největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 311
–
2 340
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
76
77
78
79
80
90
Následující strana
Poslední strana
Inspekce odhalila falšované ovocné nápoje: RELAX a FiGO
Aktualita
Že je v ovocných nápojích málo ovocné složky, se obecně ví, málo už se ale ví, že může být tento podíl ještě menší, než na obale výrobce uvádí. Stejně tak ovocný nápoj nemusí obsahovat vitamin C, který vám na obale slibuje.
Redakce
19. 7. 2017
Proteinové tyčinky nejsou ani zdaleka tak zdravé, jak se tváří
Test
Proteinové tyčinky se v mnoha případech vydávají za výrobky, které by ve zdravém jídelníčku rozhodně neměly chybět. Časopis dTest porovnal třiatřicet proteinových tyčinek dostupných na našem trhu a zjistil, že vše je jinak.
Redakce
18. 7. 2017
Počet nových komentářů
1
Jsme popelnice Evropy? Ptali jsme se ministra
Rozhovor
Výsledky průzkumu dvojí kvality potravin, které v minulém týdnu zaplavily všechna média, nepřinesly tak přesvědčivé výsledky, jak někteří očekávali. Co na ně říká ministr zemědělství, považuje kvalitu českých potravin za srovnatelnou s tou zahraniční?
Kateřina Čepelíková
18. 7. 2017
Jam session dal stopku plýtvání a lidem tisíc džemů zdarma
Aktualita
Hostina pro tisíc, Křivá polévka, Tisíc kilo, to jsou některé názvy akcí, které v minulých letech pořádala iniciativa Zachraň jídlo, aby nás naučila lépe hospodařit s jídlem a zamezila plýtvání. Další v řadě byla včerejší akce Jam session. Jak to tam vypadalo a co se rozdávalo letos?
Redakce
17. 7. 2017
Nač dát pozor, když si kupujete zmrzlinu?
Točená zmrzlina se prodává na každém rohu, stejně tak kopečková. Leckde ale prodejce netuší, jaké hygienické minimum musí dodržovat. Před koupí zmrzliny si tak zkontrolujte, kdo a kde vám zmrzlinu prodává.
Redakce
14. 7. 2017
Počet nových komentářů
2
Píše ájurvédské kuchařky, podle kterých zvládne vařit Evropan
Rozhovor
Ájurvédská kuchyně nemusí znamenat indická kuchyně. „Vařit se mohou jakákoliv jídla, je ale nutné vědět z čeho,“ říká Tereza Lindauerová. Každá z jejích kuchařek ze série Ájurvéda evropskou cestou je určená jedné ze tří dóš.
Jana Kuklová
14. 7. 2017
Počet nových komentářů
1
Podvod jménem pstruh lososový
Pstruh lososový, chcete-li lososovitý, není žádným samostatným druhem pstruha a používání tohoto názvu je svým způsobem podvod. Co to je tedy za rybu?
Petr Havel
13. 7. 2017
dTest: Čokoládové zmrzliny jsou bez čokolády
Aktualita
O kvalitě čokoládové zmrzliny rozhoduje obsah tuků, kakaa, ale i nášleh a rychlost tání. Jaká čokoládová zmrzlina je podle dTestu ta nej?
Redakce
12. 7. 2017
Na těchto polích letos vyroste jedenáct milionů salátů
Salát si ve skleníku pěstujeme jen my a naše babičky, velcí producenti sázejí sazeničky rovnou na pole, skleníky totiž přijdou na miliony eur. Jak se saláty v Česku pěstují nám prozradil zástupce největšího pěstitele v zemi.
Kateřina Čepelíková
12. 7. 2017
Dvojí kvalita potravin potvrzena: Ve stejném obalu najdeme různé složení
Jaká je kvalita potravin v Česku, Rakousku, Německu, Maďarsku a Slovensku? Liší se nějak významně? Ministr zemědělství Marian Jurečka nechal za půl milionu zpracovat průzkum, ve kterém byla pravda poprvé veřejně odhalena.
Redakce
11. 7. 2017
Nákup potravin v Německu
Komentář
Mléko je mlékovější, sýry jsou tučnější, maso šťavnatější, ovoce se zeleninou jsou méně shnilé. Navíc to vše budete mít za třetinovou cenu. Je to pravda, nebo mýtus?
Helena Singerová
11. 7. 2017
Počet nových komentářů
14
Smažené hranolky skoro bez tuku? Jde to
Usmažit domácí hranolky v oleji, a přesto nemít výčitky svědomí? Proč ne, když víte, jak hranolky předpřipravit. Nenasají pak tolik tuku, který bývá zejména v letním období velkým strašákem.
Kateřina Čepelíková
10. 7. 2017
Porovnejte: místní rajčata oproti dovozu
Tuzemská rajčata mají mnoho výhod oproti svým „rudým bratrům“ z pěstíren a dalekých krajin.
Redakce
7. 7. 2017
Počet nových komentářů
4
Muchomůrka růžovka nemusí být růžová
Jak bezpečně poznáte muchomůrku zvanou masák? Nemá takzvaný „kalich smrti“, který je obvyklý u jiných a jedovatých druhů muchomůrek. Naučte se další typické znaky růžovky nebo využijte novou aplikaci pro určování hub.
Petr Havel
7. 7. 2017
Jak kupovat koření na exotickém trhu
Máte-li možnost vybrat si, při koupi dejte přednost koření celému před mletým. Určitě je také lepší kupovat koření na váhu než předem připravené balíčky. A sledovat místní…
Renata Dvořáková
6. 7. 2017
Počet nových komentářů
1
Poznáte koření „před a po“?
Jak vypadá koření předtím, než se dostane do sáčků nabízených v regálech supermarketů? Někdy jsou to listy, jindy kořeny, květy nebo plody rostlin.
Helena Singerová
5. 7. 2017
Správné španělské tapas musí splňovat dvě důležité podmínky
Tapas je vždy určené ke sdílení s ostatními spolustolovníky a musí se dát jíst rukama, aby se mohlo snadno uzobávat po celý večer.
Jana Kuklová
4. 7. 2017
Výroba domácího kečupu: rajčata nikdy nemixujte
Nekonzumujte letos rajčata jen tak v salátu nebo ke chlebu, jestli očekáváte hojnou úrodu, šup s nimi do kečupu. Ale nemixujte je a nepřehánějte to s kořením. Poradíme proč.
Redakce
3. 7. 2017
Ministr Jurečka: Značení českých potravin se hodně pročistilo
Rozhovor
Výrobků označených symboly ČR byly ještě loni plné regály. I když pocházely třeba z Polska. S novými pravidly jich výrazně ubylo. Označení Česká potravina má přesná pravidla a výrobci i řetězce se podle ministra bojí sankcí za jejich porušení.
Lenka Krbcová
3. 7. 2017
Počet nových komentářů
1
Dá se mozzarella vyrobit doma?
Mozzarella, ta bílá koule z nezrajícího sýru, že by se dala vyrobit doma? Co by ne, stačí být šikovný, mít doma čerstvé mléko, kyselinu citronovou a syřidlo. Výroba mozzarelly trvá jen hodinu, zkusíte ji?
Kateřina Čepelíková
29. 6. 2017
Test ukázal nejlepší a nejhorší balkánské sýry
Test
Spotřebitelský časopis dTest zanalyzoval patnáct sýrů balkánského typu z českých obchodů. Večeři žádný z nich nezkazí, avšak informace na obalech je třeba brát s velkou rezervou.
Redakce
28. 6. 2017
Žabí stehýnka se u nás konzumovala už v pravěku
Na světě se sní více než tři miliardy žab ročně. Přestože za typické „žabožrouty“ máme Francouze, hojně se konzumují v Asii a Indonésii. Odtud se také žáby vyvážejí do celého světa – včetně České republiky.
Petr Havel
28. 6. 2017
Počet nových komentářů
2
Bakterie se množí i při grilování
Hygienici upozorňují, že by lidé měli myslet na dodržování základních hygienických pravidel už při samotném ukládání a zpracování masa, které si připravují na grilování.
Redakce
26. 6. 2017
Počet nových komentářů
3
Nedokonalá zelenina: místo na kompost míří k zákazníkům
Malé, křivé, nehezké. Takové plody donedávna do obchodů nesměly. Obchodní řetězce postupně mění přístup a prodej „dokonale nedokonalé“ zeleniny a ovoce začínají podporovat.
Redakce
23. 6. 2017
Počet nových komentářů
1
Druhy melounů: jak se liší vodní a cukrový a který se hodí na gril
Klasikou mezi melouny je vodní meloun – červená dužina, zelená slupka, černá jadérka. I když bývá nejlevnější, Češi začínají ochutnávat i další druhy melounů, žlutý, cukrový, bezpeckový, baby, Galia, Cantaloupe, Piel de sapo…
Redakce
22. 6. 2017
Čeština a názvy jídla: Má český jedlík nejradši knedlík?
„Omáčka je nějaký hnus, v němž se cosi máčí…“ Autor knížky o češtině nemá v oblibě slovo omáčka, ale ani moučník. Co má společného jedlík s knedlíkem a rohlíkem a proč nejsme hrdí na výraz buchta?
Pavel Houser
22. 6. 2017
Počet nových komentářů
2
Taky děláte bramborovou kaši špatně?
Připravit dobrou bramborovou kaši je velký kumšt. Rozhodně nestačí jen oloupat brambory, uvařit je a rozmixovat v mixéru či metličkami. Kaši jemnou jako samet jsme připravovali s Ivanem Vodochodským. Dvoufázově a bez mixéru.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2017
Počet nových komentářů
74
Opalovací krémy mohou poškozovat DNA
Léčba cukrovky pomocí laseru bez chirurgického zákroku. Šance na nová, účinnější antibiotika. Objev genotoxických látek obsažených v některých opalovacích krémech i další kosmetice. Přinášíme přehled novinek tuzemských akademických institucí.
Pavel Houser
21. 6. 2017
Prague Ice Cream Festival: Metráky zmrzliny na jednom místě. Už v neděli
Rozhovor
Milujete zmrzlinu? Klasickou, veganskou, raw, wafle v perníku, rolovanou zmrzlinu? Na jakou si vzpomenete, takovou budete v neděli mít. Na Prague Ice Cream Festivalu.
Kateřina Čepelíková
20. 6. 2017
Co je dobrého na tom, že máslo zdražilo
Komentář
Kostka másla za pětačtyřicet korun. Máslo meziročně podražilo téměř o deset korun. Proč k tomu došlo, jak to bude dál a o čem zdražení másla vypovídá?
Petr Havel
20. 6. 2017
Počet nových komentářů
66
2 311
–
2 340
/
4 817
První strana
Předchozí strana
70
76
77
78
79
80
90
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji