Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 441
–
4 470
/
4 778
První strana
Předchozí strana
140
147
148
149
150
151
160
Následující strana
Poslední strana
Čokoláda - lepší než sex?
Čokoláda je vážně zázrak – výborně chutná a v rozumné míře taky prospívá zdraví, uklidňuje, pomáhá při depresi. Polovina žen dokonce uvedla, že by daly přednost čokoládě před sexem…
Richard Gilík
1. 11. 2011
Počet nových komentářů
3
Farmářské trhy ještě zdaleka nekončí!
Tenčící se nabídku čerstvé zeleniny a ovoce výborně doplní pečivo, med, marmelády, sádlo, uzeniny, víno, mléčné výrobky… Stále je co prodávat a kupovat. Vyberte si trh na tento týden.
Redakce
31. 10. 2011
Olivový olej můžete konzumovat ve velkém
Nezáleží ani tak na množství tuků, které člověk zkonzumuje, jako na jejich kvalitě. Jenže pozor – i u olivových olejů jde příznivá cena často na vrub kvality. Který je ten nejlepší?
Richard Gilík
31. 10. 2011
Počet nových komentářů
43
Sušené ovoce ze supermarketů je plné roztočů
Testování sušeného ovoce ze Středomoří ukázalo, že třináct procent vzorků odebraných ze supermarketů v ČR je v různé míře zamořeno roztočem.
Redakce
27. 10. 2011
Jídlo pro puberťáky: I hamburger s kečupem může být zdravý
Smažený sýr, špagety se sýrem a kečupem a samozřejmě hranolky. Chuťové preference dětí jsou někdy na pováženou a v pubertě jako by to vyvrcholilo. Naučte potomky jíst pořádně.
Anna Příhodová
26. 10. 2011
Počet nových komentářů
26
Spotřebujte do, použitelnost, trvanlivost… Co znamenají data na obalu potravin?
Taky se v krámě vždy podíváte, jaké datum je vyznačeno na obalu? A víte, co ten údaj vlastně znamená? Které potraviny nemusí mít označení žádné a v čem se nejčastěji chybuje?
Redakce
25. 10. 2011
Počet nových komentářů
1
Pozor, některé páteční farmářské trhy jsou přesunuty na čtvrtek
Připravili jsme pro vás pravidelný přehled trhů na celý tento týden. Ve státní svátek, 28. října, se konají pouze některé z pravidelných trhů. Zjistili jsme, které to jsou.
Redakce
24. 10. 2011
Vyznejte se v másle! Proč je jedno za dvacku a jiné za čtyřicet?
Co se skrývá za jednotlivými typy másla a jak se dají šikovně obcházet pravidla? Kupujte raději máslo, na kterém je uveden výrobce, nejen distributor, a zkontrolujte si hmotnost. Proč?
Anna Příhodová
24. 10. 2011
Počet nových komentářů
36
Hledá se skutečný jogurt
Jsou jich plné regály. Ale co ještě je jogurt, a co už ne? Například slogan „jogurt s živými bakteriemi“ je poněkud absurdní, neboť jogurt bez živých bakterií prostě není jogurt.
Lucie Tomanová
20. 10. 2011
Počet nových komentářů
26
Soutěž: Vyhrajte Recepty z farmářského trhu
„Můžeme být stejní gurmáni jako Francouzi a Italové, když se naučíme nakládat s českými sezónními dary,“ říká autorka nové kuchařky Hanka Michopulu. Jak na to?
Redakce
19. 10. 2011
Počet nových komentářů
1
Děti vegetariánů nestrádají, jsou zdravější
Není pravda, že děti musí mít odmalička maso, jinak jim něco důležitého pro vývoj bude chybět. I malé dítě může být vegetariánem, pokud rodiče bedlivě promýšlejí jeho jídelníček.
Kateřina Kolářová
19. 10. 2011
Počet nových komentářů
107
Děláme dobře, když se cpeme umělými vitamíny?
Reklama samozřejmě tvrdí, že ano. Ale existuje řada výzkumů, které říkají něco zcela jiného. Jde o naše zdraví, nebo skutečně o multimiliardový podvod?
Richard Gilík
19. 10. 2011
Počet nových komentářů
2
Supermarkety musí na farmářské trhy reagovat, věří Hanka Michopulu
O trzích toho ví hodně, stejně jako o dobrém jídle a surovinách. „Když supermarkety mohou prodávat lokální zboží jinde v Evropě, musí to jít i u nás,“ říká gastronomická novinářka.
Lenka Krbcová
18. 10. 2011
Počet nových komentářů
9
I obyčejným kořením se lze předávkovat
Co máte doma v kořenkách? Pepř, zázvor, skořici, muškátový oříšek…? I tato „všední“ koření umí kromě ochucení jídla měnit náladu, léčit, ale taky přivodit pořádný bolehlav i otravu.
Richard Gilík
18. 10. 2011
Počet nových komentářů
4
Farmářské trhy doplní nejlepší potraviny z regionů
Podívejte se na přehled trhů v celé ČR a vyberte si ten váš. Co se kde chystá? Do Prahy dorazí vítězné pochoutky z českých krajů, na řadě míst budou husy a kachny na pečínku a dýňové hody.
Redakce
17. 10. 2011
Porovnejte: domácí celozrnné pečivo a výrobky ze supermarketu
V nacpaných přepravkách pečivo vlhne a gumovatí. Běžně prodávaný chleba za dva tři dny napadá zelená plíseň. Co s tím, když chřupavé, kypré, voňavé pečivo nejen po ránu tak chutná?
Ivan Mach
17. 10. 2011
Počet nových komentářů
7
Proti stresu pomáhají úplně obyčejné věci
Dnešní doba je uspěchaná a není to fráze, nýbrž realita. Špatná zpráva je, že stresu se nejspíš nevyhnete. Ta dobrá, že stres můžete zmírnit docela jednoduše.
Veronika Řeháková
17. 10. 2011
Počet nových komentářů
2
Příliš mnoho syrové stravy škodí
Příznivci tepelně neupravovaných potravin tvrdí, že zpomalují stárnutí. Jenže studie ukazují i negativní účinky – ztrátu menstruace, narušení zubů, nedostatek vitamínů…
Richard Gilík
13. 10. 2011
Počet nových komentářů
20
Které tuky jsou fuj? Každou chvíli jiné
Zdravotní doporučení by neměla vyústit v posedlost. Jaké tuky jíst? Jsou trans-nenasycené kyseliny sprosté slovo? Zítra se třeba objeví nová studie, která bude tvrdit zase něco jiného.
Pavel Houser
12. 10. 2011
Počet nových komentářů
9
Kdy se pekl lepší chleba - dnes, nebo ve středověku?
Dnešní sortiment chleba a pečiva je neuvěřitelně pestrý. Jenže za bohatou nabídku „vděčíme“ z velké části nejrůznějším směsím a polotovarům. Pekařské řemeslo ovládl chemický průmysl.
Richard Gilík
11. 10. 2011
Počet nových komentářů
14
Farmářské trhy i vinobraní - program na celý týden
Dobroty z trhu můžete nakupovat po celý týden, klasický sortiment zpestří vinobraní s ochutnávkou a radami odborníků, prodej burčáku či soutěž o nejlepší ovocný koláč.
Redakce
10. 10. 2011
Štrůdl s červem, kompot s plísní – „přece to nevyhodíme“
Snad každý už ví, že heslo „trocha plísně neuškodí“ neplatí. Okem totiž nerozlišíte, která plíseň člověku škodí a která ne. Ale co třeba trochu natlučené jablko, nebo červivá hruška?
Anna Příhodová
7. 10. 2011
Hele, myslíte, že je to možný??? aneb fámy o jídle
Kdysi si lidé vyprávěli mýty a legendy, my si dnes posíláme mailem poplašné zprávy. Jsou to úmyslné lži, fámy z hlouposti, nebo na nich něco bude? Co už se taky tvrdilo o značení potravin?
Lenka Krbcová
5. 10. 2011
Počet nových komentářů
2
Vrací se prošlé mléko v krabicích znovu do oběhu?
Podle dost děsivé zprávy šířené na internetu se neprodané mléko vrací zpět výrobci, který ho převaří a znovu pošle do obchodů. Není to pravda. Jak je to s tím mlékem ve skutečnosti?
Anna Příhodová
5. 10. 2011
Počet nových komentářů
24
Budeme taky platit "hranolkovou daň"?
Dánsko jako první země na světě zavedlo daň na tuky v potravinách. Týká se všech výrobků obsahujících nasycené mastné kyseliny včetně polotovarů. Čechy prý do budoucna čeká totéž.
Redakce
4. 10. 2011
Počet nových komentářů
8
Češi hledají kvalitní potraviny v hypermarketech. Zkuste to na farmářském trhu!
Spotřebitelé prý více hledí na kvalitu potravin a také preferují domácí produkty. Pro usnadnění orientace slouží značka Regionální potravina. Výrobky s tímto logem najdete i na trzích.
Redakce
3. 10. 2011
Počet nových komentářů
3
Za úpadkem plísňových sýrů stojí moderní technologie
Ty nejlahodnější sýry jsou v podstatě jen zplesnivělým mlékem. Proč mají současné výrobky „skandální chuťové chyby“? Jak se vytvářely dříve, a jak se jejich výroba šidí dnes?
Richard Gilík
3. 10. 2011
Počet nových komentářů
26
Škodlivá éčka neexistují, tvrdí potravináři
Přídatné látky jsou buď povolené, nebo nepovolené, říká Potravinářská komora. Půjdeme-li do extrémů a všechny je zakážeme, pak nevyrobíme třeba nakládané okurky ani tavený sýr, upozorňuje.
Redakce
29. 9. 2011
Počet nových komentářů
42
Prodejci tají nebo neznají složení chleba. Víte, co vlastně jíte?
Pekaři používají řadu triků, jež jsou ale v EU vesměs povoleny a řídí se zákonem. Přesto jsou konzumenti často překvapeni, když nějaké to pekařské „tajemství“ vypluje na povrch.
Ivan Mach
29. 9. 2011
Počet nových komentářů
34
Farmářské trhy budou i ve svátek. Ale jen někde
Aktualita
I tento týden můžete nakupovat na řadě míst zboží od farmářů. Ve středu je státní svátek a s ním souvisejí i změny v provozu některých trhů. Kde najdete stánky s čerstvým zbožím?
Redakce
26. 9. 2011
4 441
–
4 470
/
4 778
První strana
Předchozí strana
140
147
148
149
150
151
160
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji