největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 341
–
2 370
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
77
78
79
80
81
90
Následující strana
Poslední strana
Olivové oleje Lozano Červenka vyrábí česko-španělská rodina
Už hezkou řádku let vlastní olivové stromy v Andalusii. Nejdříve je jen pronajímali, ale dnes z těch nejkvalitnějších oliv dvou odrůd sami vyrábějí extra panenské olivové oleje. Vaří s nimi i čeští špičkoví kuchaři.
Kateřina Čepelíková
19. 6. 2017
Počet nových komentářů
2
Proč se v Česku prodává cibule až z Nového Zélandu?
Zásoby české cibule jsou ve skladech maximálně do června. Skladů ani české cibule není dost, většinou ji proto musíme dovážet z Holandska, Polska, Německa a Rakouska. Výjimkou ale není ani Nový Zéland. Proč taková dálka?
Kateřina Čepelíková
16. 6. 2017
Počet nových komentářů
34
Skyr: je to jogurt, není to jogurt?
Na českém trhu se objevil teprve loni, ale už teď si získal řadu příznivců zejména mezi sportovci, seniory a malými dětmi. V čem tkví unikátnost skyru a jak se vůbec liší od jogurtu?
Kateřina Čepelíková
15. 6. 2017
Počet nových komentářů
14
Proč máme jíst hlavně české třešně a višně?
Do českých obchodů se pomalu dostávají české třešně a za chvilku si pochutnáme i na českých višních. Proč takovým plodům máme dát přednost před těmi, které k nám putují například ze Španělska?
Redakce
14. 6. 2017
Počet nových komentářů
8
Ochucené minerálky jsou méně sladké
Příliš sladké, nebo moc slané, takové jsou dnešní potraviny a nápoje. To se má změnit. V ochucených minerálkách již obsah cukru klesá, od roku 2012 skoro o deset procent.
Petr Havel
14. 6. 2017
Počet nových komentářů
3
Jak to opravdu bylo se salmonelou na Apetit pikniku
Řetězec katastrofálních pochybení jedné z prodávajích na loňském Apetit pikniku vedl k nákaze více než stovky lidí salmonelou. Zjistili jsme, co se přesně stalo a proč. Jak podobné události hodlá pořadatel letos předejít?
Kateřina Čepelíková
12. 6. 2017
Počet nových komentářů
8
Co jsou smoothie misky a co do nich použít
Už jste slyšeli o novém trendu v přípravě smoothie? Dáte je do misky a promícháte s ovesnými vločkami, se semínky, zeleninou, čerstvým či sušeným ovocem nebo s čokoládou. Vaše oblíbené smoothie se změní ve skvělé jídlo, výživné a velmi zdravé.
Redakce
11. 6. 2017
Počet nových komentářů
1
Studené polévky: Na gazpacho potřebujete pár surovin a lednici
Španělské studené polévky jsou jednoduché na přípravu a náročné na kvalitní suroviny. Vyzkoušejte gazpacho či salmorejo.
Petr Havel
9. 6. 2017
Nejlepší mlékárenský výrobek roku 2017 je…
Aktualita
Jaký mlékárenský výrobek je ten nejlepší z nejlepších? Vítěze v osmi kategoriích hledala již po patnácté odborná komise. Souhlasíte s jejich stupni vítězů?
Redakce
8. 6. 2017
Kamil Mucha v Cattani vaří nejlepší těstoviny v Brně
Rozhovor
„Nejsem žádný pasta nazi,“ říká majitel dvou oblíbených pasta barů. Kamil Mucha si otevřením vlastního podniku splnil dávný sen, i když původně to měla být samoobslužná restaurace. Dodnes ale platí, že jídla s čerstvými těstovinami si může každý host nakombinovat dle vlastní chuti.
Jana Kuklová
8. 6. 2017
Vědci našli „gen pro anorexii“
Někteří lidé s poruchou příjmu potravy mohou vypadat zdravě a být přitom velmi nemocní, varuje profesorka Papežová. Rodiny často nevyhledají pomoc kvůli tomu, že se stydí a mají pocit viny.
Lenka Krbcová
8. 6. 2017
Počet nových komentářů
3
Ušlechtilá plíseň nevadí, nakládaný hermelín vydrží i měsíce
Proč je plíseň na hermelínu zdravá na rozdíl třeba od plísně na chlebu? Z jakého důvodu výrobci nebalí hermelín na grilování rovnou do obalu, ve kterém by se dal grilovat? A jak dlouho vydrží naložený hermelín?
Petr Havel
7. 6. 2017
Počet nových komentářů
2
Na farmářských trzích byl opakovaně falšovaný med
Aktualita
Státní veterinární správa odhalila krátce po sobě případy prodeje falšovaného medu na farmářských trzích.
Redakce
6. 6. 2017
Počet nových komentářů
1
Svatební sladké: Koláčky a výslužka už nejsou nutnost
Nedostali jste na svatbě výslužku? Těšili jste se na svatební koláčky a moc jich nebylo? Není to nic neobvyklého, trendy se mění i ve sladkostech, které se podávají na svatbě. Dnes letí sweet bar a jako výslužka domácí sušenky.
Kateřina Čepelíková
6. 6. 2017
Počet nových komentářů
1
Řecký jogurt, nebo jogurt řeckého typu? Není to totéž
Oba mají modrobílý obal, oba chutnají podobně, ale každý se vyrábí jinak a z výrazně odlišného množství mléka. Který je „přírodnější“ a čím se liší od běžných jogurtů, kromě vyšší ceny?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2017
Počet nových komentářů
5
Kofola koupila výrobnu salátů Titbit
Aktualita
UGO trade, jejíž většinový vlastník je Kofola, koupila salátovou divizi Titbitu. Jednoho z největších výrobců salátů v naší zemi. Proč se majitelé zbavili výdělečného podniku, co bude s podnikem dělat UGO trade?
Kateřina Čepelíková
2. 6. 2017
Počet nových komentářů
3
Žijeme „zdravě“. Jíme přece biopolotovary
Navzdory proklamovanému zdravému životnímu stylu roste zájem o různé bio, vegetariánské či veganské polotovary. Ani restaurace se svých oblíbených konveniencí nevzdávají.
Petr Havel
2. 6. 2017
Počet nových komentářů
26
Jahodová mapa: Kam na jahody
Aktualita
Začíná prodej českých jahod i samosběr. Na webu najdete užitečnou pomůcku, která vám najde nejbližšího prodejce nebo pole s jahodami.
Redakce
31. 5. 2017
Počet nových komentářů
2
Ani senioři by neměli ze stravy vylučovat maso
Stejně jako produktivní generace by měli také přiměřeně zdraví a běžně se pohybující senioři přijímat dostatek pestré stravy, včetně živočišných bílkovin – tedy i masa.
Petr Havel
31. 5. 2017
Počet nových komentářů
54
Pravý italský parmezán má jedlou i kůrku
Parmigiano Reggiano se vyrábí již po devět staletí stejným způsobem. Technologie, suroviny ani místo výroby se za celou historii nezměnily.
Redakce
30. 5. 2017
Počet nových komentářů
4
Jak na moderní svatební menu? Spojte oběd s rautem
Knedlíčková polévka, svíčková a dort. Klasické svatební menu je držák, lze ho ale upravit, nebo zcela nahradit moderní variantou. Bude to bez dohadů a všichni budou spokojeni.
Kateřina Čepelíková
30. 5. 2017
Počet nových komentářů
3
Grilování: Jak na to, aby se maso na gril nechytalo?
Grilujete rádi, ale často se s masem i burgery na grilu perete? Chytí se a nechtějí se pustit? Máme pro vás sadu rad, které vás napříště od potrhaných a nevzhledných kousků masa ochrání.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2017
Počet nových komentářů
4
„Tohle že je šopský salát?“ Zkuste, jak se dělá v Řecku
„Přejídali jsme se, přesto jsme zhubli.“ Veronika Hájková skoro rok denně vařila domácí řecké recepty, najdete je v nové knize.
Redakce
28. 5. 2017
Počet nových komentářů
2
Kukuřičné lupínky obsahovaly nepovolená azo-barviva
Aktualita
Přestože není užití určitých syntetických azo-barviv v sortimentu pochutin a snacků dovoleno, inspekce našla křupky, které nepovolené látky obsahovaly.
Redakce
26. 5. 2017
Co lze vylít do dřezu?
Ucpaný sifon v bytě vyřeší instalatér, další problém však představuje odpad, který po spláchnutí do dřezu, umyvadla nebo toalety putuje kanalizací.
Petr Havel
26. 5. 2017
Počet nových komentářů
4
Zavařování je nejméně šetrná metoda ze všech
Zachovat co nejvíc vitamínů, nevyhazovat přebytky, pochutnat si během celého roku. Ovoce a zelenina pomalu zaplavuje zahrádky nebo farmářské trhy. Jak je můžeme uchovat a která metoda je nejlepší?
Tereza Víchová
25. 5. 2017
Počet nových komentářů
3
Jídlo v domech pro seniory: málo zeleniny, hodně soli a instantních směsí
Průzkum
Co jedí senioři v zařízeních sociálních služeb? To zjišťovala Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje. Výsledky nepotěší, ale vlastně ani nepřekvapí.
Redakce
23. 5. 2017
Počet nových komentářů
2
Slaný raut na svatbě: Obejdete se i bez chlebíčků
Svatební raut je jednou z nejdražších položek na svatebním účtu. Co host, to pět set, ale i tři tisíce korun. Co všechno vám na stole nesmí chybět a nač si dát při objednávání pozor?
Kateřina Čepelíková
23. 5. 2017
Chleba se salámem je out. Školním svačinám vévodí hamburger
Každý den mezi dva máslem mazané chleby vkládáte kolečko salámu a divíte se, že potomek prská? No aby ne, když spolužáci mají ke svačině hamburgery nebo wrapy, ale pozor, ve zdravých a lákavých variantách. Připravte svačinu líp než vaši rodiče.
Kateřina Čepelíková
22. 5. 2017
Počet nových komentářů
11
Hanka Zemanová: Jak žít zdravě a nezblbnout
Čím více informací se na nás valí, čím více se objevuje nových výživových trendů a čím více se nám nabízí zázračných potravinových doplňků, tím více si potřebujeme osvojit umění rozlišovat.
Redakce
21. 5. 2017
Počet nových komentářů
4
2 341
–
2 370
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
77
78
79
80
81
90
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji