největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 101
–
2 130
/
4 817
První strana
Předchozí strana
60
69
70
71
72
73
80
Následující strana
Poslední strana
10 otázek a odpovědí o kuřecím mase. Víte, co jíte?
„Na hlavu“ máme v ČR spotřebu drůbežího masa 27 kg. A jeho popularita stále roste. Přečtěte si, jaké jsou způsoby zpracování, chlazení a označování drůbežího masa. Víte, podle čeho se dělí do jakostních tříd a co zjistíme z etikety?
Redakce
9. 1. 2018
Počet nových komentářů
2
Jídlo na českých horách: od blbouna po hranolky za 130 korun
Glosa
České hory jsou malé, s tím nic moc nenaděláme. Mačkáme se na sjezdovce, ve frontě na lanovku i o místo na oběd. A s tím už by se něco dělat dalo. Stejně tak jako s kvalitou či cenami, které jsou někde skutečně „velehorské“.
Lenka Krbcová
9. 1. 2018
Počet nových komentářů
9
Máme se bát fosfátů v potravinách? Kebabem to nekončí
Komentář
Obecně platná odpověď na výše položenou otázku zřejmě zní – částečně ano. Největší riziko příjmu těchto látek z potravy do lidského organismu ale nepředstavují masné výrobky, které byly v poslední době s fosfáty, kvůli „kauze kebab“, spojovány.
Petr Havel
8. 1. 2018
Fritování: Vyměňují restaurace a stánky olej včas?
Pražští hygienici kontrolovali kvalitu olejů při fritování ve stravovacích zařízeních. Sledovali také dodržování vhodných teplot a výměnu olejů. Došli k jiným závěrům než nedávno potravinářská inspekce.
Redakce
6. 1. 2018
Počet nových komentářů
1
Kamu: nejbarevnější kuchařka, která vařila s Jamie Oliverem
Rozhovor
Kamila Rundusová v sobě měla lásku k jídlu a cestování odmalička, rok co rok ji ale prohlubuje. Cestuje, vaří, fotí, točí pro Českou televizi cestovatelský seriál a sbírá materiály pro své fanoušky a Nejbarevnější kuchařku. Seznamte se s Kamu.
Kateřina Čepelíková
5. 1. 2018
Nejhorší potraviny roku 2017
Přinášíme tradiční přehled závadných potravin uplynulého roku. I letos bylo nejvíce nálezů ve skupině masných výrobků a vín. Kteří prodejci a výrobci potravin skončili na pranýři?
Lenka Krbcová
4. 1. 2018
S igelitkami zadarmo je ámen. Kolik kde zaplatíte?
Aktualita
Doby, kdy byly igelitové tašky téměř všude zdarma, jsou ty tam. Od začátku roku 2018 platí nový zákon o obalech, který obchodníkům nařizuje igelitové tašky zpoplatnit.
Kateřina Čepelíková
3. 1. 2018
Supermarkety budou smět použít označení pekárna, jen pokud skutečně budou péci
Komentář
Prodejna s pekárnou, z naší pekárny… Podobná označení slouží jako marketingový nástroj, který má vzbudit dojem, že jde o pečivo upečené přímo na místě. To ale většinou není pravda.
Petr Havel
3. 1. 2018
Počet nových komentářů
9
Čtyři věci, které mi po návratu z Anglie chybí
Poslední dva roky jsem prožila v Anglii. I navzdory tomu, že jsem se zpět do Brna vracela s hřejivým pocitem, že Česko je mnohem příjemnější místo pro život než Britské ostrovy, ještě v Anglii jsem si vytvářela svůj osobní seznam toho, co mi bude po návratu chybět.
Jana Kuklová
2. 1. 2018
Počet nových komentářů
6
Bilance roku 2017: Ceny potravin rostou rychleji než inflace
Komentář
Rychleji než v zahraničí, rychleji než inflace. Takový byl vývoj cen potravin v uplynulém roce. Příčin je víc a plyne z nich snad i jisté ponaučení do budoucna.
Petr Havel
1. 1. 2018
Zuby, máslo, zuby, máslo, hubnutí: nejčtenější články roku 2017
Zajímá vás, jak žít bez bolesti a zdravotních trablů, jak se dobře najíst – a jak co nejefektivněji zhubnout. Tak by se dala shrnout témata článků, které byly na Vitalia.cz nejúspěšnější. Podívejte, které to jsou.
Lenka Krbcová
31. 12. 2017
Poznáte, co je to? Záhady z výroby potravin
Galerie
Při přípravě článků navštívíme řadu provozů a někdy býváme překvapeni. Vídáme roztodivné technologie, pomůcky i postupy. Setkáváme se s potravinami ve fázi, kdy jsou téměř k nepoznání.
Redakce
29. 12. 2017
Počet nových komentářů
2
Od ledna hubnu: Tohle je můj plán změn
Ne na dárky, rodinu a odpočinek, ale na cukroví, salát a řízky, na to se celá řada z nás těšila nejvíce. A teď sedíme u počítače přecpaní a žaludek nám spílá. Chcete přístup k jídlu změnit? Začněte teď a tady.
Kateřina Čepelíková
28. 12. 2017
Jak se rodí Bohemia Chips
Při výrobě chipsů se spotřebuje hodně speciálního oleje, hodně brambor, ale vůbec nejvíc se tu spotřebuje vody. Proč? Nejen to jsme jeli zjistit do výrobny Bohemia Chips v Choustníku v jižních Čechách.
Kateřina Čepelíková
26. 12. 2017
Husokachna neexistuje
Kachna, husa nebo třeba krocan jsou tradiční pokrmy vánočních svátků. A není to přitom zas takový nutriční zločin, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Petr Havel
24. 12. 2017
Počet nových komentářů
5
Nerozvařené, nepřipečené, nevychladlé… tipy pro úspěch štědrovečerní večeře
V každé kuchyni, ať profesionální, nebo domácí, platí, že příprava je základ úspěchu. Stejně tak není cílem se celý Štědrý den stresovat a honit kolem plotny. Přípravu je třeba si dobře naplánovat.
Lenka Krbcová
23. 12. 2017
Ne, letos se na Vánoce nepřejím
Neporušit dietní režim, když jsou všude hromady cukroví, je pro hubnoucího člověka těžká zkouška, kterou je třeba vydržet. Takových „zkoušek“ je totiž plný kalendář – narozeniny, svátky, výročí… Jak se ošálit a nepřejíst se?
Kateřina Čepelíková
22. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Řízek, salát, alkohol… Jak ubrat Vánocům kalorie
Je možné si o Vánocích neodpírat, a přitom snížit příjem škodlivých tuků? Tady je pár tipů na „lehčí“ sváteční tabuli.
Šárka Kuželová
22. 12. 2017
Studentská kuchařka: Když jsme to zvládli my, zvládnete to taky
Rozhovor
Jsou tři, všichni studují a vydávají již druhou kuchařku. Po úspěchu první knihy Jíme zdravě s Fitrecepty, která původně vznikla jako online projekt, připravili pokračování.
Lenka Krbcová
21. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Vědci vyšlechtili zlaté brambory
Tzv. zlaté brambory nejsou sice ze zlata, zato jsou plné vitamínů, a to i těch, které běžné brambory neobsahují.
Redakce
21. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Patří gothaj do bramborového salátu?
Salám, vejce, hrášek jsou asi tři nejspornější suroviny, pokud jde o složení vánoční klasiky. Patří do bramborového salátu? Ano, nebo nikdy?
Lenka Krbcová
21. 12. 2017
Počet nových komentářů
6
I online supermarkety mají o Vánocích zavřeno
Aktualita
Pokud jste si zvykli objednávat potraviny v e-shopu, počítejte s tím, že i tady bude přes svátky zavřeno, nebo omezený provoz. Kdy k vám nepřijedou?
Redakce
20. 12. 2017
Nejlevnější a nejdražší vánoční kapři v České republice. Kde je mají?
Každoročně slýcháme, jak se ceny kapra zase zvedají. Jak je to ve skutečnosti s vývojem cen ryb o Vánocích, o kolik se zdražují? A kde je letos mají nejlevnější? Mapovali jsme situaci v hypermarketech i rybářstvích.
Kateřina Čepelíková
20. 12. 2017
Kontrola odhalila falšované olivové oleje
Extra panenský olivový olej bývá dražší a kvalitnější než olej panenský, proto se často využívá do studených salátů. Ale nekupujeme někdy méně kvalitní olivový olej za cenu kvalitního? Inspekce vyrazila na kontroly a hříšníky našla.
Redakce
19. 12. 2017
Počet nových komentářů
3
V sušených brusinkách je cukr. Pak ještě cukr a trochu brusinek
Koupit si sušené brusinky pro zdravé mlsání není nejlepší nápad, většina z nich je totiž proslazená, až to hezké není. dTest provedl srovnání dvaceti výrobků z českého trhu a zjistil, že ty vůbec nejsladší brusinky jsou ze tří čtvrtin tvořeny cukrem.
Redakce
19. 12. 2017
Kde všude na Vánoce využijete kokos
Kokos nemusí být součástí pouze nepečeného cukroví. Přidat jej můžete do linecké klasiky nebo se zahřejte kokosovou horkou čokoládou.
Helena Singerová
19. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Pro zuby jsou nejhorší plněné figurky
Vánoční mlsání zubům neprospívá, ale při správné péči nemusí zanechat žádné následky. Co a jak jíst o Vánocích, aby se nám nekazily zuby?
Redakce
18. 12. 2017
Vánoční jídla ve světě: Právě na Štědrý den vznikl švédský stůl
Švédský vánoční bufet se nazývá julbord a je hlavní příčinou toho, proč se tomuto stylu servírování říká švédský stůl. Podívejte se i na další světové vánoční speciality.
Jana Kuklová
17. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Kapří hranolky a další tipy, jak připravit rybu jinak
Rybám moc nedáme, ale když, tak sázíme na lososa, pstruha a kapříka z českého rybníka. Ideálně obalené a osmažené, anebo v rybím salátu. Jenže rybu můžete připravit i jinak, a možná i snáze a chutněji.
Kateřina Čepelíková
16. 12. 2017
Tyhle jedlé dárky k Vánocům ještě stihnete vyrobit
Výroba jedlých dárků letos obzvláště letí. Užijte si předvánoční čas s jejich přípravou a potěšte své blízké a třeba i sami sebe něčím malým, chutným a moc milým.
Kateřina Čepelíková
15. 12. 2017
2 101
–
2 130
/
4 817
První strana
Předchozí strana
60
69
70
71
72
73
80
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji