největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 281
–
2 310
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
75
76
77
78
79
80
Následující strana
Poslední strana
Kauza fipronil: Veterináři nařizují kontrolu všech rizikových vajec
Aktualita
Skandál s vejci z Nizozemí a Belgie s vysokým obsahem pesticidu fipronil přiměl evropské země stáhnout milióny podezřelých vajíček. Veterináři nyní zavádějí preventivní opatření pro Českou republiku.
Redakce
11. 8. 2017
Zakazuje EU hranolky? Pravda o akrylamidu
Akrylamid je přítomný v celé řadě běžně konzumovaných potravin. Evropská komise chce snížit jeho příjem pomocí vhodnějších technologických postupů. Tak ministerstvo komentuje zprávy, které se kolem „zákazu hranolků“ objevily.
Redakce
11. 8. 2017
Čerstvou rybu můžete bez obav skladovat čtyři dny
Praktickým informacím ohledně skladování, nutričních hodnot i výběru při nákupu je věnována nově vydaná publikace o kvalitě ryb.
Petr Havel
11. 8. 2017
Běhat ráno, nebo večer? Rozdíly tu jsou
Otázku, zda je lepší běhat ráno, nebo večer, si kladou všichni běžci, rekreační, výkonnostní i ve vrcholové přípravě. Obě varianty jsou možné s tím, že smysl se může lišit.
Lenka Krbcová
10. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Zmrzlina se „šidila“ vždy. Ale jinak
Tváří se jako smetanová, ale spíš bude z odtučněného mléka, je jahodová, ale jahodovou nemá ani barvu. Jsou to hry s barvami a popisky, čím barevnější, tím lépe se upoutá pozornost. Platilo to i tehdy, kdy bylo zmrzlinářství ještě v plenkách.
Kateřina Čepelíková
10. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Alzheimerova choroba může být následek úrazu
Neurodegenerativní choroby, jako je Alzheimerova porucha nebo jiné formy demence, mohou být způsobeny také poraněními. Tvrdí to jedna z novinek tuzemských akademických institucí.
Pavel Houser
10. 8. 2017
Zaměřeno na kebaby: obsahují nepovolené látky
Veterináři zkontrolovali oblíbenou pochoutku. Několik prodejců připravovalo kebab ze surovin z Polska či Německa, které jejich výrobci „přikrmili“ chemií.
Redakce
9. 8. 2017
Jak se balí vejce na slepičí farmě
Galerie
Ve větších provozech vejce třídí automatizované zařízení podle hmotnosti a pomáhá i s balením, na malé farmě probíhá většina práce ručně.
Redakce
9. 8. 2017
Kam se hrabeme se smažákem. Skotové milují smaženou tyčinku Mars
Skutečně existuje něco tak šíleného jako sladká tyčinka Mars smažená v těstíčku. Tuto zvláštní specialitu je v Británii možné sehnat jenom ve Skotsku. Jaká jsou další neznámá anglická jídla?
Jana Kuklová
9. 8. 2017
Honza Hochsteiger: Do italské zmrzliny patří dvacet procent vzduchu
Rozhovor
Zmrzlinařinu studoval v Itálii, ale jeho vytříbené zmrzliny můžete ochutnávat už dva a půl roku i v Praze, ve vysněné zmrzlinárně Crème de la Crème i mnoha špičkových restauracích. Čím se jeho zmrzliny vymykají a jak je vyrábí?
Kateřina Čepelíková
8. 8. 2017
Evropa stahuje miliony vajec s pesticidy. U nás panuje klid
Komentář
Evropou hýbe další, byť oproti jiným kauzám přece jen o něco menší skandál s vejci z Nizozemí a Belgie s vysokým obsahem pesticidu fipronil. Ten se používá v chovech drůbeže jako prostředek proti různým parazitům, například blechám nebo klíšťatům.
Petr Havel
7. 8. 2017
Počet nových komentářů
2
Krájený meloun by měl být prodán do dvou hodin
Jakmile je meloun „načatý“, měl by se rychle zkonzumovat. Odborníci preventivně upozorňují na rizika melounů, vycházejí přitom i z předchozích zkušeností, kdy dlouho nakrájené či špatně omyté melouny způsobily nákazu.
Redakce
4. 8. 2017
3 zdravé letní bylinky, které si můžete zadarmo natrhat
Bylinky nemusíte draze kupovat v obchodě, nasbírejte si je v přírodě. Právě teď je pro některé z nich ideální čas.
Petr Havel
4. 8. 2017
Správně jíst neznamená počítat kalorie, říká odborník na výživu
Různých rad a tipů, jak se zdravě stravovat, je celá řada, ale ne všechny jsou správné. Odborník na výživu Pavel Suchánek mnoho z nich vyvrací.
Redakce
3. 8. 2017
Rostlinné sirupy místo cukru: odborníci nesouhlasí
Vypadají TAK zdravě. Jsou přírodní, a navíc bio. Podle odborníků jde ale o omyl zdravé výživy, minimálně u některých druhů rostlinných sirupů.
Lenka Krbcová
3. 8. 2017
Počet nových komentářů
5
Přemíra chia semínek způsobí zažívací potíže
Jak na zdravá semínka v našem jídelníčku? Dnešní „superpotraviny“ znali lidé už před stovkami let. Přesto se musíme učit, jak s nimi zacházet.
Šárka Kuželová
2. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Pokles zájmu o farmářské trhy je důsledkem politiky státu
Komentář
Trvalo zhruba osm let, než si farmářské trhy vybudovaly svoji pozici, našly stálé dodavatele a zákazníky. Jak dlouho bude trvat, než se podaří jejich likvidace?
Petr Havel
2. 8. 2017
Počet nových komentářů
6
Grilovací omáčky: víc cukru než ve zmrzlině
Chcete grilovat a neztloustnout? V zásadě bohužel platí, že co je tučné, to se dobře griluje. Navíc klasická barbecue omáčka obsahuje až čtyřicet gramů cukru na sto gramů. Tak oslazený není ani polárkový dort.
Veronika Pourová
1. 8. 2017
I drahý olivový olej může být směska
Vybírat olej podle líbivé etikety nebo reklamy, která nám někde vzadu v hlavě rezonuje, není vždy nejlepší nápad. Oleje se totiž dají velmi snadno míchat, a tak se také míchají.
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2017
Jak se vyrábí olivový olej, ten kvalitní
Co nevidět čeká Španěly sklizeň oliv, vezmou traktory nebo elektrické tyče a začnou sklepávat olivy do plachet. Co s nimi udělají dál, abychom si mohli vychutnat jejich extra panenský olivový olej?
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2017
Hranolky jsou snadný terč. Unie je chce zakázat
V Evropské unii vzniká plán na zákaz výroby hranolků. Jsou symbolem potravin s akrylamidem, tedy karcinogenní látkou.
Petr Havel
28. 7. 2017
Počet nových komentářů
15
Petra Malaníková z MyRaw Food: Klasický vitarián neexistuje
Rozhovor
Právnička a kavárnice Petra Malaníková pověsila tradiční stravování na hřebík a stala se vitariánkou. Proč to udělala a jak se jí daří provozovat kavárny MyRaw Food zaměřené na syrovou stravu?
Daniel Mareš
27. 7. 2017
Počet nových komentářů
4
Nemyjte gril po každé grilovačce, stačí jednou měsíčně
Grilování je veskrze radostná aktivita. Kdyby se ale přece jen měla najít činnost spojená s grilováním, na kterou se tak úplně netěšíme, bylo by to nejspíš následné čištění grilu. Jak si ho ulehčit a proč nepulírovat gril po každém grilování?
Redakce
25. 7. 2017
Je potřeba vrátit bramborám jejich chuť
Když má brambora krásnou slupku a žádný strup, neznamená to ještě, že nám také bude chutnat. Jenže my pěknou slupku chceme, a tak se pro ni pěstuje celá řada odrůd. Pěstují se ale i brambory pro chuť?
Kateřina Čepelíková
25. 7. 2017
Počet nových komentářů
1
Opravdu lze zamrazit i syrové houby?
Už se vám přejedla bramboračka, hubník i smaženice, a přesto se nemůžete hnědých darů z lesa vzdát? Uchovejte houby na zimu, sušte je, zavařujte je, mrazte je. Jen dbejte těchto důležitých rad.
Redakce
24. 7. 2017
Počet nových komentářů
2
Zeleninový salát k obědu? Určitě ne
Saláty k obědu jsou letní stálicí, natrháte salát, přidáte rajčata, nějaký dresing a slečny z kanceláře mají hlavní jídlo dne hotové. Jenže tohle je málo, na plnohodnotný oběd to nestačí, a to ani když hubnete. Máme tipy na skvělé saláty k obědu.
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2017
Počet nových komentářů
1
Kaufland nabízel falšovaný kečup. Většinu už prodal
Aktualita
Falšovaný kečup je například takový, který neobsahuje tolik rajčat, kolik na obale uvádí. Pro dnešek se jím stává K-Classic Tomato Ketchup – rajčatový kečup jemný. Laboratorní zkouška u něj prokázala obsah rajčat o padesát gramů nižší, než na obalu deklaroval.
Redakce
21. 7. 2017
Budou mít někdy české venkovské restaurace Michelinskou hvězdu?
Komentář
V České republice máme jen pár restaurací, které se mohou pyšnit slavnou Michelinskou hvězdou. Všechny jsou navíc v Praze. Proč? A zaostáváme opravdu za západní Evropou v kvalitě venkovských restaurací, nebo je to všechno trochu jinak?
Daniel Mareš
21. 7. 2017
Počet nových komentářů
3
Během na lačno nezhubnete
Brzy ráno vstáváte a své tělo během na lačno mučíte, jen abyste nějaké to kilo shodili a v plavkách figuru předvedli? Chybu děláte, na lačno to nemá význam.
Redakce
20. 7. 2017
Počet nových komentářů
1
Sušené maso je bez tuku a nabité bílkovinami
Pojem „jerky“ obecně označuje syrové maso, ze kterého je odstraněn tuk a následně je nakrájeno a vysušeno. Sušené maso je vhodné pro sportovce, děti i turisty.
Petr Havel
20. 7. 2017
Počet nových komentářů
6
2 281
–
2 310
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
75
76
77
78
79
80
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji