Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 381
–
4 410
/
4 778
První strana
Předchozí strana
140
145
146
147
148
149
150
Následující strana
Poslední strana
Farmářské trhy 2012 - víme, kde jsou a brzy budou
Oblíbili jste si nakupování na farmářských trzích a teď je marně hledáte? Zjistili jsme, kde se prodává už teď a na kterých místech budou otevírat ještě během zimy.
Lenka Krbcová
9. 1. 2012
Kečup se nedělá z rajčat. Překvapení?
Abychom nemátli – v kečupu jsou rajčata, ale v závodech, kde kečupy vyrábějí, je najdete už zpracovaná ve formě protlaku. Pojďte se s námi podívat, jak a z čeho takový kečup vzniká.
Lenka Krbcová
9. 1. 2012
Počet nových komentářů
17
Kvalita potravin v Česku 2011? Alarmující!
Džemy plné cukru místo ovoce, ryby téměř bez masa, nastavovaný med… to jsou některá zjištění inspektorů, kteří se zaměřili na kvalitu potravin prodávaných u nás v loňském roce.
Lenka Krbcová
6. 1. 2012
Počet nových komentářů
22
Obsahuje pivní rohlík pivo?
Zdá se vám tahle otázka banální? Tak schválně – co má pivní rohlík společného s pivem – pivo, droždí, chmel nebo vůbec nic, jen to slovo v názvu?
Anna Příhodová
6. 1. 2012
Počet nových komentářů
4
Éčka nejsou jen emulgátory – k čemu slouží přídatné látky v potravinách?
Velké tiskací písmeno E a k tomu tří nebo čtyřmístné číslo – to je označení pro látky, které se přidávají do potravin v různých fázích procesu. A není jich právě málo.
Veronika Řeháková
5. 1. 2012
Počet nových komentářů
3
Vadilo by vám, kdyby měly supermarkety o svátcích napříště zavřeno?
Nakupovat do noci, o víkendu, ve svátek se dá ledaskde – u Vietnamců, ve večerce, na pumpě, v hypermarketech… Právě velké obchody ale možná brzy čekají omezení.
Lenka Krbcová
4. 1. 2012
Počet nových komentářů
49
Sedm plus jeden tip - kam na dobrý burger
Ne všechno, co má v názvu slovo burger, patří do jednoho pytle plného glutamátu a semletých chrupavek. Vybrali jsme pro vás osm míst, „burgráren“, odkud budete určitě odcházet spokojeni.
Jan Červenka
2. 1. 2012
Počet nových komentářů
38
6 velkých omylů aneb V pasti rádoby zdravých potravin
Ve snaze prospět svému zdraví nebo postavě pácháme občas pravý opak. Jsou potraviny a nápoje se zdravou pověstí opravdu tak zdravé? Ani náhodou.
Veronika Řeháková
28. 12. 2011
Počet nových komentářů
33
Nakupování potravin na internetu
V době, kdy je internetové nakupování značně rozšířené, přestávají být výjimkou i takto pořízené potraviny. Ale pozor, platí pro ně trochu jiná pravidla než pro ostatní zboží.
Redakce
27. 12. 2011
Farmářské trhy o vánočním týdnu a na Silvestra
Většina trhů se uložila k zaslouženému zimnímu spánku, ale pozor, ne všechny! Přijďte si pro speciality a dobroty na sváteční stůl, anebo se tu potkat s přáteli a ochutnávat na místě.
Lenka Krbcová
26. 12. 2011
Opravdu bychom měli sousto přežvykovat dvacetkrát?
Možná jste taky jako děti soutěžili, kdo bude král, tedy kdo sní jídlo první. Jíst rychle ale není dobře. Nejenom že si ho nevychutnáte, ale zaděláváte si na zdravotní potíže a nadváhu.
Veronika Řeháková
26. 12. 2011
Počet nových komentářů
5
Jak poznat dobrý kečup
Poznat, co je dobrý kečup, a ne jen oslazená (případně pikantní) červená hmota z bůhvíčeho, je umění. Státní zemědělská a potravinářská inspekce radí, jak se v kečupech vyznat.
Redakce
23. 12. 2011
Počet nových komentářů
2
Štědrovečerní kila shodíte chůzí za osm hodin, sexem za sedm
Chcete si Štědrý den fakt užít? Ale hlídáte si linii? Buďte v klidu. Spočítali jsme za vás, za jak dlouho spálíte kapra a cukroví sexem, nicneděláním či hraním počítačových her.
Kateřina Kolářová
23. 12. 2011
Počet nových komentářů
14
Piniové oříšky zničí všechny chutě, zbude jen hořká
Je to záhada, která zatím nemá řešení: proč některé pytlíky piniových oříšků způsobují hořkou pachuť v ústech? Ale tak hořkou, že i čokoláda chutná jako bláto? A je to nebezpečné?
Kateřina Kolářová
22. 12. 2011
Počet nových komentářů
8
Specialitky do kuchyně: "párkorohlíkovače, popkornovače, cukrovatovače..."
Dnes jsou v našem průvodci kuchyňskými spotřebiči na řadě přístroje, které asi málokdo opravdu potřebuje. A jen málokdo tuší, že se něco takového vůbec prodává. Možná vás zaujmou…
Lenka Krbcová
22. 12. 2011
Počet nových komentářů
5
Čeho si všímat u prodejců kaprů
Jak neprohloupit a pořídit domů kapra, který nebyl vystaven zbytečnému stresu? Existuje pár detailů, které vám prozradí, kde kapra neprodává amatér, ale zkušený prodejce.
Redakce
20. 12. 2011
Kapr musí být slizký. Jak poznat zdravou rybu?
Vánoční kapr vám bude chutnat dvojnásob, pokud si dáte záležet a koupíte rybu v co nejlepší kondici. Že kapra nejíte? Dejte si jinou, ale rovněž čerstvou rybu. Jak to poznat?
Anna Příhodová
20. 12. 2011
Kde najdete farmářské trhy těsně před Vánoci?
I v posledním předvánočním týdnu se konají oblíbené farmářské trhy. Míst už značně ubylo, připravili jsme pro vás přehled lokalit, kde stále najdete dobré lokální potraviny.
Lenka Krbcová
19. 12. 2011
Kuchyňský robot zabere klidně celou skříňku
Při nákupu kuchyňských pomocníků musí člověk dobře uvážit nejenom to, k čemu, jak často a pro kolik lidí bude spotřebič používat, ale taky, kam je umístí. Jak vybrat robota?
Lenka Krbcová
19. 12. 2011
Počet nových komentářů
1
Mlýnky na maso umí i plnit klobásy, ne každý to ale využije
Budete si hrát na řezníka amatéra a využijete řeznický nástavec pro plnění střívek, nebo si jen umelete maso na sekanou? Potřebujete různé nástavce? Jak vybrat mlýnek na maso?
Lenka Krbcová
14. 12. 2011
Počet nových komentářů
2
Citrusy jsou sice zdravé, ale kůra je plná nepříznivých éček
Pomeranče, citróny a další citrusové plody jsou lepší než vitamín C v tabletě. Jak poznáte šťavnaté a zdravé kusy a proč se vyhnout třeba strouhání kůry do cukroví nebo kandované kůře?
Richard Gilík
14. 12. 2011
Počet nových komentářů
9
Pětina testovaných másel propadla
Časopis dTest testoval másla dostupná na českém trhu a výsledky nejsou potěšující. Dvě byla žluklá, jedno obsahovalo nepovolené „éčko“ a ve dvou byl překročen přípustný obsah vody.
Redakce
13. 12. 2011
Počet nových komentářů
8
Jaký mixér vybrat - tyčový, ruční, nebo stolní?
Každý z mixérů má své přednosti a nedostatky, záleží na tom, k čemu ho chcete používat. V nabídce jsou jednoduché spotřebiče za několik stovek až po modely podobné robotům za tisíce.
Lenka Krbcová
13. 12. 2011
Počet nových komentářů
18
Vánoční farmářské trhy jsou v plném proudu
Farmářské trhy přidávají mimořádné adventní termíny a kromě tradičního sortimentu nabízejí vánoční pochoutky a dekorace. Najděte si nejbližší trh.
Lenka Krbcová
12. 12. 2011
Sendvičovače a topinkovače nedělají jen sendviče a toasty
Popis parametrů zdánlivě jednoduchých přístrojů někdy připomíná manuál pro piloty. Chcete si je pořídit? Ujasněte si, jestli potřebujete jen základní funkci, nebo i další vychytávky.
Lenka Krbcová
12. 12. 2011
Grilování v zimě? Proč ne, s elektrickými grily to jde i doma
Máte rádi grilování a nechcete o ně přijít ani v zimě? V našem vánočním průvodci kuchyňskými spotřebiči jsme se podívali na základní parametry, které by vás mohly zajímat při výběru.
Lenka Krbcová
9. 12. 2011
Počet nových komentářů
7
Ořechy, které vám nevoní, nekupujte
Kdo má spolehlivého dodavatele ořechů, ať už vlašských nebo lískových, má vyhráno. Kdo ne, musí si dávat dobrý pozor. Platí to nejen o těch do cukroví, ale i různých exotických druzích.
Anna Příhodová
8. 12. 2011
Počet nových komentářů
3
Kupujete vánoční cukroví a sladkosti? Pozor na slevy
Cukroví a sladkosti určené na Vánoce se připravují v předstihu, nezapomeňte proto při nákupu zkontrolovat datum. Za slevami se může ukrývat prošlé zboží nebo nejrůznější náhražky.
Lenka Krbcová
7. 12. 2011
Počet nových komentářů
1
Domácí pekárny toho umí hodně. Možná víc, než potřebujete
Program na bezlepkový chléb – dříve hit pekáren, dnes standard. Současné modely pečou nejen plno druhů chleba, ale také třeba sekanou či koblihy, uhnětou těsto na nudle nebo zavařují.
Lenka Krbcová
7. 12. 2011
Počet nových komentářů
3
Koření léčí. Koriandr ničí bakterie, kari je proti Alzheimeru
Nové výzkumy ukazují, jak koření prospívá zdraví. Například koriandr umí bojovat s bakteriemi včetně agresivní salmonely nebo E.coli, která v létě způsobila úmrtí desítek lidí v Evropě.
Redakce
6. 12. 2011
4 381
–
4 410
/
4 778
První strana
Předchozí strana
140
145
146
147
148
149
150
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji