největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 371
–
2 400
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
78
79
80
81
82
90
Následující strana
Poslední strana
Může se med zkazit? Pravdy a mýty o medu
Vyzkoušejte, co víte o medu. Některá tradovaná tvrzení jsou nesmyslná, jiná pravdivá, a někdy je to tak půl na půl.
Redakce
20. 5. 2017
Počet nových komentářů
3
Mám nadváhu, jsem obézní, mám hubnout?
Téměř každá žena vyzkoušela alespoň jednou za život držet dietu. Neúspěšně. Proč jsou tedy zázračné diety tak oblíbeným prodejním artiklem? Každému se líbí jednoduché a rychlé řešení. V knize Já zhubnu – zdravě a natrvalo zjistíte, proč jste dosud nezhubli a proč diety nefungují; zda vůbec hubnout a jak.
Redakce
19. 5. 2017
Počet nových komentářů
1
Müsli z Janovy pece, láska na první křupnutí
Müsli už dávno nesnídají jen linii držící blondýny. Když chutná jako božská mana, i lamželezo po něm rád skočí. Už jste ochutnali to z Janovy pece? S medem, kvalitní čokoládou a mrazem sušeným ovocem?
Kateřina Čepelíková
19. 5. 2017
9 tipů pro výběr kvalitního másla
Kvalitní máslo se nelepí k obalu, nemá výrazně žlutou barvu a je déle tvrdé a hladké. Lépe se s ním pak peče i vaří. Také vás nasytí na delší dobu než nekvalitní náhražky.
Redakce
18. 5. 2017
Počet nových komentářů
14
Jak se stravovat před a po cvičení: Vynechání jídla je chyba
Rozhovor
„Důležité je brát v úvahu dobu, kdy chodíme cvičit, a cíl našeho snažení,“ doporučuje nutriční terapeutka a osobní trenérka a uvádí tři nejčastější chyby, které lidé dělají.
Veronika Řeháková
18. 5. 2017
Počet nových komentářů
1
Test soli v oplatkách: stejně jako slané buráky
Pozornost upřená na obsah soli v potravinách opakovaně ukazuje na problém. Sůl je snad všude. Časopis dTest nyní zjišťoval, kolik soli ukrývají sušenky a oplatky.
Redakce
17. 5. 2017
Počet nových komentářů
3
Když med, tak od včelaře
Ať už jste pravidelným konzumentem medu, nebo ho máte doma jen pro případ nemoci, dáte jistě za pravdu, že med od včelaře se nemůže měřit s tím, který koupíme v supermarketu. Proč tomu tak je?
Redakce
17. 5. 2017
Počet nových komentářů
1
Soutěž: Svatební přípravy podle Ejvi
Soutěž
Chystáte svatbu? Vyhrajte knihu, která vám pomůže s přípravami. Nechte se provést bez stresu od zásnub až po den D.
Redakce
17. 5. 2017
Tarhoňa – středoevropská varianta vaječných těstovin
Tarhoňa je potravina rozšířená u našich sousedů na Slovensku i v Maďarsku. U nás není běžně k mání, ale můžete si ji třeba koupit na internetu nebo sami uvařit. Poradíme jak a co s ní dál.
Petr Havel
17. 5. 2017
Počet nových komentářů
6
Proč se žitný chléb peče jen ve formách?
Žitný chléb pečený jako pecen pšeničného chleba? To nejde. Kulatý žitný chléb sice v obchodech najít můžete, ale není pečený bez formy. Za všechno může lepek.
Redakce
16. 5. 2017
Počet nových komentářů
2
Svatební dort je třeba objednat i rok dopředu
Svatební dort musíte včas objednat, absolvovat jeho ochutnávku, zaplatit odvoz i stojan… Není toho málo a není to za málo.
Kateřina Čepelíková
16. 5. 2017
Počet nových komentářů
1
Iceland nabízel šizené rybí prsty
Aktualita
Britská prodejna specializující se na mražené zboží má problémy se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Iceland totiž nabízel rybí prsty, které neobsahovaly tolik masa, kolik na obale slibovaly. Inspekce už chystá pokutu.
Redakce
15. 5. 2017
Počet nových komentářů
2
Test mozzarell: váží i o třetinu méně
Test
Víte, že mozzarella prodávaná v sáčku může být skoro o dvacet gramů lehčí, než je uvedeno na obalu, a pořád je v normě? My jsme dokonce našli rekordmana, který vážil o čtyřicet tři gramů méně. A to už rozhodně v pořádku není.
Kateřina Čepelíková
15. 5. 2017
Počet nových komentářů
13
Festival ambasád – znovu na Farmářském trhu na Kulaťáku
Galerie
V sobotu 13. května se v rámci Farmářských trhů na Kulaťáku v Praze 6 koná druhý ročník prezentace chutí a kultury Festival ambasád Food and Culture.
Redakce
12. 5. 2017
Počet nových komentářů
3
Jamón – španělská šunka patří k nejdražším a nejlepším na světě
Jamón – pravou sušenou španělskou šunku ze zadní kýty prasat – si lze koupit i v Česku. My jsme se byli podívat přímo v „kolébce“ jamónu, městečku Lanjarón v Andalusii.
Petr Havel
12. 5. 2017
Počet nových komentářů
9
Hodně solíte? Nedivte se, že tloustnete
Příjem soli u nás je extrémně vysoký. Mnohdy ani nevíme, že solíme. Nejvíce soli totiž do potravin dají výrobci, a to i u potravin, kde byste ji nečekali. Jak tělo ošálit, slanou chuť mu dopřát, ale přitom jí konzumovat až o polovinu méně?
Kateřina Čepelíková
11. 5. 2017
Počet nových komentářů
13
Z houbiček se vyrábějí kapky proti stresu
Kousky penízovky sametonohé usušené v troubě posilují imunitu. Kapky z této jedlé houby mají antibiotické účinky a zvyšují odolnost organismu proti stresu, vyčerpání i nespavosti.
Simona Procházková
11. 5. 2017
Počet nových komentářů
3
Podniky s vtipnými názvy: Lehká hlava Jakoby V melounovém cukru
Vtipný, úderný, jednoduchý, svižný, retro, výstřední – alespoň jedno z těchto kritérií by měl splnit název restaurace, kterou si hodláte otevřít. Správný název je základ.
Redakce
10. 5. 2017
Počet nových komentářů
5
5 jídel indické kuchyně, která z restaurace neznáte
Zajít si na indické speciality v České republice není problém, restaurací stále přibývá. Mohlo by se zdát, že indickou kuchyni dobře známe a nemůže nás v ní už nic moc překvapit. Není to pravda.
Jana Kuklová
10. 5. 2017
Počet nových komentářů
4
Pochutnejte si na méně známém exotickém ovoci
Na české ovoce si ještě chvíli počkáme, pro chuť i pro zdraví jsou tu však i exotické plody. Zdravě si zamlsáte, a především prokážete vaší imunitě královskou službu.
Lenka Zelnitiusová
5. 5. 2017
Proč si dát pozor na výrobky z Číny? Protože toto je odšťavňovač na citron
Ne každé kuchyňské a stolní náčiní splňuje nároky, které na ně klademe z hlediska bezpečnosti. Ministerstvo zdravotnictví upozorňuje, jak se nevyhovujícím výrobkům vyhnout. Až na výjimky pocházejí z Číny.
Redakce
4. 5. 2017
François Thuille, kuchař světoběžník, který nejraději sbírá houby na Šumavě
Přestože procestoval celý svět, vařil v Malajsii, v Polsku, na Kypru, ve Francii, ale i v Číně, nakonec celkem nedávno zakotvil v Česku. Proč nechce vařit ve Francii a jací strávníci jsou Číňané? Ptali jsme se šéfkuchaře Nebespánu.
Kateřina Čepelíková
4. 5. 2017
Plody goji obsahovaly devět let zakázaný přípravek na hubení hmyzu
Aktualita
Fandíte superpotravinám, bez goji už si nedokážete představit svou snídani? Dejte pozor, zda doma nemáte balení, které inspekce našla v Uherském Hradišti. Obsahovalo pesticidy i insekticidy.
Redakce
3. 5. 2017
Homemade Fest nabídne makrelu na hůlce, burgery i pralinky
Už tuto sobotu se uskuteční na Smíchovské náplavce první ročník food festivalu Homemade Fest. Představí se na něm čtyřicítka nadšenců i profíků, které běžně na festivalech neuvidíte. Okuste něco nového na novém festivalu.
Redakce
3. 5. 2017
Sestra pomáhá bratrovi, aby nebyl obézní
Pro bratra bojujícího s nadváhou, pro holčičku, která bude opakovat první třídu kvůli onkologické léčbě, pro osamělou starou paní i pro místního myslivce… Děti připravovaly svačiny, ale hlavně dělaly radost jídlem.
Redakce
3. 5. 2017
Špagety jedí lžící (ne)jen Češi
Italská kuchyně se po celém světě těší velké popularitě. Kromě pizzy si ve stejné míře lidé také oblíbili italské těstoviny. Špagety, penne nebo linguine se připravují téměř v každé české domácnosti. Jíme ale těstoviny stejně jako Italové?
Jana Kuklová
2. 5. 2017
Počet nových komentářů
19
Ministr zemědělství ukázal na devět potravin: Je to Klasa
Aktualita
Přestože loni o štempl kvality dva výrobky přišly, letos si logo Klasa na svůj obal nechalo natisknout devět výrobků. Mimo jiné tři druhy mouky, šunka a sterilovaná zelenina. Čím jsou výjimečné?
Redakce
28. 4. 2017
Počet nových komentářů
2
Díky krmení ze lžičky a pití z hrníčku se dítě učí mluvit
Dnešní děti jedí pozdě tuhou stravu, a proto špatně mluví. Pravda, nebo omyl? Klinická logopedka vysvětluje souvislosti mezi příjmem potravy a schopností správně vyslovovat.
Barbora Červenková
28. 4. 2017
Počet nových komentářů
5
Syntetická barviva mizí z cukrovinek pro děti
Na pestrobarevné potraviny zabírají nejvíce děti. Přitom právě pro ně mohou být určitá barviva nevhodná. Potravinářský kolos Nestlé mění syntetiku za přírodní koncentráty.
Petr Havel
28. 4. 2017
Počet nových komentářů
2
Brixton Balls: bistro, co má koule. Masové koule
Co mají společného „Depešáci“ a Zdeněk Pohlreich s masovými koulemi? Víc, než si jen můžete představit. Zakousněte se do příběhu Luďka a Tima, kteří si navzdory rozdílným profesím i jazyku založili bistro s masovými koulemi, o kterých mluví celá Praha.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2017
2 371
–
2 400
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
78
79
80
81
82
90
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji