Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 321
–
4 350
/
4 778
První strana
Předchozí strana
140
143
144
145
146
147
150
Následující strana
Poslední strana
Farmářské trhy: začínají nové i "staronové"
Nové i již tradiční farmářské trhy se rozjíždějí, přibývají také prodejny, v nichž farmářský sortiment najdete po celý týden, po celý rok. Už otevřeli na vašem oblíbeném trhu?
Lenka Krbcová
12. 3. 2012
Které květiny se dají jíst?
Zatímco nad salátem z lístků rukoly nebo polníčku už se nikdo nepozastaví, jedlé květiny jsou pořád exotika. Mají kytky vůbec nějakou chuť? Kde se dají použít a čemu se vyhnout?
Anna Příhodová
12. 3. 2012
Počet nových komentářů
3
Tři pravidla pro nákup dobré šunky
Na pultech prodejen i na trzích můžeme najít celou plejádu šunek. Jak si v tak širokém spektru vybrat opravdu kvalitní výrobek? Odborník nabízí základní vodítka pro výběr dobré šunky.
Redakce
9. 3. 2012
Počet nových komentářů
11
Špekáčková vyhláška garantuje podíl masa. Ale jen v českých uzeninách
To na snímku vlevo je špekáček hodný svého jména podle tuzemské legislativy. To vpravo je „takyšpekáček“. Obsahuje sóju a barviva a špekáček se mu říkat nesmí. Pokud je ovšem český.
Petr Havel
9. 3. 2012
Počet nových komentářů
2
Pět typů strávníků – nejméně je otesánků a věčných dietářů
Gurmán, otesánek, stravovací pragmatik, věčný dietář a vyrovnaný strávník. Do těchto pěti kategorií rozdělili strávníky autoři průzkumu a zmapovali jejich návyky. Poznali byste se taky?
Redakce
8. 3. 2012
Celozrnné pečivo, nebo jen obarvené? Jak se to dá poznat
Kupujete si celozrnné pečivo, protože ho považujete za zdravější a navíc vám víc chutná? A poznáte ho vůbec? Ne všechno, co se za něj vydává, by se tak skutečně dalo označit.
Anna Příhodová
7. 3. 2012
Počet nových komentářů
17
Červené maso bychom měli péct při nízkých teplotách. Bude lepší a zdravější
Péct či smažit maso dlouho a za vysokých teplot vede k tomu, že si v jídle zbytečně vyrábíme rakovinotvorné látky. Dokazuje to nová práce ze Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity.
Redakce
6. 3. 2012
Které diety jsou podle lékařů nebezpečné?
Některé diety jsou účinné, jiné sice nesmyslné, ale celkem neškodné. A pak takové, před kterými odborníci varují. Paleodieta, Čínská studie a Atkinsova dieta prý mohou i ublížit.
Lenka Krbcová
6. 3. 2012
Počet nových komentářů
15
Farmářské trhy - novinky a změny v Praze
Sezóna trhů se rozjíždí a s ní přichází řada změn: Jiřák, Kubáň, Tylák, náměstí Republiky… Podívejte se na novinky z hlavního města a vyberte si v přehledu farmářských trhů z celé ČR.
Redakce
5. 3. 2012
Počet nových komentářů
1
Nedostatek vajec nehrozí a jejich ceny postupně poklesnou
Nepříjemné rozčarování zažívají spotřebitelé nejen v České republice, ale v celé EU. Vejce poměrně výrazně podražila a v regálech některých obchodů navíc někdy zcela chybí. Proč?
Petr Havel
5. 3. 2012
Počet nových komentářů
8
Kupujete výrobky se značkou obchodních řetězců?
Supermarkety lákají zákazníky mimo jiné na své vlastní značky. Proč ne, musíte však vědět, co se za tím skrývá. Tzv. privátky, privátní značky, totiž mohou znamenat ledacos.
Anna Příhodová
2. 3. 2012
Počet nových komentářů
10
Člověk má být zdravý, bohatý a šťastný. Jak to souvisí s jídlem?
„Kdyby mi chyběl řízek, nebyla by to správná cesta,“ říká vitariánka Anna Hýžová v rozhovoru o jídle, který nakonec jen o jídle není. Spíš o hledání cesty, na které vám bude dobře.
Lenka Krbcová
1. 3. 2012
Počet nových komentářů
35
Fritování bez tuku? Ne tak docela
Fritovací hrnce, které potřebují k osmažení minimum oleje, jsou hit. Jenže příznivci smaženého jídla musí být výsledkem nutně trochu zklamaní. Ani délka přípravy nepotěší.
Anna Příhodová
29. 2. 2012
Počet nových komentářů
1
Třetina teplého čerstvého pečiva se tak jen tváří
Teplé pečivo krásně voní i chutná. Jak je možné, že se z něj brzy stane nedobrá gumová věc? Protože často nejde o čerstvý rohlík, ale zmrazený a třeba po měsících dopečený výrobek.
Anna Příhodová
28. 2. 2012
Počet nových komentářů
2
Další potraviny s falšovaným datem spotřeby: Billa, Kaufland, Tesco
Na balených uzeninách a sýrech prodejci „upravili“ etikety, nevyprodané nakrájené salámy prodávali v rozporu s předpisy i další den. Inspekce zveřejnila aktuální přehled hříšníků.
Redakce
27. 2. 2012
Počet nových komentářů
3
Tavený sýr není směs rozpuštěných starých sýrů aneb mýty o taveňácích
Také si myslíte, že tavené sýry jsou roztavenou směskou starých zbytků nejrůznějších druhů sýrů a závadných sýrů? Nebo že jsou nezdravé kvůli procentu éček? Je to pravda, nebo ne?
Redakce
24. 2. 2012
Počet nových komentářů
10
Párek, který neobsahuje maso? Klidně
Až si půjdete koupit párky nebo špekáčky, ptejte se, zda v nich je maso. Zdá se vám to přehnané? Není. Naše legislativa sice určuje složení, jenže někteří výrobci dobře vědí, jak na to.
Anna Příhodová
24. 2. 2012
Počet nových komentářů
23
Lidl prodává "pravou českou zabijačku" z Německa
Drzost některých obchodních řetězců nezná mezí: coby pravou českou zabijačku prodávají i tlačenku z Německa. Další řetězec zase pod vlajkou České republiky prodává salámy či chleba.
Redakce
23. 2. 2012
Počet nových komentářů
8
Jíst pomalu? Ano. Ale organizovat se kvůli tomu?
Když před několika lety vzniklo hnutí Slow Food neboli Pomalé jídlo jako protipól rychlého občerstvení – fast foodu, znělo to dobře. Jenže se to nějak zvrtlo.
Anna Příhodová
23. 2. 2012
Počet nových komentářů
3
Vaření v páře: všechny přístroje v testu obstály
Časopis dTest vyzkoušel parní hrnce i parní trouby a doporučuje: Vařte v páře! Jídlo se nepřipálí, nerozvaří ani nedochází k přenosu pachu mezi jednotlivými potravinami.
Redakce
22. 2. 2012
Počet nových komentářů
2
Test chlebů – už druhý den jsou některé na vyhození
Taky vás tak naštve, když si koupíte chleba a druhý den se nedá jíst, protože je plesnivý? Rozhodli jsme se vyzkoušet, jak dlouho vydrží různé druhy a za různých podmínek. Podívejte se.
Kateřina Kolářová
22. 2. 2012
Počet nových komentářů
59
Kvalitní chleba nemůže stát 9,90, říká pekař
ROZHOVOR – Pekař Jan Mervart ze známého Mervartova pekařství vysvětluje, proč se chleba do supermarketů musí šidit, jak dlouho by měl správný bochník vydržet a jak ho skladovat.
Kateřina Kolářová
22. 2. 2012
Počet nových komentářů
51
Ne každý olej "na smažení" se k němu skutečně hodí
Na některých olejích se smažit nedá vůbec, na jiných jen chvíli. A co byste čekali od oleje, u nějž výrobce uvádí: „Může vydávat specifický zápach. Jeho nesporná výhoda je nižší cena.“
Anna Příhodová
21. 2. 2012
Počet nových komentářů
33
Mega zabijačka: Farmářské trhy slaví masopust
Žižkovský masopust s mega zabijačkou a farmářskými dobrotami – to je pozvánka tohoto týdne. Do kalendáře si poznamenejte úterý! Ale tím to nekončí. Zabijačky a farmáře najdete i jinde.
Lenka Krbcová
20. 2. 2012
Obchody falšují u jídla data spotřeby ve velkém
V posledním týdnu neminul den, aby nevyběhla zpráva, že obchodníci, a to i velmi známé řetězce potravin, falšují data spotřeby u potravin. Přelepují nálepky. Věříte supermarketům?
Kateřina Kolářová
20. 2. 2012
Počet nových komentářů
2
Školy z automatů na limonády nemají většinou nic
Nelíbí se vám automat na limonádu ve škole, kam chodí vaše dítě? A utěšujete se, že za něj škola aspoň utrží peníze, které použije třeba na lepší vybavení? Omyl. Kdo platí, je škola.
Anna Příhodová
20. 2. 2012
Počet nových komentářů
5
České potraviny nám chutnají víc
Jsou lepší a kvalitnější potraviny z Česka nebo ze zahraničí? Výzkum ministerstva zemědělství zjistil, že Češi čím dál víc začínají věřit vlastním regionálním potravinám.
Redakce
17. 2. 2012
Počet nových komentářů
3
dTest: Salmonela v kuřatech
Časopis dTest nakoupil 17 kuřat, kuřecích čtvrtek a stehen a udělal bakteriologické vyšetření na přítomnost bakterií. Zjištěné nálezy jsou vážné. Ani jedno kuře nebylo bez salmonely.
Redakce
14. 2. 2012
Je měděné nádobí jen drahou módou nebo je zdravé?
S módou televizních kuchařů vtrhla do Čech móda krásného, leč drahého měděného nádobí. Ozdobí každou kuchyň a vaří se na něm skutečně dobře. Měděné hrnce ovšem nejsou pro pohodlné.
Anna Příhodová
14. 2. 2012
Počet nových komentářů
10
Farmářské trhy mrznou, ale nebalí
V období tradičních masopustů se chystá hned několik akcí, kdy je prodej farmářských produktů doplněn zabijačkou či masopustní zábavou. Budou se konat i mrazech?
Lenka Krbcová
13. 2. 2012
4 321
–
4 350
/
4 778
První strana
Předchozí strana
140
143
144
145
146
147
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji