největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 501
–
4 530
/
4 816
První strana
Předchozí strana
140
149
150
151
152
153
160
Následující strana
Poslední strana
Hele, myslíte, že je to možný??? aneb fámy o jídle
Kdysi si lidé vyprávěli mýty a legendy, my si dnes posíláme mailem poplašné zprávy. Jsou to úmyslné lži, fámy z hlouposti, nebo na nich něco bude? Co už se taky tvrdilo o značení potravin?
Lenka Krbcová
5. 10. 2011
Počet nových komentářů
2
Vrací se prošlé mléko v krabicích znovu do oběhu?
Podle dost děsivé zprávy šířené na internetu se neprodané mléko vrací zpět výrobci, který ho převaří a znovu pošle do obchodů. Není to pravda. Jak je to s tím mlékem ve skutečnosti?
Anna Příhodová
5. 10. 2011
Počet nových komentářů
24
Budeme taky platit "hranolkovou daň"?
Dánsko jako první země na světě zavedlo daň na tuky v potravinách. Týká se všech výrobků obsahujících nasycené mastné kyseliny včetně polotovarů. Čechy prý do budoucna čeká totéž.
Redakce
4. 10. 2011
Počet nových komentářů
8
Češi hledají kvalitní potraviny v hypermarketech. Zkuste to na farmářském trhu!
Spotřebitelé prý více hledí na kvalitu potravin a také preferují domácí produkty. Pro usnadnění orientace slouží značka Regionální potravina. Výrobky s tímto logem najdete i na trzích.
Redakce
3. 10. 2011
Počet nových komentářů
3
Za úpadkem plísňových sýrů stojí moderní technologie
Ty nejlahodnější sýry jsou v podstatě jen zplesnivělým mlékem. Proč mají současné výrobky „skandální chuťové chyby“? Jak se vytvářely dříve, a jak se jejich výroba šidí dnes?
Richard Gilík
3. 10. 2011
Počet nových komentářů
26
Škodlivá éčka neexistují, tvrdí potravináři
Přídatné látky jsou buď povolené, nebo nepovolené, říká Potravinářská komora. Půjdeme-li do extrémů a všechny je zakážeme, pak nevyrobíme třeba nakládané okurky ani tavený sýr, upozorňuje.
Redakce
29. 9. 2011
Počet nových komentářů
42
Prodejci tají nebo neznají složení chleba. Víte, co vlastně jíte?
Pekaři používají řadu triků, jež jsou ale v EU vesměs povoleny a řídí se zákonem. Přesto jsou konzumenti často překvapeni, když nějaké to pekařské „tajemství“ vypluje na povrch.
Ivan Mach
29. 9. 2011
Počet nových komentářů
34
Farmářské trhy budou i ve svátek. Ale jen někde
Aktualita
I tento týden můžete nakupovat na řadě míst zboží od farmářů. Ve středu je státní svátek a s ním souvisejí i změny v provozu některých trhů. Kde najdete stánky s čerstvým zbožím?
Redakce
26. 9. 2011
Kdy a jak může hospodský vyhodit hosta?
Pokud děláte v restauraci tak trochu binec, není divu, že se vás chtějí zbavit. Není to ale tak jednoduché. A co když vás majitel prostě jenom nemá rád? Může vám zakázat vstup?
Anna Příhodová
23. 9. 2011
Počet nových komentářů
20
Proč máme fleky a kazy? Jaké potraviny a nápoje nejvíc škodí zubům? Záleží na pořadí!
Stav chrupu vypovídá mnohé o tom, jak o něj pečujeme, ale působí tu řada dalších faktorů. „Důležité je i to, jakým způsobem a v jakém pořadí konzumujeme,“ říká dentální hygienistka.
Veronika Řeháková
23. 9. 2011
Počet nových komentářů
9
Vyzkoušejte unikát – burčák z burčákomatu!
Burčáku je nyní všude plno, pouze v Pražské tržnici v Holešovicích si ho můžete načepovat ze speciálního zařízení, které uchovává jeho správnou chuť.
Redakce
22. 9. 2011
Počet nových komentářů
1
Veterináři vraceli tuny drůbežího z Polska. Jak se vyvarovat salmonely?
Drůbežáři ze zahraničí, na rozdíl od těch domácích, nemusí chladit kuřecí maso vzduchem, ale vodou. Je to levnější, ale také rizikovější kvůli většímu výskytu salmonel.
Redakce
20. 9. 2011
Počet nových komentářů
3
Osmdesát farmářských trhů pro tento týden!
Osm desítek trhů ale není konečné číslo. Na některých místech se prodává i několikrát v týdnu, navíc za čerstvým zbožím můžete vyrazit i do několika prodejen s farmářským sortimentem.
Redakce
19. 9. 2011
Zdravé srdce – ani jedna z cest nevede přes pohovku a mísu koblih
V Evropě umírá na infarkt každou minutu jeden člověk a koronární příhoda postihne Evropana každých 26 sekund. Nespoléhejte jen na lékaře – úsměv a pohyb jsou důležitější než pilulky.
Redakce
16. 9. 2011
Kdo chce z hub vařit nebo je prodávat na trhu, musí složit zkoušku
Jaké podmínky musí splnit restauratér, jestliže chce hostům připravit pokrm z hub nasbíraných v blízkém lese? A co babka, která by chtěla hříbky prodat na trhu nebo u silnice?
Petr Kolman
16. 9. 2011
Počet nových komentářů
2
Houby rostou. Co s nimi, aby vydržely?
Letos se houbám celkem daří, jenže sbírat houby je jedna věc, naučit se je zpracovávat a uchovávat jiná. Jak s nimi naložit, když je nespotřebujete hned?
Anna Příhodová
15. 9. 2011
Počet nových komentářů
1
Z čeho se vyrábí olej v Číně? Ze splašků!
Nevalná pověst čínských produktů dostala další citelný zásah. Tamní úřady zadržely 32 lidí, kteří prodávali tuny stolního oleje vyráběného ze splašků. Nabírali je ze stok před restauracemi.
Redakce
14. 9. 2011
Počet nových komentářů
4
Co se z reklamy o žvýkačkách nedozvíte
Možná jste ze žvýkaček taky na rozpacích. Sice díky nim máme lepší pocit v ústech, ale nevíme, jak moc jsou zdravé či nezdravé. Prospívají zubům, nebo znamenají další porci chemie navíc?
Anna Příhodová
14. 9. 2011
Počet nových komentářů
11
Přehled farmářských trhů na celý tento týden
Slavnosti pro rodiny s dětmi, biojarmark, dožínky a burčák – farmáři pro své zákazníky kromě dobrých potravin připravili i pestrý program. Spojte nákup s výletem a zábavou.
Redakce
12. 9. 2011
Otvírají nové farmářské trhy. A další se po prázdninách konají častěji
Některá tržiště skončila spolu s prázdninami, jiná naopak začínají nebo přidávají prodejní dny, například na populární Náplavce můžete nově nakupovat i ve čtvrtek. A jinde?
Redakce
5. 9. 2011
Počet nových komentářů
2
I váš řízek užíval antibiotika. Vadí to?
Čím víc antibiotik se do našeho těla dostane, tím odolnější bakterie si vychováváme. A užíváme je nejen my, ale také zvířata, která skončí na našem talíři. Ovlivní to naši rezistenci?
Radek John
5. 9. 2011
Laik nemá moc šancí poznat, jaký česnek kupuje
Český česnek byl v minulých letech z trhu vytlačen „takyčesnekem“ z Číny – je sice o dost levnější, ale nevoní, nechutná, neléčí… Ale jak rozlišit kvalitní česnek od „mrtvého“?
Lenka Krbcová
2. 9. 2011
Počet nových komentářů
29
Jak si připravit chutné „krabičky“ na celý den
Populární „jídlo do krabiček“, to je něco jiného než houska se salámem. Mělo by vám zajistit plnohodnotnou stravu. A nemusíte si je nutně objednávat u profesionálů. Staňte se jimi sami!
Ivan Mach
31. 8. 2011
Zboží na farmářských trzích je kvalitnější, ale také předražené, myslí si zákazníci
Na vlně zájmu o farmářské trhy se vezou také agentury na výzkum trhu. Co zjistil poslední průzkum? Samozřejmě nechybí pravidelný přehled trhů v celé ČR na tento týden.
Redakce
29. 8. 2011
Bojíte se solit? Zbytečně
Přístup lidstva k soli prošel pozoruhodným vývojem, od významného obchodního artiklu přes popelku, vnímanou jako laciná samozřejmost, až po téměř zabijáka. Bude všechno zase jinak?
Pavel Houser
29. 8. 2011
Počet nových komentářů
5
Doplňky stravy – nevěřte na zázraky
Lidské tělo potřebuje pravidelné porce zdraví prospěšných látek. Na trhu je nepřeberné množství doplňků stravy, které slibují jejich dostatečný přísun. Ne všechny jsou ale kvalitní.
Redakce
25. 8. 2011
Počet nových komentářů
4
Dejte pyžamo do mrazáku aneb Pět tipů, jak si ulevit ve vedru
Vysoká vzdušná vlhkost v současných horkých dnech dělá potíže hlavně lidem s nemocným srdcem a astmatikům. Potíže s dýcháním či bolesti hlavy pociťují ale i zdraví lidé. Jak přežít vedro?
Redakce
24. 8. 2011
Farmářské trhy - tento týden ve znamení českého česneku
Nejen česnek a cibuli od českých pěstitelů koupíte v tomto týdnu na farmářských trzích. Ožívají také místa, kde bylo přes prázdniny zavřeno. Podívejte se na kompletní přehled trhů.
Redakce
22. 8. 2011
Počet nových komentářů
1
Po deštivém létě nám všem chybí vitamín D. Jak ho dodat?
Letošní mizerné počasí nemá zničující vliv jen na naši náladu, ale i na naše zdraví. Tělu totiž chybí vitamín D, takže za váš vzteklý výbuch v práci na kolegy možná může právě „déčko“.
Kateřina Kolářová
19. 8. 2011
Počet nových komentářů
4
Zavařování i pro nešiky
Patříte k těm, pro něž klasický zavařovací hrnec představuje vrchol alchymie? Džemy nebo kompoty můžete ukuchtit i bez něj. Zavařování nemusí být složité, jen vědět, jak na to.
Anna Příhodová
16. 8. 2011
4 501
–
4 530
/
4 816
První strana
Předchozí strana
140
149
150
151
152
153
160
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji