největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
1 501
–
1 530
/
4 816
První strana
Předchozí strana
40
49
50
51
52
53
60
Následující strana
Poslední strana
Čekankový sirup – přírodní sladidlo bez kalorií
Sladidlo z kořene čekanky má málo kalorií, ale zasytí a zažene chuť na sladké. „Kořen čekanky obsahuje až 20 % inulinu, přírodního sladidla, které má charakter prebiotické vlákniny, jež je o 30 % sladivější než sacharóza,“ uvádí Ivan Mach, autor kuchařky s recepty na využití čekankových sladidel.
Petr Havel
26. 7. 2019
Počet nových komentářů
1
V kuchyni Zdeňka Pohlreicha jsem prozřela, říká cukrářka Iveta Fabešová
Rozhovor
ROZHOVOR – Byla manažerkou v korporátní firmě, pak se zúčastnila jedné kuchařské soutěže a její život se kompletně změnil. Kam se Iveta Fabešová posunula po osmi letech od účasti v show Na nože, jak vypadá její cukrářská akademie a kolik slavných citronů denně vyrobí kavárna IF Café?
Kateřina Čepelíková
25. 7. 2019
Počet nových komentářů
1
Letní nemoci: jak jim předejít a jak s nimi zatočit
Angína v létě? Není to nic neobvyklého, zvláště když celé dny trávíte pod špatně nastavenou nebo nečištěnou klimatizací. Letních trablů se zdravím je ale celá řada; spáleniny, odřeniny, střevní potíže i záněty močového měchýře. Jak jim předejít, radí lékaři.
Redakce
24. 7. 2019
Z čeho bude chleba budoucnosti
I tak tradiční a základní potravina, jakou je chléb, prochází postupnými změnami. Z čeho bude a jaké látky bude obsahovat chleba?
Petr Havel
24. 7. 2019
Počet nových komentářů
1
Test: Gulášová polévka z pytlíku 7× jinak
Test
Polévku v pytlíku možná přes rok nevyužijete, ale v létě na vandru nebo pod stanem přijde vhod. Kolik toho z jednoho sáčku gulášové uvaříte? Obsahují polévky brambory nebo maso? Vyplatí se koupit sáček za třicet pět korun, nebo stačí ten za dvanáct?
Kateřina Čepelíková
22. 7. 2019
Počet nových komentářů
6
Vratné stravování místo tun zbytečného plastu
Ministerstvo životního prostředí podporuje kampaň #dostbyloplastu. Prostřednictvím zapojených podniků a institucí se snaží nabídnout lidem možnost vzdát se jednorázových obalů a nádobí. Co všechno už u nás funguje, kde a jak se dá jíst a pít bez plastů?
Redakce
20. 7. 2019
Jídlo na dovolené v Řecku: turisté místo souvlaki jedí nejlevnější salát
Zatímco typické řecké jídlo souvlaki dostanete prakticky v každé tamní restauraci, další klasika – pečené jehněčí kleftiko – z nabídky téměř vymizela. Nejčastějším jídlem tak je, alespoň mezi turisty, řecký salát. I díky příznivé ceně, která je poloviční než běžná cena jídel v Řecku.
Petr Havel
19. 7. 2019
Nakupujete na trhu? Jak ze sebe neudělat hlupáka
Pro prodej potravin na farmářských trzích platí až na malé výjimky pravidla jako pro velké supermarkety. „Pravidelné kontroly prodejců přispívají k tomu, aby si zákazníci mohli nakoupit zdravotně nezávadné a kvalitní potraviny od menších lokálních zemědělců a výrobců. Zároveň by měly chránit před nekalými praktikami některých prodejců,“ říká Zbyněk Semerád, ředitel veterinární správy.
Petr Havel
18. 7. 2019
Když už držet dietu, tak bez 4 častých chyb
Jakých chyb se vyvarovat při dietě? K obvyklým omylům během hubnutí patří zařazování salátu k obědu za každou cenu, přemíra ovocných nápojů, vyloučení lepku z jídelníčku a nevhodná svačina po cvičení.
Susan Bowermanová
17. 7. 2019
Jestli mají v cukrárně kvalitní zmrzlinu, poznáte podle pistáciové
„Zmrzlinu z prášku poznáte, až se zmrzlinami projíte nebo až ochutnáte opravdu dobré zmrzliny,“ říká Iveta Fabešová z IF Café. Přitom poctivou zmrzlinu můžete leckdy odhalit jen pohledem.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2019
Počet nových komentářů
1
Veterináři stahují z prodeje rybí konzervy. V jedné z nich se našly úlomky kovu
Aktualita
V uzených šprotech zákazník našel úlomky kovu, z preventivních důvodů se tak stahuje dvacet čtyři tisíc konzerv.
Redakce
15. 7. 2019
Když hubnou dva spolu, dopadne každý jinak
Hubnout ve dvou se doporučuje. Vzájemně se motivujete, podporujete, inspirujete, stejně jíte, stejně cvičíte, tak proč jsou výsledky různé? Jak neztratit chuť hubnout, když druhý kila ztrácí, ale vy se jich ne a ne zbavit?
Kateřina Čepelíková
15. 7. 2019
V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost
Kontrola pražských hygieniků zjistila problémy u několika prodejců zmrzlin a ledové tříště na území hlavního města. Výrobci nedodržují správně hygienu výroby.
Lenka Krbcová
12. 7. 2019
Plast je možná nejlepším řešením. Eliminujme obaly, které nemůžeme dále využívat
Okurky v igelitových obalech mohou v době, kdy se hojně řeší plasty, mnoho lidí pěkně zlobit. Považují je za zbytečné, ale je to pravda? Jak se u nás bojuje s plasty v obchodech a jaké jsou plány na snižování (nejen) potravinového odpadu?
Kateřina Čepelíková
12. 7. 2019
Počet nových komentářů
2
Dokonalá manželka měla být především čistotná a šetrná
Hospodyně 19. století si musely poradit bez mnoha dnešních vymožeností, vodovodu, pračky, lednice… Ovšem i chudé rodiny běžně mívaly služku. Hlavní snahou žen pak měla být spokojenost a prospěch manžela.
Taťána Kročková
11. 7. 2019
Ruské zmrzliny nejsou stejné. Některé jsou šizené a nekvalitní
Aktualita
V Rusku se sendvičová zmrzlina vyrábí od třicátých let 20. století, po válce se stala žádaným exportním artiklem a dovážela se i do Československa. Dnes se hojně vyrábí i u nás, a bohužel ne vždy v té nejlepší kvalitě.
Redakce
10. 7. 2019
Studie ukázala, že problémy s váhou mají zejména děti z chudších rodin
Studie provedená na třinácti tisících dětí ukázala, že lépe se stravují děti z ekonomicky silnějších rodin. Jedí více zeleniny a ovoce, pijí hlavně čistou vodu a častěji i snídají.
Kateřina Čepelíková
10. 7. 2019
Počet nových komentářů
2
Vědci upozorňují, kolik Čechů denně pije
Kolik Čechů nadužívá psychoaktivní léky a kolik každý den konzumuje alkohol? Rozšiřuje se obliba žvýkacího tabáku. Příští rok bude s klíšťaty problém hlavně na Moravě. Genetika za nádory prsu a vaječníků. A další novinky z akademického světa.
Pavel Houser
10. 7. 2019
Počet nových komentářů
1
Já nejsem tlustá, mám jen těžké kosti
Výmluvy lidí s nadváhou či obezitou, proč zrovna oni nemohou zhubnout, bývají různé. Hojně se před lety rozšířila věta o těžkých kostech. Platí, nebo skutečně stejně velcí lidé s podobnou konstitucí mohou vážit rozdílně?
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2019
Jizvy po akné: Jak je jednou máte, už se jich nezbavíte
Jizvy po akné hyzdí naše tváře, hluboké krátery nebo jen tmavé mapy po obličeji make-upem vždy neskryjeme. Jak jejich vzhled spolu s dermatologem či domácí péčí potlačit, když už se jich nadobro nemůžeme zbavit?
Redakce
5. 7. 2019
Nádražní restaurace bývaly podniky téměř luxusními
Nádražní restaurace za Rakouska i První republiky byly spíše podniky vyšší cenové skupiny a odpovídající kvality. Secesní restaurace pražských nádraží dokonce dosahovaly úrovně nejvyhlášenějších podniků své doby v Praze. K proměně stylu nádražek došlo většinou po roce 1948.
Pavel Houser
4. 7. 2019
Počet nových komentářů
3
Na hrst ovoce klidně pijte
I pro pitný režim platí, že každý člověk má individuální potřeby. Co je třeba zohlednit a které mýty o pití jsou nejrozšířenější?
Petr Havel
3. 7. 2019
Do Česka se dostaly mražené kuřecí řízky s úlomky plastů
Aktualita
Mražené řízky s úlomky plastů byly podle Státní veterinární správy distribuovány do obchodů v Praze, Pardubicích, Hostivici a Říčanech. Vrátit je můžete v místě nákupu.
Redakce
2. 7. 2019
Veganská strava není pro každého, veganství se musíme naučit
Myšlenka života na rostlinné stravě je pro mnohé určitě lákavá. Z ekologického i etického hlediska je přínosný, ale pravda je taková, že to dost dobře neumíme. Zaděláváme si tak na zdravotní problémy, které bývají v některých případech nevratné.
Alena Teclová
2. 7. 2019
Majitel školy vaření: Na kurz salátů chodím snad jen já a moje žena
Rozhovor
ROZHOVOR – Marcel Vargaeštok býval manažerem v nadnárodní společnosti, dnes je šéfem největší školy vaření v Česku, kterou sám založil a jako jediný vlastní. Na svém nově otevřeném statku nám vyprávěl o svých začátcích i tom, jaké kurzy u nich zrovna (ne)letí.
Kateřina Čepelíková
1. 7. 2019
Televizní rada uznala, že tato reklama Billy je zavádějící
Aktualita
V březnu jsme podali podnět Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, protože se nám nezdálo v pořádku, že Billa ve své reklamě na „čerstvost“ rozpéká zmrazené polotovary. Navíc žádné čerstvé pečivo ve svých prodejnách nepeče. Rada s Billou zahájila řízení o přestupku.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2019
Počet nových komentářů
1
Půl litru limonády denně je maximum
Stačí vypít něco málo přes půl litru slazeného nealkoholického nápoje a naplníte tím doporučenou spotřebu cukru na celý den. Snížit spotřebu cukru lze nejlépe právě výběrem vhodných nápojů.
Petr Havel
28. 6. 2019
Počet nových komentářů
2
Statek plný levandule. Na Moravě
Nemusíte do Provence, stačí zajet k Šumperku. Kolem Levandulového statku v Bezděkově se rozrůstají levandulová pole, kde se konají slavnosti i svatby, a v Levandulové kavárně se podává bábovka s levandulí. Máme pro vás recept.
Petr Havel
26. 6. 2019
Mistrovský chléb je z poctivého žitného kvasu
Koupit v hypermarketu kvasový chléb, který neobsahuje hromadu droždí a přídatných látek, býval téměř nadlidský výkon. Před pár dny takový chléb začal prodávat Albert. Neobsahuje žádná dochucovadla ani éčka, je vypečený a k nakousnutí.
Kateřina Čepelíková
25. 6. 2019
Počet nových komentářů
5
Restaurace nabízejí maso od českých sedláků
Na kvalitě výsledného jídla se projeví již způsob chovu, druh plemene i následné zrání masa. To si uvědomuje i řada podniků, které odebírají maso přímo od českých chovatelů. Podívejte se, v kterých restauracích můžete ochutnat pokrmy z masa od českých sedláků.
Petr Havel
24. 6. 2019
1 501
–
1 530
/
4 816
První strana
Předchozí strana
40
49
50
51
52
53
60
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji