největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
1 951
–
1 980
/
4 817
První strana
Předchozí strana
60
64
65
66
67
68
70
Následující strana
Poslední strana
Kuchařka Gastrokroužku – spojilo je jídlo
Je tu meníčko a novinky týdne: Na trh přichází Birell bez lepku. Máj je růžový v Costa Coffee. Košík.cz nabízí raw med. Superovocná, taková je UGO zmrzlina. A vychází neobyčejná kuchařka Gastrokroužku.
Lenka Krbcová
6. 5. 2018
Pasty z ořechů a semen: Už jste ochutnali oříškový krém?
Arašídová pasta, mandlový krém, tahini, slunečnicový, dýňový… Ořechové a semínkové pasty a krémy mají pestré použití, jen je zatím moc neznáme. V receptech lze využít jejich vlivu na zdraví, a to na slano i na sladko, kupované i domácí.
Lenka Formánková
5. 5. 2018
Tajemství dortu Pavlova
Nadýchaný dort Pavlova není zahalen pouze lahodnou šlehačkou, ale obestírá jej také několik záhad.
Jana Kuklová
4. 5. 2018
Čokoláda: nic míň, nic víc
Klesající prodeje čokolády vedly k tomu, že se výrobci snažili dokázat, jak je pro nás kakaová pochoutka zdravá. Manipulovali s výzkumy a médii, zatímco odborníci na výživu jen nevěřícně kroutili hlavami.
Kristina Vacková
3. 5. 2018
Počet nových komentářů
1
Změny složení: Vylepšují výrobci potraviny, nebo je šidí?
Jiná chuť výrobku nebo jiné složení automaticky neznamená, že nás výrobce šidí. To, že v jogurtu ubere tuk nebo v limonádě cukr nahradí sladidlem, může totiž dělat pro naše blaho.
Kateřina Čepelíková
2. 5. 2018
Je miso polévka skutečně zdravá? Musíte ji správně připravit
Miso polévka je tradiční japonský pokrm, který získává stále větší popularitu i u nás. Z čeho se vlastně vaří, co obsahuje a jak ji připravit, aby byla prospěšná našemu zdraví?
Daniel Mareš
30. 4. 2018
Nejoblíbenější zmrzliny se nemění, trendem jsou multipacky
Tesco předpokládá zájem o multipacky zmrzlin. Billa přichází s privátní značkou chřestu Česká farma. Novinka z Bageterie Boulevard: menu z Apulie v barvách italské trikolory. Alpro představuje letní tipy s chutí kokosu. Do Dlouhé na kremrole od Cukráře Skály.
Lenka Krbcová
29. 4. 2018
Počet nových komentářů
1
Kolik zeleniny je akorát? 2× více než ovoce
Zelenina je nenahraditelná. Nutriční terapeutka a vrchní sestra Oddělení léčebné výživy FN Brno vysvětlí, čím je vlastně zelenina tak zajímavá, jaké množství nás „posílí“ a jak se zeleninou správně nakládat.
Kateřina Ondrušová
29. 4. 2018
Maso v akci je opět šizené. Tentokrát ho nabízel Lidl
Aktualita
Potravinářská inspekce zjistila závažné falšování u potravin nabízených v letákové akci řetězce Lidl. Šlo o masné produkty z Polska, stejný výrobce měl nedávno problémy s obsahem masa i ve slevové akci Penny Marketu.
Redakce
27. 4. 2018
Upečte si bábovku z kozího žervé
Počet chovatelů koz stoupá a s ním roste i produkce kozího mléka. Díky tomu se zvyšuje nabídka potravin z této suroviny v tuzemských obchodech, a především přímo u chovatelů koz.
Petr Havel
27. 4. 2018
Hořká pravda nejen o hořké čokoládě
O čokoládě toho bylo napsáno mnoho. Mnoho kontroverzního, především ze zdravotního hlediska. Jisté je to, že čokoláda a její chuť, když se rozplývá na jazyku, nám dává pocit štěstí. Je pro nás ale čokoláda skutečně dobrá?
Kristina Vacková
26. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
GMO pivo se obejde bez chmele. Na chuti to prý není znát
Geneticky modifikované suroviny k výrobě potravin mohou vést i k ukončení pěstování chmele, který je tak důležitý pro naše tradiční pivo.
Petr Havel
25. 4. 2018
I dva roky po krachu firmy JSG se její falšované medy našly v obchodech
Ročně každý z nás sní skoro kilogram medu, jeho kvalita ale není vždy taková, jakou bychom si představovali. Zejména medy firmy JSG se dlouhodobě řadí mezi medy falšované či nejakostní. A to už firma JSG přes dva roky neexistuje.
Redakce
24. 4. 2018
Albert si na Chodově testuje, co na zákazníky platí
Pražská prodejna společnosti Ahold na Chodově se od ostatních tří set výrazně liší. Pokud se nový koncept osvědčí, inovace se představí i v dalších obchodech Albert.
Kateřina Čepelíková
24. 4. 2018
Počet nových komentářů
3
Meníčko: Botanické fermentované limonády zrají sedm dní
V ochutnávce novinek týdne tentokrát voní pochoutky z grilu a na osvěžení je tu hned několik tipů na přírodní limonády, ovocné drinky i detoxikační nápoje.
Lenka Krbcová
22. 4. 2018
Počet nových komentářů
1
Postarejte se, aby vaši zaměstnanci dobře jedli. Vyplatí se vám to
Firemní dny zdraví a programy na podporu vitality zaměstnanců – to je rostoucí trend roku 2018. Chytrý zaměstnavatel ví, že se mu vitální zaměstnanec vyplatí.
Martin Škába
21. 4. 2018
dTest: Nejlevnější německý salám je kvalitnější než český
dTest srovnával kvalitu levných potravin z pěti evropských států. Zajímala ho kvalita točeného a měkkého salámu, silných párků, rybích prstů, lahůdkového salámu, jahodového jogurtu a kysaného zelí. Jak si vedly české potraviny?
Redakce
20. 4. 2018
Splachujete potraviny do WC? Krmíte tak potkany
Zbytky potravin, které spláchnete do záchodu, nakrmíte potkany. Proč to vadí? Rozmnoží se, vylezou z kanálu a kousnou vás. „S potkany není radno si zahrávat,“ varuje deratizátor.
Helena Singerová
20. 4. 2018
Počet nových komentářů
3
Ne mleté, ale mělněné maso. Víme, proč se něco takového vůbec vyrábí
Na první pohled vypadají podobně, ale jinak se jmenují – tedy výrobky s názvem mleté maso a mělněné maso. Proč je ale jiný název používán a jaké rozdíly vlastně představuje?
Petr Havel
20. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Skyr není jogurt a skyramisu není tiramisu
Skyr je tu tisíc let, v ČR dva roky. Přestože se v mnohém podobá jogurtu, jeho výroba a složení se liší.
Jana Kuklová
19. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Pamlsková vyhláška bude sladší i tučnější. Krok kupředu, nebo zpět?
Komentář
Ministerstvo zdravotnictví říká: Podle naší vyhlášky se děti mohou stravovat jen velmi komplikovaně, je příliš restriktivní. Potravináři chtějí do škol vrátit kečup a majonézu. Chystají se velké změny.
Kateřina Čepelíková
18. 4. 2018
Pylové alergeny se kombinují s alergeny v potravinách
Na zhoršení stavu alergiků se podílejí nejen pyly, ale také jídlo, zvláště dojde-li ke zkřížené alergii, tedy reakci pylových alergenů a alergenů ze stravy. Které potraviny nebrat na piknik?
Petr Havel
18. 4. 2018
Počet nových komentářů
1
Nejíte pohanku? Velká škoda
Pohanku můžeme připravit jako skutečně zdravou přílohu nebo ji chytře přidat do řady jídel. Vždycky nám to jen prospěje. Její účinky jsou překvapivé a recepty jednoduché.
Veronika Pourová
17. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Piškoty a hořká čokoláda: častý dietní omyl při průjmu
Tradovaní pomocníci při průjmu, jako jsou piškoty, suchary či hořká čokoláda, nám vůbec pomoct nemusí, naopak. Jaká dieta je při střevních potížích nejúčinnější?
Daniel Mareš
17. 4. 2018
Počet nových komentářů
7
Jak si objednat tu nejzdravější čínu
K čínské kuchyni se váže řada mýtů, ale také mnoho fakt, která byla vědou potvrzena. Jedním z nich je přemíra soli ve většině pokrmů, které si v „číně“ objednáme, když chceme rychle zahnat hlad. Ale stačí pár drobných změn v objednávce a můžeme vše sami napravit.
Kristina Vacková
16. 4. 2018
Meníčko: Tesco a potravinová banka vaří Zbytkoládu
Ochutnávka novinek týdne: Prague Food Festival láká na 10 kulinárních trendů. Košík.cz posiluje nákupy na víkend. Jihočeské marmelády mají medaile z mistrovství světa. Nestlé vyrábí tyčinku s o třetinu nižším obsahem cukru.
Lenka Krbcová
15. 4. 2018
Běžný prášek do pečiva. Existují zdravější alternativy?
Kypřicí prášek bez fosfátů, z vinného kamene, jedlá soda… Se zdravým životním stylem se do kuchyně navracejí zapomenuté ingredience. Tento trend můžeme pozorovat i u receptů na sladké dobroty.
Lenka Formánková
14. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Prof. Vítek: Pozor na vysoký příjem bílkovin
Rozhovor
Nejen vrcholoví, ale i amatérští sportovci hledají informace o bílkovinách neboli proteinech. Narostou po nich svaly, pomáhají při hubnutí, podpoří lepší výkon? Expert na sportovní výživu před přehnaným příjmem proteinů varuje.
Lenka Krbcová
13. 4. 2018
Počet nových komentářů
3
Když necháte mungo naklíčit, násobíte jeho sílu
Fazole mungo v českém jídelníčku nemají ještě své pevné místo, přitom je snadné nechat je na klíčit, do běžných jídel přidat a získat tak významný zdroj manganu, draslíku a hořčíku.
Redakce
12. 4. 2018
Obézním hrozí rakovina, nejtlustší generací jsou mileniálové
Nová obsáhlá studie uvádí, že vliv nadváhy a obezity jako narůstajících faktorů na vznik rakoviny děsivě stoupá. Mladá generace přitom již je, nebo brzy bude tlustá jako snad nikdy dříve.
Kristina Vacková
12. 4. 2018
1 951
–
1 980
/
4 817
První strana
Předchozí strana
60
64
65
66
67
68
70
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji