největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 251
–
2 280
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
74
75
76
77
78
80
Následující strana
Poslední strana
Zlaté věnečky – insekticid z vajec nepotvrzen
Aktualita
Už od srpna hýbe celou Evropou kauza fipronil, kdy se tento insekticid, určený mimo jiné na hubení blech, dostal do vajec. Aktuálně se kauza otevřela znovu, když vzniklo podezření, že fipronil obsahují sušenky Zlaté věnečky.
Redakce
8. 9. 2017
Nákupy bez igelitek: v supermarketu a teď i na farmářském trhu
Igelitkám při nákupech zvoní hrana. Ekologickému nakupování se věnují jak malé organizace, tak k němu přistupují i nadnárodní řetězce. V Praze nyní otvírá první farmářský trh bez igelitek.
Petr Havel
8. 9. 2017
Zmatky kolem fipronilu: Chtějte jen vejce z českých chovů
Situace kolem vajec s obsahem látky fipronil se stává značně nepřehlednou. Jak se vyhnout toxickým vajíčkům a výrobkům z nich?
Redakce
7. 9. 2017
Mají Chutnej fast food s pořádnou trávou
Je vůbec možné, aby burger, který neobsahuje živočišné složky, nebyl jen hnědou, rozbředlou plackou bez chuti? Možná vás to překvapí, ale i čistě rostlinný burger či pizza můžou pěkně vypadat, a navíc i chutnat.
Kateřina Čepelíková
7. 9. 2017
Počet nových komentářů
1
Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech?
Komentář
Máslo nedávno výrazně zdražilo a internet se teď hemží recepty na domácí máslo. Je jeho výroba řešením pro spotřebitele?
Petr Havel
6. 9. 2017
Počet nových komentářů
13
Jak to včera vypadalo na F.O.O.D. pikniku v Praze?
Včera se v Praze konal sedmý ročník F.O.O.D. pikniku, co přinesl, kde byla největší fronta a v čem organizátoři musí ještě přidat?
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2017
Jezte vejce, ale ne smažená a s uzeninami
Vejce jsou významným zdrojem vitamínu D. Při typickém českém jídelníčku dokonce nejvýznamnějším zdrojem z potravin. Každý z nás sní v průměru dvě stě padesát vajec za rok. Je to moc, nebo málo?
Redakce
1. 9. 2017
Počet nových komentářů
6
Sója je lepší kvašená. Zkuste tempeh, natto nebo miso
Pokud chcete zařadit do svého jídelníčku sóju, vězte, že vyšší nutriční hodnotu mají produkty, které prošly fermentací. Tempeh, sufu, miso nebo natto jsou potraviny z kvašených sójových bobů.
Petr Havel
1. 9. 2017
Počet nových komentářů
2
Pozor na ovesné vločky: vypadají stejně, ale jsou jiné
Chtěla jsem ovesné vločky jemné, ale koupila jsem ovesné vločky instantní. Rozdíl poznáte hned, jak si uvaříte kaši. Je sice hotová rychleji, ale chutná jako bešamel a moc vás nezasytí. Víme proč.
Kateřina Čepelíková
31. 8. 2017
Počet nových komentářů
2
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky
Komentář
Malé prodejny potravin mizí. Jejich udržení do budoucna je důležité, ale dotace ani regulace supermarketů nepomohou.
Petr Havel
30. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Z Kolonial.cz bude Košík.cz: Online prodejny potravin se slučují
Aktualita
Dva významné zástupce mezi e-shopy s potravinami, Kolonial. cz a Košík.cz, najdete od září pod jednou značkou. Jak se změna dotkne zákazníků?
Redakce
29. 8. 2017
Kvalitu potravin našich předků si idealizujeme, říká historik
V tuzemských jídelníčcích 19. století dominovala moučná jídla. Strava venkovanů byla jednotvárná s velkým podílem konzervované potravy. Na druhou stranu se již tehdy objevovaly módní trendy, stejně jako dnes spojené s pojetím zdravé výživy. Co všechno Češi jedli?
Daniel Mareš
29. 8. 2017
Počet nových komentářů
4
Pořad A DOST! varuje před chia semínky s pesticidy
Aktualita
Že jsou chia semínka zdravá, o tom už dnes nikdo nepochybuje. Jenže když obsahují insekticid fipronil, tedy látku na hubení hmyzu, kvůli které nedávno Evropa stahovala miliony vajec, tak už asi tak moc zdravá nebudou.
Redakce
28. 8. 2017
Čím to, že prodejcům brambory neklíčí? Využívají chemii
Skladovat dnes brambory na balkoně nebo ve sklepě nemusíme, celoročně si je můžeme koupit v obchodě. Jak je ale možné, že erteple během zimy bramborářům ve skladech nevyklíčí?
Kateřina Čepelíková
28. 8. 2017
Jak nasušit křížaly a další úrodu ze zahrádky
Domácím sušením ovoce lze ušetřit peníze i obohatit jídelníček. Pro klasické křížaly z jablek či hrušek i další druhy ovoce či zeleniny platí několik důležitých pravidel.
Petr Havel
25. 8. 2017
Máte tato vejce z Lidlu? Nejezte je
Aktualita
Chov slepic v jihomoravských Pohořelicích je zasažen salmonelou. Jejich vajíčka, která prodával Lidl, mohou být zdravotně závadná.
Redakce
24. 8. 2017
Lžička soli na den je maximum
Rozhovor
Představte si čajovou lžičku soli. To je vaše optimální denní porce. „Přitom pouze obsah její špičky bychom měli použít k dosolení, zbytek přijímáme ve výrobcích,“ říká Anna Niklová ze Státního zdravotního ústavu.
Jana Kuklová
24. 8. 2017
Banán jako umělecké dílo
Galerie
Banány k jídlu? Kdeže. Stephen Brusche je kupuje zásadně jen jako své malířské plátno, jako základ své další tvorby. S nožíkem, propiskou a fixem dokáže na slupce od banánu vytvořit hotové zázraky. Jen se podívejte do naší unikátní galerie.
Kateřina Čepelíková
23. 8. 2017
Zpestřete si letní grilování pochoutkami z hub
Pokud už vás omrzelo grilování masa a zeleniny, věnujte prostor na roštu houbám. Poradíme, které se hodí na gril i jaká nádivka jim bude slušet.
Petr Havel
23. 8. 2017
Výrobci přesnídávek: To, co chce zákazník, není třeba vždy poslouchat
Před dvěma lety prodali svých prvních sto osmdesát skleniček přesnídávek a od té doby vaří, vymýšlejí a testují nové receptury. Pod značkou Mami, dej mi manželé Klembarovi připravují sladké i slané přesnídávky pro ty nejmenší.
Kateřina Čepelíková
22. 8. 2017
Jak se pečou 100% české piškoty
Kulaté piškoty jsou u nás velmi oblíbené, jejich skutečně českých výrobců je přitom málo. Firma Perník se chlubí označením Česká chuť a tradiční výrobou.
Lenka Krbcová
21. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Kde hledat dobré řeznictví
Dobrého řezníka by chtěl mít každý… Zajděte si na nákup masa a uzenin do prodejen oceněných v soutěži o nejlepší řeznictví-uzenářství.
Petr Havel
18. 8. 2017
Českým dětem chybí vitamín D, ukázala studie. Mají málo slunce
Jsou české děti dostatečně zásobeny vitamínem D? Na tuto otázku se snažila najít odpověď studie Státního zdravotního ústavu.
Redakce
17. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Malé brambory: kdysi se zaorávaly, dnes jsou hitem
Málokdo dnes v obchodě vybírá brambory podle něčeho jiného než podle ceny, kvality slupky nebo varného typu – tedy účelu použití. Jenže abychom si skutečně pochutnali, měli bychom hledět i na odrůdy. Jaké jsou ty nej?
Kateřina Čepelíková
17. 8. 2017
Hygienici vůbec poprvé prověřovali bezpečnost čerstvých ovocných šťáv
Ovoce a zelenina mohou být při zpracování častými nositeli původců infekčních onemocnění. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou v tomto ohledu náročné na zpracování a pražská hygiena kontrolovala, jak to prodejci zvládají.
Redakce
16. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Jak se vyrábějí klasické rumové pralinky
Zajímá vás, jak „obalit tekutinu čokoládou, aby nevytekla“? Tušíte, kolik je v rumových pralinkách rumu a jak se tato tradiční pochoutka vyrábí?
Petr Havel
16. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Richard Fuchs: Šéfkuchař by měl být boss i táta zároveň
Rozhovor
Vařil v těch nejlepších hotelech na světě, učil se od mistrů svého řemesla a teď své zkušenosti zužitkovává v Česku. Čím se šéfkuchař Richard Fuchs živí nyní a co říká o mladých českých kuchařích?
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2017
Salmonela: Proč neonemocní každý, kdo sní nakažené potraviny
Z praxe jsou známy případy onemocnění salmonelózou po konzumaci míchaných vajíček, těstovin s vejci či tiramisu. Hygienici vysvětlují, kdo je nákazou nejvíce ohrožen i jak jí předcházet.
Redakce
14. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Na hubnutí platí jen jednoduchá doporučení
Kdyby se dělal žebříček nejčastějších témat, hubnutí by bylo v první desítce. A počet zaručených receptů, jak rychle zhubnout? Nepočítaně. Shazování přebytečných kil ovšem obvykle nepatří do kategorie „snadno a rychle“. Univerzální návod neexistuje a řada nápadů může tělu naopak ublížit.
Šárka Kuželová
14. 8. 2017
Počet nových komentářů
16
Kaufland stahuje čokolády, důvodem je salmonela
Aktualita
Společnost Kaufland v některých svých výrobcích zjistila přítomnost bakterie rodu Salmonella.
Redakce
11. 8. 2017
2 251
–
2 280
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
74
75
76
77
78
80
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji