největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 441
–
4 470
/
4 816
První strana
Předchozí strana
140
147
148
149
150
151
160
Následující strana
Poslední strana
Jaký mixér vybrat - tyčový, ruční, nebo stolní?
Každý z mixérů má své přednosti a nedostatky, záleží na tom, k čemu ho chcete používat. V nabídce jsou jednoduché spotřebiče za několik stovek až po modely podobné robotům za tisíce.
Lenka Krbcová
13. 12. 2011
Počet nových komentářů
18
Vánoční farmářské trhy jsou v plném proudu
Farmářské trhy přidávají mimořádné adventní termíny a kromě tradičního sortimentu nabízejí vánoční pochoutky a dekorace. Najděte si nejbližší trh.
Lenka Krbcová
12. 12. 2011
Sendvičovače a topinkovače nedělají jen sendviče a toasty
Popis parametrů zdánlivě jednoduchých přístrojů někdy připomíná manuál pro piloty. Chcete si je pořídit? Ujasněte si, jestli potřebujete jen základní funkci, nebo i další vychytávky.
Lenka Krbcová
12. 12. 2011
Grilování v zimě? Proč ne, s elektrickými grily to jde i doma
Máte rádi grilování a nechcete o ně přijít ani v zimě? V našem vánočním průvodci kuchyňskými spotřebiči jsme se podívali na základní parametry, které by vás mohly zajímat při výběru.
Lenka Krbcová
9. 12. 2011
Počet nových komentářů
7
Ořechy, které vám nevoní, nekupujte
Kdo má spolehlivého dodavatele ořechů, ať už vlašských nebo lískových, má vyhráno. Kdo ne, musí si dávat dobrý pozor. Platí to nejen o těch do cukroví, ale i různých exotických druzích.
Anna Příhodová
8. 12. 2011
Počet nových komentářů
3
Kupujete vánoční cukroví a sladkosti? Pozor na slevy
Cukroví a sladkosti určené na Vánoce se připravují v předstihu, nezapomeňte proto při nákupu zkontrolovat datum. Za slevami se může ukrývat prošlé zboží nebo nejrůznější náhražky.
Lenka Krbcová
7. 12. 2011
Počet nových komentářů
1
Domácí pekárny toho umí hodně. Možná víc, než potřebujete
Program na bezlepkový chléb – dříve hit pekáren, dnes standard. Současné modely pečou nejen plno druhů chleba, ale také třeba sekanou či koblihy, uhnětou těsto na nudle nebo zavařují.
Lenka Krbcová
7. 12. 2011
Počet nových komentářů
3
Koření léčí. Koriandr ničí bakterie, kari je proti Alzheimeru
Nové výzkumy ukazují, jak koření prospívá zdraví. Například koriandr umí bojovat s bakteriemi včetně agresivní salmonely nebo E.coli, která v létě způsobila úmrtí desítek lidí v Evropě.
Redakce
6. 12. 2011
Farmářské trhy pokračují i v prosinci
Předvánoční nálada panuje i na farmářských trzích. Koupíte tu dekorace a drobné dárky, vánoční pečivo a cukroví i domácí zabijačkové speciality.
Lenka Krbcová
5. 12. 2011
Kde končí nebezpečné potraviny?
Nemine týden, aby se člověk nedozvěděl, že inspektoři zadrželi nebezpečné jídlo: s hliníkem, červy, botulotoxinem… Jak se zboží vůbec dostane pod lupu inspektorů a co se s ním stane?
Kateřina Kolářová
29. 11. 2011
Počet nových komentářů
2
Med se nesmí zahřívat - jeden z rozšířených mýtů
Jak poznat med, který není pouhým sladidlem? Souvisí barva medu s jeho kvalitou? Může se med zkazit? Která z rozšířených tvrzení o medu platí, a která ne?
Anna Příhodová
29. 11. 2011
Počet nových komentářů
7
Budoucnost farmářských trhů na Kubáni a ve Varech je pro rok 2012 nejistá
Farmářské trhy se staly letošním fenoménem. Přesto někteří pořadatelé – a to oblíbených a dobře hodnocených trhů – nevědí, zda budou moci pokračovat i na jaře.
Lenka Krbcová
28. 11. 2011
Počet nových komentářů
1
Chcete vědět, co jíte? Značení je povinné jen u některých potravin
Značení GDA poskytuje informaci o obsahu energie a živin. Není ale zatím povinné a v oblasti značení panuje zmatek a obcházení pravidel. Proč cpát zákazníkům pod nos, co si kupují…
Anna Příhodová
28. 11. 2011
Ocet vyjde na pár korun i na tisíce
Jablečný ocet, vinný ocet, balsamico, ovocný… Nejobyčejnější kvasný ocet pořídíte do desetikoruny, archivní balsamico vyjde i na tisíce. Jaký se k čemu hodí a proč nebrat syntetiku?
Richard Gilík
25. 11. 2011
Počet nových komentářů
6
Rybí prsty obsahují strouhanku, mouku, škrob a olej
Z čeho se skládají dětmi oblíbené rybí prsty? S rybami bohužel nemají moc společného. Masa je v řadě z nich tak málo, že je Státní veterinární správa přikázala stáhnout z prodeje.
Redakce
24. 11. 2011
Počet nových komentářů
26
Umami - chuť glutamátu maskuje jídlo, které žádnou chuť nemá
Asijská kuchyně přinesla světu novou, tzv. pátou chuť umami. Mnoha lidem ale také bolesti hlavy, protože jim vadí přemíra glutamátu sodného. Navíc často jde jen o levný kuchařský trik.
Anna Příhodová
24. 11. 2011
Počet nových komentářů
25
Místo potravin kupujeme iluzi a vzduch – které obaly jsou nejvíc "nafouknuté"?
Čím větší obal, tím nápadnější, tím víc místa pro obchodní sdělení a hlavně – véééliká krabice budí zdání, že si zákazník za své peníze odnáší hóóódně jídla. Jenže obal není obsah.
Lenka Krbcová
23. 11. 2011
Počet nových komentářů
7
Perník získal jméno po pepři, v dnešním perníku ho ale nenajdete
Podle starých receptur patřilo do perníku, původně peprníku, tolik pepře, že by byl pro nás dnes těžko poživatelný. Také těsto se nechává odležet jen několik dní, namísto desítek let.
Richard Gilík
22. 11. 2011
Počet nových komentářů
5
Farmářské trhy ubývají, ale pořád jich je dost
Na trzích se sice mění sortiment, ale zájemci o čerstvé lokální produkty si stále přijdou na své. Jen na sobotu u nás najdete pětadvacet tipů. A pozor – začínají zabíjačky!
Lenka Krbcová
21. 11. 2011
Zdražování potravin: Bude se šetřit na surovinách?
Recept řetězců na vyšší sazbu DPH bez ztráty květinky? Tlak na dodavatele k zlevnění potravin. Jenže výrobci tvrdí, že zlevnit už není kde. Leda že by… se použila nějaká ta náhražka.
Lenka Krbcová
21. 11. 2011
Počet nových komentářů
19
Bílý, nebo hnědý? Vyznejte se v cukru
Cukr pořád zůstává cukrem a má mnohem víc energie, než kolik člověk běžně potřebuje. S jeho spotřebou bychom to neměli přehánět, ať si vybereme jakýkoli druh. Jak se v nich vyznat?
Anna Příhodová
18. 11. 2011
Počet nových komentářů
40
Vědci berou tučné sýry na milost
Sýry jsou pro zdraví člověka lepší než máslo. A to i ty tučné. Ukázal to čerstvý výzkum dánských vědců. To znamená, že i lidé s vysokým cholesterolem se už nemusí sýrům vyhýbat.
Redakce
17. 11. 2011
Hosté by měli být na nás kuchaře nároční a nespokojit se s blafy
ROZHOVOR – Češi raději jedou luxusním autem do levné restaurace, ne jako jinde i špatným autem za kvalitním jídlem. Můžeme za to my, profesionálové, říká šéfkuchař Martin Jiskra.
Lenka Krbcová
17. 11. 2011
Počet nových komentářů
4
Polotovary a konvenience, největší (ne)přítel člověka?
„Profesionály“, kteří nám ukvrdlají polívku a brkaši z pytlíku, bychom nejraději taky semleli na jemno a vyhodili po vzoru „šéfa“ do smetí. Co všechno patří mezi „pohodlné potraviny“?
Lenka Krbcová
16. 11. 2011
Počet nových komentářů
8
Středomořská strava místo pivo-vepřo-knedlo-zela
Gurmáni i lékaři jsou zajedno – středomořská strava nám dělá dobře. Pozitivní výsledky se dostavují už po dvou měsících, a navíc – Evropan si na ni dobře zvyká.
Richard Gilík
16. 11. 2011
Počet nových komentářů
9
Životopis mého kuřete: „život a smrt“ drůbeže ze dvora
ROZHOVOR – Taky máte plné zuby kuřat z hypermarketu, divné beztvaré hmoty bez chuti, zato se zápachem? Variantou je tzv. selská drůbež. Jak a v čem se liší od svých neduživých bratříčků?
Lenka Krbcová
15. 11. 2011
Počet nových komentářů
8
Farmářské trhy se pomalu chystají na Vánoce
Ledaskde už trhy pro letošek končí, jinde více či méně plynule přejdou k trhům vánočním. Už teď ale můžete začít objednávat vánoční cukroví „jako od maminky“!
Lenka Krbcová
14. 11. 2011
Místo kuřete kupujete jen živočišnou bílkovinu
Chovatel o problémech velkochovů: Nejdůležitější je cena. Vše ostatní, včetně zdraví konzumentů, kvality potravin a kvality života zvířat určených k lidské spotřebě, musí jít stranou.
Jiří Vacek
14. 11. 2011
Počet nových komentářů
40
Dietou k tloustnutí – co tropí matky, přebírají dcery
„Od sedmi let pořádně nejím. Poradila mi to máma.“ Ženy, které se snaží zhubnout, jsou schopné ledasčeho. Hladoví, do úmoru cvičí. Své dospívající dcery by z toho měly vynechat.
Anna Příhodová
11. 11. 2011
Počet nových komentářů
4
Školní jídelny mají podle ombudsmana vycházet vstříc dietám dětí
Jste vegetariáni? Nebo má vaše dítě bezlepkovou dietu či je cukrovkář? Školní jídelny sice nemusí vařit pro jednoho strávníka speciální stravu, ale musí mu vyjít vstříc jinak.
Redakce
10. 11. 2011
4 441
–
4 470
/
4 816
První strana
Předchozí strana
140
147
148
149
150
151
160
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji