutným výsledkem úsilí o co nejlibovější maso je flákota sice netučná, ale spíše tuhá a bez výraznější chuti.
Petr Havel
13. 12. 2012
Počet nových komentářů
2
Ani před Vánocemi inspekce nezahálí
Aktualita
V předvánočním shonu se lehce stane, že obchodník uvede špatnou cenu u prodávaného zboží. Jenže někdy to může být záměr. Proto Petr Bendl vydal nařízení: zintenzivnit kontroly prodejců.
Kateřina Čepelíková
11. 12. 2012
Káva v supermarketu je stará
Chcete si vařit dobrou kávu? Podle odborníků je prakticky jedno, jakou koupíte, pokud jdete do běžné prodejny potravin. A kapsle? Neohromí. Jedině když kafe přinese George Clooney osobně.
Kateřina Čepelíková
11. 12. 2012
Počet nových komentářů
22
Cena kapra je letos kolem osmdesáti korun
Aktualita
Za kolik letos obchodníci prodávají vánočního kapra? Odhady i sliby se pohybují zhruba od 75 do 90 korun za kilo. Oproti loňskému roku tak kapři pravděpodobně o pár korun podraží.
Lenka Krbcová
10. 12. 2012
Zdravotní nezávadnost potravin je důležitější než jejich kvalita
Zákon o potravinách čeká novela, nejvýznamnější po mnoha letech, a její podobu často komentují amatéři nebo „hlas lidu“. Mezi hlavní rizika patří mylný výklad naprosto základních pojmů.
Petr Havel
10. 12. 2012
Počet nových komentářů
5
4 051
–
4 080
/
4 778
První strana
Předchozí strana
130
134
135
136
137
138
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji