největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 131
–
2 160
/
4 817
První strana
Předchozí strana
60
70
71
72
73
74
80
Následující strana
Poslední strana
Test: Sušené banány jsou ve skutečnosti smažené
Test
Sušené banány, které si přidáváme do müsli či zobeme u televize v domnění, jak krásně šetříme kalorie, jsou až na výjimky lupínky smažené v kokosovém oleji. Více zjišťoval dTest.
Redakce
14. 12. 2017
Počet nových komentářů
4
Vánoční cukroví ze zeleniny: Skvělé, vláčné a jemné
Využít při pečení cukroví i něco jiného než cukr, máslo, kokos a ořechy? Není to tak nereálné, jak to na první pohled vypadá. Zkuste cukroví z dýně, červené řepy nebo mrkve. Překvapí vás chutí i vláčností.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2017
Veterináři zkontrolovali desítky chovů kvůli pesticidům
Stovky vyšetření masa, mléka, vajec či medu přinesly dobrou zprávu pro české chovatele a spotřebitele. Tři rozsáhlé kontrolní akce veterinární správy nezjistily žádné zbytky pesticidů v produktech z českých chovů.
Redakce
13. 12. 2017
Domácí Vánoce: Co všechno se dá vyrobit doma
K pečení vánočního cukroví potřebujete zejména mouku a máslo. Při práci můžete popíjet pečený vánoční čaj nebo vaječný likér. Vše zmíněné si dokážete připravit sami.
Helena Singerová
13. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Kdybyste věděli, na čem se hranolky u stánku smaží, už by vám tak nechutnaly
Stav olejů ve fritézách veřejného stravování je tristní. Inspekce odhalila přepálené oleje a tuky v každém šestém kontrolovaném zařízení. Budou padat pokuty.
Redakce
12. 12. 2017
Jak chutná pravá Drážďanská štola? Máme pro vás recept
Sladká, voňavá a třítunová. Taková byla letošní Drážďanská štola. Vitalia.cz byla u toho, když ji patronka slavnosti nařízla 1,6 metru dlouhým štolovým nožem.
Helena Singerová
12. 12. 2017
Ivan Mach: Sportovcům chybí odborníci na výživu
Rozhovor
Výživovým poradcem byl už v časech, kdy tohle povolání ještě neexistovalo. Již od sedmdesátých let se věnuje poradenství ve výživě, zejména se zaměřením na sportovce.
Lenka Krbcová
11. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Vánoční ryba bez smažení
Připravte si o Vánocích zdravější variantu vánočního kapra. Smažený kapr je totiž svým způsobem ze zdravotního hlediska téměř tou nejhorší volbou.
Petr Havel
11. 12. 2017
Počet nových komentářů
4
Cukroví? Kdepak. Ve světě servírují vánoční dorty i „sladké poleno“
Málokterá hospodyňka jinde ve světě se může pochlubit tolika druhy vánočních sladkostí jako právě v Česku. I tak se ale v každé zemi, kde se Vánoce slaví, koncem roku připravují neodolatelné slavnostní dezerty, které jsou často jedním z největších pokladů dané kuchyně.
Jana Kuklová
10. 12. 2017
Vařte česky, a přece zdravě
Seznamte se s benefity běžně dostupných českých potravin. Budete s nimi zdraví a štíhlí. A nakonec si můžete dát i českou klasiku, když víte, jak na to.
Redakce
9. 12. 2017
Ochucené cukry je nejlepší vyrobit si doma
Vanilka, skořice, citrusy… nádherně provoní vánoční cukroví. Můžete je přidat ve formě ochucených cukrů. Obchody jich nabízejí celou škálu, není však nad domácí výrobky. Připravíte je celkem snadno.
Petr Havel
9. 12. 2017
Je Hera pokaždé jiná, nebo se vám to jen zdá?
Nejvíce Hery se v českých domácnostech spotřebuje právě teď, na Vánoce, a o Velikonocích. O adventu prý Hera bývá kvalitnější než jindy, tvrdí viceprezidentka cukrářů. Výrobce to ale popírá, kvalita je podle něj stále stejná. Jak to doopravdy je?
Kateřina Čepelíková
8. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Kypřicí prášek nahradíte šlehanými vejci, alkoholem i mletými ořechy
Pálí vás žáha po kypřicím prášku? Cítíte jeho pachuť v zákuscích? Do sladkého pečiva se přidává běžně, některé recepty ho používají i do vánočního cukroví. Poradíme, čím kypřicí prášek nahradit.
Helena Singerová
8. 12. 2017
Počet nových komentářů
3
Co dělat, když si koupíte hnusný svařák
Svařené víno z vánočního trhu – i odjinud – je bohužel bez pravidel. I na trhu je ale možná reklamace.
Redakce
7. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Klecová Arnoštova vajíčka prodávají jako farmářská. Je to snad v pořádku?
Lidl prý vydává vajíčka z velkochovu za produkt od farmáře, stěžují si zákazníci. Kde je pravda?
Daniel Mareš
7. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Čím nahradit máslo při pečení cukroví
Příprava cukroví je v plném proudu, a přestože i ceny másla už padly na přijatelnější úroveň, pokud pečete hodně, jistě oceníte naše tipy, jak a čím lze máslo nahradit.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2017
Čím naředit čokoládu na polevu?
Napečeno, byt provoněn, stačí už jen dozdobit vánoční cukroví čokoládovou polevou? Poradíme, jak naředit polevu z čokolády i tukovou polevu. Odborné rady poskytla viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Moučka, nebo krupice? Cukry na vánoční pečení
Také někdy váháte, jaký cukr použít na přípravu vánočních pokrmů? Cukr moučku, krystal, krupici? Případně – jaké jiné druhy a verze cukrů jsou vhodné?
Petr Havel
6. 12. 2017
Test chipsů: Známe ty nejmastnější i ty nejškodlivější
Množství jedovatého akrylamidu, které vzniká i při výrobě brambůrků, je velmi vysoké. Které brambůrky ho obsahují nejvíce a jaké jsou přesolené? Zjišťoval dTest u devatenácti druhů chipsů.
Redakce
5. 12. 2017
Kůra z běžných citronů není na pečení vhodná
Není nezbytná. Pokud ji ale použijete, cukroví se „rozsvítí“. Bude svěží, voňavé a zdravější. Kde získat citronovou kůru, proč není vhodná ta z běžných citronů a jak ji uchovat?
Helena Singerová
4. 12. 2017
Vánoční pečení: Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilínovým cukrem
Vanilínový cukr neobsahuje skutečnou vanilku, ale její náhražky. V čem se liší a jak si vyrobit domácí cukr z pravé vanilky?
Petr Havel
3. 12. 2017
Proč každý perníček chutná jinak
Vánoční perníčky představují tradici s nekonečným množstvím variant. Výslednou chuť i vzhled ovlivníme mnoha způsoby – kořením a dalšími použitými surovinami, zdobením či skladováním.
Petr Havel
2. 12. 2017
Čokoládové mince se vyrábějí podobně jako ty kovové
Čokoládové mince už co nevidět naplní mikulášské balíčky našich ratolestí. Budou třpytivé, s obrázky nebo s plastickými motivy. Pojďte se podívat, jak se vyrábějí.
Kateřina Čepelíková
1. 12. 2017
Polská jablka obsahují pesticidy. Kde všude se prodávají, se neví
Aktualita
Do České republiky bylo dovezeno tisíc pět set šedesát kilogramů jablek, která obsahovala šestkrát více pesticidů, než je v Česku povoleno. Kde jablka můžete koupit? To nikdo neví.
Redakce
30. 11. 2017
Jak se reklamuje jídlo v restauraci?
Salát, který už pamatuje své lepší časy, přesolená polévka, dva knedlíky ke svíčkové, tohle si v restauraci nemusíte nechat líbit. A nemusíte za to ani platit. Jak reklamovat jídlo v restauraci, radí dTest.
Redakce
30. 11. 2017
Vlákninu můžete dostat i do knedlíků a omáček
Vláknina je pro nás důležitá, ale ne každý ji má v potravinách dostatek. Pokud vám vyhovuje doplňovat vlákninu spíše z jiných zdrojů, třeba doplňků stravy, určitě je to lepší než ji úplně vynechat. Představíme si několik možností, například psyllium či inulin.
Veronika Pourová
30. 11. 2017
Na tyhle pozor, nabízejí nelegální potraviny
Aktualita
Nelegální výrobny i prodejny potravin představují riziko. Veterináři v poslední době odhalili hned několik případů. Jak je sami poznáte?
Redakce
29. 11. 2017
Počet nových komentářů
3
Vejce za pět korun jsou nesmysl. Není pro ně důvod
Komentář
V ČR nejsou objektivní důvody pro ceny vajec výrazně nad tři koruny za kus. Z dostupných dat vyplývá, že na vině jsou částečně producenti vajec, především ale maloobchod.
Petr Havel
29. 11. 2017
Počet nových komentářů
4
Řetězce prodávaly nebezpečnou slaninu
Aktualita
Veterinární inspekce varuje spotřebitele, kteří by měli doma slaninu od slovenského výrobce. Obsahuje listerie.
Redakce
28. 11. 2017
Akrylamid v jídle: Čím propečenější, tím hůř
Brambory či chléb s tmavě opečenou kůrkou, pražená káva, smažené chipsy… Jak informuje časopis dTest, čím propečenější, tím škodlivější. Nyní je šance na změnu, výrobci dostali návod na snížení množství toxického akrylamidu v potravinách.
Redakce
28. 11. 2017
2 131
–
2 160
/
4 817
První strana
Předchozí strana
60
70
71
72
73
74
80
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji