největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 411
–
4 440
/
4 816
První strana
Předchozí strana
140
146
147
148
149
150
160
Následující strana
Poslední strana
Jíte doma společně?
Stolování s rodinou je důležité, zvlášť pokud máte děti, puberťáky nevyjímaje. I když se možná tváří otráveně, nenechte se odradit. Studie ukazují, že to má větší smysl, než si myslíme.
Richard Gilík
17. 1. 2012
Počet nových komentářů
7
Farmářské trhy 2012: tuto sobotu se přidává tržiště na Jiřáku
Oblíbené farmářské tržiště na Jiřáku zahajuje od soboty pravidelný prodej. Rozšiřuje tak prozatím nepočetné řady otevřených farmářských trhů. Podívejte se, kde už můžete nakupovat.
Lenka Krbcová
16. 1. 2012
Stévie: sladká tráva je třistakrát sladší než cukr
Přírodní sladidlo stévie neboli „sladká tráva“ na rozdíl od cukru hodně dává a nic za to nechce. Vyzkoušejte ji, pokud hledáte variantu cukru nebo umělých sladidel.
Taťána Kročková
16. 1. 2012
Počet nových komentářů
16
Pozor: kuřata z Německa ohrožují život
Veterináři kontrolují dovozy drůbeže z Německa. Ukázalo se, že kuřecí maso prodávané u sousedů obsahuje nebezpečné bakterie odolné vůči antibiotikům, což může ohrozit na životě.
Redakce
13. 1. 2012
Počet nových komentářů
1
Paleodieta – dieta z pravěku? Dvakrát zdravá není
Jezte jako v pravěku, budete výkonnější a zdravější! A ještě možná zhubnete. Tvrdí to alespoň příznivci takzvané paleodiety. Lékaři nad ní ale kroutí hlavou. Proč?
Anna Příhodová
12. 1. 2012
Počet nových komentářů
31
Pekařský med je levnější, ale na chleba nepatří
Možná jste si v obchodě všimli medu, který nese označení „pekařský“. Co že je to za med? Je jiný? V čem se liší od „normálního“ medu a k čemu ho můžeme používat?
Lenka Krbcová
11. 1. 2012
Počet nových komentářů
2
Překyselení organismu ovlivníte hlavně jídlem
Jsme prý moc „kyselí“. Přitom správný poměr kyselin a zásad v těle má velký vliv na naše zdraví a stárnutí. Co tedy jíst, abychom se vyhnuli překyselení? Kupodivu – citrony klidně ano.
Richard Gilík
11. 1. 2012
Počet nových komentářů
17
Umělá sladidla sice nemají kalorie, ale zato vyvolávají chuť na sladké
Po konzumaci potravin se sladidly dostane tělo informace ke zpracování cukru. Ten však chybí, a tak mozek vysílá signály, které jen vyvolají další chuť k jídlu.
Veronika Řeháková
10. 1. 2012
Počet nových komentářů
10
Farmářské trhy 2012 - víme, kde jsou a brzy budou
Oblíbili jste si nakupování na farmářských trzích a teď je marně hledáte? Zjistili jsme, kde se prodává už teď a na kterých místech budou otevírat ještě během zimy.
Lenka Krbcová
9. 1. 2012
Kečup se nedělá z rajčat. Překvapení?
Abychom nemátli – v kečupu jsou rajčata, ale v závodech, kde kečupy vyrábějí, je najdete už zpracovaná ve formě protlaku. Pojďte se s námi podívat, jak a z čeho takový kečup vzniká.
Lenka Krbcová
9. 1. 2012
Počet nových komentářů
17
Kvalita potravin v Česku 2011? Alarmující!
Džemy plné cukru místo ovoce, ryby téměř bez masa, nastavovaný med… to jsou některá zjištění inspektorů, kteří se zaměřili na kvalitu potravin prodávaných u nás v loňském roce.
Lenka Krbcová
6. 1. 2012
Počet nových komentářů
22
Obsahuje pivní rohlík pivo?
Zdá se vám tahle otázka banální? Tak schválně – co má pivní rohlík společného s pivem – pivo, droždí, chmel nebo vůbec nic, jen to slovo v názvu?
Anna Příhodová
6. 1. 2012
Počet nových komentářů
4
Éčka nejsou jen emulgátory – k čemu slouží přídatné látky v potravinách?
Velké tiskací písmeno E a k tomu tří nebo čtyřmístné číslo – to je označení pro látky, které se přidávají do potravin v různých fázích procesu. A není jich právě málo.
Veronika Řeháková
5. 1. 2012
Počet nových komentářů
3
Vadilo by vám, kdyby měly supermarkety o svátcích napříště zavřeno?
Nakupovat do noci, o víkendu, ve svátek se dá ledaskde – u Vietnamců, ve večerce, na pumpě, v hypermarketech… Právě velké obchody ale možná brzy čekají omezení.
Lenka Krbcová
4. 1. 2012
Počet nových komentářů
49
Sedm plus jeden tip - kam na dobrý burger
Ne všechno, co má v názvu slovo burger, patří do jednoho pytle plného glutamátu a semletých chrupavek. Vybrali jsme pro vás osm míst, „burgráren“, odkud budete určitě odcházet spokojeni.
Jan Červenka
2. 1. 2012
Počet nových komentářů
38
6 velkých omylů aneb V pasti rádoby zdravých potravin
Ve snaze prospět svému zdraví nebo postavě pácháme občas pravý opak. Jsou potraviny a nápoje se zdravou pověstí opravdu tak zdravé? Ani náhodou.
Veronika Řeháková
28. 12. 2011
Počet nových komentářů
33
Nakupování potravin na internetu
V době, kdy je internetové nakupování značně rozšířené, přestávají být výjimkou i takto pořízené potraviny. Ale pozor, platí pro ně trochu jiná pravidla než pro ostatní zboží.
Redakce
27. 12. 2011
Farmářské trhy o vánočním týdnu a na Silvestra
Většina trhů se uložila k zaslouženému zimnímu spánku, ale pozor, ne všechny! Přijďte si pro speciality a dobroty na sváteční stůl, anebo se tu potkat s přáteli a ochutnávat na místě.
Lenka Krbcová
26. 12. 2011
Opravdu bychom měli sousto přežvykovat dvacetkrát?
Možná jste taky jako děti soutěžili, kdo bude král, tedy kdo sní jídlo první. Jíst rychle ale není dobře. Nejenom že si ho nevychutnáte, ale zaděláváte si na zdravotní potíže a nadváhu.
Veronika Řeháková
26. 12. 2011
Počet nových komentářů
5
Jak poznat dobrý kečup
Poznat, co je dobrý kečup, a ne jen oslazená (případně pikantní) červená hmota z bůhvíčeho, je umění. Státní zemědělská a potravinářská inspekce radí, jak se v kečupech vyznat.
Redakce
23. 12. 2011
Počet nových komentářů
2
Štědrovečerní kila shodíte chůzí za osm hodin, sexem za sedm
Chcete si Štědrý den fakt užít? Ale hlídáte si linii? Buďte v klidu. Spočítali jsme za vás, za jak dlouho spálíte kapra a cukroví sexem, nicneděláním či hraním počítačových her.
Kateřina Kolářová
23. 12. 2011
Počet nových komentářů
14
Piniové oříšky zničí všechny chutě, zbude jen hořká
Je to záhada, která zatím nemá řešení: proč některé pytlíky piniových oříšků způsobují hořkou pachuť v ústech? Ale tak hořkou, že i čokoláda chutná jako bláto? A je to nebezpečné?
Kateřina Kolářová
22. 12. 2011
Počet nových komentářů
8
Specialitky do kuchyně: "párkorohlíkovače, popkornovače, cukrovatovače..."
Dnes jsou v našem průvodci kuchyňskými spotřebiči na řadě přístroje, které asi málokdo opravdu potřebuje. A jen málokdo tuší, že se něco takového vůbec prodává. Možná vás zaujmou…
Lenka Krbcová
22. 12. 2011
Počet nových komentářů
5
Čeho si všímat u prodejců kaprů
Jak neprohloupit a pořídit domů kapra, který nebyl vystaven zbytečnému stresu? Existuje pár detailů, které vám prozradí, kde kapra neprodává amatér, ale zkušený prodejce.
Redakce
20. 12. 2011
Kapr musí být slizký. Jak poznat zdravou rybu?
Vánoční kapr vám bude chutnat dvojnásob, pokud si dáte záležet a koupíte rybu v co nejlepší kondici. Že kapra nejíte? Dejte si jinou, ale rovněž čerstvou rybu. Jak to poznat?
Anna Příhodová
20. 12. 2011
Kde najdete farmářské trhy těsně před Vánoci?
I v posledním předvánočním týdnu se konají oblíbené farmářské trhy. Míst už značně ubylo, připravili jsme pro vás přehled lokalit, kde stále najdete dobré lokální potraviny.
Lenka Krbcová
19. 12. 2011
Kuchyňský robot zabere klidně celou skříňku
Při nákupu kuchyňských pomocníků musí člověk dobře uvážit nejenom to, k čemu, jak často a pro kolik lidí bude spotřebič používat, ale taky, kam je umístí. Jak vybrat robota?
Lenka Krbcová
19. 12. 2011
Počet nových komentářů
1
Mlýnky na maso umí i plnit klobásy, ne každý to ale využije
Budete si hrát na řezníka amatéra a využijete řeznický nástavec pro plnění střívek, nebo si jen umelete maso na sekanou? Potřebujete různé nástavce? Jak vybrat mlýnek na maso?
Lenka Krbcová
14. 12. 2011
Počet nových komentářů
2
Citrusy jsou sice zdravé, ale kůra je plná nepříznivých éček
Pomeranče, citróny a další citrusové plody jsou lepší než vitamín C v tabletě. Jak poznáte šťavnaté a zdravé kusy a proč se vyhnout třeba strouhání kůry do cukroví nebo kandované kůře?
Richard Gilík
14. 12. 2011
Počet nových komentářů
9
Pětina testovaných másel propadla
Časopis dTest testoval másla dostupná na českém trhu a výsledky nejsou potěšující. Dvě byla žluklá, jedno obsahovalo nepovolené „éčko“ a ve dvou byl překročen přípustný obsah vody.
Redakce
13. 12. 2011
Počet nových komentářů
8
4 411
–
4 440
/
4 816
První strana
Předchozí strana
140
146
147
148
149
150
160
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji