největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 461
–
2 490
/
4 817
První strana
Předchozí strana
80
81
82
83
84
85
90
Následující strana
Poslední strana
Kofila vymění tradičního mouřenína
Aktualita
Čokoládová tyčinka Kofila se po celou dobu své více než devadesátileté existence může chlubit prakticky nezměněnou recepturou a známým žlutým obalem s postavou mouřenína. To se teď změní – ale jen na krátko.
Redakce
9. 3. 2017
Počet nových komentářů
9
Jak využít netradiční oleje: Makový, dýňový či lněný
Chodíme okolo nich v obchodě, ale většinou stejně sáhneme po tom osvědčeném, slunečnicovém nebo řepkovém. Nevyhýbejte se netradičním olejům, jsou zdravé a jídlo povznesou o pár řádů výš.
Kateřina Čepelíková
9. 3. 2017
Počet nových komentářů
3
Se snížením cholesterolu pomáhají potraviny, pro každého jiné
Zvýšená hladina nezdravého cholesterolu je fenoménem dnešní doby. Řada lidí, i těch velice štíhlých, se s ní potýká. Vyzkoušejte tipy ke snížení cholesterolu přírodní cestou, úpravou životního stylu a výživy.
Veronika Řeháková
8. 3. 2017
Počet nových komentářů
3
9 otázek a odpovědí: O kvalitním chlebu
Dnes můžeme vybírat mezi tolika druhy chleba, že si snad každý přijde na své. Jak poznáme ten, který je vyroben přírodním kvasem? Podle čeho vybírat chleba v obchodě? Jak ho správně skladovat?
Redakce
7. 3. 2017
Počet nových komentářů
18
I takhle se u nás zachází s masem
Aktualita
Veterináři dohlížejí na bezpečnost potravin. Podívejte se, s čím se shledali v restauracích a u výrobců během posledního měsíce.
Redakce
7. 3. 2017
Kdy díry v sýru znamenají vadu
Rozhovor
Poznáte v obchodě kvalitní sýr, nebo klidně koupíte něco, co se v mlékárně moc nepovedlo? Jiří Kopáček nám prozradí, kde mohou mlékaři nadělat nejvíce chyb i jak je potom v obchodě poznat.
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2017
Počet nových komentářů
5
Jak to udělat, aby dítě jedlo svačinu?
Svačina je důležitou součástí denního jídelníčku. Mnohé děti nesnídají, do školy chodí hladové, jsou pak nepozorné a nesoustředěné. Pokud si pak na svačinu dají brambůrky a limonádu (nebo nepijí vůbec), zadělávají si na únavu, bolesti hlavy a nadměrné přecpávání ve večerních hodinách.
Redakce
6. 3. 2017
Teď je ten nejlepší čas na jarní detox s bylinkami a semínky
Jarních detoxů jsou plné noviny, ale zkusili jste už takový, který je skutečně efektivní a vůbec nepřírodnější? Za pomoci bylin a naklíčených semen?
Redakce
6. 3. 2017
Počet nových komentářů
1
Laura Janáčková o hubnutí: Jste to, co jíte a co máte v hlavě
Rozhovor
Nová série populárního pořadu o boji s nadváhou a životním stylem staví na nové koncepci a širším týmu. Jeho členem je také psycholožka. „Člověk buď skutečně chce zhubnout, nebo si myslí, že by měl zhubnout, to není to samé,“ vysvětluje Laura Janáčková motto „Všechno začíná v hlavě“.
Lenka Krbcová
6. 3. 2017
Co místo cukru? Coca-Cola mění vzhled i složení
Celosvětový trend je snižovat obsah cukrů ve slazených nápojích. Tyto tendence se začínají postupně promítat do změny receptur nebo technologických postupů výrobců těchto nápojů. Tedy i do produktů společnosti Coca-Cola, včetně stejnojmenné vlajkové lodi tohoto výrobce.
Petr Havel
4. 3. 2017
Počet nových komentářů
33
Lidl varuje před chlebem, může obsahovat kovové částice
Aktualita
Společnost Lidl zveřejnila upozornění pro zákazníky, v němž varuje před vícezrnným bochníkem společnosti Rusina.
Redakce
3. 3. 2017
Počet nových komentářů
1
Majonéza musí obsahovat nejméně dvě procenta žloutku
Majonéza, to je především olej a vaječný žloutek. Tu kvalitní poznáte podle jejich podílu i toho, že neobsahuje zbytečnou chemii – konzervanty, barviva či zahušťovadla.
Redakce
3. 3. 2017
Počet nových komentářů
2
Roman Vaněk: Superpotraviny jsou jen potraviny, často za super ceny
Co si myslíte o tzv. superpotravinách? Ptali jsme se Martina Hutaře, zakladatele největší bio firmy v Česku PRO-BIO, kulináře Romana Vaňka a autorky blogu Kuchařka pro dceru Jany Florentýny Zatloukalové.
Kateřina Čepelíková
3. 3. 2017
Počet nových komentářů
6
Proč naše tělo zadržuje vodu?
Trápí vás nadbytečné kilogramy, pocit jakoby nafouklého břicha a v obličeji máte vepsanou odulost? Možná nejsou na vině až tak tukové polštářky, ale spíše fakt, že vaše tělo se vody nezbavuje, ale zadržuje ji, řekněme do zásoby.
Lenka Zelnitiusová
3. 3. 2017
Počet nových komentářů
21
Gothaj, jak má být. Proč je lepší tenčí plátek salámu
Salám gothaj původně obsahoval coby základ hovězí a vepřové maso, to se ale v honbě za co nejnižšími náklady postupně měnilo. Někteří výrobci se teď vracejí k původním recepturám.
Petr Havel
2. 3. 2017
Počet nových komentářů
11
Proč kozí sýr není žlutý jako ementál?
Ta nejobvyklejší barva u tvrdých sýrů je žlutá, v různých odstínech. Tedy v tom případě, že mluvíme o sýrech z kravského mléka, co se týče sýru z kozího mléka, ten zůstává vždy křídově bílý. Víte proč?
Kateřina Čepelíková
1. 3. 2017
Počet nových komentářů
1
Bez odpadu: 8 tipů, jak použít zbytky potravin
Při vaření často vyhazujeme potraviny, které je možné ještě využít k přípravě něčeho chutného nebo užitečného. Zde je osm tipů na to, jak jednoduše zpracovat suroviny, jež často zbytečně končí v odpadkových koších.
Jana Kuklová
1. 3. 2017
Počet nových komentářů
1
Vaření je odrazem osobnosti, říká michelinský šéfkuchař Cristiano Tomei
Rozhovor
V pražské restauraci Grand Cru se ode dneška budou nabízet exkluzivní pokrmy, které uvaří Cristiano Tomei, italský kuchař uznávaný po celém světě. Co všechno vám s šéfkuchařem Janem Punčochářem naservírují?
Kateřina Čepelíková
28. 2. 2017
Test: Máte dostatek hořčíku?
Nedostatečný příjem hořčíku není v ČR ničím výjimečným. Zbytečně se pak trápíme se zdravotními problémy, kterým bychom mohli celkem snadno předejít.
Redakce
27. 2. 2017
Počet nových komentářů
5
Mají si děti ve škole vybírat z více obědů?
Rodiče i odborníci se shodují: školní jídelny mají nabízet několik druhů obědů. Pro jedinou variantu oběda je necelá pětina obyvatel ČR. Obavy, že si děti budou vybírat jen to, co jim chutná, a jíst tak nevyváženě, jsou podle specialistů liché.
Lenka Krbcová
27. 2. 2017
Počet nových komentářů
1
Zabijačka – jak na to, abyste neskončili se žlučníkovým záchvatem
Ovar, jitrnička a mastná brada – jako z obrázku Josefa Lady. Česká zabijačka patří k zimě. Jak si ji užít bez zdravotní úhony?
Tereza Víchová
27. 2. 2017
Počet nových komentářů
11
Potraviny, které vyživí váš mozek
Potřebujete rychle zvýšit výkonnost mozku? Sáhněte po čokoládě s vysokým obsahem kakaa. Dobrým stimulantem je také káva, účinkuje ovšem i dlouhodobě, zlepšuje paměť a podporuje mozek k vyšším výkonům. Stárnutí mozku zpomaluje olivový olej.
Veronika Řeháková
24. 2. 2017
Počet nových komentářů
10
Sklizeno rozšiřuje vlastní sortiment potravin. Novinkou je špaldová mouka
Síť prodejen zaměřená na kvalitní potraviny přidává do nabídky bílou a celozrnnou mouku ze špaldy vysazené speciálně pro Sklizeno. Pod značkou Naše Miroslav již přes rok nabízí také uzeniny a chystá rozvoj značky Navařeno.
Lenka Krbcová
23. 2. 2017
Radioaktivita v ovzduší: Jódové tablety jsou zbytečné, říkají odborníci
Aktualita
Lidé jsou znepokojeni informacemi o výskytu radioaktivního jódu v ovzduší a shánějí jódové tablety. Je to zbytečné, možná i nebezpečné, varuje Státní úřad pro jadernou bezpečnost.
Redakce
23. 2. 2017
Počet nových komentářů
14
7 zahřívacích polévek pro chladné dny
Existuje řada speciálních receptů na tzv. zahřívací zimní polévky. Obsahují specifické suroviny a ingredience. Které to jsou a proč nás zahřejí více než jiné?
Kateřina M. Košutová
22. 2. 2017
Inspekce našla v Aholdu falšované ryby
Aktualita
Tak jako loni, i letos inspektoři pokračují v kontrolách mražených ryb. Tentokrát v tržní síti objevili tilápii nilskou, která byla víc vodou než rybou.
Redakce
20. 2. 2017
Počet nových komentářů
19
S lahůdkovým droždím těsto nenakyne, jde o ochucovadlo
Lahůdkové droždí se v začátku vyrábí stejně jako to klasické čerstvé v kostce, na konci jsou ale zcela odlišné produkty s rozdílným využitím. Poradíme, co s inaktivovaným droždím a kde všude najde uplatnění.
Kateřina Čepelíková
20. 2. 2017
Počet nových komentářů
6
Lidl k nám ze zahraničí vozí šizené výrobky
Aktualita
Veterináři zjistili při kontrole potravin z dovozu klamavě označené mléčné výrobky z Polska a Německa.
Redakce
17. 2. 2017
Počet nových komentářů
33
Proč je mražené maso horší než chlazené?
Mražené maso má horší senzorické vlastnosti než chlazené výrobky. Proč tomu tak je a jak vychází cenové porovnání?
Petr Havel
17. 2. 2017
Počet nových komentářů
3
Syřidlo do sýrů se donedávna získávalo velmi nehumánní metodou
Tušili jste, jak mlékaři získávali enzym, který je využíván k sýření mléka při výrobě sýrů? Malému teleti se voperovala do žaludku kanyla a tou se enzym odebíral. Dnes se vše dělá naštěstí jinak.
Kateřina Čepelíková
16. 2. 2017
Počet nových komentářů
39
2 461
–
2 490
/
4 817
První strana
Předchozí strana
80
81
82
83
84
85
90
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji